antreaslam Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 5 μήνες παραπάνω στο στρατό???σύγκρυο με πιάνει! σου εύχομαι να το σκεφτεις καλά,κ να το κάνεις ΜΟΝΟ αν έχεις τεραστιο βύσμα!
Arioch79 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ ξέρω ότι παίρνεις αρκετά έξτρα μόρια για συγκεκριμένους τομείς του δημοσίου (πυροσβεστική, αστυνομία κλπ). Και ότι γενικά είναι ευκολότερο να χωθείς εκεί, αν έχεις υπηρετήσει ως ΔΕΑ. Νομίζω ότι γενικά παίρνεις μόρια για όλους τους τομείς του δημοσίου, αλλά όχι και τόσα πολλά που να εξασφαλίζεις την πρόσληψή σου σε αυτό. Άσε που εκεί μετράνε τα βύσματα. Αν π.χ. μεθαύριο βγει προκήρυξη για 2500 θέσεις στη ΔΕΗ και κάνουν αίτηση 35000 άτομα, ποιούς λες να πάρουν, αυτούς που έχουν μόρια ή τα κομματόσκυλα; Κι εγώ για ΔΕΑ πήγαινα στην αρχή, αλλά με το που μπήκα άλλαξα γνώμη κι είπα "άντε να φύγουμε από 'δω όσο πιο γρήγορα γίνεται". Η εκπαίδευσή τους είναι σκέτο μαρτύριο και μετά οι φαντάροι τους έχουν γραμμένους ενώ οι μονιμάδες τους αντιμετωπίζουν σαν κωλοφάνταρα. Ειδικά οι ΣΜΥτες (μέχρι και ανθυπασπιστές) που τυπικά είναι κατώτεροί τους, οπότε εκεί να δεις κόμπλεξ. Εμείς, οι μεγαλύτεροι, τους ακούγαμε γιατί ήμασταν πάνω κάτω στην ίδια φάση. Τα πιτσιρίκια τους γράφανε στ' @@ τους. Θα πρέπει να πατήσεις πόδι για να κάνεις τη δουλειά σου εκεί (η οποία είναι να βάλεις άλλους να κάνουν τη δουλειά τους) και να ρουφιανέψεις κόσμο. Και μπορεί να σιχαθείς τον εαυτό σου μετά, αν δεν είσαι τέτοιος τύπος. Χώρια που εκεί παίζει άγχος, γιατί οι άλλοι έχουν απαιτήσεις από σένα, δεν είσαι ένας απλός φαντάρος που απλά κάνει τη μεγαλύτερη αγγαρεία της ζωής του. Εμείς μπορεί να καθαρίζαμε σκατά, αλλά είχαμε το κεφαλάκι μας ήσυχο... Πάντως όσοι γνώρισα (πέντε έξι), το είχαν μετανοιώσει. Ειδικά όταν βλέπεις τη σειρά σου να απολύεται και ξέρεις ότι εσένα σου μένουν ακόμα πέντε μήνες, σε τσούζει άσχημα. Πάντως ένας φίλος μου (ΔΕΑ σώματος εφοδιασμού μεταφορών), είχε περάσει ζωή και κότα στην Αλεξανδρούπολη, αλλά είχε πήξει το πράγμα του όταν τον φέραν στην Αθήνα. Όσο ήταν πάνω μου 'λεγε να γίνω οπωσδήποτε ΔΕΑ και με το που τον κατεβάσανε μου 'λεγε "μην κάνεις καμμιά λαλακία και γίνεις ΔΕΑ, απλός οπλίτης, τίποτα παραπάνω". Οπότε παίζουν πααααααρα πολλοί παράγοντες ρόλο, σε ποιό σώμα θα καταταγείς, πού θα σε στείλουνε, τι άτομα θα συναντήσεις εκεί, τι καπνό θα φουμάρει ο διοικητής κλπ. Εγώ σου προτείνω να μάθεις από ΕΓΚΥΡΕΣ πηγές (και όχι από 'μας εδώ) τι ακριβώς παίζει με μόρια. Μετά μόλις μπεις μέσα θα καταλάβεις αν θα την παλέψεις ως ΔΕΑ ή όχι. Εγώ όταν μπήκα δήλωσα ΟΚ για ΔΕΑ, αλλά μετά από μερικές μέρες που έκοψα τη φάση, τους έριξα άκυρο. Βέβαια με κάνανε μετά λοχία (εκεί πας θες δε θες) αλλά και πάλι, καμμία σχέση. Δεν λέω ότι κι εσύ θα ξενερώσεις, αλλά περίμενε πρώτα να μπεις και μετά αποφασίζεις στα σίγουρα...
