billidani7 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 σκεφτομαι αυτην την περιοδο να αγορασω ενα δισκο!οχι για storage!θελω κατι πραγματικα γρηγορο και απο raid0 και απο raptor!για αυτο ειμαι κοντα στην αποκτηση ενος scsi δισκου στις 15k 73GB fujitsu MAU!δεν εχω δουλεψει ποτε σε δισκο scsi και δεν ξερω την συμπεριφορα τους!ειναι πραγματικα μεγαλη η διαφορα απο δισκους σε raid 0??οτι υπαρχει διαφορα ειναι δεδομενο το θεμα ειναι αν δικιολογει το αυξημενο κοστος αποκτησης και αν ειναι σημαντικες!ευχαριστω
madsc Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Είναι μεγάλη η διαφορά σε IO, σε random access, σε cpu utilisation & σε αξιοπιστία. Από μονό δίσκο σε 7.200/10.000 rpm είναι αρκετά πιο γρήγορος, θορυβώδης, νευρικός αλλά κόστος απόδοση σε καμία περίπτωση. Από raid0 υπερτερεί σε access, random σίγουρα αλλά όχι πάντα σε average transfer (ανάλογα τους δίσκους/controller του raid0). Έχε κατά νου ότι θα χρειαστείς κ έναν αξιόπιστο scsi pci controller (π.χ. Adaptec 29160) καθώς & το καλώδιο του με τον τερματισμό του. Κανένα κόστος από αυτά δεν είναι αμελητέα, αν τα συγκρίνεις με pata/sata. /sc
billidani7 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση!καλο controller εχω ακουσει για αυτον adaptec 29160n!βασικα εχω βρει τετοιους δισκους και controllers σε stock μαγαζιου απο εξωτερικο με πολυ χαμηλοτερες τιμες ! και γιαυτο το σκεφτηκα!
KWSN_Men Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Απλά ρώτα τον madsc για το πώς πάνε οι δίσκοι μου αλλά και αυτός που του έχω δώσει...
billidani7 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 μπορειται να μου εξηγησετε τι ειναι το IO που βλεπω στα συγκριτικα?που θα δω διαφορες?σε ripping ταινιων?στο boot των win?σε τι αλλο?πειτε μου για τον controller που ειπα πιο πανω!καποις μου ειπε οτι δεν αξιζει ο δισκος να μπει σε pci μονο σε pci x!περιμενω απαντησεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.