Imagine Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2002 Επιμένω και εγώ να περιμένεις λίγο ακόμα και να πάρεις Athlon και όχι Duron! ΧΡ, Thunderbird, οτιδήποτε...<p> Όσο για την "παγίδα" των τιμών και των νέων μοντέλων εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τουλάχιστον στην AMD που το τα νέα της μοντέλα CPU δεν κοστολογούνται 270 και 300.000δρχ και μάλιστα την στιγμή που η μείωση micron (ναι για το μπουρδ@λο τον Northwood μιλάω) υποτίθεται ότι κατεβάζει πολύ ΚΑΙ το κόστος παραγωγής.<p> Αγοράζοντας ένα CPU ΤΩΡΑ, και την στιγμή που πιστεύεις ότι μπορείς να το εκμεταλλευτείς με τον Α ή τον Β τρόπο (10-15fps σε games, μερικές ώρες λιγότερες για rendering, συντομότερα DivX compressions κτλ.), τότε δεν χάνεις για τα λεφτά που μειώνεται η τιμή του μετά από λίγο καιρό. Γιατί είναι σίγουρο και θα συνεχίσει να συμβαίνει ίσως επ αόριστα το ότι ανά 2-3 μήνες το πολύ θα το "καλύτερο" θα ξεπερνιέται από κάτι καλύτερο!<p> Αγοράζοντας λοιπόν το "καλύτερο" ΤΩΡΑ, από την μία βγαίνεις από το λούκι των εξελίξεων και του "περίμενε 2 μήνες ακόμα για το ΜοΒο με το νέο chipset", και μετά "περίμενε και για το νέο CPU" κτλ...δεν πρόκειτε να το πάρεις ποτέ τελικά...το ξέρω γιατί είμουν στο "παίρνω Athlon" κοντά 8 μήνες! Είδα και από-ειδα! Αγοράζοντας λοιπόν σήμερα το καλύτερο που σε 2-3 μήνες θα κάνει 20000 λιγότερες στην ουσία πληρώνεις τον χρόνο χρήσης του καλύτερου για 2 μήνες...όμως για τους μήνες αυτούς ο επαγγελματίας δουλεύει αποδοτικότερα ή πιο ξεκούραστα έστω, και ο gamer βγάζει την κ@θλα του και πουλάει και μούρη και ότι άλλο...<p> Ε, αυτό το αγοράζεις 20000 δρχ...στην ΑΜD...γιατί στην Intel μπορεί και 100-150000! Το ίδιο συμβαίνει και στα ΜοΒο, και στις κάρτες γραφικών και σε όλα! Απλά με πιο αργούς ρυθμούς ίσως. Με δεδομένο όμως πάντα το ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε κάτι συγκεκριμένο και όχι να μας τρώει το σαράκι μετά "αφού θα έδινα που θα έδινα τόσα, ας πάρω τώρα με τα ίδια το καλύτερο --- αλλά πάλι αφού περίμενα λίγο, δεν ήταν και τίποτα, ας περιμένω το ακόμα καλύτερο --- και ο γνωστός φαύλος κύκλος του αναβαθμίζω αυτό που δεν έχω!<p>Οπότε ζυγίστε τα λεφτά σας και τις ανάγκες σας και να αγοράζετε αυτό που θέλετε το συντομότερο! Γλιτώνετε πολύ άγχος και άσκοπες καμιά φορά αναζητήσεις σε sites και forums, πολλά λεφτά σε περιοδικά κτλ...η τεχνολογία εξελίσσεται και ότι συμβαίνει σήμερα με τα μοντέλα του χθες θα συμβαίνει και μεθαύριο με τα μοντέλα του αύριο... Το γεγονός είναι ένα: Πρώτα πρέπει να συμβηβαστούμε με το γεγονός PC και αναβάθμιση ή καινούριο PC = έξοδα! Κερδισμένος δεν μπορείς να βρεις! Όπως και να έχει πληρώνεις. Φρόντισε να ξοδεύεις έξυπνα όμως και να σπαταλάς λιγότερους "πόρους" για περισσότερα ωφέλη. Όχι μόνο οικονομικούς μα κυρίως ψυχικούς.<p>Imagine <p>Υ.Γ. -- Για να θυμόμαστε τα παλιά μακροσκελή posts!!!