antreaslam Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 λοχίας,αναλαμβάνεις κάποιες ευθύνες,αλλά,δεν είναι το ίδιο,γιατί δε σπαταλάς 5 μήνες παραπάνω.Τώρα,αν σε ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα μόρια,ψάξτο,αλλά δε θεωρώ ότι αξίζει η ταλαιπωρία των 5 παραπάνω μηνών για ΚΑΝΕΝΑ λόγο... ΥΓ:κ στην προεδ.φρούρα,τις ίδιες μπούρδες έλεγαν,ότι παίρνεις μόρια για το δημόσιο κλπ (όχι ότι τους πιστεύαμε),κ τελικά,μόρια παίρνεις μόνο για μπάτσος!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Ωπ, υπηρετήσαμε Προεδρική Φρουρά; Εύγε, εύγε Εγώ υπηρέτησα στον Έβρο (Ελληνοβουλγαρικά) στο ΕΜ. Σας βεβαιώ ότι μετά το αίσχος του Ξηρόκαμπου Λακωνίας, οι Μεταξάδες Έβρου ήταν όνειρο. Στο χωριό ο κόσμος έλεγε κι ένα ευχαριστώ, κάναμε χρήσιμη δουλειά, μεταφέραμε καύσιμα, ψωμιά, τρόφιμα, άσε που στο βυτιοφόρο και στο φορτηγό ήσουν ελεύθερος. Ξεκινούσαμε από Ορεστιάδα για Θεσαλλονίκη και ξεφεύγαμε. Αυτά τα ωραία, βέβαια, τελείωσαν στα Γιάννενα, που κουβαλούσα κηροζίνη για το Χιούι του Στρατηγού με ένα μετασκευασμένο του '68 (μάχιμο, είχε περάσει και από Κορέα). Το τετράμηνο το τρόμου. Το σαπάκι άντεξε, όμως. Τέλος πάντως, για ΔΕΑ τους είπα όχι κι ευτυχώς είχα μπει Νοέμβριο και υπήρχαν αρκετοί με τα τυπικά προσόντα, οπότε τη σκαπούλαρα γιατί καλοκαίρι δε γλίτωνα με τίποτε. Δεκαοχτώ μήνες κάθησα, φτάνει. Χάρισμά τους και τα μόρια, αν δίνουν. Τη μέρα που απολυόμουν ο ΔΕΑ που ήταν σειρά μου έβγαινε κίνηση για Κοζάνη, καινούργια αντίσκηνα. Ολέ!
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Ρε παιδιά, η "στρατιωτική" θητεία του ΔΕΑ τελιώνει ουσιαστικά από την στιγμή που γίνεται δόκιμος. Μετά είναι μια δουλειά σαν όλες τις άλλες (και μάλλον πιό λούφα) με αντάλλαγμα τον βασικό μισθό. Απο εκεί και πέρα αν κάποιος δεν έχει έτοιμη δουλειά έξω, ή δεν τρέχει να προλάβει καμιά προθεσμία, δεν βλέπω για πιο λόγο να μην το σκεφτεί να πάει. Ειδικά για έναν 20χρονο που δεν έχει φύγει ποτέ από το σπίτι του είναι όνειρο, σχεδόν σαν φοιτητής επί πληρωμή. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να γλυτώσει μεταθέσεις σε μέρη όπου δεν υπάρχει ζωή έξω. Αλλιώς, ναι, δεν λέει.
