Προς το περιεχόμενο

Tv Capture & Εγγραφη Σε Dvd Format

stabill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους και ολες.

Η απορια μου εχει να κανει με το εξης: κανω capture εικονα απο τηλεοραση σε μορφη dvd (720X576, 8000 kbps) χρησιμοποιωντας καρτα της AverMedia και το αναλογο software. Οταν το αρχειο που δημιουργειται το επεξεργαζομαι με το Ulead VideoStudio 10 και το γραφω σε δισκο DVD, αναγκαζομαι να επιλεξω 25 fps μια και το PAL συστημα απο default υποστηριζει μονο αυτο (δεν μπορω να το αλλαξω). Το αποτελεσμα ειναι να φαινεται καθαρα (οχι βεβαια ενοχλητικα) η ελλειψη των frames. Οταν κανω μια αναλογη διαδικασια με ενα DVD RECORDER με HD της SONY και το αρχειο που κανω capture το γραψω σε δισκο DVD (αφου κανω "κοψιματα-ραψιματα", μονταζ κλπ.), δεν υπαρχει καμμια ελλειψη στα frames!!! Κανω κατι λαθος, ή ειναι φυσιολογικο? Οπως καταλαβαινετε ειμαι αρχαριος σε αυτον τον τομεα και σιγουρα οχι ο καλυτερος γνωστης του Ulead (ουτε του Pinnacle που εχω δοκιμασει 2-3 φορες). Παρ'ολα αυτα, εχω φτιαξει αρκετα DVD με τις ελαχιστες γνωσεις που εχω και το μονο "αγκαθι" ειναι τα frames... Επισης, εχω κατεβασει διαφορα videos (κυριως συναυλιες) που ενω ειναι φανερο οτι προκειται για TV capture, δεν εχουν κανενα προβλημα στα frames!

Ευχαριστω πολυ.

Σταυρος Παπαδοπουλος

Δημοσ.

Γειά σου Σταύρο, καλή χρονιά!

Όταν λες έλλειψη frames, μπορείς να το προσδιορίσεις λίγο παραπάνω? Έχεις σπαστή κίνηση ή μήπως εννοείς το φαινόμενο του interlacing? Π.χ.:

Weaving.jpg

Δημοσ.
Γειά σου Σταύρο, καλή χρονιά!

Όταν λες έλλειψη frames, μπορείς να το προσδιορίσεις λίγο παραπάνω? Έχεις σπαστή κίνηση ή μήπως εννοείς το φαινόμενο του interlacing? Π.χ.:

Weaving.jpg

Οχι, δεν εννοω το interlace, ουτε εχει καμμια τρομερα σπαστη κινηση. Απλα, φαντασου ενα βιντεο στα 24fps κι ενα στα 30fps. Ενα εμπειρο ματι, καταλαβαινει την διαφορα. Οταν μαλιστα η καμερα κανει καποια "αποτομη" κινηση δεξια-αριστερα, τοτε, ναι σπαει. Απ'οτι μου ελεγε καποιος που εχει ασχοληθει λιγο παραπανω, αυτο οφειλεται στα pal/secam που υποστηριζουν μονο 24fps. Εμενα ομως με "τρωει" γι'αυτο ψαχνομαι κι αλλο!!!

Δημοσ.

Στο PAL SECAM?? Σορυ αλλα τελειως κουφο ακουγεται. Το PAL ειναι 25 frames, οχι 24. 24 ειναι το cinema adaption, η ταινια δηλαδη πριν την επεξεργασια για να γινει PAL (25fps) ή NTSC (29,97fps).

Προσωπικα δεν ασχολουμαι με software capturing για αυτον ακριβως τον λογο, τα χαμενα frames. Αν δεν κατεβασεις αρκετα την αναλυση, μην περιμενεις να κανεις capture της προκοπης... Ασε που τα προγραμματα που κυκλοφορουν για capturing ειναι απαραδεκτα κυριως οσον αφορα την ποιοτητα.

Η λυση ειναι τα επιτραπεζια μηχανακια με σκληρο και DVD-R οπως αυτο που ανεφερες.

Δημοσ.

Σωστός ο qspock, το PAL σήμα είναι 25fps. Αλλά όταν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα, εκεί είναι εξ ορισμού interlaced το περιεχόμενο. Για να μην παρατηρείς το φιανόμενο στα captures που έχεις κάνει ήδη, υποθέτω ότι συλλαμβάνεις άμεσα σε MPEG2, με κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτόματα και το deinterlacing.

Η δική μου πρόταση βρίσκεται εδώ:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=600566&highlight=Picvideo#post600566

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=769332&highlight=Picvideo#post769332

Δημοσ.

Κανω capture με το προγραμμα που εχω απο την καρτα tuner Avermedia. Οπως ειδες και στο αρχικο μου μηνυμα, εχω επιλεξει αναλυση 720Χ576 που την αναφερει ως "μορφη DVD". Θα δοκιμασω το PicVideo που ανεφερες και θα δω αν αλλαξει κατι... Ευχαριστω πολυ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...