vagos789 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Έχουν κυκλοφορήσει μητρικές με ενσωματωμένη υποστήριξη USB 2? Ενδιαφέρομαι να κάνω αναβάθμιση κάποια στιγμή,και το αναβάλλω περισσότερο λόγω έλλειψης χρόνου παρά χρημάτων! Ενδιαφέρομαι για κάποια μητρική που θα αντέξει στο χρόνο,να έχει USB 2,ATA 133,και..ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον που έχει τον υπολογιστή για να σερφάρει και γράφει κείμενα στο Word!(Εντάξει,να γράφει και καμια Divx σε καλή ταχύτητα,νομίζω εδώ υπερτερούν οι επεξεργαστές Intel)
Imagine Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Μητρικές με ενσωματωμένο USB 2.0 controller δεν ξέρω αν υπάρχουν πέρα από την MSI με το ΚΤ266Α για Socket A και την νέα ABIT i845D DDR για Ρ4, μα σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι...<p>Τίποτα από τα 2 δεν "χρειάζεσαι" εσύ και οι περισσότεροι από εμάς. Περιφεριακά USB που να εκμεταλεύονται στο έπακρο ή και στο 1/3 το USB 1.1 και θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις δεν υπάρχουν, εκτός από εξωτερικά μέσα αποθήκευσης...CDRW και HDD USB δηλαδή...τα scanners, οι εκτυπωτές και τα modems (για ποντίκια και πληκτρολογια δεν μιλάμε καν) άνετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο "παλιό" USB χωρίς πρόβλημα ταχύτητας...ίσως και με καμία επαγγελματική ψηφιακή μηχανή να σου φαινόταν χρήσιμο για πολύ μεγάλα αρχεία αλλά...δύσκολα να έχεις κάτι τέτοιο...<p>Το ΑΤΑ133 το έχω πει δεκάδες φορές ότι παίζει ελάχιστο έως κανέναν ρόλο...δίσκο γρήγορο πάρε και ακόμα και σε ΑΤΑ66 θα φανεί...Ο αργός δίσκος θα είναι αργός και στο ΑΤΑ133 όσο θα είναι και στο ΑΤΑ66! ʼλλωστε δεν ξέρω αν το έχει προσέξει κανείς, αλλά μόνο η Maxtor διαφημίζει το ΑΤΑ 133...οι υπόλοιπες εταιρίες παραμένουν στο ΑΤΑ 100...και βέβαια μην το σκεφτείς σαν οικονομική λύση...ένα chip είναι...(μικρό όχι CPU!)...απλά δεν χρειάζεται να αλλάξουν το ΑΤΑ 100...το οποίο σημείωση μόλις κυκλοφόρησε το υιοθέτησαν ΟΛΕΣ οι εταιρίες σε όλα τα μοντέλα τους...τότε παρείχε διαφορά από το ΑΤΑ 66...γιατί;<p>**Σύντομα για τα ΑΤΑ / IDE: - Τυπικός controller IDE: 2 κανάλια ( Primary & Secondary) με μέχρι 2 συσκευές το καθένα ( Master & Slave ), συνολικά υποστήριξη για έως 4 συσκευές. - Ονομασία ΑΤΑ - UDMA: To αριθμητικό μέγιστο (θεωρητικά) της διαμεταγωγής του διάυλου σε ΜΒ/s. Τον δίαυλο τον "μοιράζονται" όσες συσκευές υπάρχουν σε κάθε κανάλι του controller. Κάθε κανάλι δηλαδή έχει στην διάθεσή του max 33/66/100 ή 133MB/s αντίστοιχα με την τεχνολογία του ελενκτή..<p>Τώρα αν τα μοιράζεις σε 1 ή 2 συσκευές παίζει ρόλο ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε συσκευής. Σήμερα οι δίσκοι IDE δεν ξεπαιρνούν τα 45MB/s και αυτό υπό συνθήκες και μόνο σε κορυφαία μοντέλα των 120GB κτλ...άρα ακόμα και 2 τέτοιοι δίσκοι, μπορούν να φιλοξενηθούν σε ένα κανάλι IDE ATA 100 αφού απαιτούν για να επιτύχουν την μέγιστη απόδοσή τους το πολύ 90ΜΒ/s εύρος διαύλου. Και γι αυτόν το λόγο ο ταχύτερος IDE δίσκος αυτήν την στιγμή σε μεταφορά MB/s είναι ΑΤΑ 100 (Western Digital).