Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικά δεν έχω 3d!!!

Πέτρος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα καλά του καθουμένου, πριν 2 ώρες ο υπολογιστής άρχισε να βγάζει παράσιτα και "θόρυβο" μόλις πήγα να ξεκινήσω το SC4. Το έκλεισα, το ξαναφόρτωσα και πάνω που τέλειωνε το φόρτωμα της πίστας, BSoD και reboot μόνος του. Βγάζω κάρτα γραφικών, την καθαρίζω, την ξαναβάζω, απεγκαθιστώ οδηγούς μητρικής και γραφικών, "καθαρίζω" σύστημα (με το Driver Cleaner Pro) και registry (Registry Cleaner από WinXP manager), reboot επανεγκατάσταση nForce, reboot, εγκατάσταση nGOptimized 19371, reboot και...ΤΖΙΦΟΣ!!! Τα ίδια και χειρότερα! Πλέον δεν έχω 3d σε καμία εφαρμογή ή παιχνίδι (Google Earth, BF2 κλπ) ενώ σε 2d όλα μια χαρά. Ζέστη δεν ανεβάζει, προγράμματα νέα δεν έχω περάσει εδώ και καιρό, ιοί δεν υπάρχουν (σύμφωνα με Kaspersky IS6 Panda και Online). Το σύστημα είναι σταθερότατο εδώ και 3 μήνες που το έστησα από την αρχή. Τα δε παιγνίδια και το GEarth τα χρησιμοποιούσα μέχρι και πριν 1 εβδομάδα, χωρίς κάτι να αλλάξει στο ενδιάμεσο. Πιστεύετε πως είναι θέμα λογισμικού οπότε να καταφύγω σε Repair στα Win (ή και format) ή η κάρτα γραφικών τα έφτυσε οπότε πάω για άλλα?

Σύστημα: AthlonXp 3000+, 2*512 KingstonValue, MSI K7N2G-ILSR, LeadTek A6600GT(nVidia6600GT)

WinXp Pro Eng με όλες τις τελευταίες ενημερώσεις όπως και κάθε τελευταίο BIOS, οδηγό συσκευής κλπ.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια!

Δημοσ.

Φυσικά (παράλειψή μου που δεν το ανέφερα). Τα ίδια και χειρότερα σαν αποτέλεσμα. Θα ανταλλάξω κάρτες με τον άλλο υπολογιστή, να δω οριστικά τι φταίει. Πάντως από ότι φαίνεται h/w πρόβλημα είναι, είμαι στην εγγύηση οπότε παλεύεται κάπως η κατάσταση.

Δημοσ.

Άλλαξα κάρτες, η δική μου στον άλλο υπολογιστή πέταγε, η άλλη στο δικό μου τα ίδια. Μόλις τέλειωσα το Repair στα Win μπας και γλιτώσω το format και θα δούμε πως θα πάει η ιστορία...

Ακριβώς τα ίδια χάλια! Δε κάνω format τώρα, θα περιμένω απαντήσεις και προτάσεις σας μέχρι αύριο. Υπάρχει περίπτωση να καταρρέει σιγά-σιγά το τροφοδοτικό? NoName 420W αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Το σύστημα δεν είναι φορτωμένο, 2 σκληροί στις 7.200 και 2 οπτικά έχει απάνω. Μήπως όταν σηκώνει 3d και ζητάει ρεύμα, τότε μόνο δεν αντέχει? Πάντως γεμίζει η οθόνη artifacts και σέρνεται...

Δημοσ.

Κατέβασε το driver cleaner από εδώ:

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745

Απεγκατέστησε τους οδηγούς της κάρτας γραφικών, τρέξε τον driver cleaner (χρησιμοποίησε και τον cab cleaner κάτω από tools) και εγκατέστησε αυτή τη φορά reference οδηγούς από την NVIDIA.

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71.html

Δημοσ.

Εφόσον με άλλη κάρτα κάνει τα ίδια, προφάνώς είναι κάτι άλλο. Τσέκαρε τις μνήμες (memtest). Και ναι, το τροφοδορικό είναι μέσα στις πιθανές αιτίες, άλλαξε το και δες

Δημοσ.

Ailuros, όπως έγραψα πιο πάνω τα είχα κάνει, τα ξαναέκανα και πάλι τα ίδια. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο αν δοκιμάσω να υπερχρονίσω την κάρτα (πυρήνα και μνήμες), οπότε αφού δεν προλαβαίνει καν να ζεσταθεί μάλλον τροφοδοτικό μυρίζει (ή θα μυρίσει σύντομα). Θα δοκιμάσω με ένα Tagan 400W αύριο μέχρι το μεσημέρι και βλέπουμε.

FocusX, για μνήμες δεν το βλέπω ο υπολογιστής κάνει άλλα 10 πράγματα ταυτόγχρονα (encoding, decoding, SETI κλπ) και δεν έχει χτυπήσει τίποτα. Από αύριο τα σπουδαία...

Δημοσ.

Είναι χαζή η ερώτηση, αλλά το DirectX το έλεγξες; Αν έχει αλλοιωθεί κανένα dll του, μην περιμένεις να δεις 3D ούτε και σε εκατό χρόνια!

Δημοσ.

Μόλις τέλειωσα με τους ελέγχους... Τροφοδοτικό είναι, με το που έβαλα το άλλο τα πάντα λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Άντε να βρω τώτα για τη μητρική μου (ΑΤΧv.1 νομίζω). Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...