Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα, δεν bootarei το καινουριο pc!!

ghostaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια και Χαρά!

Στο ζουμί κατ'ευθείαν: προσπαθώ να στήσω ένα καινούριο PC και δεν καταφέρνω να το κάνω να ξεκινήσει.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν πατάω το κουμπί power δεν αντιδρά καθόλου. H μητρική (ASUS AM2 του κουτιού, με ενσωματωμένη VGA) δείχνει να παίρνει ρεύμα, αφού ανάβει πάνω της ένα πράσινο LED.Όμως ούτε ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή (ATHLON 64 3500+, καινούριος) ούτε του τροφοδοτικού (Εnermax 400W ) αρχίζουν να γυρίζουν. Τελείως νεκροί. Επεξεργαστής, ψύκτρα (stock) και μνήμη (καινούρια και αυτή) δείχνουν να πατάνε καλά. Τροφοδοσίες έχω συνδέσει, HDD και DVDR δεν έχω συνδέσει. Δε μπορώ να φανταστώ που είναι το πρόβλημα. Για πείτε καμιά ιδέα...

Α, κάτι που ίσως είναι άσχετο, ίσως όχι: πάνω σε ένα από τα ολοκληρωμένα της μητρικής (δνε ξέρω τι κάνει, SBS Νομίζω γράφει πάνω, μικρούλι είναι) υπάρχει γραμμένο με μαρκαδόρο ένα κεφαλαίο Α. Τι ρόλο βαράει αυτό εκεί;

Δημοσ.

Ξεκίνα από την τροφοδοσία. Βάλε το τροφοδοτικό στην πρίζα (μόνο του). Με ένα καλωδιάκι βραχυκύκλωσε το κλιπ της τροφοδοσίας όπως βλέπεις παρακάτω:

example.jpg

Αν ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού ξεκινήσει είσαι εντάξει.

Αν δουλέψει το psu πάμε στη μητρική. Σύνδεσε μόνο το τροφοδοτικό, τον επεξεργαστή, τη μνήμη, το ηχειάκι-buzzer και τον διακόπτη power. Αν δεν ξεκινήσει είναι πρόβλημα της μητρικής.

Κάνε αυτά και βλέπουμε.

Δημοσ.

Λοιπόν, νεώτερα! :)

Μετά από δοκιμές διαπίστωσα ότι:

--> το τροφοδοτικό ζεί και βασιλεύει. Το τέσταρα και σε άλλο pc, αλλά και το άνοιξα βραχυκυκλώνοντας το πράσινο με ένα μαύρο καλώδιο.

-->έστησα τη μητρική εκτός κουτιού και δεν άλλαξε κάτι

-->άφησα πάνω μόνο CPU και τροφοδοσία, και τίποτα δεν άλλαξε. Άρα ούτε η RAM φταίει, ούτε κάποιο άλλο εξάρτημα.

--> δοκίμασα και με κατσαβίδι να το ανοίγω, βρακυκλώνοντας τα pins του pwr sw της μητρικής αλλά τίποτα :(

Υπάρχει περίπτωση να μην έχει πατήσει καλά το CPU ; Πάντως όταν το τοποθέτησα μια χαρά φάνηκε να εφαρμόζει στο socket, με το λεβγεδάκι μια χαρά ασφάλισε, και η ψύκτρα από πάνω το ίδιο. Παίζει παρόλα αυτά κα΄τι να μην πατάει καλά;

Α, το βύσμα του τροφοδοτικού είναι 20+4 pin. H υποδοχή στη μητρική 24pin, οπότε έβαλα και τα 2 καλώδια από το τροφοδοτικό στη μοναδική υποδοχή της μητρικής. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, γιατί ούτως ή άλλως μια χαρά κουμπώσανε τα καλώδια.

Δημοσ.

Μάλλον πας τη μητρική σου για rma... Δε δίνει εντολή στο τροφοδοτικό να ξεκινήσει.

Δημοσ.

Γεια χαρά και πάλι!

Τελικά το έλυσα το "πρόβλημα".Από το 20+4 καλώδιο του τροφοδοτικού έπρεπε να συνδεθεί μόνο το 20pin βύσμα, αλλιώς με τίποτα δεν μπούταρε! Τώρα δουλεύει άψογα το μηχάνημα.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Καλό απόγευμα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...