Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη στρατοπεδου(Intel->Amd)

panxris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους ,θα ηθελα τη βοηθεια σας και τις εμπειριες σας για να με συμβουλεψετε αφου προκειται να κανω ριζικες αλλαγες στο PC μου.Εχω PIII-733 και μητρικη QDI Synactix 2E.Aυτα θελω να φυγουν μαζι με το κουτι και να ερθει κατι απο Duron με μια καλη μητρικη με SDRAM που να δεχεται και τους καινουριους επεξεργαστες.Ας τα βαλω ομως σε μια σειρα:

1)Χρειαζομαι ενα tower και σκεφτομαι ενα full tower ωστε να εχω καλο εξαερισμο με καλο και αθορυβο τροφοδοτικο(300W καλα δεν ειναι wink.gif" border="0 ,να εχει και υποδοχες για ανεμιστηρες κλπ.Φυσικα δεν αναφερομαι σε κατασκευες 50000δρχ και βαλε.Γιατι αμα ειναι να φτασω σε τετοια επιπεδα τα πεταω ολα χυμα στο πατωμα και επενδυω αλλου τα χρηματα(αληθεια το εχει δοκιμασει κανεις αυτο wink.gif" border="0 .Εχετε κατι συγκεκριμενο υπ'οψιν;Αν ναι αναφερετε και το μαγαζι κατα προτιμηση απο θεσσαλονικη.<p>2)Για CPU θελω ενα Duron καθως δεν εχω λεφτα για XP και εξαλλου εχει αριστη αξια-τιμη.Κακα τα ψεματα για μενα τιποτα αλλο δεν αξιζει τα λεφτα.Με το ζορι ο πιο φτηνος XP.Βλεπω οτι ο 950 ειναι οτι καλυτερο για να επενδυσεις τα λεφτα σου τωρα 20615 ΔΡΧ+φπα.Εδω στην ουσια δεν ζηταω την συμβουλη σας αφου money talks and bullshit walks.<p>3)Και φτασαμε στο κρισιμο θεμα της μητρικης,η οποια μπορει να θαψει η να απογειωσει το συστημα.Καθως δεν εχω λεφτα για νεα DDR RAM θα κρατησω τα 2Χ256MB CL-2 6ns SDRAM που εχω.Εχει μητρικες με υποδοχες και για τους 2 τυπους?Παρακαλω ενημερωστε με σχετικα με τα chipsets που κυκλοφορουν γιατι εχω να ασχοληθω 1 χρονο και εχω χασει το μπουσουλα με αυτά που εχουν βγει.Σαν μητρικη νομιζω ότι θα επελεγα μια MSI αφου είναι καταξιωμενη και βγαζει μητρικες καλες στο overcklocking ενώ εχει και καλη υποστηριξη(βασικη απαιτηση για μενα).

Για να καταλαβετε τωρα τι ψαχνω ,θελω overcklocking, επωνυμη, καλη υποστηριξη και τιμη κοντα στα 50000δρχ.

Εχετε υποψιν αυτά που ανεφερα για τις μνημες μου καθως και να εχει οσο το δυνατο καλυτερη επεκτασιμοτητα ,να παιρνει δηλαδη οσο μεγαλυτερη γκαμα από CPU είναι δυνατον.Aν καταλαβα καλα οι Duron εχουν FSB 200Mhz και οι XP 266Mhz.Οποτε ζητω μητρικη που υποστηριζει και τα δυο.<p>4)Για το τελος αφησα το θεμα της ψυκτρας.Δε με νοιαζει το απολυτο cooling (ρε παιδια τι εχετε παθει με τη θερμοκρασια μερικοι από 45 παει 43 και στηνετε παρτι,σιγα το πραγμα σιγα τη διαφορα αφου και στις 2 θερμοκρασιες η CPU δουλευει το ιδιο καλα) αρκει να εχει από λιγο εως μετριο θορυβο.Αυτές οι IGLOO του πλαισιου είναι καλες;Είναι πολύ φτηνες παντως τις εχει δοκιμασει κανεις?Πειτε μου και μαγαζια παρακαλω.<p>Sorry αν κουρασα ,παντως εγραφα ελληνικα για πιο ανετη αναγνωση ,στηριζομαι πανω σας απαντατε για οποιο τομεα ξερετε καλυτερα ο καθενας!Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

