gpolic Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Καλησπερα, Εχω μια αναλογικη βιντεοκαμερα Sony αγορασμενη το 2000. Θελω να περασω καποιες κασσετες σε ψηφιακη μορφη στο PC μου αλλα δεν ξερω πως να το κανω. Η καρτα γραφικων μου ειναι Gainward bliss 7300GT. Εχει καποια RCA connectors για S-Video, αλλα απο οτι εχω καταλαβει ειναι μονο για video out, και οχι για In. Προσπαθησα αλλά φαίνεται οτι δεν γινεται αυτο που θελω με την συγκεκριμενη καρτα. Υπαρχει κάποιος άλλος -οικονομικος- τρόπος ;
kostasplak1986 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 me ena firewire kalodio an exei eksodo i kamera sou...
el97192 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 φίλε μου, καλύτερα να μην πειραματίζεσαι με τα ports των καρτών που έχεις στο pc σου, απλά επειδή τα βύσματα φαίνεται να ταιριάζουν. Όπως και να χει μην ψάχνεις τη λύση στη κάρτα γραφικών. τρόποι υπαρχουν πολλοί, ορίστε μερικοι: Α) αγοράζεις κάρτα τηλεόρασης, και χρησιμοποιείς την είσοδο που έχει (Composite) η κάρτα σου. Συνδέεις την κάμερα με τη συγκεκριμένη αναλογική είσοδο και τον ήχο της κάμερας στο line in της κάρτας ήχου. Προσοχή: στα settings της κάρτας γραφικών στο recording πρέπει να έχεις κάνει select το line in, (οχι το microphone, ούτε το Κεντρικό). Από το Software του tuner (αλλά και από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα capture video κάνεις το capturing στον υπολογιστή σου. Σε αυτό το σημείο βέβαια, οι ρυθμίσεις του capturing είναι μια άλλη ιστορία που απαιτεί ψάξιμο προκειμένου να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Β) αντί για tuner για οικονομία μπορείς να πάρεις από οποιοδήποτε κατάστημα με υπολογιστές έναν converter που περνάει το αναλογικό σήμα video στον υπολογιστή μέσω USB. Το capturing γίνεται όπως και προηγουμένως, καθώς το εν λόγω gadget συνοδεύεται από λογισμικό capture. Αυτά για τώρα... me ena firewire kalodio an exei eksodo i kamera sou... τι firewire του λές μωρέ????? Αφού έχει αναλογική κάμερα.... Μεγαλούργησες φίλε μου...
kostasplak1986 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 sti miniDV kamera pou exo ta pernao me firewire kalodio giauto eipa an exei tetoia eksodo i kamera tou. oso gia to an megalourgisa de tha to sxoliaso.
gpolic Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Β) αντί για tuner για οικονομία μπορείς να πάρεις από οποιοδήποτε κατάστημα με υπολογιστές έναν converter που περνάει το αναλογικό σήμα video στον υπολογιστή μέσω USB. Το capturing γίνεται όπως και προηγουμένως, καθώς το εν λόγω gadget συνοδεύεται από λογισμικό capture. Αυτο ειναι !! Εγραψες. Ευχαριστω
panagos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 sti miniDV kamera pou exo ta pernao me firewire kalodio giauto eipa an exei tetoia eksodo i kamera tou. oso gia to an megalourgisa de tha to sxoliaso. Με τη miniDV κάμερά σου μάλλον περνάς μόνο τις φωτογραφίες που τραβάει η κάμερα και όχι video.
kostasplak1986 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 me to kalodio pou einai sti parakato fotografia kai me ayto to aplo programma ton windows mallon pernao ta video mou... de to exo psaksei to thema kai poli mporei na kano kai lathos...
el97192 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Το καλώδιο αυτό αν δεν κάνω λάθος είναι usb...και όπως λέει και ο panagos περνάς μόνον τις φωτος και τα video που έχεις τραβήξει σε χαμηλή ποιότητα και έχουν αποθηκευτεί στο memory stick της κάμερας. To κανονικό video που έχεις τραβήξει με τη ψηφιακή σου κάμερα είναι γραμμένο στην mini DV κασέτα και περνάει μόνον μεσω firewire (ψάξε να βρεις τή θύρα στη κάμερα) sto PC με τη μορφή capture..(όχι σαν αρχείο ολοκληρωμένο, π.χ copy-paste). Στη διάθεσή σου για όποιες απορίες έχεις.
