daniel's_saving_grace Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Για τα ελληνικά, υπάρχει συχνά ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη... Ναι είναι το MacOsX unicode αλλά πρέπει να το δούμε! Εξάλλου το MacOSX είχε προβλήματα με τα ελληνικά στις πρώτες εκδόσεις. Σχετικά με το κινητό στην παραλία εννοούσα ότι ελπίζω να μην είναι ευαίσθητο στην άμμο. Κι εγώ έχω ακριβό κινητό και το καλοκαίρι πιάνει άμμ αβέρτα και αντέχει.
haHa Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Έχοντας ως δεδομένα α. ότι το iPhone έχει ως βάση του το MacOS X και β. ότι το MacOS X είναι πλήρως unicode λειτουργικό δεν νομίζω να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες. Λογω unicode θα εμφανιζει ελληνικους χαρακτηρες. Αλλα αν πας να στειλεις μηνυμα με unicode χαρακτηρες, τοτε θα μπορεις μεχρι max 80 χαρακτηρες αντι για 160. Οποτε θα πρεπει να εχει υποστηριξη ελληνικων και εκτος unicode..
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 ...Εξάλλου το MacOSX είχε προβλήματα με τα ελληνικά στις πρώτες εκδόσεις. Για πόσα χρόνια πριν μιλάμε???
punky Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Γελάει ο πανκιός καν τι μη γελοίον ει. Πού είναι το αστείο, μοϊκάνα; :? Μη μου μιλάς εμένα σε αρχαϊζουσα ρε. (Γιατί με κάνεις να φαίνομαι πιο αγράμματος από ότι είμαι). Γελάω ρε mate, γιατί νομίζω ότι (δεν είμαι σίγουρος) ότι τα κινητά στο Ελλάντα δεν παίζουν σε unicode αλλά έχουν μια ιδιότροπη άλλη κατάσταση. Νομίζω ότι επειδής τα unicode είναι double-byte, το αντίτιμο είναι ο περιορισμός των 70 χαρακτήρων ανα SMS. Εν ολίγοις δεν γέλασα μαζί σου, αλλά με αυτή τη μικρή ηλιόλουστη χώρα, που όλα μοιάζουν αποτέλεσμα patchαρίσματος και πανωσηκώματος σε στραβά θεμέλια. Ακόμη και στα SMS.
Cue Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Το κυριότερο από αυτά είναι το tactile feedback του πληκτρολογίου (πως τα λέω ο άτιμος). Ένας από τους λόγους που με δυσαρέστησε η κατοχή του S100 ήταν η ύπαρξη virtual πληκτρολογίου. Πέρα από τα όσα ειπώθηκαν τα οποία με βρίσκουν σύμφωνο σε γενικές γραμμές, θα σταθώ στο μύνημα του punky (ώ πως τα λες! ) το οποίο και εμένα με προβλημάτιζε και με προβληματίζει. Έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο το input με το virtual πληκτρολόγιο θα είναι επιτυχημένο in real world situations. Το tactile feedback που αναφέρει ο αξιότιμος punky είναι αρκετά σημαντικό μιας και επιτρέπει στον χρήστη να έχει "επαφή" με το πληκτρολόγιο. Η αίσθηση που μας δίνει ένα "κοινό" πληκτρολόγιο σε συνδιασμό με text predective input (e.g. T9) είναι μια αίσθηση "ελευθερίας" όσον αφορά την επικοινωνία με μια τέτοια συσκευή. Για τους παραπάνω λόγους, SMS αρκετοί γράφουμε μηχανικά πλέον χωρίς να κοιτάμε το keyboard. Πιστεύω ότι με ένα εικονικό πληκτρολόγιο (το keynote δεν έδειξε κάτι διαφορετικό απ' όσα γνωρίζουμε) κάτι τέτοιο δε θα είναι το ίδιο efficient. Το δεύτερο το οποίο με προβληματίζει είναι η αυτονομία. No matter how good it performs σαν τηλέφωνο και σαν ipod η αυτονομία πάντα θα μπαίνει μπροστά. Πόσες ώρες θα μπορώ να ακούω μουσική έτσι ώστε να είμαι σίγουρος ότι δε θα μείνω χωρίς τηλέφωνο? Το γεγονός ότι έχω 2 ξεχωριστές συσκευές makes that clear not matter what. Can't wait for iPhone 2G!