gusaxl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Κύριοι τα φωτα σας!!!!! Σε ενα desktop pc εχω ενα speedtouch 5.36i v6 με το οποιο παιρνω adsl εχω επισης και ενα wireless router linksys WRK54G. Η συνδεσμολογία είναι η εξής: με ethernet παω απο το speedtouch στην internet ethernet του linksys και από μια από τις τεσσερις ethernet του linksys παω στην ethernet του pc. Σετάρωντας το linksys έστησα και ενα wireless δικτιο. Αποτελέσματα: Το συστημα δουλεύει και μοιράζει internet στο desktop pc και σε ενα laptop Το πρόβλημα: Όταν μπαίνω στις θέσεις δικτίου στο desktop μου δείχνει μόνο τον εαυτό του, το αυτό και με το laptop. Παρόλο που ανήκουν στο ίδιο workgroup. Κανονικά θα έπρεπε να βλέπωνται οι δύο υπολογιστές ή κάνω λάθος ??? και αν ναι ξέρει κανένας τι μπορεί να φταιει?? !!!!! Βοηθάτε παιδιά βοηθάτε γιατί είμαι μια νάσα από την πηγή και δεν μπορώ να πιώ νερό!!!!! . gus
PlaStiK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Ως πρώτο βήμα βεβαιώσου οτι δεν υπάρχει κάποιο firewall που να μπλοκάρει τη σύνδεση. Πες μας και το λειτουργικό που τρέχει σε κάθε μηχάνημα.
gusaxl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Και τα δύο τρέχουν windows xp home, edition 2002, service pack2.
gusaxl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Όσον αφορά το firewall δεν υπάρχει τίποτε παραπάνω από ότι προσφέρουν τα windows. Εννοείς να απενεργοποιήσω το firewall των windows?? Και ένα νέο : Το laptop είδε το desktop αλλά δεν μπορεί να δεί το δίσκο που μοιράζει.
PlaStiK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Απενεργοποίησε το firewall και στα 2 μηχανήματα αρχικά και δες αν συνδέονται. Αν αυτό λύσει το πρόβλημα, δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το firewall αλλά να βάλεις τη σύνδεση LAN στα exceptions και στους 2 υπολογιστές. Επίσης, δοκίμασε να πας στο start->run και να δώσεις \\computername, π.χ αν ένας υπολογιστής ονομάζεται "giorgos" δώσε \\giorgos απο τον άλλο υπολογιστή και δες αν σου βγάζει τα shares. Αν βγάζει μήνυμα λάθους κάντο paste εδώ.
gusaxl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Απενεργοποιημένα τα 2 firewall αλλά !!! τίποτε. Από το desktop δίνοντας \\lap-alex μου δείχνει τα share του laptop .... αλλά από το laptop δίνοντας \\Home-grafeio μου βγάζει μύνημα λάθους : \\Home-grafeio Η διαδρομή δικτύου δεν εντοπίστηκε.
gusaxl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Έυρικα !!! Τελικά παίζοντας με τα firewall και ανακαλύπτωντας ότι έχω και firewall από την otenet τα κατάφερα και λειτούργησε το δίκτυο. Ευχαριστώ πολύ !!!! Αλλά όλοι ξέρουμε ότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Οπότε!!! Ερώτηση: Εγκατέστησα το E-mule αλλά δεν λαμβάνει τους διακομιστές και ένα σωρό άλλα. Στα firewall ανήκει στις εξαιρέσεις αλλά τίποτε. Για ρίξτε καμία ιδέα, κατά που να ψαξω??
HER_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 to firewall to eixe to modem sou?? oso gia to emule tha prepei na anoixseis kai porta gia na sou trexsei swsta.... tha prepei na anoixseis sto modem sou kai pithanon kai sto router sou (gia to router den eimai sigouros)....a alaxse kai tin porta...min afiseis tin defutl timi pou dinei...kane ena search sto forum kai des...
gusaxl Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Ευχαριστώ HER. Όλα δουλεύουν ΟΚ. Το firewall είναι από το F-Secure της otenet.Έχει και το wireless router ένα Norton Internet Secure ή κάτι τέτοιο αλλά δεν το εγκατέστησα, άφησα μονο το F-Secure. Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν έκανα καλά? αλλά είπα να μην βάλω πολλά και μπερδέχουνε τα μπούτια τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.