tmants Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Όταν πατάω διπλό κλίκ στον C: για να δώ τι έχει μέσα μου πετάει το εξής: Καμιά ιδέα?
asmilon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Εχεις κολλησει ιο φιλε μου που εκτελεστηκε μεσα απο το autorun.vbs και μετα σβηστηκε το αρχειο αυτο... Για το προβλημα που περιγραφεις τωρα, κανε δεξι κλικ στον δισκο σου και επελεξε Εξερευνηση. Στο νεο παραθυρο που θα ανοιξει βρες το autorun.inf και σβησε το. Αν δε το βλεπεις κανε εμφανιση κρυφων αρχειων και αρχειων συστηματος απο τις επιλογες φακελων. Κανε και μια επανεκκινηση και θα λυθει αυτο... Αλλα εχεις το ιο να καθαρισεις, οποτε βαλε καποιο καλο αντιβιωτικο, σου προτεινω το Kaspersky ή το NOD32 και μπες σε Ασφαλη Λειτουργια να καθαρισεις το συστημα σου. Εχεις Service Pack 2 και ολα τα Updates των Windows?
tmants Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Εχω F Secure τον βρήκε τον ιό (ο οποίος ήταν σε stick να φανταστείς) τον εσβησε και έκανα format επιτόπου το stick και πίστευα όλα καλα. Πώς κάνω restart σε safe mode? και τι πρέπει να κάνω μόλις κάνω restart σε safe mode? Σ'ευχαριστώ Επίσης όταν πάω να κάνω δεξί κλικ στο C: βλέπω κινέζικα στις 2 πρώτες επιλογές (δηλαδή στο εξερευνηση) και το autorun.inf δεν το βρίσκω (στη θέση C:\)
asmilon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Απλα οταν ξεκιναει ο υπολογιστης σου πατα το F8 ωσπου να εμφανιστει το μενου επιλογων των ΧΡ (πριν φορτωσει η οθονη με την μπαρα που φορτωνει). Επιλεγεις Ασφαλη Λειτουργια και τα Windows θα μπουν σε μια κατασταση που φορτωνουν μονο τα βασικα για να τρεξουν και κανενα αλλο προγραμμα, οποτε ο καθαρισμος του ιου θα γινει πολυ πιο ευκολα. Για το αλλο που λες, εχεις ενεργοποιηση την προβολη κρυφων αρχειων?
tmants Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Βασικά νομίζω ότι ο ιός έχει φύγει, δεν βρίσκει κάτι τον anti-virus και μου έμεινε το "κουσούρι" τώρα, το παράθυρο. Ναι την ενεργοποίησα την προβολή κρυφών αρχείων και γιοκ, βέβαια μόλις έκανα search και ανάμεσα στα πολλά (9) που βρήκε δε μου φαίνεται κανένα ύποπτο. Βάσικα κανένα δεν είναι στο C:\
asmilon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Συνεχιζει να σου κανει το προβλημα αυτο οταν πατας στο C:\ σου? Τελειωσε το Scan σε ασφαλη λειτουργια και βρηκε μονο 9? Μπορεις να κανεις ποστ μια εικονα με τα αρχεια σου στο C:\ μηπως δω τιποτα περιεργο? Επισης κατεβασε το HijackThis και κανε ποστ εδω το log που θα σου βγαλει...
tmants Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Εκανα restart σε safe mode και δεν μπόρεσα να τρέξω το anti-virus Εκανα σε κανονική λειτουργία scan και δεν βρήκα τίποτα απο ιούς Εκανα search το autorun.inf και βρήκα 9 αλλά άσχετα σίγουρα με το ζήτημα και σε άλλες θέσεις, όχι στο c:\ Ευχαριστώ και πάλι, καταυποχρεωμένος Untitled-2.zip
asmilon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Πρεπει να απενεργοποιησεις και την Αποκρυψη προστατευμενων αρχειων λειτουργικου συστηματος, απο τις επιλογες φακελων, για να μπορεσεις να δεις το autorun.inf. Kατα τα αλλα καθαρο ειναι το συστημα σου και εχεις οσα χρειαζεσαι για την καλη σου προστασια. Βεβαια το οτι το F-secure δε σταματησε τον ιο πριν ξεκινησει, εμενα θα με προβληματιζε ποσο secure πραγματικα ειναι... Θα σου προτεινα να κοιταξεις καποιο αλλο οπως αυτα που σου προτεινα πιο πανω ;-)
tmants Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Φίλε asmilon ειλικρινά χίλια ευχαριστώ. Το πρόβλημα λύθηκε και εγώ βαδίζω για αλλαγή anti-virus. Και κερνάω και ποτό στο stavento?αν θυμάμαι καλά, όταν με το καλό έρθω κάποια στιγμή. Ευχαριστώ και πάλι.
asmilon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Καλα θυμασαι φιλε μου ;-) Χαιρομαι που σε βοηθησα
caveneo Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Και σε ένα φίλο μου κάνει το ίδιο πράγμα και αν πατήσω δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του σκληρού μου βγάζει ένα μενού σαν αυτό που έχω στη φώτο. Όλα τα autorun έχουν σβηστεί. Πως μπορώ να γυρίσω στην προηγούμενη κατάσταση;
asmilon Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Υπαρχει ακομα το autorun.inf . Ενεργοποιησε την προβολη κρυφων αρχειων και ενεργοποιησε και την προβολη των αρχειων του συστηματος. Ετσι θα δεις το επιμαχο αρχειο, σβησε το, κανε επανεκκινηση και καθαρισες απο αυτο ;-) Και φυσικα κανε ελεγχο για ιους σε Safe Mode...
caveneo Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Οκ. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω. Μακάρι να δουλέψει γιατί έχει φρικάρει το φιλαράκι μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.