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 [...]Γελάω ρε mate, γιατί νομίζω ότι (δεν είμαι σίγουρος) ότι τα κινητά στο Ελλάντα δεν παίζουν σε unicode αλλά έχουν μια ιδιότροπη άλλη κατάσταση. Νομίζω ότι επειδής τα unicode είναι double-byte, το αντίτιμο είναι ο περιορισμός των 70 χαρακτήρων ανα SMS. Μη μου αρχίζεις εμένα τα τεχνικά double-byte και butt-plug, θα γίνει χαμός. Αφού δεν καταλαβαίνω τι λες. Δηλαδή, εντάξει, καταλαβαίνω αλλά παράτα μας. Σιγά τη σοβαρή κριτική στο αριστούργημα... Εν ολίγοις δεν γέλασα μαζί σου Οκ μέχρι εδώ, καλά τα πάμε. αλλά με αυτή τη μικρή ηλιόλουστη χώρα, που όλα μοιάζουν αποτέλεσμα patchαρίσματος και πανωσηκώματος σε στραβά θεμέλια. Ακόμη και στα SMS. Μικρέ πικρέ μου πάνκ, εδώ δεν λέμε για τη χώρα λέμε για το υπέροχο κι εκπληκτικό και θεέ-μου-θέλω-κι-εγώ-ένα-ΤΩΡΑ iPhone. Οπότε άσε τα offtopic, εδώ δεν έχει γυναίκες για να γοητεύσεις.
punky Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 LOL, εντάξει ρε το παραδέχομαι, είσαι γαμώ τα παιδιά και αυτό μου μαλακώνει το authority problem μου, και δε μου βγαίνει να στην πω. (Και το ευφυές χιούμορ το εκτιμώ υψηλότερα από τη σαγήνη της όποιας γκόμενας (μη βγει κάνας κουβουσου πάλι και μιλήσει για τράμπες, ή κάνας βαζελόγκαλερίστας για gay attitude)). Για να επιστρέψω on topic, συμφωνώ με τον Cue, καθώς ανέλυσε με εξαιρετικά εύστοχο τρόπο τους προβληματισμούς μου. Το iPhone δείχνει κομψοτέχνημα, καμία διαφωνία εκεί αγαπητέ paredwse. Μη ξεχνάς (λόγω ηλικίας ίσως), ότι έχω πάρει κάθε (όχι γκόμενα) ipod που κυκλοφορεί. Επίσης, έχω κι ένα Treo. Και είμαι το target group ΑΚΡΙΒΩΣ του καημένου του Στηβ. Είμαι αυτός που θα πρέπει να παρατήσει ένα smartphone με απίστευτο software base (μιλάμε απίστευτο, για οποιαδήποτε ανάγκη) και ένα μεταγαμάω πανάλαφρο mp3 player, για να πάρει αυτό το υβριδικό κατασκεύασμα. Με τα λεφτά ενός laptop βέβαια. Και απλα επισημαίνω ότι όλα όσα δείχνουν γιαλυστερά και φαντεζί σε ένα keynote, ενδέχεται να απομυθοποιηθούν στην καθημερινή χρήση. Πχ άμα lagάρει το cover flow, θα είναι τρελό ξενέρωμα. Θα το βάλεις μία να το δεις, και μετά μην τον ξανάδατε. Αν η αυτονομία της μπαταρίας δεν λέει, να το βράσω. Αν γρατσουνιέται όπως τα πρώτα Nano, αντίο ζωή. Όχι παραλία, αλλά ούτε τσέπη δεν πάει μετά. Τέλος έχω εμπιστοσύνη στην Apple σε κάθε θέμα reinvention of the wheel Αλλά όπως και άλλος χρήστης εύστοχα παρατήρησε εδώ, στην περίπτωση του κινητού, φοβάμαι μην έχουμε καμιά αμερικανιά. Γιατί είναι πίσω οι άνθρωποι σε αυτό. Ότι μου τρέχουν τα σάλια και αδημονώ πάντως, καμία αντίρρηση εκεί. Απλά στα 600 ντόλαρς θέλω να πάρω σίγουρα το informed decision.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Όλα καλά. Το μόνο στο οποίο στέκομαι (για να μη σκοντάψω και πέσω και στην ηλικία μου ή από πέσιμο θα πάω ή από... πέσιμο) είναι η αποστροφή [...] του καημένου του Στηβ.[...] Ποιόν είπες καημένο βρε, που δεν έχεις ένα $10.000.000 personal jet να μετακινηθείς. Τράβα από 'δω χάμου.
