Προς το περιεχόμενο

Neverwinter Nights 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ "Blackman"...τώρα κατάλαβα επιτέλους τις διαφορές μεταξύ skill και feat, όταν έρθει λοιπόν η ώρα ξανά για lvl up θα κοιτάξω τον μάγο μου και την elanee για τα συγκεκριμένα feats γιατί τόσο καιρό σε κάθε lvl up επέλεγα το "recomended" και επέλεγε μόνο του τόσο τα skill όσο και τα feat, με αποτέλεσμα να μην είχα μπει καν στη διαδικασία να κοιτάξω τα skills και τα feats των χαρακτήρων!!!

Επίσης "Cronos" επειδή εγώ δοκίμασα το quest με το Bard Content και οι νότες από τα τραγούδια σου είναι σωστές να σου πω απλά ότι από το συγκεκριμένο quest παίρνεις την κιθάρα του 'τραγουδοποιού' που νίκησες!

Δημοσ.

να κανω και γω μερικες ερωτησεις αφου εχω μικρη σχεση με τα παιχνιδια που βασιζονται στου κανονες dnd(μονο το dnd online εχω παιξει)

στα weapon στο dmg λεει πχ1d10 τι συμαινει και πιο ειναι πιο καλητερο?

τα hench που ερχονται μαζι σου αξιζει να τους δινεις weapon,armor η ειναι χασιμο χρηματων?

Δημοσ.

Φυσικά και αξίζει να δίνεις στους henchmen καλά όπλα κτλ.

1d10 σημαίνει πως ρίχνεις δεκάερδο ζάρι (για το το pc υποθετικά πάντα) για να δείς πόσο damage θα κάνεις. πχ εάν το όπλο έχει damage 1d10 σημαίνει πως το damage κυμαίνεται από 1 μέχρι 10. Από κει και πέρα έχουν να κάνουν κι άλλα πράγματα, όπως τα proficiencies, focuses και τα feats του κάθε χαρακτήρα, που μπορεί να εξειδικεύουν ένα χαρακτήρα ώς προς ένα συγκεκριμένο όπλο δίνοντας κάποια + στο damage. Ακόμη, ρόλο στα όπλα παίζει το critical range: άλλα όπλα έχουν x2 άλλα x3... δηλαδή όταν ο χαρακτήρας σου καταφέρει critical χτύπημα τότε το damage του όπλου θα γίνει x2 ή x3... είναι τόσοι πολλοί οι κανόνες γύρω από damage και όπλα... ότι άλλο θές να μάθεις ρώτα. Υπάρχουν όπλα με + mighty, keen (που διπλασιάζουν την πιθανότητα για critical hit....)..

Δημοσ.

και κατι ακομα τα bullet τι χρειαζονται και με τοσα πετραδια που εχω βρει θα ανοιξω κοσμηματοπωλειο τα κραταω ειναι cradting material η τα πουλαω?

Δημοσ.

Τα bullets χρησιμοποιούντε με τα slings, σφεντόνα, άμα γουστάρεις κότσαρε το στη μάγισσα που άμα σου ξεμείνει σε καμιά μάχη από spells να βαράει range attacks γιατί άμα πάει μέσα στο χαμό...κλάψτηνε

Δημοσ.

παιδεσ καλησπερα, εχω μια απορια... εχω μαξεψει απειρα αντικειμενα τα οποια ειναι undefined και δεν μπορω να τα χρησιμοποιησω... επισησ πωσ κανω craft armor κτλ????

Δημοσ.

Για να κάνεις identify τα αντικείμενα έχει 2ο επιλογές...

1. Να έχεις μεγάλο Lore Skill για να γίνονται identify αυτόματα ή...

2. Πας σε έναν merchant και με δεξί κλίκ στο αντικείμενο που θες επιλέγεις identify (κοστίζει 100 glod)

Δημοσ.
Επίσης "Cronos" επειδή εγώ δοκίμασα το quest με το Bard Content και οι νότες από τα τραγούδια σου είναι σωστές να σου πω απλά ότι από το συγκεκριμένο quest παίρνεις την κιθάρα του 'τραγουδοποιού' που νίκησες!

