Προς το περιεχόμενο

Neverwinter Nights 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H duskolia twn maxwn einai metavliti analoga me to character pou exeis. Egw px pou paizw Ranger/Arcane archer (NWN 1+ola ta expansion) duskoleuomai se orismenes maxes (px sto HotU o trellos magos me ta golem pou einai semilich den ton exw faei akoma).

Anti8eta to lich dragon pou exei se allo meros ton efaga monos mou ( o henchman mou stin arxi efage ena fear kai meta ton psofise o drakos) 3 fores me eukolia. Vevaia eixa favoured enemy dragons logw ranger, alla ta veli me acid kai +9 apo ta xerakia mou (Arcane Archer) ekanan kali doulitsa.

Ola sxetika einai. Exw dei magous na mpainoun se meri pou egw 8a kwlwna kai na ta katevazoun ola me 3 4 spell. Exw dei magous na mpainoun se maxi me plasmata pou egw ta skotwnw me to ena xeri demeno (vasika de paizei auto mias kai eimai dual wielding kai to tokso 8elei duo xeria) kai na xanoun me apisteuti eukolia.

Δημοσ.

Ε, όχι και να προσαρμόζονται :). Δηλαδή να άλλαζε τα στατιστικά τους; πχ δράκος χωρίς spell resistance :/ ;

Ό,τι χαρακτήρα και να πάρεις σε κάποιο σημείο θα τα βρεις σκούρα. πχ εκεί που θα παιδευτεί ο fighter για να σκοτώσει 15 αντιπάλους σε ένα δωμάτιο, ο μάγος θα κάνει δυο fireball και θα ξεμπερδέψει.

Εξάλλου η διαφορετικότητα των χαρακτήρων προσθέτει στο replayability ( υπάρχει ελληνική λέξη για αυτό το πράμα; ) του εκάστοτε RPG.

Εν είπαμε σε τέτοιο βαθμό, αλλά αν φτάσω σε ένα σημείο με 1 μάγο και μου βγάλει 1 κόκκινο δράκο μπορεί ας μου τον βγάλει κανονικό αλλά με λίγους λιγότερους΄πόντους ζωής από το κανονικό.....

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να ξεκαθαρίσω ότι δεν ζητάω να μου κάνει το παιχνίδι "περίπατο" (γιατί μετά χάνει και την ομορφιά του) απλά μια μέση λύση...δηλ. αντί μερικούς εχθρούς να τους περνάω εύκολα και άλλοι να είναι ακατόρθωτοι θα προτιμούσα να είναι όλοι δύσκολοι άλλα όχι ακατόρθωτοι.....

όσο για το replaybility μάλλον δεν θα συμφωνήσω μαζί σου....όχι γιατί σαν ιδέα δεν στέκει αλλά γιατί με τον τρόπο που είναι φτιαγμένο το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχεις και πολλές επιλογές (οι΄λύσεις στους γρίφους είναι οι ίδιες και η πορεία που ακολουθεί ο χαρακτήρας σου πάνω κάτω ίδια οπότε τι challenge υπάρχει?)....σε αντίθεση πχ. το Gothic 2 νομίζω ότι προσφέρεται περισσότερο για Replay.....

• Moderators
Δημοσ.

Η Tholapsyx δεν είναι τόσο δύσκολη πάντως. Πρέπει να έχεις βάλει τα σωστά μαγικά και να την στρίψεις με τα "tanks" προς το πλάι, για να μην φάνε οι κακόμοιροι spellcasters την ανάσα της. :P

Δημοσ.
Η Tholapsyx δεν είναι τόσο δύσκολη πάντως. Πρέπει να έχεις βάλει τα σωστά μαγικά και να την στρίψεις με τα "tanks" προς το πλάι, για να μην φάνε οι κακόμοιροι spellcasters την ανάσα της. :P

μα εγώ δεν τα έχω με την Tholapsyx.....με τον King of Shadows τα έχω! :)

Δημοσ.

