happy_girl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Γεια! Δεν είμαι και πολύ έμπειρη και αναζητώ βοήθεια..έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων με my-sql και τις σελίδες σε php.Έχω στήσει όλο το project σε iis με mysql-5.0.24a-win32,php-5.2.0-Win32, phpMyAdmin 2.5.2.1 αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα στην εμφάνιση των σελίδων δεν γίνονται όλες οι λειτουργίες.Εχω ψάξει και έχω ελέγξει την εγκατάστασή μου από αναφορές στο google αλλά δε βλέπω κάτι που δεν έχω κάνει-δε ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς-.Δοκίμασα να το στήσω με apache σε windows πάντα και mysql 5.,php, phpMyAdmin και λειτουργούν όλα!Μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει?Εχω "φάει " πολλές ώρες μπροστά στο PC και άκρη δε βρίσκω,έχω απελπιστεί.Κάθε βοήθεια ή πρόταση ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
djapal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 happy_girl δεν τα λες με σαφήνεια... τι εννοείς δε γίνονται όλες οι λειτουργίες; Για ρίξε λίγη παραπάνω εξήγηση του προβλήματος Υ.Γ: Γιατί εγώ τώρα υποψιάζομαι ότι έχεις πάρει σβάρνα όλα τα forums/fora και ρωτάς;
happy_girl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Λοιπόν,ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! π.χ θέλω να κάνω μια καταχώρηση δεδομένων από την σελίδα, εισάγω τα στοιχεία και στον iis όταν πατάω για καταχώρηση μου βγάζει μήνυμα λάθους "υπήρξε πρόβλημα με την εισαγωγή", ενώ στο μηχάνημα με τον Apache την κάνει κανονικά χωρίς προβλήματα και γεμίζει και τον αντίστοιχο πίνακα στην βάση! Υ.Γ1:θα μου πεις και δίκιο θα 'χεις γιατί δεν το κάνω με Apache,αλλά δε με βοηθάει για αυτή την στιγμή τουλάχιστον χρειάζομαι iis! Υ.Γ2:κάνεις λάθος δεν πήρα σβάρνα όλα τα φορουμ!
omnislash Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Βάλε καλύτερα php 4 και apache 2.0.59 για να ξεμπερδεύεις.γιατί δεν απενεργοποιείς τον IIs και να τρέχεις μόνο τον apache;
Sta Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Λοιπόν,ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! π.χ θέλω να κάνω μια καταχώρηση δεδομένων από την σελίδα, εισάγω τα στοιχεία και στον iis όταν πατάω για καταχώρηση μου βγάζει μήνυμα λάθους "υπήρξε πρόβλημα με την εισαγωγή", ενώ στο μηχάνημα με τον Apache την κάνει κανονικά χωρίς προβλήματα και γεμίζει και τον αντίστοιχο πίνακα στην βάση! Υ.Γ1:θα μου πεις και δίκιο θα 'χεις γιατί δεν το κάνω με Apache,αλλά δε με βοηθάει για αυτή την στιγμή τουλάχιστον χρειάζομαι iis! Υ.Γ2:κάνεις λάθος δεν πήρα σβάρνα όλα τα φορουμ! Επειδή η εγκατάσταση της PHP στον IIS είναι λίγο πονεμένη ιστορία, θα σου πρότεινα να κάνεις την εγκατάσταση χειροκίνητα (manual installation) και να επιλέξεις isapi module και όχι cgi. Αναλυτικές οδηγίες θα βρεις στο αντίστοιχο readme που αφορά την εγκατάσταση. Ακολούθησέ τις πιστά. Πέρα από το παραπάνω, ποια συνάρτηση υποπτεύεσαι ότι δε λειτουργεί σωστά; Το παραπάνω μήνυμα πώς παράγεται;
happy_girl Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Επειδή η εγκατάσταση της PHP στον IIS είναι λίγο πονεμένη ιστορία, θα σου πρότεινα να κάνεις την εγκατάσταση χειροκίνητα (manual installation) και να επιλέξεις isapi module και όχι cgi. Αναλυτικές οδηγίες θα βρεις στο αντίστοιχο readme που αφορά την εγκατάσταση. Ακολούθησέ τις πιστά. Πέρα από το παραπάνω, ποια συνάρτηση υποπτεύεσαι ότι δε λειτουργεί σωστά; Το παραπάνω μήνυμα πώς παράγεται; Πονεμένη ιστορία ε?με απογοητεύεις!!Ευχαριστώ για την απάντησή σου,χρησιμοποιώ ήδη isapi όλες οι οδηγίες απο το installation τις έχω κανει αλλά....
