punky Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 E? γενικά το ίδιο ειναι οι άντρες με τις γυναίκες? Π.χ. οι άντρες γουστάρουν την μπάλα και οι γυναίκες να βάφονται, τι να σου πω. Σε μέσους όρους πάντα, γιατί υπάρχουν και λίγες γυναίκες που γουστάρουν την μπάλα και λίγοι άντρες που βάφονται. Τα γούστα (=αφηρημένη έννοια) αυτά είναι επίκτητα? Ok, κατάλαβα τι λες (περίπου). Θα τολμήσω να πω ότι ίσως και αυτά να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου, επίκτητα. Δεν ξέρω αν σε 50 χρόνια, θα βάφονται και οι άντρες. Και δεν αναφέρομαι στους τρανσέξουαλ βέβαια. Ξέερις τι μου έρχεται στο μυαλό; Την πρώτη-πρώτη φορά που είδα μια διαφήμιση με κάποιον άντρα σε κάτι κυλιόμενες σκάλες. Κλασσικά μοντέλο ο τύπος βέβαια. Και διασταυρώνεται με μία γκόμενα που ανεβαίνει τις σκάλες. Και η γκόμενα τον "φτύνει". Η κάμερα ζουμάρει, για να μας πει ότι ο μοντέλος έφαγε φτύσιμο γιατί το πρόσωπό του δείχνει "κουρασμένο". Δεν είναι ενυδατωμένο σωστά. Ε, ένα μικρό πολιτιστικό σοκ το έφαγα. Μου φάνηκε αδιανόητο η έννοια "ενυδατική κρέμα" και "άντρικό πρόσωπο" να σχετίζονται. Τι σου λέει εσένα ότι σε 15 χρόνια, δεν θα γίνει κριτήριο της αντρικής εμφάνισης ένα "ενυδατωμένο" πρόσωπο; Και τι σου λέει ότι σε 50 χρόνια δεν θα πέσουν και οι πρώτες πινελιές για να κρύβουν πχ ρυτίδες ή τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ή δεν ξέρω γω τι άλλο κάνουν σήμερα οι γκόμενες; Να δεις που το marketing και ο στόχος των πωλήσεων, θα καθορίσουν το έθος μας, τις συνήθειές μας. Γιατί ανακάλυψαν ότι είναι μαλακία να ταβανώνει ένα προϊόν σε πωλήσεις, όταν υπάρχει ένα ολόκληρο ανεκμετάλευτο φύλο και μπορούν να πουλήσουν σε αυτό. Αν δεν κάνω λάθος, έτσι έγινε και με το τσιγάρο, όταν πριν πάρα πολλά χρόνια ήταν αποκλειστικά αντρική συνήθεια και οι γυναίκες που κάπνιζαν ήταν ή πουτάνες ή ανώμαλες ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Και τσουπ, μαζί με το προκάλυμα της ισότητας, ανακάλυψε ο καπνοβιομήχανος οτι μπορεί να διπλασιάσει δυνητικά© τις πωλήσεις του. Και βγήκαν τα γυναικεία τσιγάρα. Σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν η διάκριση αντρικού και γυναικείου τσιγάρου. "Αρχέτυπα" ; Τον πούστη. Με πρόλαβε.
Arioch79 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Εμένα μου φαίνεται ότι η όλη συζήτηση είναι εκ των ουκ άνευ (top THIS fuckaz!). Δεν ξέρω αν οι γενετιστές, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνιολόγοι (ή όποιοι είναι οι σχετικοί επιστήμονες τέλος πάντων) έχουν καταλήξει σε μια υπόθεση για το συγκεκριμένο θέμα (δηλαδή αν στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς οφείλονται ΚΑΙ σε γενετικούς παράγοντες), αλλά νομίζω ότι είναι τελείως αυθαίρετο να κάνουμε εμείς τέτοιες υποθέσεις, αφού το θέμα είναι καθαρά ιατρικής/ψυχολογικής φύσεως και όχι φιλοσοφικής (ωραίο πράγμα η φιλοσοφία, εκεί μπορούν όλοι να πουν ό,τι θέλουν). Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα επίκτητα (ΤΜ) χαρακτηριστικά του ανθρώπου, επηρεάζουν έμμεσα το χαρακτήρα που θα αναπτύξει. Π.χ. αλλιώς θα εξελιχθεί μία κοπέλα με ύψος 1.80 και τέλειες αναλογίες και αλλιώς ένα τρίμπαζο/φόλα. Λόγω και μέσω της αλληλεπίδρασης με την κοινωνία, εννοείται...
