Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εντάξει ρε το παραδέχομαι, είσαι γαμώ τα παιδιά

Αν έχεις και ΣΥ αποδείξεις παιδεραστίας για το σκύλο να της καταθέσεις. Αλλιώς σώπα για πάντα

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ολα καλα αυτα που αναφέρατε για τη συσκευή αυτή καθεαυτή.

Εγώ προσθέτω το εξής:

Να δούμε τί σόι software και υπηρεσίες που θα προσφέρονται με το iPhone θα είναι 1)υποφερτές και 2)ΔΩΡΕΑΝ

Γιατί αν το software που θα πρέπει να κάνεις install στο PC σου για να συνεργαστεί με το iPhone είναι σαν το iTunes.....ζήτω που καήκαμε.

Άσε που είμαι σίγουρος πως για να ενεργοποιήσεις λειτουργίες του iPhone κάπως πιο εξειδικευμένες θα πρέπει να τα στάξεις γερά στην Apple!!!!(το πολύ-πολύ να είναι trial για κανά μήνα μέχρι να κολλήσεις και μετά.....θα πάρει και άλλο learjet ο Στήβ!)

Δημοσ.

Όπως είπε ήδη ο Steve στην παρουσίαση, ΟΛΑ (μουσική, βίντεο, φωτογραφίες, επαφές, ημερολόγιο κλπ) θα συγχρονίζονται μέσω του iTunes. Αυτό εμένα δεν με πειράζει.

Το μόνο που με πειράζει είναι πως, σύμφωνα με ότι έχει αναφερθεί μέχρι τώρα, το τηλέφωνο ΔΕΝ θα δέχεται άλλες εφαρμογές παρά μόνο αυτές που θα του βάλει η Apple. Από αυτό εξαιρούνται μάλλον τα widgets.

Δημοσ.

Οσοι αναρωτηθηκαν για τα SMS (μαζι τους και εγω) ας ριξουν μια ματια στο αντιστοιχο βιντεο στο http://www.apple.com/iphone/phone/.

Απλα τελειο! Πληρες QWERTY πληκτρολογιο με πολλαπλη αφη, δε ξερω την αισθηση που θα εχει και την αποκριση, αλλα προσωπικα μου φαινεται φοβερο και πολυ πρακτικο!

Δημοσ.
Το μόνο που με πειράζει είναι πως, σύμφωνα με ότι έχει αναφερθεί μέχρι τώρα, το τηλέφωνο ΔΕΝ θα δέχεται άλλες εφαρμογές παρά μόνο αυτές που θα του βάλει η Apple.

Μεγάλο (ηλίθιο) λάθος αν αληθεύει.

Απλα τελειο! Πληρες QWERTY πληκτρολογιο με πολλαπλη αφη, δε ξερω την αισθηση που θα εχει και την αποκριση, αλλα προσωπικα μου φαινεται φοβερο και πολυ πρακτικο!

Το είδα. Δεν ξέρω. Δεν με έψησε. Εντυπωσιακό σαν βιντεάκι, αλλά πρακτικά κάτι δεν μου κάθεται.

Ελπίζω να με διαψέυσει η πραγματικότητα.

Άσε που που κράσαρε τον Firefox η σελίδα. Ακόμη δεν βγήκε το iPhone και είναι τίγκα στα bugs δηλαδή.

Δημοσ.

Πρωτα απ'ολα πιστευω ο χαρακτηρισμος iPhone το αδικει...

• Ειναι ενα iPod nano
  • Ειναι ενα EDGE/GSM mobile phone
  • Ειναι ενα PDA με OSX (αντι για Windows mobile ή Palm)

στα παραπανω συμπεριλαμβανουμε οτι...

• Εχει camera (2 Mpixel θα μου πειτε --το Ν80 που εχω εχει 3 Mp-- αλλα στην τελικη αμα θες φωτογραφια της προκοπης παρε φωτογραφικη μηχανη)
  • Εχει WIFI (λιγα κινητα εχουν και πολλα (αλλα οχι ολα) PDA)

επιπλεον εχει Google Maps (και με light εκδοση του Google Earth για οσους ειδαν το keynote) ενω σου δινει δωρεαν IMAP support and sync (κατι σαν Blackberry) απο το Yahoo!