Sta Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Να επαναλάβωτο ερώτημα, ποια συνάρτηση εικάζεις ότι δεν παίζει σωστά;
happy_girl Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Να επαναλάβωτο ερώτημα, ποια συνάρτηση εικάζεις ότι δεν παίζει σωστά; Δεν ξέρω ακριβώς ποια συνάρτηση.. έχω σελίδες από τις οποίες εισάγω δεδομένα,έχουν πάνω κάτω τον ίδιο κώδικα,εισάγω δεδομένα(όνομα.επώνυμο,κτλ) πατάω το κουμπί για αποθήκευση και μου βγάζει το μήνυμα "υπήρξε πρόβλημα στην εισαγωγή" !Ενώ από κάποια άλλη σελίδα που την χρησιμοποιώ και αυτήν για εισαγωγή κατά τον ίδιο τρόπο,κάνει με επιτυχία την αποθήκευση των δεδομένων που εισήγαγα και στην βάση,εκεί λίγο παραξενεύομαι.έχεις καμιά ιδέα για αυτό έχω αντελώς απροσανατολιστεί.Ξαναέκανα εγκατάσταση της php manualy αλλά δε ξέρω αν φταίει to php.ini
happy_girl Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Γεια σε όλους! Ξαναέκανα εγκατάσταση manualy της PHP, ακολούθησα τις οδηγίες του readme που υπάρχει στο installation της PHP αλλά με μπέρδεψε λίγο το configuration του php.ini.Λέει πολλά εγώ αυτά που άλλαξα αφού μετονόμασα το php.ini-recommended σε php.ini και το έβαλα στο C:\WINDOWS,έκανα είναι τα εξής: short_open_tag=On asp_tags=On doc_root ="C:\Inetpub\wwwroot" extension_dir = "C:\PHP\ext" browscap=C:\PHP\extras\browscap.ini(το έκανα copy από το c:\windows...) cgi.force_redirect = 0 και αντεκατέστησα τα extensions με: extension=php_mbstring.dll extension=php_bz2.dll extension=php_cpdf.dll extension=php_curl.dll extension=php_dba.dll extension=php_dbase.dll extension=php_dbx.dll ;extension=php_exif.dll extension=php_fdf.dll extension=php_filepro.dll extension=php_gd2.dll extension=php_gettext.dll ;extension=php_ifx.dll extension=php_iisfunc.dll extension=php_imap.dll extension=php_interbase.dll extension=php_java.dll extension=php_ldap.dll ;extension=php_mcrypt.dll extension=php_mhash.dll extension=php_mime_magic.dll extension=php_ming.dll extension=php_mssql.dll extension=php_msql.dll extension=php_mysql.dll extension=php_mysqli.dll ;extension=php_oci8.dll extension=php_openssl.dll ;extension=php_oracle.dll extension=php_pdf.dll extension=php_pgsql.dll extension=php_shmop.dll extension=php_snmp.dll extension=php_sockets.dll ;extension=php_sybase_ct.dll extension=php_tidy.dll extension=php_ffi.dll extension=php_xmlrpc.dll extension=php_xsl.dll ;extension=php_yaz.dll extension=php_zip.dll επίσης,έχω κάνει unzip το PECL μέσα στο ext. Στον IIS έκανα: πρόσθεσα την παράμετρο του .php με php5isapi.dll και επέλεξα περιορισμός σε GET,POST,HEAD(έχω δοκιμάσει και όλα τα ρήματα αλλά δεν είδα διαφορα) και επέλεξα το "μηχανισμός δέσμης ενεργειών"και οκ! έβαλα και φίλτρο isapi. τέλος πρόσθεσα στην μεταβλητή περιβάλλοντος, όνομα μεταβλητής PATH και τιμή μεταβλητής ;C:\PHP\. Η PHP δείχνει να λειτουργεί μου ανοίγει το info.php καθώς και όλες τις σελίδες που έχω βάλει μέσα στο wwwroot απλάτο πρόβλημα λειτουργικότητας παραμένει όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω. σημείωση:σε Apache λειτουργούν, άρα το πρόβλημα δε θα είναι στις σελίδες σωστα?τις έχω ξανακοιτάξει αλλά δε βλέπω κάτι λάθος.Δεν ξέρω!!!Πρώτη φορά ασχολούμαι με κάτι τέτοιο και "είμαι όλη αυτιά" για να μάθω! Προσμένω την βοήθειά σας και σας ευχαριστώ!
