vazelos_trelos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Γεια! Κατά λάθος ο σκληρός δίσκος Maxtor IDE 160GB που έχ μου έπεσε κάτω και από τότε όταν τον βάζω στο ρεύμα κάνει ένα περίεργο ήχο σαν κάτι να τρίβεται όταν περιστρέφεται, και το pc δεν τον βλέπει. Δεν επιχείρησα να τον ανοίξω για να μην χάσω την εγγύηση σε περίπτωση που τον επιστρέψω. Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο δίσκο είχα σημαντικά αρχεία στα οποία δεν είχα κάνει back up. Ξέρει κανείς τρόπο να τα σώσω? Ευχαριστώ.
Powerline Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Συνάδελφε (και τρελός και βάζελος), θα στο θέσω κάπως έτσι: Ξημερώνει 28η Οκτωβρίου του 1940, είσαι ο Ιταλός πρόξενος και είμαι ο Ιωάννης Μεταξάς Και για να σοβαρεύουμε, μάλλον δεν σώζεται, τουλάχιστον στο βαθμό που το κόστος δεν θα υπερβεί την αξία των αρχείων σου. Απ'όσο γνωρίζω, υπάρχουν εταιρείες που ασχολούνται με την ανάκτηση δεδομένων, αλλά εαν υπάρχει μηχανική βλάβη, τότε θα πρέπει να ψάξεις σε πολύ ακριβές και ίσως όχι στην Ελλάδα λύσεις
deker Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μου έτυχε και εμένα πριν μερικούς μήνες. Ίδιος λόγος, ίδιοι θόρυβοι. Θα στο πω ωμά. Δεν πρόκειται να ανακτήσεις τα αρχεία σου με απλούς συμβατικούς τρόπους. Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που το κάνουν αυτό με κόστος περίπου 3.000 - 5.000 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο πολύ. Φιλικά deker!!!
ninos30 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Έτσι ακριβώς είναι: βγάζουν τα platters του δίσκου και τα περνάνε σε ειδικά μηχανήματα ώστε να πάρουν τα data. Φυσικά χρησιμοποιούνται τεχνολογίες μέχρι και ρομποτικής σε extreme καταστάσεις. Πριν 3 χρόνια είχε κτυπήσει σκληρός από Υπ. Οικονομικών και πλήρωσαν κάπου στα 500k ευρώ για επαναφορά όλων των data !!!
moonsuntrip Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Prwta Polla Tha Sou Pw To Eksis!!! An Eisai Vazelos Ayta Patheneis!!! An Hsoun Olympiakos Tha To Phgaines Sto Swkrath Kai Tha Sto Eftiaxne Sto Lepto! Xaxa! Gia Na Sovareytoume, Tha Sou Pw Mia Frash: O Sklhros Tha Epanakthsei Ta Arxeia Tou Mono An To Portofoli Sou Exei Megethos Valitzas!!! Bye!!!
Delirium Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 και το pc δεν τον βλέπει An den ton vlepeis, oute kan sto bios (katefteian, i xeirokinita!) otan bootarei o ypologistis sou, asxeta me to ti ginetai me/ sta windows meta (an ton vlepoun diladi ta W i oxi), tote nai exeis sovarotato -eos alyto, an den ta skaseis xontra- provlima :sad: To "koufo" einai pos, 2 fores sto parelthon exo sosei pragmata, apo disko pou tin epathe toso xontra, me tin voitheia oxi apo PC, alla apo AMIGA (exoplismeni vevaia trela) filou. Telika ekei eidame -zorika men- tous diskous kai kati perisosame 8) Den nomizo pos itan tyxaio, afou malista opoiadipote apopeira me PC, eixe apotyxei entelos! Fantazomai omos oti, dystyxos, oute afti i pliroforia se voithaei poly na ta soseis...