Εχοντας OSX μεσα να ειστε σιγουροι οτι καποια στιγμη (αμεσα) μετα την κυκλοφορια του θα εμφανιστουν και οι πρωτες εφαρμογες που θα τρεχουν ειτε natively απο Mac ή με ενα απλο port.

Εκτιμηση τιμης με τα ελληνικα δεδομενα και με την ελληνικη τιμολογηση των Apple προϊοντων; Να μετραμε σε 500?+ για το 4 και 600?+ για το 8...

Σκεψεις:

1. κατα ποσο οι ελληνικες εταιριες κινητης τηλεφωνιας θα το υιοθετησουν αμεσα; Ή θα παμε να το παρουμε και θα χωσουμε τη sim του κινητου και ο,τι παιξει;
  2. Ειναι το πρωτο μοντελο... Ερχονται επομενα, καλυτερα και πιο αναβαθμισμενα απο την Apple. Σε 2-3 χρονια αυτο το iPhone θα ειναι αστειο συγκριτικα με αυτα που θα εχει βγαλει η Apple (κυκλος ζωης ενος ipod version ~1 χρονος)
  3. Ποσο κοστιζουν ενα iPod nano, ενα απλο κινητο (voice/sms) και ενα PDA με WIFI μαζι;
  4. H Apple εχει παρει τις πατεντες για τις διαφορες τεχνολογιες που χρησιμοποιουνται στο iPhone. θα τα δουμε αυτα σε αλλα κινητα; μαλλον θα αργησει λιγακι....

Μεγάλο (ηλίθιο) λάθος αν αληθεύει.

Δεν το πιστευω... στην τελικη εχουμε το hackintosh, θα κανουμε και το hackphone...

Ακόμη δεν βγήκε το iPhone και είναι τίγκα στα bugs δηλαδή.

βγηκε;;;

Από την κολοτσεπη του Jobs βγηκε μονο... εκτος και αν αυτη ειναι AppleStore :P

Δημοσ.

Βρηκα κατι ενδιαφερον που μαλλον θα καθυστερισει λιγο την Apple ή τουλαχιστον ριχνει λιγα συννεφα γυρω απο το ονομα iPhone. Το εν λογω ονομα ειναι καταχωρημένο στην Cisco και ειχε βγαλει ενα ΙΡ based τηλεφωνο με αυτη την ονομασια, αλλα φυσικα πηγε απατο.

Το θεμα ειναι ομως οτι της ανηκει το ονομα, κατι που χλωμο μου φαινεται να μην το ηξερε η Αpple, αφου βλεπουμε πως παλυευει με νυχια και με δοντια για τα δικα της copyrights...

Το δελτιο τυπου της cisco ειναι εδω:

Cisco Sues Apple for Trademark Infringement

Ελπιζω να μην ειναι μεγαλο εμποδιο αυτο για την κυκλοφορια αυτου του φοβερου gadget. pericles πολυ καλη αναλυση, επετρεψε μου να σε διαβεβαιωσω πως οι ελληνικες εταιριες κινητες οχι απλα θα το φερουν, αλλα θα σκοτωθουν για να εχουν την αποκλειστικοτητα ;-)

Δημοσ.

Πλάκα κάνω για τα bugs ρε συ Περικλή.

Και βρίσκω την απάντηση σου πολύ καλή και του δε ποϊντ.

Αυτό που μου τη δίνει με την Apple πάντως, το βρήκα και στο post σου :P

To γεγονός δηλαδή ότι κάτι που ήδη υπάρχει εκεί έξω, το πλασάρει σαν καινούριο, δικό της και κοσμογονικό. Δεν μιλάω για το ίδιο το iPhone, μιλάω πχ για το Google Maps που ανέφερες, λες και είναι το killer feature. To διαβάζω από δω και από κει, και λέω "μας δουλεύουν;"

Μην τρελαθούμε, ήδη υπάρχει μήνες αυτό για το Treo μου.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ σε πολλά από όσα λες.

