Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη στρατοπεδου(Intel->Amd)

panxris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστω για την ανταποκριση αλλα οπως εγραψα η SDRAM απορρίφθηκε.Ειπα οτι κατέληξα σε 3 μητρικες που τις αναφέρω και ολες ειναι για DDR.

Και φυσικα αμα ειχα ρε παιδια τα λεφτα θα επαιρνα και ΧΡ και οτι θελετε.Το θεμα ειναι οτι μετραει και η τελευταια δραχμη καταλαβατε?Οσο για το να περιμενω αυτο δε γινεται.Αν περιμενω μετα ποσο θα πουλησω τα παλια εξαρτηματα?Δεν θα πιανουν μια.

Τα πουλαω ολα τωρα με 110.000 (tower,CPU,mobo,cooler,CD-ROM,512MB RAM) βαζω και αλλα 60.000 το πολυ και μαλιστα για CD-ROM θα ειμαι μονο με το CD-RW μεχρι να μαζεψω λεφτα για DVD.Πρεπει να γινει ΑΡΙΣΤΗ εκμεταλλευση των χρηματων εδω και τωρα.<p>Οσο για CPU βαζω Duron 1Ghz καθως εχει τον πυρηνα Morgan με αρκετες βελτιωσεις σε σχεση με τον 950 και mobo την Soltek αφου ακουσα τοσο καλα λογια και εχει πολυ καλη τιμη.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΜΕ.

Aπλα θελω να ειμαι μεσα στις εξελιξεις με αυτη την αναβαθμιση.Πριν ενα χρονο εδωσα του πουστη τα λεφτα και πηρα PIII-733 με 85.000 και μητρικη με 60.000.Τι καταλαβα;Εχουν ξεπεραστει τωρα.Ειναι ο 2ος PC μου αυτος και ξερω τι αξιζει τα λεφτα του και τι οχι.Ευχαριστω παντως ολους σας.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Asxeth erothsh. Exo Pc apo thn epoxh ton 8086 (to 87 mou to eixe parei o pateras mou smile.gif" border="0 ) prepei na eimai tora aisios sto 7o mou PC. Kai polles fores akoma den ksero ti aksizei ta lefta tou & ti oxi. Eseis pos to kserete ?

Δημοσ.

File mou eksartatei pantote apo to ti zitas kai poso to xreiazesai!!! Panw apo ola paei to consumer value... diladi i sxesi timis-apodosis alla panta se sinartisi me to vathmo ston opoio kaliptei tis anages sou! Epomenws gia ena grafeio pou xreiazetai ena PC mono gia efarmoges office... ena sistima me CPU 800Mhz einai iperarketo kai aksizei ta lefta tou... kati to opoio den isxiei gia ena sistima me CPU panw apo 1Ghz (tixaia ta noumera!!!!) wink.gif" border="0

Δημοσ.

Typhoon> Συνήθως μετά από ψάξιμο και σχετική ενασχόληση-εμπειρία. Όχι επειδή είμαστε "τεχνικοί Η/Υ" που δηλώνουν πολλοί "σχετικοί" αλλά από καθαρή διάθεση για κάτι που μπορώ να πω αγαπάμε, όπως γίνεται και με τα αυτοκίνητα, τον μοντελισμό κ.α. hobby...κάτι τέτοιο είναι για πολλούς και τα PC...<p>Κάποιος που ψάχνει την αγορά και παρακολουθεί τις εξελίξεις μπορεί να αξιολογίσει ένα προϊόν ανάλογα με την σχέση απόδοσης / τιμή και αυτός είναι ο βασικός παράγοντας για τους περισσότερους. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι υποκειμενικό. <p>Π.χ. στην διαμάχη Intel vs. AMD , η 2η κερδίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια χάρις στην επιθετική οικονομική πολιτική της αλλά και τα καλά CPU...από την άλλη ή Intel διατηρεί φανατικούς οπαδούς και όχι μόνο που για τις ανάγκες τους προτιμούν να δώσουν 100-200 παραπάνω και να πάρουν P4 αντί για κάποιο XP...<p>Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να κρίνουμε αντικειμενικά και να πούμε ότι για κάποιον επαγγελματία που τρέχει SSE2 optimized application είναι αμαρτία να τσιγκουνευτεί τον P4, ενώ από την άλλη κάποιος που θέλει απλά ένα PC γραφείου και περιστασιακά κάποιο game είναι αντίστοιχα αμαρτία να πέσει στην παγίδα των GHz και να μην προτιμήσει κάποιο φθηνό αλλά με κορυφαία σχέση απόδοσης / τιμή Duron...<p>Περισσότερα είναι περιττό να πω...<p>-------------------------------------------------<p>panxris> κατά την γνώμη μου το PC σου είναι πολύ δυνατό για να το αντικαταστήσεις με Duron...<p>Η κίνηση για DDR είναι θετική αλλά δεν είναι αρκετή...με DDR μνήμη ο Duron απλά φθάνει σε επιδόσεις έναν ίδιας συχνότητας PIII με FSB 133MHz...και αυτό όχι πάντα...μην ξεχνάς ότι ο Duron παραμένει στα 100MHz DDR FSB...<p>Ακόμα και τον 1,2GHz Duron (morgan Core) να πάρεις, δεν θα δεις τρομερή διαφορά...Θα πρότεινα έναν Thunderbird 1,2GHz τουλάχιστον, ακόμα και μεταχειρισμένο...<p>Αν δεν έχεις χρήματα για κάτι τέτοιο τότε καλύτερα να επενδύσεις σε ότι ήδη έχεις και να αναβαθμίσεις RAM, HDD, κάρτα γραφικών αν σε ενδιαφέρουν τα games και ίσως μια καλή οθόνη 17" αν δεν εχεις. Για 5-10% διαφορά στις επιδόσεις δεν αξίζει να αλλάζεις ολόκληρο σύστημα...ίδια διαφορά μπορείς να δεις και με τις αλλαγές που προανέφερα...