dagapan Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Παιδια γεια χαρα. Ειχα ασχοληθει παλιοτερα για μετατροπη των ληψεων της καμερας και μετατροπη των ενθυμιων μου απο βιντεοκασσετες σε φηφιακη μορφη. Νομιζω ομως πως οι μετατροπεις που πωλουνται μετατρεπουν σε αναλυση εως 640χ480 και ειναι σιγουρο πως θα χασεις σε ποιοτητα εικονας για αυτο και προσωπικα δεν εκανα τετοια αγορα. Φυσικα ο φιλος μας δεν το ενδιαφερει κατι τετοιο απλα μεταφορα σε υπολογιστη. Μηπως η εγγραφη απευθειας σε dvd-recorder γινεται χωρις απωλεια ποιοτητας; Το εχει δοκιμασει καποιος ετσι;
fwtonio Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Αν η κάμερα σου έχει s-video τότε να το προτιμήσεις σε σχέση με το Composite (αυτό με το κίτρινο χρώμα). Για κάρτα τηλεόρασης δες και τις terratec. Εχω την cinergy 400 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η σύλληψη της εικόνας γίνεται ασυμπίεστα και σε ανάλυση 720x576 για ποιότητα DVD. Ετσι τα αρχεία που παράγωνται έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος (περί το 1GB το λεπτό). Στην συνέχεια με κατάλληλο πρόγραμμα τα συμπιέζεις, ώστε να χωρούν στο DVD. Οπότε η απευθείας σύλληψη σε DVD-recorder δεν είναι δυνατή. Αν επιλέξεις να συμπιέζεις την εικόνα την στιγμή που γίνεται η σύλληψη τότε ή δεν θα έχεις καλή ποιότητα ή θα έχεις απώλεια σε framew ή έχεις κάρτα με ενσωματωμένο mpeg real time codec (πανάκριβες).
felix_w Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Οι miniDV κάμερες είναι ψηφιακές, όχι αναλογικές....Ουδέποτε υπηρξε αναλογική με Firewire.. Το converter που αναφέρει ο συνάδελφος μηχανικός el97192 (και ίδια χρονιά...) είναι η πιό φθηνή λύση...Η δεύτερη λύση είναι μία κάρτα τηλεόρασης που κάνει αυτά που είπε ο fwtonio...ΑΝ ενδιαφέρεσαι για περαιτέρω ευκολίες σε μοντάζ και γενικότερα ανεβασμένη ποιότητα και έχεις παραπάνω χρήματα που σε τρώνε στην τσέπη σου..τότε πάρε μία κάρτα PCI από αυτές που ασχολούνται αποκλειστικά με Video-Capturing...
kostasplak1986 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Το καλώδιο αυτό αν δεν κάνω λάθος είναι usb... emena pali de mou moiazei gia usb... και όπως λέει και ο panagos περνάς μόνον τις φωτος και τα video που έχεις τραβήξει σε χαμηλή ποιότητα και έχουν αποθηκευτεί στο memory stick της κάμερας. i camera mou den exei memory stick ki as leei o panagos... To κανονικό video που έχεις τραβήξει με τη ψηφιακή σου κάμερα είναι γραμμένο στην mini DV κασέτα και περνάει μόνον μεσω firewire de pernaei monon meso firewire alla pernaei kai me mia eksodo s-video out pou exei mprosta i camera... (ψάξε να βρεις τή θύρα στη κάμερα) sto PC με τη μορφή capture... gia koita sti proti fotografia pou fainete oli i camera mou kai tha deis an telika exo vrei ti thyra... (όχι σαν αρχείο ολοκληρωμένο, π.χ copy-paste). giati poios milise gia copy-paste? o arxikos topic starter eipe apla oti ithele na perasei ta video se psifiaki morfi kai giayto tou milisa gia kalodio firewire an exei tetoia eksodo i cam tou kai esy me ti seira sou eironeytikes kai eipes Μεγαλούργησες φίλε μου... anti na peis poli apla ayto pou eipe o synadelfos sou Οι miniDV κάμερες είναι ψηφιακές, όχι αναλογικές....Ουδέποτε υπηρξε αναλογική με Firewire.. Στη διάθεσή σου για όποιες απορίες έχεις. eyxaristo poly pou eisai prothymos na lyseis tis apories mou tin epomeni fora pou tha exo! elpizo oxi me eironia! :razz: filika kostas
el97192 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 de pernaei monon meso firewire alla pernaei kai me mia eksodo s-video out pou exei mprosta i camera... file kosta, Ψηφιακά,,, περνάει μόνον μέσω firewire, τώρα αν εσύ χρησιμοποιείς το S-Video για να κάνεις capture (πλεόν αναλογικά) , και όχι για προβολή (δεν μιλάει για προβολή το παρόν topic), δύο πράγματα ισχύουν: α. δεν έχεις firewire θυρες στο PC σου..(20 € έχει μια PCI κάρτα) β. σου την πήραν δώρο την κάμερα, ενώ εσύ πάντα (ώς νοσταλγός των 80's) προτιμούσες την εγγραφή τύπου ρόδα τσάντα και κοπάνα και ακόμα και εν έτει 2007 θα αγόραζες αναλογική. Τώρα ναι φίλε μου είμαι ειρωνικός... πριν ήμουν πρόθυμος να εξηγήσω... Σε όλο αυτό το έπος που έγραψες.. δεν διάβασα πουθενά...."παραδέχομαι πως αρχικά έγραψα κάτι λάθος και ο φίλος Γιάννης el97192... έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση..." τώρα αν είναι usb ή όχι ..από φωτό το είδα..γράψε λάθος....μετά που πίσμωσες όμως έβγαλες φωτογραφία που φαίνεται ο τύπος καλωδίου... next time δείξε απευθείας αυτή τη foto... your fingers run faster than your mind....
felix_w Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Παίδες...Peace On Earth...Για ένα βίντεο γίνεται όλο αυτό...μην σκοτωθούμε κιόλας... Ελπίζω πως όλα τα σχόλια γίνονται σε ύφος παρέας...άλλωστε στόχος είναι να περάσει ο gpolic τα βίντεο από την κάμερά του...αν δεν το έχει ήδη κάνει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.