Απλά όσοι έχουν χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους combo devices, ξέρουμε που χωλαίνουν και που θα έπρεπε να βελτιωθούν, αλλά ξέρουμε επίσης ότι κάποια πράγματα δύσκολο (ή εντελώς αδύνατο) να βελτιωθούν. Γιατί είναι συμβιβασμοί αναμεσα σε εκ διαμέτρου αντίθετες ανάγκες. Πχ το Nano μου, είναι τόσο σέξυ και μικρό και ελαφρύ γιατί παίζει μόνο μουσική. Άρα αρκεί μια στοιχειωδώς ευκρινής μικρή οθόνη. Και αυτό του επιτρέπει τον σχεδιασμό αλλά κυρίως το μέγεθος που έχει.

Από την άλλη, μία συσκεύη που είναι media player, web browser και δεν ξέρω γω τι άλλο, "οφείλει" να έχει χορταστική οθόνη. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την έννοια της φορητότητας ώς κινητό τηλέφωνο.

Και τέλος, θα επιμείνω στο θέμα του πληκτρολογίου και του γενικότερου input σε μια φορητή συσκεύη. Τα τελευταία 8 χρόνια κουβαλάω καθημερινά ένα τέτοιο μαραφέτι και ειναι κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Ότι και να δοκίμασα μέχρις στιγμής (γιατί η Apple δεν έχει εφεύρει το virtual keyboard ή το virtual dial pad, μην τρελαθούμε τώρα) δεν συγκρίνεται με τίποτα με την αίσθηση της αφής στα πλήκτρα ενός απλού κινητού, ή την αίσθηση του πλήρους QWERTY πληκτρολογίου που έχει το Treo. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Άλλη αίσθηση έχει να πιάνεις ένα γυναικείο μπούτι, και άλλη ενός αγάλματος :P

Δημοσ.
Αυτό που μου τη δίνει με την Apple πάντως, το βρήκα και στο post σου :P

To γεγονός δηλαδή ότι κάτι που ήδη υπάρχει εκεί έξω, το πλασάρει σαν καινούριο, δικό της και κοσμογονικό. Δεν μιλάω για το ίδιο το iPhone, μιλάω πχ για το Google Maps που ανέφερες, λες και είναι το killer feature. To διαβάζω από δω και από κει, και λέω "μας δουλεύουν;"

Μην τρελαθούμε, ήδη υπάρχει μήνες αυτό για το Treo μου.

Marketing το λενε, δεν ειναι τιποτα σπουδαιο...

Εχουν βγει στην ιστορια πραγματα που ηταν ετη φωτος μπροστα, απο αλλο πλανητη και απο αλλη εποχη που πηγαν απατα και εχουν βγει μπουρδες που ολος ο κοσμος τρεχει να αγορασει σαν τρελος... Ιδιοτητα του καλου marketing... :S

Συμφωνω σε αυτο που λες... οι combo συσκευες ειναι γεματες προβληματα στην αρχη μεχρι να φτασουν σε επιπεδο ωριμοτητας και δεν νομιζω οτι το iPhone θα ειναι εξαιρεση σε αυτο τον κανονα... :)

• Super Moderators
Δημοσ.

http://www.tuaw.com/2007/01/11/phil-schiller-shows-cbs-lots-of-iphone-features/

Τώρα το ερωτεύτικα περισσότερο...

:shock:

/me ετοιμάζει αγγελίες πώλησης για το καλοκαίρι! Μία για το p990 και μία για το nano των 8giga...

:razz:

Δημοσ.

Ναι βρε. Marketing είναι να πεις, "εχω βγάλει την καλύτερη, λεπτότερη και πιο μεταγαμάω σχεδιαστικά συσκεύη τηλεόρασης".

Και όχι να πεις "κυρίες και κύριοι. σας παρουσιάζουμε ένα κουτί. που μπαίνει στην πρίζα. και όταν πατάς το κουμπί, δεν θα το πιστέψετε τώρα αυτό που θα πω: Δείχνει χρωματιστές εικόνες και μιλάει.Ναι ΜΙΛΑΕΙ!!!"