tarrasque Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Ομολογώ πως σήμερα αποφάσισα να πιώ τσάι αντί για καφέ.Ομολογώ επίσης ότι δεν κατάλαβα τι είπες. Εκτός αν το παίζεις κουλτουριάρης επίσης. Πάντως, προς υπεράσπισή μου, δεν έχω μικροαστικές καταβολές, εγώ μεγάλωσα σε χωριό με γίδια. (just joking mate) κουλτούρα να φύγουμε
mindtrapper Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 punky, αφού όπως λές οι αφηρημένες έννοιες είναι "επίκτητες" (copyright by punky), γιατί παρατηρούνται τόσο μεγάλες διαφορές στις συμπεριφορές και τα γούστα μεταξύ αντρών και γυναικών? Ορμόνες...
Fairies_Wear_Boots Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Αυτο που σιγουρα προϋπαρχει ειναι τα ενστικτα στον ανθρωπο.....αυτα τα οποια διαχωρησε ο Φροϋντ οταν μιλαγε για id ego superego.....ο ανθρωπος απο την ιδρυση της "κοινωνιας" και μετα βρισκεται σε μια διαμαχη μεταξυ αυτων των ενστικτων και των κοινωνικων νομων που του επιτρεπουν την αρμονικη συμβιωση.....οι κοινωνικοι νομοι ομως αυτοι μεταλλασονται και εξελισσονται σε καθε κοινωνια και σε διαφορετικες εποχες (το τσιγαρο, το παντελονι, το μακιγιαζ) και γιαυτο δημιουργουνται τα "γουστα" τα οποια κατα βαση αποτελουν τμηματα των "Αρχετυπων".......τα αγορακια παιζουν με αυτοκινητακια.....τα κοριτσακια με κουκλες........τα αγορακια παιζουν μπαλα-ενδιαφερονται για μπαλα......τα κοριτσακια παιζουν με καλλυντικα-ενδιαφερονται για μοδα....ισως αν τα κοριτσακια μαθαινανε απο μικρα να ενδιαφερονται για τη μπαλα να μην υπηρχε αυτο το προτυπο......και τουμπαλιν.....νομιζω το μονο εμφυτο στον ανθρωπο ειναι τα ενστικτα του που σε καποιες περιπτωσεις τον κανουν να συμπεριφεται σαν ζωο.....και αυτο το "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα" για μενα ειναι μεταμφιεσμενο ενστικτο αυτοσυντηρησης....προκειμενου να τραφω θα κανω τα παντα....αρα θεωρω οτι το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο υπαρχει στον ανθρωπο απλα ειναι η "κοινωνια" που τον αναγκαζει να το καταπιεζει και να φερεται "πολιτισμενα"
Lucifer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Αυτο που σιγουρα προϋπαρχει ειναι τα ενστικτα στον ανθρωπο..... νομιζω το μονο επικτητο στον ανθρωπο ειναι τα ενστικτα του Εγώ πιστεύω στην μικρού ποσοστού γονιδιακή προδιάθεση και την ευκαιριακή έκφραση της μνήμης των αναλογώς της εντάσεως των ερεθισμάτων.
Fairies_Wear_Boots Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 "Της μνημης των"?? με ψαρωσες λεμε κατα ταλλα συμφωνω εν μερει
Lucifer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Ε ναι, συνολικά είσαι λίγο αναποφάσιστη. Γι' αυτό κουόταρα την ΑΝΤΙΦΑσή σου.
