Arioch79 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Πριν από περίπου 10 χρόνια, μου έκανε φροντιστήριο ένα πολύ έξυπνο και προοδευτικό (με την καλή έννοια) άτομο. Στα διαλείμματα συζητάγαμε συχνά περί ανέμων και υδάτων. Σε μία από αυτές τις συζητήσεις, σχολιάζαμε την κατάντια της (τότε) τηλεόρασης (φαντάζομαι τι θα λέει τώρα). Μου είχε πει τότε μεταξύ σοβαρού κι αστείου ότι σε λίγο καιρό θα βλέπουμε διαγωνισμούς πηδήματος στην τηλεόραση. 10 χρόνια μετά, έρχεται το κανάλι του Playboy να τον βγάλει αληθινό! Η εκπομπή λέγεται Jenna's American Sex Star. Την παρουσιάζει η γνωστή αμερικανίδα πορνοστάρ, Jenna Jameson. Πρόσφατα είδα ένα επεισόδιο σε σπίτι φίλου που το είχε κατεβάσει από το διαδύκτιο. Δεν θυμάμαι ακριβώς τη δομή, αλλά πήγαινε κάπως έτσι: - Παρουσιάζονται τέσσερις πορνοστάρ ή επίδοξες πορνοστάρ (όλες θηλυκές). Η παρουσίαση γίνεται αρχικά με βίντεο, στα οποία περιλαμβάνονται σκηνές από τις "ταινίες" που έχουν γυρίσει καθώς και σχόλια από "συμπρωταγωνιστές" ή "συμπρωταγωνίστριές" τους σε αυτές. - Στη συνέχεια εμφανίζονται στη σκηνή του στούντιο τα κορίτσια. Στο στούντιο υπάρχει live κοινό, όπως σε κάθε τηλεπαιχνίδι. Κάτω από τη σκηνή υπάρχουν οι τρεις κριτές (στο επεισόδιο που είδα ήταν ο Ron Jeremy, o γνωστός κοντούλης, χοντρούλης πορνοστάρ με το μουστάκι, ο Jim Powers, γνωστός παραγωγός τέτοιων ταινιών και η Christy Canyon, πρώην πορνοστάρ). - Τα κορίτσια πηγαίνουν ένα ένα στη βασική σκηνή. Αρχικά ξεβρακώνονται τελείως υπό τις επευφημίες του κοινού. Κάνουν και άλλα χαριτωμένα, όπως να επιδείξουν την ελαστικότητα του πωπού τους ή το μέγεθος (αχέμ) των οπών τους. - Μετά από αυτά τα ευχάριστα, αρχίζουν οι ερωτήσεις από τους κριτές (καθ' όλη την διάρκεια της συνέντευξης, οι διαγωνιζόμενες είναι όρθιες και όπως τις γέννησε η μαμά τους). Συνήθως είναι βιογραφικού χαρακτήρα "πότε ξεκίνησες, πόσες ταινίες έχεις κάνει, σου αρέσει να τον παίρνεις" κλπ. Εκεί ακούγονται διάφορα ωραία. Ο διάλογος που μου έμεινε εμένα από το επεισόδιο που είδα ήταν μεταξύ του Jim Powers και μιας εκ των διαγωνιζομένων που έκανε αυστηρά και μόνο λεσβιακά φιλμ: JP: If you' re gonna be a whore, why not go all the way? Διαγωνιζόμενη: Some things between a woman and a man should stay in the bedroom. (αλλά να διαγωνιστεί στην ικανότητά της στην τσόντα δεν είχε πρόβλημα!) - Μετά αρχίζει και χοντραίνει το πράγμα. Δεν θυμάμαι και πολλά από κει και πέρα (εστίαζα αλλού!), αλλά συμβαίνουν διάφορα χαριτωμένα. Π.χ. τηλεφωνεί κάποιος από το κοινό και η διαγωνιζόμενη καλείται να τον κάνει να "ολοκληρώσει" σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Έχει βέβαια και τα κατάλληλα εργαλεία στη διάθεσή της η κοπέλα... - Στο τέλος κάθε εκπομπής, παραμένουν ορισμένες από τις διαγωνιζόμενες ενώ οι άλλες φεύγουν (δε θυμάμαι πόσες και πόσες). Αυτό γίνεται βάσει των ψήφων του τηλεοπτικού κοινού σε συμψηφισμό με τις αποφάσεις των κριτών. Η νικήτρια στο τέλος κάθε σαιζόν έχει την τιμή να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία παραγωγής "αισθησιακών φιλμς" της Jenna Jameson. Η Jenna ανέφερε μάλιστα ότι η επόμενη σαιζόν θα είναι πιο "καυτή" με πιο hardcore καταστάσεις (προβλέπεται δηλαδή Live Sex επί σκηνής). Ξέρω ότι σε πολλούς από εσάς δεν θα κάνει εντύπωση αυτό το φαινόμενο (άσε που είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα τρέξετε να κατεβάσετε όλα τα επεισόδια!). Αυτό όμως είναι και το επικίνδυνο του πράγματος. Πριν 5 χρόνια είχαμε μαζικές αντιδράσεις και συζητήσεις για την έλευση του "Big Brother" στην Ελλάδα (το οποίο ήταν πταίσμα σε σχέση με αυτό που σας περιέγραψα). Οι συζητήσεις που είχε προκαλέσει τότε το ζήτημα ήταν μαζικές, δεν περιορίζονταν στα τηλεοπτικά παράθυρα ή στους αριστερούς που πήγαιναν και πέταγαν σκουπίδια στον ANT1. Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν σα να γύρισε ένας διακόπτης στην ελληνική κοινωνία, και όλοι δεχόμαστε πλέον απαθώς ό,τι και να μας σερβίρουν, είτε αυτό λέγεται "μεσημεριανές εκπομπές", είτε "ταμπλόιντ εφημερίδες", είτε σενσεσιοναλιστικά δελτία ειδήσεων, είτε, είτε, είτε... Εγώ προσωπικά έχω να δω τηλεόραση περίπου 4 χρόνια. Και κάθε φορά που τυχαίνει να πέφτει το μάτι μου πάνω της όταν βλέπουν οι γονείς μου, όχι απλά δεν μετανοιώνω για αυτή μου την απόφαση, αλλά διαπιστώνω ότι τα πράγματα χειροτερεύουν με ταχύτατους ρυθμούς. Και αυτό που φοβάμαι, είναι ότι τα χειρότερα (και τα επικίνδυνα) έπονται. Προσοχή, δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η τηλεόραση διαμορφώνει ήθη (κατά το "όσοι παίζουν GTA: San Andreas κινδυνεύουν να γίνουν συμμορίτες και δολοφόνοι"). Η ηθική διαπαιδαγώγιση των νέων είναι ευθύνη (κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό) της οικογένειας. Η ποιότητα όμως των προγραμμάτων που παρουσιάζει είναι αντίστοιχη του επιπέδου αυτών στους οποίους απευθύνεται. Δεν λέω λοιπόν, "να πάρουμε αδέλφια τα όπλα και να κάνουμε πολιτισμική/ηθική επανάσταση". Αυτή ας την κάνει ο καθένας για την πάρτη του, απλά κλείνοντας τη ρημάδα και κάνοντας κάτι πιο δημιουργικό (κοιτάζοντας το ταβάνι ας πούμε). - Εγώ έμαθα να λέω "μαλάκας" μετά από το δημοτικό. Τις προάλλες ήρθε σπίτι μου το ξαδερφάκι μου (Πέμπτη δημοτικού) και μου έμαθε και μερικές καινούργιες βρισιές! - Στις καταλήψεις απλά καθόμασταν και παίζαμε κιθάρα. Άντε και να παίζαμε και καμμιά μπουκάλα στο τσακίρ κέφι. Σήμερα στις καταλήψεις κάνουν όργια (και τα βιντεοσκοπούν κιόλας, με κινητά τελευταίας τεχνολογίας). Συμπερασματικά: Η αλλαγή προς το χειρότερο γίνεται γρήγορα, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αντιληπτή. Μόνο αν κοιτάξει κανείς σε βάθος χρόνου θα δει πόσο έχουν σαπίσει οι ηθικές βάσεις της κοινωνίας μας. Αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο, γιατί πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα φτάσουμε σε ακρότητες και δεν θα μας νοιάζει κιόλας. ΥΓ1: Παρά τα όσα έγραψα παραπάνω, δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος όσο ακούγομαι. Κι αυτό γιατί συναναστρέφομαι με πολλά άτομα που βλέπω ότι έχουν τους ίδιους προβληματισμούς. Επίσης υπάρχουν πολλοί που βλέπουν τηλεόραση, κατανοώντας όμως ότι βλέπουν σκουπίδια. Εγώ βέβαια θα προτιμούσα να ασκούσαν κι αυτοί την αποχή. Μια μέρα με πήρε τηλέφωνο μία κοπέλα από μια εταιρεία δημοσκοπήσεων. Με ρώτησε από ποιό κανάλι ενημερώνομαι. Της είπα ότι δεν βλέπω τηλεόραση και ότι ενημερώνομαι μόνο από το διαδίκτυο. Μου είπε "Δεν βλέπετε τηλεόραση;" με ένα ύφος σα να της είχα πει ότι είμαι εξωγήινος από τον πλανήτη Ζοργκ. Μου το 'κλεισε στη μάπα χωρίς να με ρωτήσει κάποιο δημογραφικό στοιχείο (ηλικία κλπ), οπότε προφανώς δεν θα συμπεριληφθώ σε αυτή την αντικειμενική έρευνα. Γι' αυτό και δεν ανησυχώ αν δω αύριο ότι όλοι οι Έλληνες βλέπουν Άλφα ή Μέγκα ή ο,τιδήποτε. ΥΓ2: Όταν συζητάγαμε αυτά με τον τύπο που μου 'κανε φροντιστήριο, είχε ξεκινήσει και το άλλο φαινόμενο των "ηθοποιών - βουλευτών". Και μου 'χε πει πάλι για πλάκα "σε λίγο καιρό θα καταργηθούν κι οι εκλογές και θα μπαίνει στη βουλή όποιος έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση". Λες να βγει και σ' αυτό αληθινός; (σε ένα βαθμό ήδη γίνεται αυτό).