Αν σου έβγζε όμως έναν δράκο με λιγότερα HP (συνεπώς και μικρότερου level) θα έπαιρνες λιγότερα XP και μικρότερο treasure όταν τον σκότωνες. Το να μειωθούν απλά τα HP δεν το βρίσκω λογικό μιας και κάθε πλάσμα έχει συγκεκριμένο αριθμό HP (λίγο πάνω λίγο κάτω). Μια μέση λύση ίσως θα ήταν να βγάζει τελείως διαφορετικούς εχθρούς (κατάλληλους για τον main character). Κάτι τέτοιο όμως δε μπορεί να γίνει σε σημαντικούς για το σενάριο χαρακτήρες.

Σχετικά με το replayability ίσως είναι και θέμα γούστου. Δε με πειράζει αν το σενάριο είναι (ουσιαστικά) γραμμικό. Με προκαλεί το γεγονός ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω τελείως διαφορετικές στρατηγικές στις μάχες και να αναπτύξω με άλλο τρόπο τους χαρακτήρες. Το temple of elemental evil αν και απόλυτα γραμμικό το τερμάτισα ~10 φορές με διαφορετικά (αλλά ακόμα και παρόμοια) parties κάθε φορά και το ένα expansion του NWN1 3 φορές. Το NWN2 από την άλλη το έχω παρατήσει εδώ και κανα μήνα (χωρίς συγκεκριμένο λόγο). Τουλάχιστον έχει ωραίο κουτί και δεν πήγαν χαμένα τα ~65? :P

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος στο Pen & paper, το κάθε "τέρας" έχει συγκεκριμένες ζαριές ζωής άλλα όχι πόντους....στο Pen & paper πάλι εξαρτάται πολύ από τον master ο οποίος και το προσαρμόζει ανάλογα με το Party που έχει μπροστά του.....αν πχ. 1 δράκος έχει ζωή 20Ζ12 εξαρτάται από τον master (και το πόσο δυνατό είναι το party) αν θα τους δώσει "γεμάτους" (20*12=240) στην μέση (120) ή αν θα ρίξρι τα ζάρια και θα βγεί εντελώς τυχαία....το ερώτημα είναι αν στο NWN τα ζάρια ρίχνονται και για τους πόντους ζωής ή αν τα έχουν καθόρίσει εξ αρχής και μένουν τα ίδια whatever χαρακτήρα και αν παίξεις....

Δημοσ.

Στο PnP τα HPs είναι σχεδόν όπως τα λες (πχ 20d12 +-κάτι). Γενικά όμως στο monster's manual όπως και σε κάθε περιπέτεια (πλην κάποιων εξαιρέσεων) θεωρείται πως τα πλάσματα έχουν τη μέση τιμή των παραπάνω HP.

Κάποιες φορές για να μην καταντά προβλεπόμενο και βαρετό το να έχουν και τα 15 orcs που 'χεις συναντήσει 12hp, μπορεί να έχουν 10, 11, 12... 14.

Ο DM αναλόγως τον περιστάσεων σίγουρα μπορεί να κρίνει κάποιες καταστάσεις διαφορετικά. Αλλά ένα CRPG δε θα μπορέσει ποτέ να παίξει τον ρόλο ενός (καλού) DM.

Δημοσ.
Αλλά ένα CRPG δε θα μπορέσει ποτέ να παίξει τον ρόλο ενός (καλού) DM.

Α γειά σου! (που λέει και ο παπούς μου) τώρα συμφωνούμε!

Δημοσ.

