Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Κοιτα τα video πραγματι ειναι πιο πειστικα(αν και πρεπει να το χρησιμοποιησεις ο ιδιος)

Την μαρτυρια των απλων χρηστων εννοειται πως δεν πρεπει να την λαβουμε ακομα σοβαρα υποψη γιατι προκειται για ατομα φανατισμενα:

2. Απλα υπαρχουν μερικοι χρηστες την ευχρηστια μπορει να την κρινουν απο το αν θα μπορεις να χρησιμοποιεις το κινητο με ενα χερι.

3. Δεν μπορει να τους βολεψει-ικανοποιησει ολους ενα κινητο.

O άνθρωπος μια χαρά σωστά τα λέει στα 3 παραπάνω. Και πολύ ψύχραιμα και ευγενικά.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί του την πέφτετε.

Είπαμε ότι καμία συσκευή δεν είναι για όλους. Αν το κρίνεις σαν media player που μπορεί να πάρει τηλέφωνο, μπορεί να είναι και το καλύτερο.

Αν το κρίνεις πρώτα σαν τηλέφωνο που παίζει μουσική και βίντεο, μπορεί να είναι ένα σύνολο συμβιβασμών που δεν σου κάνουν.

Και το one-handed-operation είναι must για όσους κοντεύουμε να κλείσουμε δεκαετία με τα PDAs και τα smartphones.

Και καλά και χρυσά τα βίντεο και οι απόψεις των fanboys αλλά αν δεν το δούμε από κοντά οι ίδιοι θα είμαστε όλοι διστακτικοί. Γιατί είμαστε και υποψιασμένοι και έμπειροι.

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για την ευχρηστια:

Απλα υπαρχουν μερικοι χρηστες την ευχρηστια μπορει να την κρινουν απο το αν θα μπορεις να χρησιμοποιεις το κινητο με ενα χερι.

Το iPhone δεν θα έχει πρόβλημα χρήσης με το ένα χέρι. Είχα πετύχει κάπου σε κάποιο από τα πολλά βίντεο πληκτρολόγηση με το ένα χέρι (με τον αντίχειρα του χεριού που το κρατάς δλδ). Το έχεις γράψει επανειλημένως αυτό, αλλά βασίστηκες απλώς σε διαίσθηση για το πως θα ήταν η συσκευή. Σαφώς και τα touchscreen κινητά είχαν αυτό το πρόβλημα, αλλά μη ξεχνάς ότι αυτά τα κινητά χρησιμοποιούν (στη πλειοψηφία τους) πενάκι, και επισης είναι πιο χοντρά και μεγάλα από το iPhone.

Ακριβως!

Καποιοι κατεληξαν να κανουν προσωπικες επιθεσεις απλα επειδη γραφτηκε κατι αληθες για την τιμη του.

Ενω οταν αλλοι συνεκριναν λανθασμενα την τιμη του με αλλα κινητα(που δεν ειχαν επιδοτηση) δεν ειπαν τιποτα.

Το μονο που καποιοι εκαναν ηταν προσωπικες επιθεσεις επειδη γραφτηκε οτι δεν ειναι σωστο να συγκρινουμε τιμες 2 κινητων οταν το ενα ειναι με επιδοτηση

και το αλλο χωρις.

Προφανως δε θελουν την αντικειμενικοτητα..

Ε εντάξει, αν σε πείραξε τόσο πολύ το ύφος μου, ώστε να το γράφεις σε κάθε ποστ σου, το παίρνω πίσω. οκ?

Επίσης αποδέχομαι ότι το κινητό είναι αδικαιολόγητα ακριβό, και ότι το Ν95 είναι πολύ καλύτερο, διότι κάνει τα ίδια πράγματα το ίδιο άψογα και με την ίδια απόδοση και ποιότητα κατασκευής. Επίσης όλοι πετάξαμε τα gps μας και βάλαμε στ'αμάξια Ν95.

Εσυ θα αποδεχτείς ότι τα μισά πράγματα πάνω στο Ν95 είναι μέτριας ποιότητας και απόδοσης?

Δημοσ.

Και καλά και χρυσά τα βίντεο και οι απόψεις των fanboys αλλά αν δεν το δούμε από κοντά οι ίδιοι θα είμαστε όλοι διστακτικοί. Γιατί είμαστε και υποψιασμένοι και έμπειροι.