Fairies_Wear_Boots Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Εκανα λαθος.....δεν εννοουσα επικτητο αλλα εμφυτο....λοοοοοοολ τωρα μολις το διαπιστωσα....γραψε λαθος.... Αλλα συνολικα ειμαι αναποφασιστη.....ετσι ειναι το σωστο νομιζω........
Fairies_Wear_Boots Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Μπορει και οχι.........μαλλον επικτητο ειναι
johnnyestia Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Ορμόνες... Έτσι πιστεύω και εγώ. Επειδή τέλος πάντων η συμπεριφορά του ανθρώπου σίγουρα επηρρεάζεται από την σωματική του κατάσταση, εγώ πιστεύω πως ο χαρακτήρας του εν γένει εξαρτάται σε κάποιο ποσοστό και από τα διάφορα ματζούνια , πχ ορμόνες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, που υπάρχουν στο σώμα του. punky, έπιασες το παράδειγμα με το βάψιμο αποδεικνύοντας πως ενδεχομένως να υπάρχει η τάση προσέγγισης των αντρών της "θηλυκής" τους πλευράς. Τα σημεία των καιρών μάς δείχνουν πως αυτή η τάση είναι γενικευμένη, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα. Αλλά και πάλι, στο πέρασμα των αιώνων ποτέ δεν βρέθηκε σημαντικός αριθμός αντρών να καταλάβει έστω και στο ελάχιστο πως σκέφτονται οι γυναίκες, οδηγώντας τον Άνθρωπο να κρύψει επιμελώς αυτήν του την ανικανότητα επινοώντας τον μύθο της δημιουργίας της Εύας από το πλευρό του Αδάμ...
fantomas3004 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 E? γενικά το ίδιο ειναι οι άντρες με τις γυναίκες? Π.χ. οι άντρες γουστάρουν την μπάλα και οι γυναίκες να βάφονται, τι να σου πω. Σε μέσους όρους πάντα, γιατί υπάρχουν και λίγες γυναίκες που γουστάρουν την μπάλα και λίγοι άντρες που βάφονται. H διαφορετική συμπεριφορά ανάμεσα στον άντρα και την γυναίκα είναι αποκλειστικά και μόνο 100% θέμα περιβάλλοντος και ΚΑΘΟΛΟΥ ούτε ένα τοις χιλίοις γονιδίων. Άν βλέπει ένας άντρας μεγαλώνοντας τους άλλους άντρες στην ηλικία του να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ή μιά γυναίκα αντίστοιχα τις υπόλοιπες να ασχολούνται με λούσα και καλλωπισμούς ασφαλώς θα επιδιώξουν να κάνουν τα ίδια.
ClouD Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Fairies_Wear_Boots Επειδή είμαι καλό παιδί και δεν προσπερνάω τα ποστς σου, παρότι αντιστάθηκα πολλές φορές στην (ενστικτώδη; ) ενόρμησή μου να πω το παρακάτω, αυτή τη φορά δεν θα κρατηθώ: Για το όνομα του Δια© (σιγά, σε λίγο θα ζητάτε copyrights και για τη φράση : "Μα τον τουτάτις!" :Ρ), σταμάτα να γράφεις όλο το κείμενο μαζί και να βάζεις μόνιμα αποσιωποιητικά αντί για τελείες. Βάλε και κανένα κεφαλαίο. Ουφ. Δεν άντεξα.
fireflies Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Εγώ πιστεύω στην μικρού ποσοστού γονιδιακή προδιάθεση και την ευκαιριακή έκφραση της μνήμης των αναλογώς της εντάσεως των ερεθισμάτων. Αυτό, θα ήθελα τόσο μα τόσο πολύ να το είχα γράψει εγώ. Ή τουλάχιστον να πω, από το στόμα μου το πήρες. Το οποίο δεν ισχύει βέβαια. Αλλά συμφωνώ. Μπορεί να φταίει και ότι καπνίζω τώρα, ενώ έκοψα το κάπνισμα πριν από 3 μήνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.