παντος εγω με τον Tholapsyx δυσκολευτηκα πολυ να την καθαρισω αφου ειχε την κακη συνηθεια οποτε εκανα cast καποιο spell πανω του να με κυνηγαει με την καυτη ανασα της,τελικα βρηκα ενα κολπο που επιασε εβαλα attack μονο τον δρακο πειρα τα party και απομακρυνθηκα απο την μαχη και οταν ειχα φαγωθει μεταξη τους για τα καλα τοτε μπηκα στην μαχη

μια παρατηρηση ρε παιδια την druid βρηκε και πη.. ο ηρωας στο game :)

χαθηκε μια qara?

Δημοσ.

παιδια μολις εχω φτασει στο king of shadows.προσπαθησα να τον σκωτοσω κανα 2-3 φορες τα καταφερα την τριτη αλλα εκλπηκτος ειδα να εμφανιζονται αλλοι 10

καλα περιμενουνε να καθαρισουμε το boss ετσι ιδιως οποιος παιζει caster γιατι εχεις ρυξει ολα τα spell πανω στον πρωτο king of shadows και μετα δεν σου μενει τιποτα για τους επομενους

πειται κανα tip να τον καθαρισουμε.ακομα και απο κονσολα αν μπορεις να δωσεις ενα κωδικο για καποια βοηθεια δεν θα ελεγα οχι,στην τελικη το εφτασα μεχρι εδω πρεπει να δω και το τελος νομιζω οπως και να εχει :)

• Moderators
Δημοσ.

Θυμήσου τα διάφορα spells από τις κολώνες. Όταν τις ακουμπάς, ξαναγεμίζεις. Οπότε καλό θα είναι να spam-άρεις το web of purity και το light of...κατιτίς που γιατρεύει. :P

Δημοσ.
παιδια μολις εχω φτασει στο king of shadows.προσπαθησα να τον σκωτοσω κανα 2-3 φορες τα καταφερα την τριτη αλλα εκλπηκτος ειδα να εμφανιζονται αλλοι 10

καλα περιμενουνε να καθαρισουμε το boss ετσι ιδιως οποιος παιζει caster γιατι εχεις ρυξει ολα τα spell πανω στον πρωτο king of shadows και μετα δεν σου μενει τιποτα για τους επομενους

πειται κανα tip να τον καθαρισουμε.ακομα και απο κονσολα αν μπορεις να δωσεις ενα κωδικο για καποια βοηθεια δεν θα ελεγα οχι,στην τελικη το εφτασα μεχρι εδω πρεπει να δω και το τελος νομιζω οπως και να εχει :)

Τα ίδια με εμένα λοιπόν.....και εγώ μέχρι εκεί το έφτασα νομότυπα....μετά δούλεψε κονσόλα......λοιπόν:

"~" για να ανοίξεις την κονσόλα, μετά (όλοι οι κωδικοί είναι case sensitive!):

"DebugMode 1" και enter και μετά (τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα) :

"dm_god" (invisibility mode) και enter.....

ή δες εδώ: http://www.cheatscodesguides.com/pc-cheats/neverwinter-nights/ ή απλά ψάξε στο internet.......

Ps. μου φαίνεται ότι κάθε φορά που σκοτώνεις τους κακούς (αμα σκοτώσεις τους 10 που σου έχουν βγει) χρειάζεται να ξαναδώσεις τους κωδικούς αλλά έν πολυθυμάμαι και όλας.....

Δημοσ.

και εγώ σε hardcore έπαιζα (να σας πω την αλήθεια δεν το δοκίμασα καν σε πιο εύκολο επίπεδο οπότε δεν ξέρω αν θα ήταν πιο εύκολο....) αλλά τα βρήκα μπαστούνια!

GhostRiderLSOV αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχω ένα save πριν αρχίσει η τελική μάχη (πριν μπεις στην περιοχή που αυτομολούν οι compagnions) από περιέργεια και μόνο να δοκιμάσω να στο στείλω να μου πεις αν θα καταφέρεις να το τελειώσεις με τον μάγο μου γιατί εγώ ειλικρινά αδυνατώ.....(και δεν το λέω ειρωνικά.....)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...