grin.gif" border="0 grin.gif" border="0 grin.gif" border="0 grin.gif" border="0

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

File mou mias kai den theleis DDR mnimes tote oi epiloges sou periorizontai kata poli!! Diladi pas eite gia mobo me to KT133A (poli palio pleon!!) eite gia mobo me to SiS pou ipostirizoun kai DDR (2 slots) kai SDR (alla 2 slots). San chipset to SiS einai grigorotero... to provlima omws einai oti den tha vreis kai polles ilopoiiseis tou en logw mobo... enw oi iparxouses den exoun kai sovaro overclockability!!

An kai katanow oti to budget sou einai periorismeno to thewrw amartia na min kaneis mia pliri kinisi!! Stin thesi sou tha protimousa na parw ena mobo me DDR kai ligoteres leitourgies (opws to ECS, i akoma kai to QDI) para na parw ena me palia texnologia!!! Seimiwsi file mou oti i diafora me ti xrisi DDR apo moni tis einai simantiki kai idiaitera aisthiti!!!

Δημοσ.

Loipon gia na min skorpas ta lefta sou adika se tower eksizitimena,auto pou tha koitakseis einai na einai eurixoro.Gia paradeigma sto diko mou i trofodosia einai mporsta apo tin CPU me apotelesma na mou anevasei tin thermokrasia 10C(tora thn evgala)Me to Spire HH tha kaneis teleia tin douleia sou(4500drx)giati na doseos 10gia volkano?Egw me Athlon XP 1700+ den anevasa thermokrasia pano apo 46 me anoixto kouti panta.Gia mainboard exo kapies sto mialo mou alla as se katatopisei kapios pio katartismenos sto thema smile.gif" border="0 Egw pantos exo mia QDI Kudoz v2 kai eimai ikanopoihmenos.H timi tis einai stis 38.000 xoris fpa.

Δημοσ.

Τhanks για την ανταποκριση τη Spire αυτη που θα τη βρω?Οσο για QDI δεν εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο τα Bios updates στη δικια μου QDI και επισης με τις Kudoz γινεται Ο ΧΑΜΟΣ στο forum της τεχνικης υποστηριξης.Απο o/c ομως πως παμε;Υποστηριζει StepEasy?Να τονισω οτι μου τη σπανε τα BIOSes που δεν εχουν πολλες ρυθμισεις και o/c και ειδικα οταν τα BIOS updates της εταιριας δεν λυνουν το προβλημα.

Δημοσ.

Λοιπον μετα απο μια online ερευνα κατεληξα στις εξης μητρικες:

Soltek SL-75DRV2 44.600

MSI K7T266 Pro2 47.500

MSI K7T266 Pro2-RU 55.800Oι τιμες που βρηκα ειναι σε δρχ χωρις το ΦΠΑ.

Πειτε μου γνωμες.Νομιζω οτι και οι 3 ειναι καλες σε o/c .<p>Oι 2 πρωτες ειναι στην ουσια ισοδυναμες.H Soltek εχει επιπλεον ανεμιστηρι στο chipset υποθετω για σταθεροτητα αν αυξηθει το FSB.Πολυ ελκυστικη η Soltek αλλα ρε γαμοτο δεν την εχω ακουστα τη μαρκα.Την εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις?