vazelos_trelos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις. Μου είπαν όμως ότι κάτι μπορεί να γίνει μέσω linux. Ισχύει? Το μόνο που θέλω να σώσω είναι φωτογραφίες από ψηφιακή και παλιές εργασίες που δεν πρέπει όλα μαζί να ξεπερνούν τα 50ΜΒ
moonsuntrip Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 An Oi Fwtografies Htan Ap'to Oaka Kai Ton Vazelo Astes Kalutera!!! An Htan Apo Gomenakia Kai Tote Astes Kalutera!!! Koita Mprosta Tha Vgaleis Kaluteres Sto Mellon!!! Kai Allaxe Ki Omada!!! Gine Olympiakos Kai Den Tha Sou Ksanakaei Pote O Sklhros!!! Tha Meinei Sklhros Gia Mia Zwh!!!
jim22479 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Φιλε ακου να δεις τι θα κανεις.Εγω ειχα το ιδιο προβλημα με τον δισκκο του αφεντικου μου και εκανα το εξης πριν αυτοκτονησω: Θα παρεις τον δισκο σου ,θα τον τυλιξεις γυρω απο μια πετσετα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΣΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,και υστερα θα τον βαλεις μεσα σε ενα ψυγειο ,στην καταψυξη.Αφησε τον 1 βραδυ και μετα την αλλη μερα ,αφου στεγνωσει ,βαλε τον στο πισι σου.Οταν τον δει χρησιμοποιησε ενα απο τα Easy Recovery ή Recover My Files.Μη φοβασαι,αφου πετυχε σε εμενα θα πετυχει και σε σενα
vazelos_trelos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Οι φωτογραφίες είναι και από το ΟΑΚΑ. Αλλά ομάδα δεν αλλάζω. Όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει!!!!!!!!!!!!!
vazelos_trelos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Φιλε ακου να δεις τι θα κανεις.Εγω ειχα το ιδιο προβλημα με τον δισκκο του αφεντικου μου και εκανα το εξης πριν αυτοκτονησω: Θα παρεις τον δισκο σου ,θα τον τυλιξεις γυρω απο μια πετσετα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΣΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,και υστερα θα τον βαλεις μεσα σε ενα ψυγειο ,στην καταψυξη.Αφησε τον 1 βραδυ και μετα την αλλη μερα ,αφου στεγνωσει ,βαλε τον στο πισι σου.Οταν τον δει χρησιμοποιησε ενα απο τα Easy Recovery ή Recover My Files.Μη φοβασαι,αφου πετυχε σε εμενα θα πετυχει και σε σενα Jim είσαι σίγουρος? Μήπως κάνεις πλάκα? Καλά αν αποτύχουν όλες οι άλλες λύσεις θα το επιχειρήσω. Τότε δεν θα έχω τίποτα να χάσω. Το πολύ πολύ να αποκτήσω δίσκο - παγωτό
jim22479 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 δεν κανω πλακα φιλε ,αν δεν πετυχει τιποτα αλλο επιχειρησε το.Συμφωνα με τους φυσικους στεκει.Βαριεμαι να σου εξηγησω αν και δεν το εχω καταλαβει καλα...
Powerline Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Θεωρητικά πάντα, έχει λογική η πρόταση του Jim22479.
antonl Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Γνωστό το γιατροσόφι που αναφέρθηκε αλλά (αν λειτουργήσει) έχε υπόψη πως πρέπει να δράσεις σχετικά γρήγορα γιατί δεν ξέρεις για πόσο θα κρατήσει η νεκρανάσταση του HDD.
Powerline Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Γνωστό το γιατροσόφι που αναφέρθηκε αλλά (αν λειτουργήσει) έχε υπόψη πως πρέπει να δράσεις σχετικά γρήγορα γιατί δεν ξέρεις για πόσο θα κρατήσει η νεκρανάσταση του HDD. Δηλαδή: Πρίν ακόμα βάλεις στην κατάψυξη το σκληρό, φρόντισε να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα ανάκτησης. Απο προσωπική πείρα σου λέω οτι, αν έχεις ΧΡ, προτίμησε κάτι που να εξειδικεύεται στο NTFS. Μετά, όταν θα έρθει η ώρα να βγάλεις το σκληρό απο την κατάψυξη, να έχεις απο πρίν ανοίξει το κουτί του PC σου και να βάλεις αμέσως το σκληρό. Τέλος, κάνε Boot, δούλεψε αμέσως το πρόγραμμα ανάκτησης, σώσε όσα μπορείς, και στείλε το σκληρό στην ανακύκλωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.