punky Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 paredwse, τι είναι το butt plug ρε φίλε; δεν ξέρω αν είναι off topic αυτό που ρωτάω.
small change Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 paredwse, τι είναι το butt plug ρε φίλε;δεν ξέρω αν είναι off topic αυτό που ρωτάω. Εγώ κάπου διάβασα ότι είναι ένα καλώδιο που θα μπαίνει στο πίσω μέρος του iPhone και θα το κάνει να ξαναλειτουργεί ομαλά όποτε κάνει τερτίπια το λογισμικό. Άλλωστε κάτι τόσο έξυπνο δεν μπορεί παρά να έχει προσωπικότητα- και κάτι τόσο όμορφο δε μπορεί παρά να έχει και σεξουαλική πλευρά...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ κάπου διάβασα ότι είναι ένα καλώδιο που θα μπαίνει στο πίσω μέρος του iPhone και θα το κάνει να ξαναλειτουργεί ομαλά όποτε κάνει τερτίπια το λογισμικό.[...] Δώσε μου την πηγή σου σε παρακαλώ! Καλό, πολύ καλό!
daniel's_saving_grace Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Για πόσα χρόνια πριν μιλάμε??? Μου φαίνεται ότι η πρώτη πραγματικά απροβλημάτιστη υποστήριξη ήταν του Jaguar
punky Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ κάπου διάβασα ότι είναι ένα καλώδιο που θα μπαίνει στο πίσω μέρος του iPhone και θα το κάνει να ξαναλειτουργεί ομαλά όποτε κάνει τερτίπια το λογισμικό. απλά LOL ! Άλλωστε κάτι τόσο έξυπνο δεν μπορεί παρά να έχει προσωπικότητα Ξέρεις, εν προκειμένω φοβάμαι αυτό το "έχει προσωπικότητα". Συνήθως βαφτίζουμε έτσι αυτό που είναι όμορφο, στρίβει καλά, αλλά μας αφήνει στις 3 το πρωί στην άκρη της Εθνικής οδού, για άγνωστο λόγο. και κάτι τόσο όμορφο δε μπορεί παρά να έχει και σεξουαλική πλευρά... Αν υποψιαστώ ότι υπάρχει και άλλη, θα πάνε στράφι 30 χρόνια ζωής. Κάνα εκτενές review παιδιά παίζει πουθενά;
Freddie Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Πραγματικά έχω καταργήσει τα κινητά εδώ και 3-4 χρόνια αλλά αυτο το πράγμα μπορώ να το πάρω απλά για το βάλω σε γυάλα και να το χαζεύω...(Masturbation in progress......................)
small change Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Ξέρεις, εν προκειμένω φοβάμαι αυτό το "έχει προσωπικότητα". Συνήθως βαφτίζουμε έτσι αυτό που είναι όμορφο, στρίβει καλά, αλλά μας αφήνει στις 3 το πρωί στην άκρη της Εθνικής οδού, για άγνωστο λόγο. Έχεις απόλυτο δίκιο. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποίησα τη συγκεκριμένη έκφραση. Όλη αυτή η "προσωπικότητα" είναι ένας από τους βασικούς λόγους που προς το παρόν δεν ενθουσιάζομαι πολύ με όλα αυτά τα κινητά- υπολογιστές που είναι της μόδας. Από την άλλη βέβαια ένας από τους βασικούς λόγους που χρησιμοποιώ apple είναι ακριβώς ότι σε γλειτώνει από όλες αυτές τις μ...κίες. 8-) Είδομεν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.