Arioch79 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Ρε παιδιά' date=' η "στρατιωτική" θητεία του ΔΕΑ τελιώνει ουσιαστικά από την στιγμή που γίνεται δόκιμος. Μετά είναι μια δουλειά σαν όλες τις άλλες (και μάλλον πιό λούφα) με αντάλλαγμα τον βασικό μισθό. [/quote'] Έχεις πάει στρατό και τα λες αυτά; Πάντως όλοι οι ΔΕΑ που γνώρισα (εκτός από έναν στρατόκ@*λο που τον τακτοποιήσαμε καλά όμως), αν εμείς μετράγαμε μέρες, αυτοί μέτραγαν δευτερόλεπτα. Είναι βέβαια και ανάλογα τη φάση που θα σου κάτσει...
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Έχεις πάει στρατό και τα λες αυτά; Πάντως όλοι οι ΔΕΑ που γνώρισα (εκτός από έναν στρατόκ@*λο που τον τακτοποιήσαμε καλά όμως), αν εμείς μετράγαμε μέρες, αυτοί μέτραγαν δευτερόλεπτα. Είναι βέβαια και ανάλογα τη φάση που θα σου κάτσει... ΔΕΑ ήμουν και μάλιστα ΠΖ. Επειδή τα έχω ζήσει γι'αυτό μιλάω. Όσο για τα δευτερόλεπτα που λές ότι μετράγαμε, να σε ενημερώσω πως αρκετά από τα παιδιά της δικιάς μου σειράς που απολυθήκαμε από Ρόδο τον Ιούλιο που μας πέρασε χαλαστήκανε όταν ήρθε η στιγμή να φύγουμε. Εγώ έκανα τη μισή άδεια απολύσεως εκεί, όχι στο σπίτι μου, και όταν πήρα το χαρτί έκατσα και άλλη μια βδομάδα μαζί με άλλους φίλους. Και αυτό γιατί 1 χρόνο που περάσαμε εκεί, κάναμε την ζωή μας με ανεμελιά που δεν πρόκειται να ξανασυναντήσουμε. Δεν γνώρισα ΔΕΑ όσο καιρό ήμουν εκεί που να υπηρέτησε στα δωδεκάνησα και να το είχε μετανιώσει που πήγε δόκιμος. Και φαντάσου πως τους τελευταίους 5 μήνες δεν γύρισα σπίτι μου, όπως υπολόγιζα πως θα γινόταν όταν δεχόμουν να πάω ΥΕΑ, μιας και στην πορεία τα πράγματα αλλάξανε. Εννοείται βέβαια πως αν με είχαν στείλει τους τελευταίους 5 μήνες σε καμιά προκάλυψη, τότε θα με χαλούσε και πολύ μάλιστα.
Speed Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Τούς 2 πρώτους μήνες θα φας πίπα μεγάλη...Θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις... Στην μονάδα αργότερα εξαρτάται απο τον διοικητή που θα βρείς... Βέβαια έχεις το θετικό ότι θα παίρνεις φράγκα και θα είσαι έξω αλλά αυτό εξαρτάται και με το τι παρέα θα βρέις και σε τι μέρος θα σε στείλουν γιατί αν σε στείλουν στην Γέφυρα του Εβρου πάνω στο φυλάκιο δεν νομίζω να σου αρέσει και πολύ...
Critter Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δεν ξερω τι λετε για κονε, παντως 2 φιλοι μου που εχουν πολιτικο δοντι, κανουνε τη θητεια τους στο στρατοπεδο που πανε οι αθλητες στον αγιο κοσμα και παρουσιαζονται 1 φορα την εβδομαδα. Οσον αφορα το ποσο αθλητές ειναι, εχουν δελτιο σε τοπικη ομαδα μπασκετ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Νομίζω ότι, όπως σε κάθε πτυχή του στρατού, σημασία έχει το δόντι. Και απλός φαντάρος, περνάς ζάχαρη. Στη Σπάρτη είχαμε ένα Λάκωνα με ειδικότητα "σιτιστής παγωνιών". Καλά, για τους ΔΕΑ δεν το συζητώ. Σε ένα τέταρτο σπίτι τους, υπηρεσία άπαξ του μηνός...λουκούμι.