Imagine

Δημοσ.

Λοιπον απο τη μια εχεις δικιο αλλα απο την αλλη:

1)Δεν υπαρχει επεξεργαστης που να μου δινει σημαντικη βελτιωση για αναβαθμιση (και σε καλη τιμη) με αυτη τη μητρικη.Ο δικος μου δουλευει αψογα και σε 825Mhz και ο γρηγοροτερος που περνει η μητρικη ειναι ο 1Ghz.Δε λεο οτι ειναι αργος ουτε οτι ο Duron θα μου δωσει την παραπανω ισχυ που θα κανει τη διαφορα(θα δωσει ομως).Απλα θελω να ειμαι στις εξελιξεις και να εχω δυνατοτητεα αναβαθμισης στο μελλον.Επισης τωρα τα εξαρτηματα που θα πουλησω πιανουν καποια χρηματα ,μετα δεν θα τα παιρνει κανεις.Επισης πιστευω οτι θα κανω και o/c σαν σωστος AMDας.Αληθεια μεχρι ποσο σηκωνει ο Duron 1Ghz?

2)RAM εχω 512ΜΒ CL-2 δεν παει αλλο (815Ε)

3)HDD εχω 30,7GB και ειναι στο 1/3

4)Οθονη εχω 17" flat ΝΕC

5)3D Ηercules Prophet IIMX (Gf 2MX) και δεν εχει νοημα να βαλω καλυτερη γιατι φτανει στα ορια του ο επεξεργαστης και δεν θα εχω μεγαλη αυξηση στα fps.

Δημοσ.

Φίλε, πάλι θα σου ξαναπώ ότι θα πετάξεις τα καημένα σου τα λεφτάκια έτσι. Με το να έχεις έναν P3 στα 733 δε σημαίνει ότι είσαι έξω από τα πράγματα και ούτε με την απόκτηση Duron 1000 θα μπεις μέσα. Στο κάτω κάτω τι σημαίνει να είσαι μέσα; Στο να μπεις στο παιχνίδι-λούμπα που μας παίζουν οι εταιρίες πληροφορικής για να τα οικονομάνε; Για παράδηγμα πάρε την Intel που έβγαλε καινούργιους P4 με ποιο πολλά "ποδαράκια" που κατά "σύμπτωση" δε μπαίνουν στα υπάρχοντα motherboard για P4.

Εγώ είχα πάρει πριν από ένα περίπου χρόνο έναν Athlon800 me fsb 2x100 όταν ο ποιο γρήγορος ήταν στα 1200. Έλεγα να τον αναβαθμίσω, μετά βγήκε το fsb 2x133 και οι επεξεργαστές αυτοί δεν υποστηριζόταν πλήρως από το motherboard μου. Καλά που δε τον αναβάθμισα γιατί μετά βγήκαν και οι xp και πάλι χαμένο θα πήγαινε το motherboard.

Kαι στη περίπτωσή σου το ίδιο θα συμβεί, να μου το θυμηθείς. ʼμα το πάσχα, όπως λες θα θελήσεις να βάλεις xp θα έχουν βγει ποιο γρήγοροι και θα θέλεις πάλι motherboard.

Δημοσ.

Σιγουρα ολοι οσοι ασχολουμαστε χρονια τωρα ξερουμε οτι παιζονται αγρια πραγματα με τα chipsets ,τις μνημες τα προτοκολλα επικοινωνιας τις συχνοτητες κτλ....

