Gaou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Καλημέρα σας , Χρειάζομαι κάποιες συμβουλές όσο αφορά στην αναβάθμιση μερών του υπολογιστή. Αλλάζω Mobo & Cpu κρατώντας πολλά πράγματα, εδώ όμως αρχίζουν οι προβληματισμοί . 1ον ) μου έχει πεί ο αδελφός μου ότι δεν χρειάζεται clean install αλλά σβήνοντας ένα κλειδί στην registry όταν ξαναμπουτάρει ο υπολογιστής θα ψάξει και θα βρει τα καινούργια components. --Η ερώτηση είναι λοιπόν είναι άμα ξέρετε ποιο είναι αυτό το κλειδί και άν γνωρίζετε τίποτα για την διαδικασία ( πόσο αξιοπιστη είναι ). 2ον ) το λειτουγικό μου xp pro sp2 τρέχει πάνω σε 2 sata drives τα οποία είναι και raid mirror ( raid 0 ). Όταν λοιπόν έκανα install το λειτουργικο σε αυτούς τους δίσκους που έχω τώρα, είχα βάλει με την γνωστή διαδικασία F6 με το cd των windows, drivers sata και αμέσως μετά έκανα raid μέσα απο το Bios και ξαναέκανα την ίδια διαδικασία (F6) για τους raid drivers. Αφού λοιπόν ετοιμάστηκαν όλα έκανα clone τον δίσκο που έιχα το λειτουργικό στους sata raid 0. -- Η ερώτηση λοιπόν : έστω ότι βρίσκω το κλειδί της registry όταν βάλω τους δίσκους πάνω στο καινούργιο mobo δεν θα τους ανάγνωρισει και γιατί θα είναι sata αλλά και γιατί θα είναι raid-0. Μήπως λοιπόν πρέπει να βάλω όλους τους καινούργιους drivers πρίν βγάλω το παλιό mobo ώστε να έιναι ετοιμο στο καινούργιο. ( ναι αλλά άμα σβήσω το κλειδί της registry ούτε αυτό θα έχει νόημα ) 3ον) τα πράγματα ( μουσική, δουλειά, φωτογραφίες ) τους έχω πάνω σε άλλο raid-0 . Το καινούργιο Mobo όμως απ' ότι ξέρω δεν υποστηριζεί ATA ( ide ) raid. άν βάλω μόνο τον ένα δίσκο μέσα στα Windows θα τον βλέπει ή θα μου ζητάει format και διάφορα τέτοια τα οποία θα με αναγκάσουν να χάσω τα δεδομένα. ερώτηση : πώς διατηρώ δεδομένα απο δίσκους raid στον ένα μόνο. Ελπίζω σε κάποια βοήθεια ......!!!!! καινούργια comp. asrock dual-sata2 / opteron 175 dual core s939. παλιά comp. dfi lanparty ut nf3 250gb / mobile athlon 64 3000+ Να είστε καλά .....!
Bspus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Αυτο για το φορματ και τα σχετικα το ξερω για raid stripe. To mirror λογικα δεν εχει προβλημα. Τουλαχιστον στο raid mirror που ειχα κανει πειραματικα σε windows μεσω software, εβγαζες τον ενα δισκο και ο αλλος δουλευε κανονικα
legend77 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Το mirroring & το stripe πρέπει να είναι ''controllerάτο'' κατα κάποιο τρόπο τινά. Λύσεις software ειναι....ασπιρίνη στο πρόβλημα. Ή μπορώ να πώ και ουτοπία! Οι Software λύσεις εξυπηρετούν το mirroring εκεί που δεν υπάρχει η λύση του RAID controller. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ στην λειτουργία του μηχανήματος!!! Επίσης 8α σου πρότεινα να κάνεις κάτι απο την αρχή! Μικρη registry, όλα πάνε αρκετα γρήγορα και κοιτάς αμεσα το πιο πρόγραμμα σου ''κολλαει'' το μηχάνημα, αφού στήνοντας τα προγράμματα, βλέπεις την συμπεριφορά του μηχανήματος! Μπορει να σου πάρει 2-3 μέρες αυτό αλλά είναι καλύτερο να έχεις ένα πιο νέο ''ιστορικό'' του PC σου!!
Gaou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 φίλε legend77 δεν κατάλαβα σε ποιόν απαντάς και δεν κατάλαβα τί μου λες στην δεύτερη παράγραφο. τα mirror-0 που έχω είναι μέσα απο Bios και υποστηρίζονται πλήρως απο το dfi που αποχωρεί. Τώρα άν μου λες να κάνω clean install προσπαθώ να το αποφύγω καθώς είναι πολλά τα προγράμματα και ακόμα περισσότερες οι ρυθμίσεις τους. αν δεν μου λές αυτό συγνώμη αλλά γίνε λίγο πιο σαφής....
legend77 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 φίλε legend77 δεν κατάλαβα σε ποιόν απαντάς και δεν κατάλαβα τί μου λες στην δεύτερη παράγραφο. τα mirror-0 που έχω είναι μέσα απο Bios και υποστηρίζονται πλήρως απο το dfi που αποχωρεί. Τώρα άν μου λες να κάνω clean install προσπαθώ να το αποφύγω καθώς είναι πολλά τα προγράμματα και ακόμα περισσότερες οι ρυθμίσεις τους. αν δεν μου λές αυτό συγνώμη αλλά γίνε λίγο πιο σαφής.... Αρχηγέ μου μπορει η καινούργια σου mobo να υποστηρίζει RAID 0, ΑΛΛΑ, το πιο πι8ανό είναι να έχει άλλο RAID controller απο αυτό που έχει η παλιά! άρα πολύ πι8ανό να μην σου δουλέψει!!!! Προσωπικά για μένα είναι λίγο risky σαν διαδικασία! αν έχεις data που 8ες πάρτα κάπου σε ενα dvd. Ναι, σου προτείνω clean install αν και φοβάμαι ότι δεν 8α το αποφύγεις!!! Στην δευτερη παράγραφο σου λέω για κάποια προτερήματα του clean install !!!
Gaou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 ρε παιδιά δεν νομίζω ότι δεν ρώτησα κάποια ξεκάθαρα πράγματα ..... πχ ναι το ξέρω ότι έχει άλλο raid controller, οπότε τί κάνω ...???? πιθανή λύση εγκατάσταη drivers πριν bootαρει ο υπολογιστής.... βοηθείστε λίγο ουσιαστικά ....!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.