panxris Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2002 >NickTheGreek Δεν σκοπευω να ξαναγορασω επεξεργαστη που ξεπερναει τα 50.000 το θεωρω πλεον απατη.Εσυ μου λες να παρω 1.7 γιατι θεωρεις οτι ειναι γρηγορος.Σε ενα χρονο ομως θα θεωρειται μετριος.Και εγω σκοπευω λοιπον να αγοραζω απο δω και περα μονο επεξεργαστες που ειναι "μετριοι".Τουλαχιστο θα το ξερω απο την αρχη και θα πληρωνω λιγα, δεν θα εχω την αισθηση οτι εχω γρηγορο επεξεργαστη και πριν καλα καλα το καταλαβω θα χρειαζομαι καινουριο.Δεν ξαναμπαινω σε αυτο το παιχνιδι.Οσο για fps δεν διψαω γι αυτα (ακομα) οποτε με καλυπτει ακομη η Hercules μου και εξαλλου ακομη δεν εχω κανει ο/c (εχω βαλει ανεμηστηρι και ψυκτρες στις μνημες να ειναι ετοιμοπολεμη) που ξερω οτι σηκωνει καμποσο και σταθεροτατα.
panxris Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2002 Ρε Imagine εισαι πολυ γρηγορος τα posts τα εγραψα το ενα μετα το αλλο και μπηκες σφηνα!Μπραβο ταχυτης....Ρε σεις επειδη θελω να παρω πολυ καλο κουτι (36.000δρχ) και δεν θελω να πεταξω λεφτα δεν πιστευω μετα απο κανα χρονο να βγει κανα ATX 4 ,5 και δεν ξερω κι εγω τι και να θελω αλλο κουτι μετα, ξερετε τιποτα γι αυτο?<p>[ 12-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: panxris ]</p>
yositosi Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2002 Min masas re si.... i AMD den kanei tis malakies tis Intel!! Ta perifereiaka antexoun kamposo!
Imagine Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by panxris: <strong> πιστεβω μετα απο κανα χρονο να βγει κανα ATX 4 ,5 και δεν ξερω κι εγω τι και να θελω αλλο κουτι μετα, ξερετε τιποτα γι αυτο?</strong><hr></blockquote><p>Προσοχή λίγο στην ορθογραφία! Και γω κάνω λάθη αλλά βρε panxris αμάν!<p>Μην φοβάσαι...και να βγει ας είναι ATX και απλά αλλάζεις τροφοδοτικό, αν και δεν το βλέπω άμεσα...ο κίνδυνος υπάρχει και η φρίκη θα είναι να βγάλουν κάτι ασύμβατο με το ATX...όπως έγινε όταν αυτό αντικατέστησε το ΑΤ. Κάτι τέτοιο δεν βλέπω πάντως...το ATX θα το έχουμε λίγα χρόνια ακόμα...<p>Imagine
mentorxxx Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Cooler: Spire 5E34B3-H + 80mm Sunon - Can u hear it? I can't <p> για εξηγησε λιγο .... ειναι αθορυβο το cooler ή εχεις κανει πατεντα με ηχομονωτικα ;;<p> οσο για το θεμα του post ,συνοψιζοντας :<p>μην πετας τα λεφτα σου αγοραζοντας ενα πολυ μετριο CPU το οποιο τελικα ειναι ιδιο μ'αυτο που εχεις σε αποδοση !!! <p>και 2 ερωτησεις : 1.αφου δεν σε ενδιαφερουν τα fps τοτε τι τρωγεσαι να κανεις αναβαθμιση ; αφου μονο στα παιχνιδια φαινεται τελικα η διαφορα για εναν home user.<p>2.αυτα που εχεις ελπιζεις οτι θα τα δωσεις 110.000 ή εχεις βρει ηδη αγοραστη που δινει τοσα ;<p> ασχετο: GeForce 3 Ti200 Rulezzzz
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 xmmmm mia mikrh paren8esh se olo ayto to amd-0nlY-((intel 0utsid3 party)),8a parakalousa epeidh ta post ayta ta diavazoun kai intel users kalo 8a htan na mhn kanoume sxolia peri malak... ths intel ktl.Ka8hsa kai diavasa ola ta posts ena pros ena, den xreiazetai na eimaste fanatismenoi me kati.Emena proswpika den mou kegetai karfi gia ths cpu's.Prwswpika proteimw Intel giati apla exei megal0 onoma sths cpu's kai h amd den to exei akomh ayto to onoma.Eimai sigouros oti 8a to apokthsh syntoma.Ayta...sorry gia thn diakopoh .....synexiste