Η Pro2-RU εχει παραπανω RAID και 4 USB 2.0 - 4 USB 1.1αντι 6 USB 1.1 που εχουν οι αλλες.Χρειαζονται πραγματικα το RAID και το USB 2.0?<p>Τελικα δεν τη γλυτωνω την DDR.Ρε παιδια τι εγινε με τις μνημες?Πριν 2 μηνες πηρα 512ΜΒ CL-2 6ns 22.000 τελικη τιμη.Τωρα δεν σου φτανουν ουτε για 256αρι.Ουτε μετοχες να ηταν!!!!!

Δημοσ.

Sorry που postαρω συνεχεια αλλα μολις ειδα οτι ο yositosi εχει την η μητρικη που διαλεξα ενω την 3η εχει ο MadSurfer

Περιμενω λοιπον απαντηση απο αυτους τους 2 τουλαχιστο.Ο ρε πονοκεφαλος με επιασε!Βοηθηστε και μην ξεχνατε τα tower και cooler!!!!!

Δημοσ.

Thn sygekrimenh soltek thn exw sthsei se 3 pc kai einai ypersta8erh. To paramikro provlhma den exei parousiastei, einai fthnh, kai einai overclockable!<p>Nomizw oti pio symferon...<p>Twra an thes kai ATA133, usb2, raid ktl pou de nomizw na 8es, tote tha pas gia kati parapanw..<p>Pantws sou proteinw anepifylakta soltekDRV2.

Δημοσ.

Να κάνεις αναβάθμιση απο P3-733 και να πας σε Duron με sdram κιόλας νομίζω πως είναι πεταμένα λεφτά, γιατί δε θα έχεις και τόσο μεγάλη διαφορά σε απόδοση. Για XP >1600+ και DDR δε λέω όχι.

Δημοσ.

File panxris oti aporia theleis na sou lithei gia to SL75DRV2 steile private message (varethika na grafw ta idia file mou se posts... kai na trww kraksimo gia indirect promotion wink.gif" border="0 )... Se genikes grammes simfwnw me to filo NeTed. Pantws kai to MSI to exw valei se arketous kai einai kai auto agapisiariko!! Pio polla ama theleis private! smile.gif" border="0

Δημοσ.

Mobo Elitegroup K75SA (nomizw) me Sis735

26.500

CPU DURON 950

20.000

FAN

6.000<p>SYNOLO 60.000 me to fpa!

smile.gif" border="0 egw ayta 8a parw tin triti kai to pasxa 8a foresw enan XP!

Δημοσ.

Συμφωνω με τον jimakos.<p>Ειναι λαθος η ιδεα που ειχες για αλλαγη.Δεν εχει νοημα.Μην νομιζεις οτι στην πραξη θα δεις διαφορα απο τον P3-733 στον Duron 950 sdram. Αντε να εχεις παραπανω 5-6 frames σε καποιο βαρυ παιχνιδι . Και τι εγινε ;;; αφου ετσι κι αλλιως η διαφορα αυτη θα ειναι τοσο μικρη που στην πραξη ουτε καν θα το καταλαβεις.<p>Μετα μην ξεχνας οτι επεξεργαστες και μητρικες βγαινουν συνεχεια.Θα παρεις τωρα μια μητρικη με εναν επεξεργαστη "πατατα" ,τον οποιο βεβαια καποια στιγμη θα αλλαξεις.Και ρωταω : γιατι δεν κρατας τα λεφτακια σου και να παρεις πακετο την μητρικη με τον καλο επεξεργαστη μαζι ;; μην ξεχνας οτι τοτε με τα ιδια λεφτα θα παρεις πολυ καλυτερη μητρικη ...<p>κατα τη γνωμη μου για να δεις διαφορα ουσιαστικη, που να φαινεται και στην πραξη και οχι μονο στα μετροπρογραμματα, απο τον επεξεργαστη που εχεις πρεπει να πας απ'ευθειας σε 1.8 Ghz και πανω .<p>Γι'αυτο κρατα τα λεφτακια σου 2-3 μηνες και μην κανεις ανουσιες αλλαγες. wink.gif" border="0

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...