Προς το περιεχόμενο

Neverwinter Nights 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Έχουν τον χαβαλέ τους οι companions (δεν είναι Henchmen) και έχουν δικές τους ιστορίες. Οπότε θα χάσεις αρκετά, αλλά μπορείς να παίζεις και single player χωρίς τους φίλους σου, για να δεις και το story με τους companions. :)

• Απαντ. 412
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παίδες κανά Wallpaper θα βγάλουν για το NWN2?Πόσο ακόμα να τον αφήσω τον λευκό το δράκο από το NWN1?

Το παιχίδι πάντως είναι φανταστικό!Ξεκολλάω μόνο για το Medieval το 2 πια.χεχε

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως ακριβώς γίνεται το crafting βήμα βήμα γιατί έχω μπερδευτεί?Με ενδιαφέρει κυρίως για όπλα(σπαθια κτλ).Επίσης πιο όπλο είναι καλύτερο αυτό που έχει damage 1d20 ή 2d8?

Δημοσ.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως ακριβώς γίνεται το crafting βήμα βήμα γιατί έχω μπερδευτεί?Με ενδιαφέρει κυρίως για όπλα(σπαθια κτλ).Επίσης πιο όπλο είναι καλύτερο αυτό που έχει damage 1d20 ή 2d8?

Σχετικά με τη ζημιά των όπλων (επειδή δεν έχω πάρει ακόμα το game για να γνωρίζω για την υλοποίηση των skills -crafting-). Το 1d20 σημαίνει πως κάνει (τυχαία) ζημιά 1-20 hp κάθε φορά, ενώ το 2d8 από 2-16 hp. Δηλαδή το 1ο κάνει 1-2 hp παραπάνω ζημιά, κατά μέσο όρο...

Δημοσ.

Μέσα στο παιχνίδι θα βρείς κάποια βιβλία. Πριν τα πουλήσεις για ψίχουλα κοίταξέ τα. Εκεί λοιπόν είδα κάποιες τεχνικές όπου λέει τί ακριβώς χρειάζεσαι, από υλικά, για να φτιάξεις από την αρχή ένα όπλο.

Αν θυμάσαι τον μπάρμπα σου, που σου είπε ότι μπορείς να μένεις στο πανδοχείο του, εσύ και οι φίλοι σου ελεύθερα. Ε, λοιπόν εκεί σε ένα δωμάτιο έχει κάτι πάγκους. Ο ένας για αλχημείες, ο άλλος για όπλα, πανοπλίες κλπ. Τοποθετείς εκεί όλα τα υλικά που λέει το βιβλιαράκι και κάνεις παιχνίδι. Τώρα πως ακριβώς, δεν το έχω δοκιμάσει, απλά γνωρίζω την διαδικασία.

Υλικά, κυρίως πέτρες πάσης φύσεως, βρίσκεις παντού, πχ σκοτώνοντας έναν κακό ή ανοίγοντας ένα σεντούκι ή από κάποιο πωλητή. Από κεί και πέρα αυτοί έχουν και διάφορα καλούπια σε φθηνή τιμή για να τα αγοράσεις. Χρειάζονται και αυτά για την κατασκευή ενός αντικειμένου από την αρχή.

Αν τώρα θες να τροποποιήσεις ένα αντικείμενο ώστε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά τότε χρειάζεσαι έναν μάγο. Αυτός θα πρέπει να έχει τα αντίστοιχα proficiencies για να κάνει την δουλειά. Απ, ότι είδα σε ένα από αυτά τα βιβλία, για να προσθέσεις ζημιά, πχ +1, πρέπει ο μάγος σου να είναι level τουλάχιστον , πχ 3 και πάει λέγοντας, για +2 χρειάζεται level 4 κλπ.

Ανάλογα υποψιάζομαι αν θες να φτιάξεις ένα scroll ή potions. Αλλά επαναλαμβάνω δεν έχω δοκιμάσει την όλη διαδιακασία.

Ελπίζω να βοήθησα.

Αυτά. 8)

PS. Πέτυχα και αυτό το αρχειάκι στο internet το οποίο δίνει περισσότερες λεπτομέρειες του τί χρειάζεσαι.

neverwinter_nights_2_crafting.zip

Δημοσ.
... Απ, ότι είδα σε ένα από αυτά τα βιβλία, για να προσθέσεις ζημιά, πχ +1, πρέπει ο μάγος σου να είναι level τουλάχιστον , πχ 3 και πάει λέγοντας, για +2 χρειάζεται level 4 κλπ...

Τα παρακάτω ισχύουν εφόσον έχουν εφαρμοστεί οι κανόνες της 3.5 έκδοσης του DnD.

Tο caster lvl του χαρακτήρα θα πρέπει να είναι 3 φορές μεγαλύτερο από το enchantment που θέλει να «δώσει» σε κάποιο όπλο. +1 caster lvl 3, +2 caster lvl 6, +3 caster lvl 9 κ.ο.κ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες Creating Weapons, Armor, and Shields

Δημοσ.
Τα παρακάτω ισχύουν εφόσον έχουν εφαρμοστεί οι κανόνες της 3.5 έκδοσης του DnD.