panxris Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Εχω βρει ενδιαφερομενο αλλα δεν εχει κλεισει η συμφωνια ακομη.Ε οχι και ιδια η αποδοση του Duron 1 Ghz με DDR με PIII-733 και SDRAM! Λοιπον κοιτα πως παει η δουλεια: Πουλαω PIII-733 με QDI Synactix 2E ,512MB RAM, Spire cooler το CD-ROM και το tower 110.000. Bαζω αλλα 40.000 και μετα θα εχω: Duron 1Ghz ,Soltek SL-75DRV2 256MB DDR RAM,Spire 5E34B3-HH και tower 350W που κανει 35.000(το tower). Στην ουσια δηλαδη χανω το CD-ROM (μαλλον το ξεφορτωνομαι ηθελα να πω) εχοντας μονο το CD-RW και τα 256ΜΒ RAM.Τα 40.000 που βαζω στην ουσια πανε στο (ΚΟΡΥΦΑΙΟ) κουτι και στην ψυκτρα.Τι κερδιζω?Επεξεργαστικη ταχυτητα κατ'εμενα, καλο o/cability, δυνατοτητα αναβαθμισης της CPU (τωρα πρακτικα δεν την εχω) και σαφως περισσοτερες ρυθμισεις απο την mobo (εκει πασχει η QDI).Λοιπον ακομη πιστευετε οτι δεν θα κερδισω τιποτα με την αναβαθμιση;Καθενας εχει τη λογικη του αλλα εγω το ειδα το θεμα απο τη σκοπια των χρηματων.Και τελοσπαντων αμα σου καρφωθει η αναβαθμιση μετα δεν σου βγαινει απο το μυαλο!<p>PS:Sorry ρε Imagine ειπα να κανω ενα καλο και να γραφω ελληνικα,ολοι κανουμε λαθη καποτε.Τα διορθωσα παντως<p>[ 12-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: panxris ]</p>
mentorxxx Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 >xmmmm mia mikrh paren8esh se olo ayto to amd-0nlY-((intel 0utsid3 party))<p>γιατι Intel outside ??? απο οτι εχω καταλαβει οι μισοι που εγραψαν σε αυτο το post intel εχουν και ειναι και ευχαριστημενοι (εκτος απο τον panxris που θελει να παρει τον Duron )
mentorxxx Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 >Και τελοσπαντων αμα σου καρφωθει η αναβαθμιση μετα δεν σου βγαινει απο το μυαλο!<p> Σε αυτο συμφωνω ,ειναι πραγματικα ο μονος σοβαρος λογος που δικαιολογει την αναβαθμιση που θελεις να κανεις.Και εμενα αμα μου καρφωθει η ιδεα να παρω κατι για το pc δεν μου φευγει με τιποτα .
panxris Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Ρε παιδια πως ξεκλειδωνει ο Duron 1Ghz(Morgan) για να χουμε καλο ερωτημα?
NickTheGreek Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Tin logiki tou overclocking den tin katalabaino ektos an exeis kapsa me to overclocking.Dineis 25.000 parapano gia na pareis kouti pou tha se boithaei sto overclocking,tha doseis toulaxiston alles 5.000 epipleon gia mia poli kali psixtra (synolo 30.000) kai ola ayta gia trexeis to duron apo to 1GH sta 1,1 ante to poli sta 1,2.<p>Me tis 150.000 pou dineis pairneis aneta:<p>AMD 1.7: 55.000 m/b to soltek pou thes: 45.000 case aplo: 12.000 256MB DDR: 27.000<p>Synolo ante 140.000 me cooleraki kai loipa<p>Ti kathesai kai psaxneis file mou??
panxris Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Ρε συ το κουτι το παιρνω σαν επενδυση για αργοτερα και για να εχω το κεφαλι μου (και το αυτι μου) ησυχο.Τα κουτια δεν φτηναινουν και μπορεις να παρεις ενα καλο οποτε θες.Ενω οι επεξεργαστες πεφτουν συνεχεια οποτε δεν αξιζει (για την δικη μου περιπτωση παντα) να παρω 1.7 τωρα.Εξαλλου θα γινει αναβαθμιση CPU αργοτερα.Δεν χρειαζομαι και την ισχυ του 1.7 τωρα.Επισης ξεχνας στις τιμες που δινεις το ΦΠΑ.......<p>[ 12-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: panxris ]</p>
yositosi Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2002 Den paei akrivws etsi file Nick!! To case kai i psiktra einai ependisi! Episis, sta terata CPU.. to na dwseis ena 10% epanw (poli moderate overclocking).. isodinamei me arketa Mhz parapanw epeksergastikis isxios! Ton T-Bird 1.33 ton eixa parei to kalokairi.. kai mexri proteinos me overclocking ton eixa se rithmous XP1800+.. opote ti to sizitame
panxris Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2002 Χαιρομαι που συμφωνουμε ρε yositosi......Δεν μου ειπε ομως κανεις απο αυτους που λενε οτι δεν αξιζει η αναβαθμιση που προτεινω μια εναλλακτικη αναβαθμιση με 40.000δρχ! <p>[ 12-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: panxris ]</p>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.