Προς το περιεχόμενο

Νέος στο χώρο του MacOS - Βοήθεια...

ZauZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν είμαι νέος στο χώρο του MacOS αφού εδώ και 2 ημέρες έχω αγοράσει τον πρώτο μου Mac (MacBook 1.8 Intel) αλλά ώς νέος έχω κάποιες απορείες...

1.) Greek Spell Checker : Εψαξα αρκετά και εδώ αλλά και στο google και δε μπορώ να βρώ έναν ελληνικό ορθογράφο που να λειτουργεί. Εγκατέστησα το cocoAspell αλλά δεν λειτουργεί...

Παντού βλέπω links για τον ορθογράφο της neurosoft αλλά πουθενά δεν μπορώ να βρώ το αρχείο για download. Στο site της εταιρείας δεν υπάρχει πουθενά και κάτι links από rapidshare δεν λειτουργούν. (Please αν το έχει κάποιος το αρχείο άς μου το στείλει...)

Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα για ελληνικό ορθογράφο;;

2.) Στο MacOS όταν έχω ανοίξει πολλά παράθυρα π.χ 6 παράθυρα του Safari και το ένα καλύπτει το άλλο, υπάρχει τρόπος να βλέπω κάπου ποιά παράθυρα είναι ανοικτά. όπως στα Windows που έχουμε την taskbar ; Φυσικά μπορώ να τα δώ από το dock αλλά θα πρέπει να τα κάνω minimize πρώτα.

3.) Πώς κάνω refresh από το πληκτρολόγιο σε κάποιον browser ;

Αυτά πρός το παρόν...

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2.) Στο MacOS όταν έχω ανοίξει πολλά παράθυρα π.χ 6 παράθυρα του Safari και το ένα καλύπτει το άλλο, υπάρχει τρόπος να βλέπω κάπου ποιά παράθυρα είναι ανοικτά. όπως στα Windows που έχουμε την taskbar ; Φυσικά μπορώ να τα δώ από το dock αλλά θα πρέπει να τα κάνω minimize πρώτα.

System Preferences - Dashboard & Expose

Όρισε σε μια γωνία το "Application Windows" όπως έχεις κάνει με τα "Expose" και "Dashboard"

3.) Πώς κάνω refresh από το πληκτρολόγιο σε κάποιον browser ;

command + r

για το CocoAspell θα κατεβάσεις και ένα ελληνικό λεξικό από το ftp του cocoa

θα το αποσυμπιέσεις στο

/library/application support/cocoAspell

μετά ανοίγεις system preferences και από others ανοίγεις spelling και επιλέγεις greek

Εδω υποτιθεται οτι ειναι τα ελληνικα?

ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/he/

Περιμενα να δω gr, αλλα μονο ενα 'he' βλεπω(απο hellas ή ειναι κατι αλλο?)

Οταν λεμε για spelling check εννοουμε για το microsoft word ή για κατι αλλο?

ναι το he είναι

σου δίνει spell ckeck σε όλα σχεδόν τα application πχ safari

για το word δε ξέρω τι παίζει δε το χρησιμοποιώ, προτιμώ το Neo Office που έχει ελληνικό spell check

Γιατί δεν ενεργοποιείς τα tabs στον Safari; Safari -> Preferences -> Tabs -> Enable tabbed browsing

Επίσης το ελληνικό λεξικό μπορείς να το βρεις από εδώ: http://people.ict.usc.edu/~leuski/cocoaspell/install_dict_1.4.html το he νομίζω ότι είναι hebrew (εβραϊκά).

Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Τελικά το cocoAspell δούλεψε σε όλες τις εφαρμογές εκτός από το Word από το office 2004. Οσα link βρήκα από εδώ μέσα και από το google για το neurosoft ορθογράφο για το Word δεν λειτουργούν και μου χρειάζεται και εκεί !

Please αν κάποιος έχει το αρχείο άς το ανεβάσει κάπου...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας μέχρι τώρα. Ήσασταν κατατοπιστικότατοι !

Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Τελικά το cocoAspell δούλεψε σε όλες τις εφαρμογές εκτός από το Word από το office 2004.

Γιατι ειναι γραμμενα σε carbon.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...