Χμ... όποιος υποστηρίζει μια συσκευή είναι είτε άσχετος, είτε fanboy, έτσι? Αυτό προέρχεται από το ότι η άλλη πλευρά είναι "έμπειρη"? Σε λίγο θα μας ζητήσετε και το αλάθητο.

Είναι φυσιολογικότατο κάποιος να είναι διστακτικός σε μια συσκευή που δεν έχει δει από κοντά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια συσκευή που δεν είναι και φθηνή. ΑΛΛΑ, η διστακτικότητα αυτή παρατηρείται μόνο στα καλά στοιχεία της συσκευής. Γιατί στα μειονεκτήματα μάλλον παρορμητικούς σας βρίσκω, και όχι διστακτικούς. Και μην ξεχνάς αγαπητέ, πως μεγάλo κομμάτι αυτών που χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό Apple fanboy έχει δικό της χαρακτηρισμό. Υπάρχουν οι fanboys, αλλά υπάρχουν εξίσου και οι haters. Και το κόλλημα είναι ίδιο και στους 2. ;)

Δημοσ.
Το iPhone δεν θα έχει πρόβλημα χρήσης με το ένα χέρι. Είχα πετύχει κάπου σε κάποιο από τα πολλά βίντεο πληκτρολόγηση με το ένα χέρι (με τον αντίχειρα του χεριού που το κρατάς δλδ). Το έχεις γράψει επανειλημένως αυτό, αλλά βασίστηκες απλώς σε διαίσθηση για το πως θα ήταν η συσκευή. Σαφώς και τα touchscreen κινητά είχαν αυτό το πρόβλημα, αλλά μη ξεχνάς ότι αυτά τα κινητά χρησιμοποιούν (στη πλειοψηφία τους) πενάκι, και επισης είναι πιο χοντρά και μεγάλα από το iPhone.

(Αυτο το επανειλημενως δεν το καταλαβα αλλα τελος παντων(εκτος αν εννοεις τις 2 φορες επανειλημένως ))

Μακαρι να ειναι ετσι οπως λες για το χειρισμο με το ενα χερι!

Απλα ειχα διαβασει οτι ειναι αρκετα δυσκολο και δεν το εχω δει πουθενα να το χρησιμοποιουν.

Μακαρι να ειναι ετσι και αφου το λες ,σε πιστευω.

Επίσης αποδέχομαι ότι το κινητό είναι αδικαιολόγητα ακριβό, και ότι το Ν95 είναι πολύ καλύτερο, διότι κάνει τα ίδια πράγματα το ίδιο άψογα και με την ίδια απόδοση και ποιότητα κατασκευής. Επίσης όλοι πετάξαμε τα gps μας και βάλαμε στ'αμάξια Ν95.

Εσυ θα αποδεχτείς ότι τα μισά πράγματα πάνω στο Ν95 είναι μέτριας ποιότητας και απόδοσης?

Oυδεποτε ειπα οτι "το Ν95 είναι πολύ καλύτερο, διότι κάνει τα ίδια πράγματα το ίδιο άψογα και με την ίδια απόδοση και ποιότητα κατασκευής".

Ουτε ειπα τιποτα για το gps του N95.

Δεν συνεκρινα ποτε το N95 με το iPhone. Αλλοι το εκαναν.(Και εσυ με αυτο το ποστ σου και ενα προηγουμενο μακροσκελες)

Εγω απλα τις τιμες ανεφερα, για να καταλαβουμε ποσο θα κοστιζει το iPhone

και οχι ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο ή ποιο αξιζει τα λεφτα του ή ποιο εχει μετρια ποιοτητα κατασκευης ή αν αξιζει το gps που εχει το N95.

Δεν καταλαβαινω το λογο που μου τα αναφερεις ολα αυτα και μου ζητας να παραδεχθω οτι "τα μισά πράγματα πάνω στο Ν95 είναι μέτριας ποιότητας και απόδοσης"

Παιδακια ειμαστε για να κανουμε ετσι?

Τελος παντων οτι ηταν να πω το ειπα και αυτο ηταν για την τιμη του που μερικοι λανθασμενα πιστεψαν οτι θα ειναι φθηνοτερη,γιατι πολυ απλα συνεκριναν τιμες μεταξυ κινητων που το ενα εχει επιδοτηση και το αλλο δεν εχει.