parsifal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Συμφωνώ σε πολύ μεγάλο ποσοστό με όσα έγραψες και δεν έχω καταφέρει ακόμη να δώσω ικανοποιητική εξήγηση στο φαινόμενο που περιγράφεις. Πολύ συχνά, ο Έλληνας μου δίνει την εντύπωση ενός σαστισμένου φουκαρά, όταν κάθεται μπροστά στην τηλεόραση. Και όταν την κλείνει, τσουπ! Γίνεται πάλι ο γνωστός ξερόλας, ο γ@μ@ω & δέρνω κλπ. Και όλο το πράγμα είναι ένας κύκλος στην ουσία. Τα τελευταία 2 χρόνια την TV την έχω κι εγώ συνήθως κλειστή, κάτι που είχα επαναλάβει και στο παρελθόν στα 19 μου και για καμιά 3ετία. Πολύ λίγα πράγματα νομίζω πως μπορεί να μου προσφέρει πλέον...
SGP Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δεν διαφωνώ ή τπτ, αλλά προσοχή στο τι λέμε τηλεόραση... Αυτό δεν ήταν τηλεόραση, ήταν συνδρομιτική τηλεόραση και μάλιστα το playboy channel δεν είναι στα φθηνά πακέτα. Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητός ο διαχωρισμός, πάντως, καμία σχέση. Είναι σαν να πηγαίνεις στο βίντεο κλαμπ και να παίρνεις πορνό, δεν έχει σχέση...
^BOOMBOOM Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Αίσχος!!! Σε λίγο όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα με την παγκοσμιοποίηση, τα ΜΜε και την αλλοτρίωση ακόμα και στην πραγματικότητα θα υπάρχουν γυναίκες που θα τις πληρώνεις για σέξ. Τι άλλο μας περιμένει... ΥΓ. Disclaimer: Το παραπάνω αποτελεί ειρωνία εν είδη αστεϊσμού, συμμερίζομαι τον προβληματισμό σας και ελπίζω η ανάλαφρη αυτή νότα που επιχείρισα να κάνω να καταπραύνει την αγωνία του ανθρώπου για όσα του επιφυλάττει το μέλλον.Αμήν.
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Αίσχος!!! Σε λίγο όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα με την παγκοσμιοποίηση, τα ΜΜε και την αλλοτρίωση ακόμα και στην πραγματικότητα θα υπάρχουν γυναίκες που θα τις πληρώνεις για σέξ. Τι άλλο μας περιμένει... ^ΒΟΟΜΒΟΟΜ, με τις λιγοστές αλλά γεμάτες νόημα λέξεις σου αρχίζω να συνειδητοποιώ πόσο μεγάλα δάχτυλα έχει ο κόσμος...