Ναι το κατάλαβα. Πιο ηλίθιο quest δεν υπάρχει στο παιχνίδι, μέχρι στιγμής.

• Moderators
Δημοσ.

Το έβαλαν μάλλον για τους κακόμοιρους βάρδους που δεν παίζουν σχεδόν ποτέ μουσική. :P

Αν και μπορείς να παίξεις ό,τι class και να είσαι.

Δημοσ.

Λοιπόν...ας ξεκινήσουμε με το θέμα των όπλων.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε δύο όπλα. Ένα Bastard Sword 1d10 και ένα σφυράκι 2d4 μαγικό το οποίο κάνει ζημιά 1d4 ηλεκτρισμό. Το 1d10 έχει critical hit πχ 20 Και το σφυράκι έχει 19-20.

Ωραίααααα....

Ας ξεκινήσουμε με το πως χτυπάς...

αρχικά ρίχνεις ζαράκι d20 (στο παιχνίδι γίνεται αυτόματα) για να δεις αρχικα ΑΝ πετυχαίνεις τον στόχο. Το νούμερο που φέρνεις συν κάποια attributes του χαρακτήρα σου βλέπεις αν χτυπάς τον άλλο...συγκεκριμένα αν ξεπερνάς το Armor Class (AC) του. Οπότε ρίχνω d20...φέρνω 14...συν 1 από το σπαθί που κρατάω πχ ...τότε έχω 15...AC του αντιπάλου είναι 15 ώραια...τον πετυχαίνω όριο αλλά τον χτυπάω.

Τότε παίρνω το ζαράκι που αντιστοιχεί στο όπλο μου. d10 και ρίχνω...

Το d10 που ρίχνω είναι η ζημιά που του κάνω...το νούμερο που θα έρθει αφαιρείται από τους πόντους ζωής του. Ωραία μέχρι εδώ.Καταλάβαμε πως γίνεται το χτύπημα.

Λοιπόν...αν στην πρώτη ζαριά με το d20 φέρουμε ένα ξεγυρισμένο 20ράκι τότε αυτό σημαίνει ότι είναι critical hit. Αυτό σημαίνει ότι ξαναχτυπάμε τον αντίπαλο για δεύτερη η τρίτη φορά (ανάλογα το πόσο λέει το critical). Όμως κάθε φορά που βαράς μετά από ένα critical ξαναρίχνεις για να δεις αν τον πετυχαίνεις με d20. Οπότε μπορεί να πετύχεις critical hit να τον χτυπήσεις μία φορά...αλλά η δεύτερη να πιάσει "αέρα" καθότι έφερες μικρότερο νούμερο από την Armor Class του. Το καλό όμως είναι ότι μπορείς να πετύχεις critical στο critical κλπ...οπότε αν σε πιάσει κολοφαρδία να του μαμήσεις τα πρέκια.

(φανταστείτε ότι στο Pen & Paper το κάθε χτύπημα το περιγράφεις...και ειδικότερα τα final που σκοτώνουν τον αντίπαλο).

Ωραία μέχρι και εδώ...

Ποιο είναι το πιο καλό όπλο σε μία τέτοια περίπτωση. Αρχικά φαίνεται ότι είναι αυτό που έχει το μεγαλύτερο ζάρι και συνήθως είναι και έτσι. Όπως ας πούμε ότι με τα όπλα που ανέφερα πιο πριν καταφέρνουμε και χτυπάμε τον αντίπαλο.

Με το σπαθάκι θα του κάνουμε 12 damage αν φέρουμε το 12άρι...με το σφυράκι ρίχνουμε 2d4...οπότε αν φέρουμε το μεγαλύτερο κάνουμε ζημιά 8...

και ρίχνουμε φυσικά με 4άρι ζάρι (το d4 είναι το πιο μικρό ζάρι (τα D είναι για το DESK...οπότε για τις έδρες του ζαριού)στο D&D και όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ζάρια...πέρνουμε ένα μεγαλύτερο και βγάζουμε στην απ'έξω τα υπόλοιπα νούμερα...πχ στο d3...πέρνουμε το d4 και λέμε...το 4 αν έρθει ...ξαναρίχνεις).