Δημοσ.
και ότι το Ν95 είναι πολύ καλύτερο

Γιατί συνεχίζεις να αναφέρεσαι στο Ν95;

Δεν διάβασα πουθενά να λέει ότι τα συγκρίνουν (μπορεί να κάνω λάθος).

Όσο για τον χειρισμό με το ένα χέρι, που για μένα είναι σημαντικό, μακάρι να μπορείς να χειρίζεσαι και έτσι.

EDIT: "Γιατί στα μειονεκτήματα μάλλον παρορμητικούς σας βρίσκω, και όχι διστακτικούς." μου επιβεβαιώνεις ότι μόλις πούμε κάτι κακό για την apple τρελαίνεστε.

Δημοσ.

διαφημίζει ότι θα βλέπετε βιντεάκια απο το Youtube. Με τι θα τα βλέπετε ρε μπαγλαμάδες; Με το GPRS; Έχετε δοκιμάσει να δείτε βίντεο απο 56k? Ή μήπως όπου πάτε έχετε κάλυψη wifi?

Και btw είμαι UK, και είμαι σε πρόγραμμα της tmobile με 8 gb το μήνα. Δεν είναι ότι θέλω 3g, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 3g λόγω της δουλειάς μου.

Και όσον αφορά τα του κάνει καλά ότι κάνει ένα κινητό, αν ήθελε να πλασαριστεί σαν κλασικό τηλέφωνο, ας έβγαινε με ασπρόμαυρη οθόνη, καντράν κτλ.

Απλό τηλέφωνο όπως θέλεις να το περάσεις που κάνει 600 ευρώ μόνο, είναι μάλλον για ....

Δημοσ.
Και το one-handed-operation είναι must για όσους κοντεύουμε να κλείσουμε δεκαετία με τα PDAs και τα smartphones.

Καλά, δεν είναι όλοι fanboys. Με τόση δημοσιότητα που έχει το συγκεκριμένο gadget εγώ προσωπικά τα έχω διαβάσει όλα. Σίγουρα θα διαμορφώσω μια τελική άποψη μόλις το δω και το χειριστώ από κοντά αλλά ήδη έχω πάρει μια πολύ καλή ιδέα περι του iphone και το τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει σε συνάρτηση πάντα με τις προσωπικές μου ανάγκες. Για το χειρισμό που λες με το ένα χέρι σε pocket pc γίνεται μόνο με εξωτερική εφαρμογή και δε μπορώ να πω ότι μ'αρέσει. Προτιμώ τη πένα. Το iphone δεν έχει κανένα πρόβλημα σε αυτό το τομέα.

Χμμμ δεν το βλέπω ακριβό το iphone. Τουλάχιστον όχι πιο ακριβό από το N95. Για τα δύο χρόνια activation μπορείτε να τα ξεχάσετε. 'Ηδη έχουν βγεί 2-3 τρόποι για να το παρακάμψεις και δε νομίζω κάτι τέτοιο να ισχύσει στην Ελλάδα. Μπορεί το N95 να τα έχει όλα αλλά το gps του στο χαρίζω. Σε καμία περίπτωση κάποιος που έχει δουλέψει με destinator και πρόσφατα το i-go, μπορεί να κάνει τη δουλειά του με το αντίστοιχο του n95.

Και μη ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη διαφορά του iphone από τα υπόλοιπα κινητά είναι το απίστευτο γραφικό περιβάλλον. Μπορεί να έχει πολλά μειονεκτήματα σε σύγκριση με symbian και pocket pc αλλά στο συγκεκριμένο τομέα είναι πολύ μπροστά.

Δημοσ.

...

Χμμμ δεν το βλέπω ακριβό το iphone. Τουλάχιστον όχι πιο ακριβό από το N95. Για τα δύο χρόνια activation μπορείτε να τα ξεχάσετε. 'Ηδη έχουν βγεί 2-3 τρόποι για να το παρακάμψεις και δε νομίζω κάτι τέτοιο να ισχύσει στην Ελλάδα...

Λογικα (χωρις να ειμαι και σιγουρος) το παγιο των 2 χρονων συμβολαιου δε μπορεις να το γλυτωσεις.

Πραγματι θα βγουν τροποι για να μπορεσεις να το χρησιμοποιησεις με αλλη καρτα εκτος At&T,

αλλα το παγιο θα το πληρωνεις σε αυτη,γιατι μαλλον(ετσι εικαζω οτι θα γινεται) οταν παιρνεις το κινητο θα υπογραφεις και το 2χρονο συμβολαιο.