parsifal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δεν διαφωνώ ή τπτ, αλλά προσοχή στο τι λέμε τηλεόραση... Αυτό δεν ήταν τηλεόραση, ήταν συνδρομιτική τηλεόραση και μάλιστα το playboy channel δεν είναι στα φθηνά πακέτα. Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητός ο διαχωρισμός, πάντως, καμία σχέση. Είναι σαν να πηγαίνεις στο βίντεο κλαμπ και να παίρνεις πορνό, δεν έχει σχέση... Μήπως αδικείς λίγο τον Arioch79? Θαρρώ πως o γενικότερος προβληματισμός του δεν έχει ως κέντρο το παράδειγμα της εκπομπής στο συνδρομητικό Playboy. Και για να επεκτείνω λίγο τον προβληματισμό, θέλω να πω μόνο τούτο για τα δικά μου πιστεύω. Δεν θεωρώ εαυτόν ως την ηθικά τέλεια μονάδα (ΑΝ υφίσταται κιόλας δυνατότητα για κάτι τέτοιο) και δεν καταδικάζω τα ανθρώπινα πάθη και δη ότι περιστρέφεται γύρω από τη σεξουαλικότητα. Δε με ενοχλεί καν το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι τη θεωρούν ως αγαθό που πωλείται και αγοράζεται. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι, παρόλο που τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν δυνητικά να μας βοηθήσουν ώστε να βελτιώσουμε την κοινωνία, τη ζωή και τους εαυτούς μας, οι έμπρακτες χρήσεις τους απομακρύνονται συνεχώς από ένα τέτοιο μοτίβο... ^ΒΟΟΜΒΟΟΜ, άλλο ένα thread που σε προκαλεί να διατυπώσεις εποικοδομητικά τη διαφωνία σου στην ανάγκη υπαρξής του...?
Arioch79 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δεν διαφωνώ ή τπτ' date=' αλλά προσοχή στο τι λέμε τηλεόραση... Αυτό δεν ήταν τηλεόραση, ήταν συνδρομιτική τηλεόραση και μάλιστα το playboy channel δεν είναι στα φθηνά πακέτα. Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητός ο διαχωρισμός, πάντως, καμία σχέση. Είναι σαν να πηγαίνεις στο βίντεο κλαμπ και να παίρνεις πορνό, δεν έχει σχέση...[/quote'] Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο με το να πηγαίνεις στο video club και να παίρνεις πορνό. Η εν λόγω εκπομπή δεν είναι απλά μία πορνοταινία. Είναι ένα κανονικότατο ριάλιτι τηλεπαιχνίδι, με συμμετοχή του κοινού, τόσο του Live κοινού του στούντιο όσο και των τηλεθεατών που ψηφίζουν ή συμμετέχουν με "άλλους τρόπους" στην εκπομπή. Πορνό υπήρχε πάντα. Αλλά μια τέτοια εκπομπή δε νομίζω ότι θα γινόταν ανεκτή (ακόμα κι από την αμερικανική κοινωνία και ακόμα και σε συνδρομητικό κανάλι) πριν από 20 χρόνια. Βέβαια στην Ελλάδα είναι ακόμη αδιανόητη η ύπαρξη μιας τέτοιας εκπομπής (μιλάμε για τοπική παραγωγή, όχι απλά προβολή της αμερικάνικης έκδοσης, αν και ούτε αυτό γίνεται γιατί απ' ό,τι ξέρω το κανάλι του Playboy δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα). Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι πράγματα που μέχρι πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν αδιανόητα, τώρα τα βλέπουμε να γίνονται μπροστά στα μάτια μας με απάθεια. Σε λίγο όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα με την παγκοσμιοποίηση' date=' τα ΜΜε και την αλλοτρίωση ακόμα και στην πραγματικότητα θα υπάρχουν γυναίκες που θα τις πληρώνεις για σέξ.[/quote'] Καλά έκανες και το έκανες αυτό το σχόλιο, γιατί μου δίνεις την ευκαιρεία να διευκρινίσω ότι δεν είμαι από αυτούς που κρύβονται από το δάκτυλό τους ή από αυτούς που ζούσαν σε κάνα μοναστήρι και ξαφνικά ανακάλυψαν τον ήλιο. Αυτό είναι δουλειά των δημοσιογράφων! Το επάγγελμα της πορνείας είναι, ως γνωστόν, από τα αρχαιότερα. Για 'μένα το ανησυχητικό δεν είναι ότι οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν σεξ, αλλά ότι προτιμούν να το βλέπουν. Κι αυτό λόγω της ανασφάλειας που έχει καλλιεργηθεί από τα πρότυπα που προβάλλονται από τα ΜΜΕ και την κοινωνία γενικότερα, και του τρόμου που μας προκαλλούν οι διάφοροι μύθοι που έχουν πλαστεί γύρω από αυτό, από την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης και ύστερα. Είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, και όμως δεν ξέρουμε να το χειριστούμε πλέον. Αν οι άνθρωποι έκαναν υγιές σεξ, όταν και όσο έπρεπε, δεν θα είχαν ανάγκη από εκπομπές της Jenna. Παρομοίως, αν είχαν αποκτήσει ένα ανώτερο επίπεδο μόρφωσης από το σπίτι και το σχολείο δεν θα τους έλεγαν τίποτα τα ριάλιτι, και αν είχαν ισορροπημένη ζωή γενικότερα (ποιοτικές διαπροσωπικές σχέσεις) δεν θα είχαν ανάγκη από τους σενσεσιοναλισμούς και τα κουτσομπολιά του ζεύγους Ευαγγελάτου. Όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, η κατάσταση ενός μέσου είναι απλά ενδεικτική των χρηστών του...