Tο caster lvl του χαρακτήρα θα πρέπει να είναι 3 φορές μεγαλύτερο από το enchantment που θέλει να «δώσει» σε κάποιο όπλο. +1 caster lvl 3, +2 caster lvl 6, +3 caster lvl 9 κ.ο.κ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες Creating Weapons, Armor, and Shields

Ναι μωρέ δε θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα. Γι'αυτό έγραψα πχ. τόσο.

Δημοσ.
Ναι μωρέ δε θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα. Γι'αυτό έγραψα πχ. τόσο.

Απλά για λόγους πληρότητας το ανέφερα :).

Btw έχει ασχοληθεί κανείς με το multiplayer κομμάτι του; Παρουσιάζει τίποτα προβλήματα; (disconnections, lag...)

Δημοσ.

Παίδες μου το στέλνει ο θείος και σήμερα - αύριο πρέπει να φτάσει...

Λέτε όμως να είναι καλύτερα να τελειώσω πρώτα το 1 και μετά να ξεκινήσω το 2; Θα χάσω αν παίξω το 2 κατ' ευθείαν;

Respect....

Δημοσ.
Παίδες μου το στέλνει ο θείος και σήμερα - αύριο πρέπει να φτάσει...

Λέτε όμως να είναι καλύτερα να τελειώσω πρώτα το 1 και μετά να ξεκινήσω το 2; Θα χάσω αν παίξω το 2 κατ' ευθείαν;

Respect....

κοίτα εγώ το 2 δεν έχω πάρει στα χέρια μου ακόμα, αλλά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με το 1 και όλα τα expansions του αν τα έχεις ήδη, με το σκεπτικό ότι σε κάνα 2μηνο που θα το έχεις τελείωσει και οι τιμές θα έχουν πέσει και κάνα patch θα έχει βγει και περισσότερες community resources θα υπάρχοθν για κατέβασμα για το 2 (άσε που άμα πάιξεις πρώτα το 2 μπορεί να σουκακοφανεί το 1 από άποψη γραφικών κτλ :))......

ταπεινή μου άποψη βέβαια.....

αντε και καλές μάχες!

Δημοσ.

στο Multiplayer κυνηγάω τον φίλο μου γιατί αρπάζει ότι βρει...ο καθένας έχει τα λεφτά του (όπως και στο pen & paper) οπότε...όποιος βρει...αποφασίζει τι να κάνει.

Δημοσ.
στο Multiplayer κυνηγάω τον φίλο μου γιατί αρπάζει ότι βρει...ο καθένας έχει τα λεφτά του (όπως και στο pen & paper) οπότε...όποιος βρει...αποφασίζει τι να κάνει.

Κακό αυτό (ναι σκέφτομαι ότι κι ο δικός μου φίλος της ίδιας νοοτροπίας ειναι :P). Το όλο πακέτα του game (lawful good, πριν 10 λεπτά το άνοιξα) είναι αρκετά καλό. Αν κυκλοφορούσαν αρκετά τέτοια μάλλον θα 'χα περισσότερα original στην κατοχή μου...

Δημοσ.

Ρε παιδια μηπως μπορει να εξηγησει καποιος που εχει ασχοληθει με το προηγουμενο παιχνιδι να εξηγησει πως δουλευει λιγο το game και κυριως ο μαγος?

Δημοσ.
Ρε παιδια μηπως μπορει να εξηγησει καποιος που εχει ασχοληθει με το προηγουμενο παιχνιδι να εξηγησει πως δουλευει λιγο το game και κυριως ο μαγος?

Αν θέλεις γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος σχετικά τις πληροφορίες που ζητάς για το όλο παιχνίδι.

Τώρα όσο αφορά τον μάγο (υποθέτω ότι μιλάς για τον wizard κι όχι τον sorcerer). Ξεκινάει μπορώντας να κάνει cast spells 1ου lvl. Κάθε φορά που ανεβαίνει lvl (σαν wizard) μπορεί να μάθει δύο νέα spells και όποτε φτάνει σε μονό lvl (3,5,..,17), το μέγιστο spell lvl του ανεβαίνει κατά ένα. Δηλαδή όταν είναι wizard 1-2lvl μπορεί να κάνει memorize spell μέχρι 1ου lvl, 3-4 wizard lvl 2ου spell lvl,...,17+ wizard lvl 9ου spell lvl (που είναι και το max spell lvl).

Κάθε μέρα (για την ακρίβεια κάθε διάστημα μεταξύ 2 rest) μπορεί να κάνει memorize συγκεκριμένο αριθμό spells τα οποία επιλέγεις πριν κάνεις rest.

Επίσης όταν βρίσκει κάποιο scroll μπορεί είτε να μάθει το spell (δηλ. να το αντιγράψει στο spellbook του αν δεν υπάρχει εκεί ήδη) -εφόσον πρόκειται για arcane scroll- είτε να το κάνει cast. Σε κάθε περίπτωση το scroll καταστρέφεται μετά τη χρήση του.

Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο πες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...