<p>Όπως καταλαβαίνεις αν δεν ξεπεράσουν οι δίσκοι τα 65-66MB/s το ΑΤΑ133 δεν "χρειάζεται" σε κανέναν, ότι απαιτήσεις και να έχει! Μάλλον θα πρεπέι και στις 10.000 rpm να περάσουν οι IDE δίσκοι για να το καταφέρουν. Ζήσε Μάη μου...αν πάρεις δίσκο IDE 10.000rpm στα επόμενα 3 χρόνια που δύσκολα θα έχεις ακόμα την ίδια μητρική για τον ίδιο σκοπό που την παίρνεις σήμερα...ε τότε έχασες...<p>Όπως και αν έχει οι "προδιαγραφές" που θέτεις ανάλογα με την πραγματικότητα αλλά και την χρήση που δηλώνεις ότι θα έχει το μηχάνημα είναι άτοπες...τίποτα από τα 2 δεν σου χρειάζεται πραγματικά. Από εκεί και πέρα είτε μπορείς να περιμένεις λίγο ακόμα για να κυκλοφορήσουν και φθηνά μοντέλα μητρικών με USB 2.0 controller ενσωματωμένο (ίσως και νεότερα chipsets που να το ενσωματώνουν) και ΑΤΑ 133 ή να πάρεις όποια μητρική θέλεις τώρα, κατά την γνώμη μου την φθηνότερη για την πλατφόρμα που θα διαλέξεις, P4 ή AMD, και να προσθέσεις αργότερα ένα USB 2.0 controller υλοποιημένο σε μία PCI καρτούλα...φθηνά και σίγουρα...μέχρι άλλωστε να κυκλοφορήσουν ευρέως USB 2 περιφεριακά μπορεί να έχουμε περάσει και σε κάποια εξελίξη αυτού: USB 2.1 π.χ. και τα ουσιαστικά οφέλη να μην τα έχεις χαρεί μέχρι τότε. <p>Controller ATA133 να μην πάρεις κατά την γνώμη μου, εκτός και αν είναι στο πρόγραμμα να αγοράσεις κάτι τέτοιο γιατί έχεις πάνω από 4 ΙDE συσκευές οπότε στα ίδια σχεδόν λεφτά θα πάρεις ένα ΑΤΑ133 αντί για ΑΤΑ 100...<p>Imagine so simple...
vagos789 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Ευχαριστώ θερμώς για το χρόνο σου,<p>Βασικά πιστεύω ότι το USB 2.0 έχει πολλές πιθανότητες να "πιάσει",και νομίζω πως θα έχει και συμβατότητα προς τα πίσω οπότε συνεχίζει να με ενδιαφέρει,ειδικά από το στιγμή που δεν ανεβάζει σημαντικά το κόστος.Προτιμώ τις ενσωματωμένες λύσεις αντι να αγοράζω κάρτες,γιατί?λόγω προσωπικού βίτσιου ας πούμε! Όσο για το ΑΤΑ-133,πιθανώς να έχεις δίκιο,δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος,πάντως τα ίδια μου έλεγε κάποιος για το ΑΤΑ-100 όταν κυκλοφορούσε. Εγώ για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι θα υπάρξει αντίλογος από κάποιον!
TonyMontana Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 apla na pw oti to ATA133 den exei na kanei mono me to auto kathe auto data transfer alla voithaei se kati bursts tou diskou cacharismena kai ekei polles fores to transfer rate xrisimopeiei to megalutero pososto tou bandwidth...etsi i epidosi enos ATA100 diskou se ATA100 kanali tin wra ekeini einai kaliteri apo ena ATA66 kanali ki as einai to ATA66 arketo gia tis upoloipes stigmes metaforas dedomenwn - etsi to ATA133 dinei extra "xwro" gia na "zwgrafizei oxtaria" to cache tou diskou...to USB2 mallon tha piasei kai tha apefeuga na to parw se morfi PCI mias kai katalamvanei mia extra slot kai ena IRQ an den apenergopoiiseis ta idi enswmatwmena USB pou einai anapofeukta stis mobo...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.