Fan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ πάντως ως "ενεργός πολίτης" και αηδισμένος από τις συνεχες επαναλήψεις των διαφόρων σήριαλ στα ελεύθερα κανάλια (μέγκα κτλ) και κυρίως από τις επαναλήψεις των ίδιων film από το Filmnet και από τις ξένες σειρές που δεν τις βλέπει κανένας έστειλα αγανακτισμένο email στο Filmnet. Βεβαια ξέρω που θα με γράψουν αλλά δεν μπορώ να κάθομαι και να πληρώνω 57 ευρώ το μήνα για να βλέπω τις ίδιες λαμακίες
PATRINOS06 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 θα συμφωνησω με το πρωτο ποστ και θα πω οτι με την ελευση του DSL σπιτι μου,σταματησα και την TV την οποια εβλεπα μονο και μονο για τις ειδησεις,ταινιες νοικιαζα.θα ομολογησω οτι μετα το μεσημεριανο φαγητο στην διαδικασια της πεψης τα καναλια με τα μεσημεραδικα ηταν η προτιμηση,γιατι αυτα ηταν που κατι ειχαν να μου δειξουν (ωωωωπα,εννοω σε σχεση με τα μεξικανικα-βραζιλιανικα κλπ) τωρα πλεον η tv δεν ανοιγει απο μενα,ελαχιστες φορες πλεον για συγκεκριμενες μεταμεσονυκτιες εκπομπες (οι οποιες εχουν γινει μεταμεσονυκτιες γιατι λενε αληθειες και δεν εχουν τηλεθεαση-βλεπε Ρεπορταζ Χωρις Συνορα)Πλέον όταν θελω να μαθω τι γινεται στον κοσμο,απλα διαβαζω τα mail newsletters που μου στελνουν ειδησεογραφικοι κολοσσοι(συνδρομητης ειμαι) οταν σε μεσημεραδικο βλεπουμε σε χιλιες-δυο επαναληψεις και κοντινα το βρακι καποιας παρουσιαστριας η καλεσμενης,ε η διαδικασια της πεψης σταματα,αρχιζουν αλλες διαδικασιες(οπως κλεισιμο της tv και αραγμα στο pc) και τελος (για να μην δω κανα περιεργο σχολιο) διευκρινιζω οτι ναι,μ'αρεσουν οι τσοντες,σε ολους τους ανθρωπους αρεσουν,κακα τα ψεματα,αλλα θα δω όταν το επιλεξω εγω και οχι οταν μου το επιβαλλουν (αν και τις εχω κοψει) οσο για τον αν παμε καλα,γενικα σαν κοινωνια,στα σεξουαλικα η αποψη μου ειναι μια:ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΜΕ.
SGP Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δεν καταλαβαίνω γιατί μία τέτοια εκπομπή συγκρούεται με τα ήθη κάποιου περισσότερο από ένα π.χ. στριπτιζάδικο... edit: Πριν 20 χρόνια, ούτε εκπομπές σαν το 6 feet under πχ θα βλέπαμε. Καλώς ή κακώς, η κοινωνία εξελίσεται. Εμένα αυτό που δείχνει η ύπαρξη της εκπομπής του playboy είναι ότι οι Αμερικανοί είναι πουριτανοί του κερατά. Αλλά, αυτό δε μου λέει κάτι καινούριο. Ο κόσμος εκεί (περισσότερο από εδώ), δεν θέλει να φαίνεται προς τα έξω "αμαρτωλός" οπότε, δίνοντάς του τη δυνατότητα χωρίς να φύγει από το σπίτι του να δει, βλέπει. Κάποιος που δε θα μπορούσε να πάει ποτέ σε στριπτιζάδικο ας πούμε.
Sellers Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Πω ρε φίλε μια χαρά την άκουσα την εκπομπή. Όντως θα τρέξω να την κατεβάσω. BTW τι σημαίνει. ''O Tempora, O Mores''?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.