Προς το περιεχόμενο

Το καλύτερο Αγγλικό rock συγκρότημα όλων των εποχών

Cristina

Το καλύτερο rock συγκρότημα όλων των εποχών  

9 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Το καλύτερο rock συγκρότημα όλων των εποχών

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, μη μας βάζεις και χέρι! Μια ερώτηση έκανε το παιδί.

Ceridwen, η πρόταση για το avatar ισχύει να ξέρεις, ακόμη και τώρα που μας μιλάς σκληρά.

Στα πλαίσια του web, θα είναι κάτι σαν να διαλέγεις να φορέσεις το δικό μου t-shirt το πρωί, όσο θα χουζουρεύεις στο σαλόνι μου.

Αλλά ας συνεχίσουμε on topic τώρα...

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο κος ΜεΕχειΧτυπήσειΗΜαλακίαΣτοΚεφάλι, λίγα λόγια για την Κοκκίνου.

Δεν θες να καταλάβεις τι λέω.

Γιατί όταν πέθανε ο Mercury οι Queen σταμάτησαν να βγάζουν δίσκους όλοι μαζί και κάναν solo καριέρα ενώ όταν τα είχε φτύσει ο Barret και έφυγε απο το συγκρότημα οι Floyd συνεχίσαν να βγάζουν δίσκους?Άσε που συνεχίσαν να βγάζουν δίσκους ακόμα και όταν έφυγε ο Waters.

Ήρθες τώρα να μου πεις ότι το We Will Rock You το έγραψε ο Brian May.

Δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Το αν ο περισσότερος ξέρει τον Mercury απο τους Queen και όχι τα υπόλοιπα μέλη το βρίσκω λογικό. Φίλε μου αν σε ένα συγκρότημα ο τραγουδιστής δεν είναι καλός και τα υπόλοιπα μέλη γ@μ@νε τότε η μπάντα αυτή θα πάει άπατη. Συνήθως το μεγαλύτερο βάρος το έχει ο τραγουδιστής. Και ο Mercury δεν ήτανε απλά ένας εξαίρετος στο τραγούδι, αλλά ένας άριστος performer, συνθέτης και κυρίως εκκεντρικός. Τώρα όλα αυτά που ακούστηκαν για τα υπόλοιπα μέλη των Queen, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω:

Μay ---- We will Rock you, Show must go on, Who wants to live forever, Tie your mother down κλπ

Deacon ---- Another one bites the dust, I want to break free, You're my best friend, Spread your wings κλπ

Τaylor ---- Radio Ga Ga, A kind of Magic κλπ.

Και συνήθως σε όλα τα μεγάλα συγκροτήματα 99% των περιπτώσεων ο τραγουδιστής είναι αυτός που θυμούνται όλοι. Πάρε Doors, Nirvana, Rolling Stones, ΙΝXS, The Cure, Depeche Mode..... Tραγουδιστής=Frontman και αν ξέρει να το κάνει και καλά τότε δεν μένει χώρος για τα υπόλοιπα μέλη.

Τέλος όσον αφορά τον κύριο που απορεί πώς γράψανε οι Queen το Βοhemian Rhapsody ας ψάξει λίγο την δισκογραφία τους. Υπάρχουν παρόμοια παραδείγματα όπως The March of the Black Queen.

Όσον αφορά τους Pink Floyd, ένα δίσκο βγάλανε μετά την αποχώρηση του Waters. That's all! Και πραγματικά θα ήθελα να μας πεις ένα συγκρότημα που έχει μόνο ωραία κομμάτια και όχι μ@λ@κίες.

Δημοσ.
Καλά, μη μας βάζεις και χέρι! Μια ερώτηση έκανε το παιδί.

Ceridwen, η πρόταση για το avatar ισχύει να ξέρεις, ακόμη και τώρα που μας μιλάς σκληρά.

Στα πλαίσια του web, θα είναι κάτι σαν να διαλέγεις να φορέσεις το δικό μου t-shirt το πρωί, όσο θα χουζουρεύεις στο σαλόνι μου.

Αλλά ας συνεχίσουμε on topic τώρα...

Ιλ πας, όχι γιατί δεν μου αρέσουν τα κλισέ άβαταρζ :-D, απλά να, έχω ήδη δανειστεί μισή υπογραφή και αν δεχτώ, φοβάμαι πως θα χαρακτηριστώ ως το πιο unimaginative μέλος του φόρουμ. Θα μείνω στην μουτζούρα μου.