Επικεντρώνομαι στη δήθεν σύγκριση που έκανε ο ταλαίπωρος ο Στηβ, δείχνωντας φωτογραφίες ενός Μοτοrola Q, ενός Nokia, κι ενός Treo, προσπαθώντας να μας πείσει ότι ο ανταγωνισμός είναι πίσω γιατί αυτός πρώτος σκέφτηκε το virtual dial pad.

Δεν απαξιώνω τη συσκεύη. Απλά δεν μου αρέσουν οι υπερβολές, οι ανακρίβειες και οι πίπες (κορίτσια, δεν το εννοω αυτό).

Δημοσ.
Βρηκα κατι ενδιαφερον που μαλλον θα καθυστερισει λιγο την Apple ή τουλαχιστον ριχνει λιγα συννεφα γυρω απο το ονομα iPhone. Το εν λογω ονομα ειναι καταχωρημένο στην Cisco και ειχε βγαλει ενα ΙΡ based τηλεφωνο με αυτη την ονομασια, αλλα φυσικα πηγε απατο.

Το θεμα ειναι ομως οτι της ανηκει το ονομα, κατι που χλωμο μου φαινεται να μην το ηξερε η Αpple, αφου βλεπουμε πως παλυευει με νυχια και με δοντια για τα δικα της copyrights...

Το iPhone της Apple δεν είναι ακόμα εμπορικό προϊόν, άρα μπορούν να το βαφτίσουν όπως θέλουν μέχρι να κυκλοφορήσει, και η Cisco δεν μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για κάτι που δεν κυκλοφόρησε.

Δημοσ.
Το iPhone της Apple δεν είναι ακόμα εμπορικό προϊόν, άρα μπορούν να το βαφτίσουν όπως θέλουν μέχρι να κυκλοφορήσει, και η Cisco δεν μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για κάτι που δεν κυκλοφόρησε.

Μα για αυτό άλλωστε οι περισσότερες αναφορές που έχω διαβάσει λένε ότι η μήνυση της Cisco δεν ζητάει αποζημίωση, αλλά ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην κυκλοφορήσει (ή να αργήσει να κυκλοφορήσει) το προϊόν. Φαίνεται ότι αυτό που προσπαθούν να πετύχουν είναι να εκβιάσουν την Apple να τους τα σκάσει μέσω διακανονισμού για να γλειτώσει τη χασούρα από την καθυστέρηση και τα λοιπά. Αλλιώς δε βλέπουν φράγκο (ούτε από τη συσκευή τους, εδώ που τα λέμε...).

Πάντως μου φαίνεται μυστήριο να προχώρησε η Apple σ'αυτή την κίνηση ενώ ήταν ήδη πασίγνωστο ότι το όνομα το είχε καταχωρημένο άλλος. Αναρωτιέμαι μην έχει κάποιον άσσο στο μανίκι του ο Steveάκος...

Δημοσ.

Είπανε ότι στην Αμερική θα κυκλοφορήσει μόνο για το δίκτυο της Cingular.

Αναρωτιέμαι αν θα γίνει κάτι τέτοιο και σε Ευρώπη και με ποιά εταιρία (ελπίζω vodafon αλλιώς με βλέπω να αλλάζω συμβόλαιο.......)

Δημοσ.

Μια δυο παρατηρησούλες. Η τιμή είναι μεν σε δολλάρια (δηλαδή οι δύο συκευές τιμολογούνται 380+ και 460+ δολλάρια) αλλά οι τιμές αυές περιλαμβάνουν 2ετές συμβόλαιο. Επιδότηση του κερατά λοιπόν. Με άλλα λόγια, το βλέπω για τετραψήφια νούμερα.

Και ναι μεν είναι πολύ όμορφο, ναι μεν έχει κάποιες ωραίες δυνατότητες, αλλά πραγματικά εκτός από το wow! factor και το ψώνιο factor (είμαι ξεχωριστός επειδή έχω Apple), δεν προσφέρει και τόσο πολλά περισσότερα από κινητά (είτε smartphones είτε όχι) που κυκλοφορούν ήδη. Πόσο μάλλον από αυτά που θα κυκλοφορούν στο τέλος του χρόνου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...