Στο σφυράκι όμως έχουμε 1d4 ακόμα για το χτύπημα με τον ηλεκτρισμό...ωραίαααααααα...οπότε και εδώ στο μέγιστο πετυχαίνουμε άλλα 4 damage...Οπότε 8+4=12.

"Και τι με αυτό ρε Blackman" θα μου πείτε...το ίδιο είναι...και το σπαθάκι είναι και πιο εντυπωσιακό.

Ωραία...σας φέρνω τώρα να δείτε την διαφορά του σπαθιού που στην περίπτωση του Bastard είναι σαν το μπόι και λίγο μεγαλύτερο ενός dwarf, ένώ το σφυράκι είναι σαν το χέρι του.

Λοιπόν...

1)Κάνουν την ίδια μέγιστη ζημιά...οπότε ισοπαλία εδώ (εκτός και αν ο αντίπαλο έχει resistance ρε electical hit)

2)oops...το σπαθάκι είναι Two Handed...οπότε με το σφυράκι κρατάω και ασπίδα οπότε έχω και μεγαλύτερη AC. (+1 στο σφυράκι)

3)Έφερα 20...critical και οι δύο...oops...έφερα 19...critical to σφυράκι μόνο...

oops...έχω φέρει 3 φορές 19...οπότε critical 3 φορές το σφυράκι...και το σπαθάκι τίποτα. (άλλο +1 στο σφυράκι)

4)υπάρχει πιθανότητα να σας κάνουν κάποιο μαγικό που μειώνει τα attributes...οπότε και την δύναμη...αν πχ έχετε strength 16 και σας έχετε decease ..και έρθει ο ΜπαρμπαΜέρλιν και σας κάνει ένα μαγικό τύπου DOOM... τότε μπορεί η δύναμη σας να πέσει και στο 12 (δύσκολο μεν...αλλά γίνεται). Ooops...πρόβλημα...το σπαθάκι και δη το Bastard θέλει 13 strength για να το κρατήσεις.

Οπότε με τα παραπάνω...να προσέχετε καλύτερα τι διαλέγετε στα όπλα.

Στο pen & paper που παίζω ένας φίλος έχει ένα μαγικό Bastard Sword Που κάνει 1d6 φωτιά ή πάγο (εκείνος επιλέγει τι θέλει...ανάλογα το ποια μαγική λέξη θα πει στο σπαθί για να ενεργοποιήσει αυτή την δυνατότητα) και το πιο συμαντικό....critical 18-20. Μια μέρα τον είχε πιάσει η κολοφαρδία με το ζάρι και δεν προλαβαίναμε να ακουμπάμε αντίπαλο...με ένα χτύπημα critical σκότωνε τον αντίπαλο και όλο του το σόι.

Την μεγαλύτερη πλάκα την είχα πάθει σαν δεύτερου level μάγος (στο Pen & paper) όπου είχα μπροστά μου ένα τεράααααστιο για μένα Ogre. Ευτυχώς είχα καλό Initiative (η σειρά με την οποία χτυπάς στην μάχη) και καλύτερο από αυτό που είχε το Ogre.Οπότε βάραγε όλη η ομάδα μου ...εγώ και μετά το Ogre.To κακό της υπόθεσης ήταν ότι δεν μπορούσα να φύγω από εκεί που ήμουν γιατί το Ogre θα είχε Attack of Opportunity. Για καλό μου στην προηγούμενη γύρα...είχα κάνει summon ένα τέρας....το οποίο ήταν μία τρομερή και αιμοδηψής....κουκουβάγια (χαχαχα) με hit dice (d3). Ενώ οι φίλτατοι companions μου έχουν χτυπήσει το ξεροκέφαλο Ogre που βρωμούσε κιόλας (ε ναι...είμαι ένα Gold Elf και όλοι οι υπόλοιποι είναι ποταποί γιατί εμείς είμαστε η υπέρτατη και νοήμον φυλή κλπ κλπ :-P )είχε ακόμα 6 πόντους ζωής.