Τώρα ας συνεχίσουμε on topic...

Δημοσ.
Ο κος ΜεΕχειΧτυπήσειΗΜαλακίαΣτοΚεφάλι, λίγα λόγια για την Κοκκίνου.

Δεν θες να καταλάβεις τι λέω.

Γιατί όταν πέθανε ο Mercury οι Queen σταμάτησαν να βγάζουν δίσκους όλοι μαζί και κάναν solo καριέρα ενώ όταν τα είχε φτύσει ο Barret και έφυγε απο το συγκρότημα οι Floyd συνεχίσαν να βγάζουν δίσκους?Άσε που συνεχίσαν να βγάζουν δίσκους ακόμα και όταν έφυγε ο Waters.

Ήρθες τώρα να μου πεις ότι το We Will Rock You το έγραψε ο Brian May.

Δισκοι μετα το 1992-Made in heaven-Queen Rock-Tribute Concert-Return of the champions(live)..kai apires sinavlies me - George Michael ,Paul Rodgers klp

Καλα Πως κάνεις post χωρισ να έχεις ιδέα?

Δημοσ.
Δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Το αν ο περισσότερος ξέρει τον Mercury απο τους Queen και όχι τα υπόλοιπα μέλη το βρίσκω λογικό.

Υπάρχουν κάποια συγκροτήματα τα οποία είναι γνωστά με το όνομα τους και ο κόσμος δεν γνωρίζει τα ονόματα των μελών τους. Υπάρχουν και άλλα που αν και όλα τα μέλη είναι εξίσου χαρισματικά κάποιος κάνει την διαφορά και γίνεται ιδιαίτερα γνωστός. Αυτό ήθελα να πω. Πολλοί έχουν συνδυάσει τους Queen με τον Mercury. Τους Doors με τον Morisson και τους Nirvnana με τον Cobain. Αυτό ήθελα να τονίσω.

Φίλε μου αν σε ένα συγκρότημα ο τραγουδιστής δεν είναι καλός και τα υπόλοιπα μέλη γ@μ@νε τότε η μπάντα αυτή θα πάει άπατη.

Όσον αφορά τους Pink Floyd, ένα δίσκο βγάλανε μετά την αποχώρηση του Waters.

Οι Floyd βγάλαν δύο δίσκους μετά απο την αποχώρηση του Waters και τι πιο πετυχημένο live τους. Αλλά γιατι δεν το βλέπεις αλλιώς. Όταν αποχώρησε ο Barret απο το συγκρότημα (που στην ουσία αυτός τους έκανε διάσημους) αυτοί συνεχίσαν και βγάλαν και τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Και πραγματικά θα ήθελα να μας πεις ένα συγκρότημα που έχει μόνο ωραία κομμάτια και όχι μ@λ@κίες.

Φυσικά και δεν υπάρχουν συγκροτήματα μόνο με ωραία τραγούδια.

Απλά μερικά συγκροτήματα έχουν μια τάση να γράφουν αριστουργήματα ενω άλλα όχι.

Δισκοι μετα το 1992-Made in heaven-Queen Rock-Tribute Concert-Return of the champions(live)..kai apires sinavlies me - George Michael ,Paul Rodgers klp

Το ''Made in heaven'', αν δεν κάνω λάθος τραγουδάει πάλι ο Mercury. Και τα άλλα είναι live. Αλλά ρε φίλε αλλού ήθελα να καταλήξω και λάθος κατέληξα τελικά. Δεν αμφισβητώ τους Queen και τα αφανή μέλη τους. Απλά ήθελα να πω πως έχει η κατάσταση με μια τέτοια μπάντα.

Καλα Πως κάνεις post χωρισ να έχεις ιδέα?

Δεν έχω εντρυφήσει στους Queen, αλλά μια Α εμπειρία την έχω. Δηλαδή ούτε την γνώμη μου δεν μπορώ να πω για ένα συγκρότημα. Σαν να έρχομαι εγώ και να σε βρίζω επειδή ψήφισες Queen και όχι Floyd.

Δημοσ.

Πώρωση ! :)

Οι Floyd βγάλαν 2 αδιάφορους -συγκριτικά με προγενέστερη δισκογραφία τους- δίσκους μετά Waters.