Απλα ξερεις τι φοβαμαι;Οτι αν κρατησω κανα χρονο ακομα αυτο το PC μετα θα πρεπει να παρω ΟΛΟΚΛΗΡΟ καινουριο και να ΠΕΤΑΞΩ το παλιο στα σκουπιδια καθως ΟΛΑ τα εξαρτηματα θα ειναι εντελως ξεπερασμενα.Δεν το θελω αυτο.Θελω να πουλησω τα εξαρτηματα μου οσο πιανουν τα λεφτα τους για να μην τα βαλω του χρονου σε μια αποθηκη οπως ειναι ο 386 μου..........Θελω να εχω 1 μηχανημα καθε φορα και κανενα στην αποθηκη η στα σκουπιδια.

Παντως εχεις κι εσυ το δικιο σου αλλα νομιζω πως και το δικο μου σκεπτικο εχει λογικη.

Δημοσ.

Γεια σας. Σκέφτομαι και εγώ να κάνω μια αναβάθμιση και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχω ένα PIII 800, Qdi Advance 9, 384 Ram και στη κωδικοποίηση DVD->VCD με DVDx1.7 έχω 5 frame / sec Σε περίπτωση αναβάθμισης σε P4 1.8 και μια καλή μητρική (της τάξης των 60-80 χιλιάδων) στα πόσα frame/sec θα φτάνω;

Δημοσ.

>3D Ηercules Prophet IIMX (Gf 2MX) και δεν εχει νοημα να βαλω καλυτερη γιατι φτανει στα ορια του ο επεξεργαστης και δεν θα εχω μεγαλη αυξηση στα fps.<p>!!!! μαλλον δεν το εχεις ψαξει καθολου το θεμα οσον αφορα τις καρτες γραφικων.<p>εχω εναν P3 866 με 512 Ram CL2 ,δηλαδη σχεδον οτι εχεις και εσυ με την ιδια καρτα γραφικων (μονο που η δικη μου ειναι Asus).<p>αλλαξα μονο την καρτα γραφικων με μια Asus GeForce 3 Ti200 Deluxe και σε πληροφορω οτι στα περισσοτερα παιχνιδια εχω τεραστια αυξηση frames,πολλες φορες και πανω απο τα διπλασια !!!<p>δεν μιλαω για αυξησεις του στυλ 20-30 frames αλλα 60+ απο οσα ειχα πριν !!!<p>συνεχιζω να συμφωνω με τον jimakos & imagine ,και αν νομιζεις οτι ο P3 που εχεις σε 2-3 μηνες θα χασει την αξια του ,η "πατατα" Duron grin.gif" border="0 που πας να παρεις θα εχει ξεφτιλιστει εντελως,οποτε αυτο που λες δεν εχει νοημα ....<p>και P4 στα 2 Ghz να παρεις μην περιμενεις καμμια σπουδαια αλλαγη στα παιχνιδια,αντε να ανεβεις 10-20 frames το πολυ.

ειναι θεμα καρτας γραφικων οχι CPU ...

Δημοσ.

Sostos o metrox.Me tin ekseliksi ton karton grafikon pollous apo toys ipologismous pou kapote ekane to cpu pernane tora stin gpu,efoson bebaia h efarmogi to apaitei.<p>Ego tha sou proteina na kratiseis ta lefta sou kai otan mazepseis alla 30-40 na pareis enan Athlon sta 1.7 me to katallilo m/b.Ta lefta pou les oti tha xaseis apo tin meiosi ths aksia tou pc pou exeis tora tha ta xaseis outos h allos meta apo 5-6 mines pou tha xreiasteis neo cpu kai isos kai neo m/b.60.000 gia mia anousia anabathmisi einai teleios trela.<p>Oso gia to oti tha mporeis na xrisimopoiiseis to idio m/b stin epomeni anabathmisi min eisai toso sigouros giati kathe ligo kai ligaki bgainoune nea mobos me auksimenes dinatotites kai ektos aytoy olo kai kapoio neo marafeti tha prokipsei (blepe PCI,AGP,DDR,USB...)<p>Petamena lefta einai kata tin tapeini mou gnomi

Δημοσ.

Τι να παρω με 40.000 που εχω τωρα δηλαδη;Καρτα γραφικων;Τι παιρνω;Γιατι οπως εχω πει τα λεφτα μου ειναι 40.000 ,τα υπολοιπα 110.000 θα τα παρω πουλωντας τα εξαρτηματα.Εστω λοιπον οτι τα κραταω και δινω την Hercules.Πες να πιασει 20.000 με το ζορι οσο κανουν τωρα οι φτηνιαρικες Gf2MX μαρκα μ'εκαψες που κυκλοφορουν με τη δικαιολογια οτι ειναι ισως η ταχυτερη Gf2MX που εχει βγει (λογω της μνημης της που ειναι 5,5ns και τρεχει στα 183Μhz) αν και το βλεπω δυσκολο....μαλλον κανα 15.000αρι θα πιασει.......Με 55.000 τι παιρνεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...