Στέλnω το τερατοπουλάκι από πίσω του...και έχονταν κάνει την προσευχή μου τον θεό των Elf Και δημιουργό των πάντων Corellon...(γιατί με μία μπούφλα θα έβλεπα τα ραπανάκια) το απόλυτο πολεμικό όπλο...αυτή η κουκουβάγια...πετυχαίνει (γαμώ τα 20άρια είχα φέρει) critical...και εφόσον πιάνει και το δέυτερο χτύπημα...ρίχνω να δω την ζημιά που θα του κάνω...και φέρνω και τις δύο φορές (λόγο του critical) 3...οπότε...6 ζημιά...και το Ogre παίφτει νεκρό από τα δηλητηριώδη νύχια (είχε καθαρίσει σκόρδα πριν) της κουκουβάγιας μου.

---------------------

Στο θέμα identify εκτό από το Lore...και τους τύπους στα μαγαζιά...πολύ απλά υπάρχει και το spell. Όπου μπορείς να το κάνεις σε όποιο αντικείμενο θες.

Επιπλέον...πιστεύω ότι πρέπει να μην διαλέγετε το recommend αλλά να κοιτάζετε τι θέλετε να πάρετε οπότε να είναι και ο χαρακτηρας που θέλετε εσείς.

ΠΧ αν έχεις ένα Βάρβαρο που μαμάει και δέρνει...γιατί να μην πάρεις ένα Improved Critical ώστε να κάνει πχ 17-20 critical?ΟΕΟ?

Γιατί να μην πάρεις TUMBLE και να γίνεις ο μάστερ νιντζίτσου κωλοτούμπας και να πηδάς τα εμπόδια και τους αντιπάλους σου σαν ένας γνήσιος Songoku?

---------------------------------

Για το crafting υπάρχουν συνταγές...βιβλιαράκια που σου λένε τι χρειάζεσε. Και φυσικά θες και τους αντίστοιχους πόντους στο αντίστοιχο crafting.

Αν έχεις ότι λέει το βιβλίο...τα πετάς στο τραπεζάκι...και ζουπ...βουπ...ντιν ντον...έκανε craft μία νέα ασπίδα.

---------------------------------

πράγματα που πρέπει να προσέχετε.

Turn Undead...Πολλοί το αγνοούν και είναι Super και σωτήριο στην μάχη.Αυτή την ιδιώτητα την έχει ο Paladin αλλά και κάποιοι μάγοι...τι κάνει?

Απλά ότι λέει...όταν έρχετε κατά πάνω σας μία παρέα από σκελετούς (οπότε και Undead) κάνετε το συγκεκριμένο μαγικό...και ...ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?Οι Undead πέρνουν τον πούλο...και φεύγουν προς άλλη κατεύθυνση.

Backstab...το πιο WOW χτύπημα που μπορείς να πετύχεις...φυσικά το έχουν μόνο οι rogues-thieves και κανένας άλλο. Τι πιο ωραίο να πας στην πλάτη του άλλου (έτσι και στο παιχνίδι μέσα) και να του κάνεις backstab που συνήθως είναι x3 (ναι ναι....x3...οπότε φανταστείτε σε critical...του κώβεις τα @@ και του τα δίνεις να τα φάει...α και χωρίς να σε έχει πάρει χαμπάρι)

Στα μαγικά μην επιλέγετε ΜΟΝΟ τα επιθετικά...δεν λέω ωραίο είναι...αλλά δώστε και λίγο βάση σε εκείνα που ανεβάζουν τα attributes των companions σας και σε αυτά που μειώνουν τα των αντιπάλων.

Υπάρχουν και τα ωραία...Charm Person...Charm Monster...κλπ που σας γεμίζουν με φιλαράκια την ώρα της μάχης.

Ελπίζω να έλυσα αρκετές απορίες....και να σας κούρασα λίγο μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...