Οι δε Queen, ξεχάσατε να αναφέρετε και τη βαρυσήμαντη συνεργασία που είχαν (μετά Freddie) με τους Five (συμμετείχαν -έστω- στο video-clip της αποκαβλωτικής διασκευής του We Will Rock You).

Πέρα απ'την πλάκα, λιγότερη πώρωση ρε guys

Δημοσ.

Ακόμα δε μπορώ να καταλάβω προς τι τόσες διαφωνίες...

Αυτός που ψήφισε το καλύτερο αγγλικό ροκ γκρούπ ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι και το αγαπημένο του για τους δικούς του λόγους...

Άρα η κρίση περί καλύτερων και κατά συνέπεια αγαπημένων είναι προσωπική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση...

Εξάλλου με τι κριτήρια μπορούμε να πούμε ότι οι τάδε είναι καλύτεροι απο τους τάδε?

Η λίστα περιλαμβάνει γκρούπ που ΟΛΑ ΤΟΥΣ αφήσαν τη δικιά τους ιστορία στα μουσικά δρώμενα...

Δημοσ.

Φυσικά όλοι ξέρουν ότι το μεγαλύτερο αγγλικό rock συγκρότημα είναι οι Whitesnake. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, είναι το μεγαλύτερο rock συγκρότημα γενικά :mrgreen:

Δημοσ.
Φυσικά όλοι ξέρουν ότι το μεγαλύτερο αγγλικό rock συγκρότημα είναι οι Whitesnake. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, είναι το μεγαλύτερο rock συγκρότημα γενικά

+1...

whitesnake for ever...

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα γιατι να μην υπαρχουν οι oasis που παραπονεθηκαν πολλοι. Ειναι απο τα πιο πετυχημενα αγγλικα και γενικοτερα συγκροτηματα, εχουν μεγαλη δισκογραφια, ειναι ροκ, ειναι ποσο δεκα-δεκαπεντε χρονια που βγαζουν αλμπουμ. Τι στο καλο;

Δημοσ.
Εγω δεν καταλαβα γιατι να μην υπαρχουν οι oasis που παραπονεθηκαν πολλοι. Ειναι απο τα πιο πετυχημενα αγγλικα και γενικοτερα συγκροτηματα, εχουν μεγαλη δισκογραφια, ειναι ροκ, ειναι ποσο δεκα-δεκαπεντε χρονια που βγαζουν αλμπουμ. Τι στο καλο;

Τοτε να μπουν και οι blur :)

Τους oasis ποτε δεν τους συμπαθησα οχι τοσο γιατι δεν ειναι καλο συγκροτημα αλλα λογο του ιδιαιτερα εκνευριστικου στυλ του Noel Gallaher. Ο ιδιος ειχε πει σε συνεντευξη οτι θα εκνευριζοταν αν καποιος συνεκρινε πχ τους oasis μα τους guns & roses θεωρωντας προφανως οτι του πεφτουν λιγοι. Γενικως ειχε παντα αυτο το υπεροπτικο στυλ ενω προσωπικα θεωρω τα πιο πολλα κομματια τους απλως συμπαθητικα και το ολο στυλ τους μαλλον κουραστικο

Για τους Floyd που λεγανε πανω, ειναι μαλλον ειδικη περιπτωση. Ο Barret τους εκανε διασημους ναι. Σε αυτον οφειλουν και το ονομα του συγκροτηματος αλλα ευτυχως που εφυγε (που τον διωξαν δηλαδη)! Κατα πασα πιθανοτητα οι Floyd θα ειχαν μεινει σε αυτο το ψυχεδελικο στυλ της δεκαετιας του 60 και φυσικα θα τους ειχε φαει το σκοταδι σημερα. Με την αποχωρηση του δωθηκε η ευκαιρια στους Waters-Gilmour να αναδειχτουν και αυτοι οι 2 ευθυνονται σχεδον αποκλειστικα για τον ηχο του συγκροτηματος ολη το δεκαετια του 70.

Δυστυχως δεν καταλαβαν ποτε επρεπε να σταματησουν. Κατα τη γνωμη μου επρεπε το wall να ηταν το τελευταιο τους.

Παρεπιπτοντως κυκλοφορει σε torrent ενα πολυ ενδιαφερον documentary πανω στο dark side of the moon. Ψαξτε το!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...