Προς το περιεχόμενο

Σχετικα με FSB:RAM.

Brolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα συστημα ( CPU : Prescott 775 3GHz @ 3.2GHz RAM : DDR2 2x512 667mhz Transcend JetRam MOBO : ASRock conroe945g-dvi last bios VGA : sapphire x1650pro PCI-E PSU : 400WATT )

FSB :

1ur9.jpg

RAM :

2jn5.jpg

Ηθελα να ρωτησω πως μπορω να κανω το FSB:RAM απο 3:5 σε 1:1.Εχω ακουσει οτι δουλευει καλητερα οταν ειναι 1:1 αλλα δεν εχω αντιμετοπισει προβληματα στο 3:5.Εχει μια επιλογη η mobo Flexibility Option ονομαζεται, και αν το βαλω στο enabled τοτε ο χρονισμος των RAM πεφτει και επισης πεφτει και το FSB:RAM ratio σε 1:1. Οστοσο σε καποιες μετρησεις στο Everest Home οταν ειχα 3:5 ειχα μεγαλητερο bandwidth σε Read kai Write alla και μικροτερα Latencies.Αντιθετα οταν ενεργοποιω το Flexibility Option και πεφτουν οι χρονισμοι και το ratio σε 1:1 εχω χαμηλοτερα bandwidth σε Read kai Write alla και μεγαλητερα Latencies.

Κατα την γνομη μου , μου φενετε καλητερα να το αφησω 3:5.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θέσεις το FSB:RAM σε 1:1 πέφτει η ταχύτητα της μνήμης σου από τα 358.5MHz που είναι τώρα στα 215.1MHz που είναι το FSB σου (x2 επειδή είναι DDR). Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να λειτουργήσει το 1:1 στον P4, θα ήταν να ρίξεις τον multiplier (που είναι κλειδωμένος) και να ανεβάσεις το fsb αρκετά ώστε να φτάσει την ταχύτητα της μνήμης, χωρίς όμως να ανέβουν τα GHz του cpu ιδιαίτερα.

Με άλλα λόγια ασ' το όπως είναι :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...