Προς το περιεχόμενο

Μια Απορία

Powerline

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ,ια απορία σχετικά με τον έναν απο τους δύο υπολογιστές που έχω. Το σύστημα που αναφέρομαι, αποτελείται απο:

Μητρική Biostar M7VIB Socket A

Επεξεργαστής AMD Athlon 2400+

Μνήμη Transcent 256Mbytes PC2100

Σκληρός Western Digital 80 Gigabytes IDE

DVD+-RW Asus

Κάρτα γραφικών Geforce 4400MX

Όλα τα παραπάνω σε ένα κουτί Midi Tower, αγορασμένο απο το Πλαίσιο με τροφοδοτικό 350 ή 400 Watt

Όταν αγόρασα το μηχάνημα, είχε άλλο κουτί, κάρτα γραφικών TNT2, σκληρό δίσκο 20 Gigabytes Seagate και τροφοδοτικό 260 Watt, με αποτέλεσμα γρήγορα να μου κάψει τη μνήμη. Στη διαδικασία αλλαγής της μνήμης, αποφάσισα να αλλάξω και κουτί. Απο τότε, όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός για πάνω απο δύο ώρες, αργεί κάποιες φορές αρκετά να ανοίξει. Υπέθεσα αρχικά οτι ίσως είναι κάποιος πυκνωτής, αλλά είναι όλοι σε καλή κατάσταση. Μετά σκέφτηκα το θέμα της θερμοκρασίας του επεξεργαστή και άλλαξα την ψύκτρα που είχε με μια καλύτερη. Πρόσθεσα και δύο ακόμα ανεμιστήρες στο κουτί, ένα Ζalman και ένα Sharkoon. Άλλαξα και την κάρτα γραφικών, καθώς παρατήρησα οτι δεν δούλευε σωστά το ανεμιστηράκι της. Άλλαξα και το σκληρό γιατί έκανε πολύ θόρυβο και κόλλαγε κάποιες φορές. Όλα τα παραπάνω χωρίς αποτέλεσμα. Δεν μου παρουσιάζει καμία απολύτως αστάθεια όταν ξεκινήσει και η θερμοκρασία στον επεξεργαστή ποτέ δεν ξεπερνά τους 60-61 βαθμούς, σε πλήρη φόρτο και τις πολύ ζεστές ημέρες. Το χειμώνα η μέση θερμοκεασία είναι 50 βαθμοί. Υπάρχει κάποιος να μου πεί γιατί συμβαίνει αυτό;

Δημοσ.

Κάνει και post κανονικά, και δεν αργεί να φωρτώσει τα Windows. Γενικά, αν εξαιρέσουμε το οτι αργεί να ανοίξει, είναι ίσως το σταθερότερο απο τα συστήματα που έχω δουλέψει. Format έγινε τελευταία φορά πριν απο περίπου δύο μήνες, αλλά αυτό συμβαίνει απο πέρυσι.

Δημοσ.

ακόμα δεν καταλαβαίνω το αργεί να ανοίξει εννοείς αφού πατάς του power by the way και αργεί να ανοίξει αν ναι αυτό μου το κάνει και εμενα αλλα το κάνει για διαγνωστικούς λόγους για δες μην παίζει τίποτα τέτοιο καμια ρύθμιση στο βίος

Δημοσ.

Δικό μου το λάθος, δεν έκανα απόλυτα λεπτομερή την περιγραφή του θέματος. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Όταν πατάω το Power-On Button, αρχίζουν και δουλεύουν οι ανεμιστήρες και ανάβουν και τα δύο LED στην πρόσοψη του κουτιού (Και το πορτοκαλί του σκληρού και το πράσινο του ρεύματος. Όσο είναι και τα δύο αναμμένα, δεν ξεκινάει. Μετά απο λίγο, σβήνει προσωρινά το πορτοκαλί και όλα είναι μια χαρά. Το διάστημα που περιμένω κυμαίνεται απο μερικά δευτερόλεπτα το καλοκαίρι μέχρι και περισσότερο απο 3 λεπτά τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Δημοσ.

για δοκίμασε να αποσυνδέσεις τον δίσκο σου και άνοιξε το pc να δεις αν θα κάνει άμεσος post

τώρα που τα λες σωστά μου φαίνεται σαν πρόβλημα με τις καλωδιοταινίες τον HDD\CD\DVD

Δημοσ.

Θα το κοιτάξω, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι κατά τη φάση των αλλαγών, άλλαξα και αυτές. Λες να έχει σχέση οτι, αν άλλαξαν, αγοράστηκαν Bulk απο το Πλαίσιο;

Δημοσ.

δεν παίζει μεγάλο ρολο τι θα βάλεις αρκεί να είναι 80 Pin και να μην έχει πληγωθεί πουθενά μου έχει τύχει να έχω πληγωμένη\κομμένη κορδέλα και ο δίσκος μου να δουλεύει αλλα κάθε φορα που διάβαζε κάτι σερνόταν δοκίμασε αυτό και μετά προχωράμε στην ερευνα

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα έρευνας. Μόλις ξεκινήσει είναι σκυλί. Απλά "βαριέται" μάλλον.

Αυτό θα Τεχνητή Νοημοσύνη: Να έχεις PC τεμπέλη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...