sotospez Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 apothikeyis kapoy dedomena mesa sto root toy site ? gia na gini prepei na disis dikeomata sto arxeio poy thes na kaneis apothikeysi kai soy protino php4 pezi pio kala me ton iis basika sitinete pio eukola
unre@l Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 DEN YPARXEI periptosi na patas ena koubaki na apo8ikefsei kati stin vasi kai na min kaleitai kapoia sinartisi. Afou h php leitourgei ok. dokimase an i mySQL leitourgei an leitourgei kai auti tote apla kati grafeis la8os ston kodika eisagogis stixeiwn stin mysql. Apla! auta!
happy_girl Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Σας ευχαριστω...τελικά άλλαξα εκδόσεις έβαλα php 4.. όπως είπατε και άλλαξα και την mysql και κατάφερε τελικά να μου το λειτουργήσει έτσι.Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ενώ χρησιμοποιώ unicode-utf8 όταν εισάγω δεδομένα από τις σελίδες και αντίστοιχα από την βάση σε ελληνικά μου τα βγάζει "κινέζικα".Τι μπορεί να φταίει?Η έκδοση phpMyAdmin που χρησιμοποιώ υποστηρίζει ελληνικά και unicode-utf8!Αλλά μόνο όταν γράφω αγγλικά στις σελίδες τα αναγνωρίζει στην βάση!Τι να πω...
sotospez Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 i basi poy exeis dimioyrgisi prepei na mporei na parei ellinika tora ston mysql den ksero pos legete alla ston MsSql blepeis to collation name kai stin oracle basis sto sid tis to antistixo codepage logika kapoy tha exei o mysql
happy_girl Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 i basi poy exeis dimioyrgisi prepei na mporei na parei ellinikatora ston mysql den ksero pos legete alla ston MsSql blepeis to collation name kai stin oracle basis sto sid tis to antistixo codepage logika kapoy tha exei o mysql έχει και η mysql collation και έχω φτιάξει όλη την βάση σε unicode utf8,με language Greek,όπως ρύθμισα και τις σελίδες σε unicode utf8.Περνάω δεδομένα από τις σελίδες ελληνικά αλλά στη βάση φαίνονται "κινέζικα",περνάω από την βάση ελληνικά τα δέχεται στους πίνακες αλλά στις σελίδες μετά φαίνονται χάλια όπως ????[]..Η βάση παίρνει τα ελληνικά αλλά όχι όμως όταν εισάγονται από τις σελίδες. Μήπως ξέρετε σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό??Με προβληματίζει έντονα.
sotospez Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 xmmm ides stin selida afoy einai ok stin basi des stin selida to character encoding dokimase greek iso i oti allo einai
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.