Arioch79 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και με βύσμα, λαχείο πρέπει να σου κάτσει. Ξέρω παλικάρι που κατάφερε μετάταξη σε αεροπορία στρατού ξηράς, γιατί του λέγανε όλοι ότι θα περάσει μέλι γάλα και τελικά έπηξε όσο δεν πάει. Και ξέρω κι άλλους που την πάτησαν με βύσματα. Δεν είναι απαραίτητα καλό να γυρίσεις στον τόπο διαμονής σου (αν αυτός είναι Θεσσαλονίκη - Αθήνα). Για Δεωδεκάνησα, όσοι ξέρω καλοπέρασαν. Εμείς πάνω στον Έβρο, μέτρια πράγματα, αλλά χωρίς να έχω κάνα τρομερό παράπονο. Επίσης ξέρω ότι πήζουν καλά και στα νησιά πλην δωδεκανήσων. Στατιστικά όλα αυτά, χωρίς να σημαίνει δηλαδή αυτό ότι όσοι πάνε σε νησί θα πήξουν κι όσοι πάνε στον έβρο θα περάσουν καλά. Πάντως ο δικός μας ΔΕΑ ΠΖ με ειδικότητα στρατολόγου (πολύ καλό παλικάρι), έκανε πιο πολλά ξενύχτια απ' ό,τι εμείς σκοπιές. Ο δε λοχαγός του 1ου γραφείου μ@λ@κ@ τον ανέβαζε, μ@λ@κ@ τον κατέβαζε. Για να μην αναφέρω τι τραβούσε κάθε φορά που γινόταν κατάταξη, ούτε ότι εκεί που ήμασταν αν έβγαινες έξω το πολύ να συναντούσες τίποτα λύκους και αρκούδες. Συμπερασματικά, απ' ό,τι κατάλαβα, η τύχη παίζει εξ ίσου σημαντικό ρόλο με το βύσμα. Καλό είναι να ψάξεις τι οφέλη μπορείς να έχεις από αυτή την υπόθεση και να τα ζυγίσεις με πέντε μηνάκια παραπάνω. Γιατί πιστεύω ότι τα χειρότερα των ΔΕΑ είναι τρις χειρότερα από αυτά των φαντάρων. Εγώ πάντως στη φάση που είχα κάνει 49 υπηρεσίες σε 52 μέρες (σκοπιές και περίπολα τα περισσότερα), και πάλι τον λυπόμουνα τον ΔΕΑ τον στρατολόγο...
SGP Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ σε λιγότερο από 8 μήνες στη Χίο, έκανα παραπάνω από 1000 ώρες σκοπιά, κουβάλησα τόνους πυρομαχικών και καθάρισα πολλούς πολλούς σωλήνες, μπαταρίες και δε συμμαζεύεται. Μία έξοδο κάθε 5 μέρες πρπ κατά μέσω όρο (συνυπολογίζωντας υπηρεσιακά). Το θέμα δεν είναι ότι δεν υπάρχει κόσμος, είναι ότι όλοι έχουν βύσματα και τελικά μένουν λίγοι για να κάνουν πραγματική θητεία... Και με όλα αυτά, δεν θα γινόμουν με τπτ ΔΕΑ. Έχουν ένα κάρο ευθύνες, χρεώνονται τα κέρατά τους από εξοπλισμούς, αποθήκες κτλ και κάνουν 5 μήνες θητεία παραπάνω από το κανονικό. Δεν παλεύεται...
KWSN_Men Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ θυμάμαι πάντως ένα σχετικό ανέκδοτο. Τρακάρουν ένας Στρατηγός με έναν Υποστράτηγο. Ποιος φταίει; Ο Δόκιμος.
KWSN_Men Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Αντε βρές όμως τον δόκιμο αν μπορεις Το ανεκδοτάκι εννοεί ότι για όλα φταίει αυτός. Αν είναι και λίγο φιλότιμος, την μάμησε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.