Το activation θα ειναι απλως για την ενεργοποιηση/να σου δωσουν αριθμο κλπ κλπ.

Οπως ειπα,προφανως σε λιγο καιρο θα βρεθει τροπος για να χρησιμοποιηθει με αλλη καρτα.

Το ιδιο θα γινει και στην Ελλαδα.

Αλλα λογω οτι θα το εχεις αγορασει με συμβολαιο(που θα εχει επιδοτηση) ακομα και αν το χρησιμοποιεις με αλλη καρτα,

το παγιο λογω του συμβολαιου που το πηρες θα το πληρωνεις.

Για αυτο λεω οτι δεν κοστιζει μονο 600.Τοτε και τα αλλα κινητα κοστιζουν λιγοτερο. Για αυτο λεω οτι δεν κοστιζει μονο 600.

Με επιδοτηση για παραδειγμα το Ν95 στη Γερμανια εχει 350 ευρω.

Αυτα ισχυουν και εδω για τα κινητα με επιδοτηση.

• Members
Δημοσ.
Λογικα (χωρις να ειμαι και σιγουρος) το παγιο των 2 χρονων συμβολαιου δε μπορεις να το γλυτωσεις.

Πραγματι θα βγουν τροποι για να μπορεσεις να το χρησιμοποιησεις με αλλη καρτα εκτος At&T,

αλλα το παγιο θα το πληρωνεις σε αυτη,γιατι μαλλον(ετσι εικαζω οτι θα γινεται) οταν παιρνεις το κινητο θα υπογραφεις και το 2χρονο συμβολαιο.

Το activation θα ειναι απλως για την ενεργοποιηση/να σου δωσουν αριθμο κλπ κλπ.

Οπως ειπα,προφανως σε λιγο καιρο θα βρεθει τροπος για να χρησιμοποιηθει με αλλη καρτα.

Το ιδιο θα γινει και στην Ελλαδα.

Αλλα λογω οτι θα το εχεις αγορασει με συμβολαιο(που θα εχει επιδοτηση) ακομα και αν το χρησιμοποιεις με αλλη καρτα,

το παγιο λογω του συμβολαιου που το πηρες θα το πληρωνεις.

Για αυτο λεω οτι δεν κοστιζει μονο 600.Τοτε και τα αλλα κινητα κοστιζουν λιγοτερο. Για αυτο λεω οτι δεν κοστιζει μονο 600.

Με επιδοτηση για παραδειγμα το Ν95 στη Γερμανια εχει 350 ευρω.

Αυτα ισχυουν και εδω για τα κινητα με επιδοτηση.

Αν και έχω μεσάνυχτα γύρω από το θέμα (απλά παρακολουθώ το topic γιατί έχει πλάκα η αντιπαράθεση - θυμίζει τα threads των vista :-D), νομίζω πως αυτό: http://apple.slashdot.org/article.pl?sid=07/07/04/1217248&from=rss έχει σχέση με αυτό που λες για την ΑΤ&Τ.

Παραθέτω:

Free the iPhone from AT&T

Acererak was one of several readers who noted that DVD Jon has released information on unbricking an iPhone. You sacrifice all cel phone functionality of course, but you have an iPDA that will work on your WiFi. Currently the hack is windows only but it doesn't look very complicated.

(ελπίζω να είναι αξιόπιστο - αλλιώς, συγνώμη για την παρέμβαση :oops:)
Δημοσ.

Νομίζω μπορεις..Ο κάθε αγοραστής έχει δικαίωμα να ακυρώσει μια αγορά του μέσα μια περίοδο μερικών ημερών... Οπότε μπορείς να ακυρώσεις το συμβόλαιο νομίζω...Κάπου διάβασα ότι το έκανε ένας και δεν είχε πρόβλημα...

Δημοσ.
Χμ... όποιος υποστηρίζει μια συσκευή είναι είτε άσχετος, είτε fanboy, έτσι?

Όποιος υποστηρίζει μια συσκεύη είναι θύμα.

Όποιος την υποστηρίζει ενώ δεν την έχει δει, είναι fanboy.

Αυτό προέρχεται από το ότι η άλλη πλευρά είναι "έμπειρη"? Σε λίγο θα μας ζητήσετε και το αλάθητο.

Εγώ για την πάρτη μου μιλάω. Και ναι, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ έμπειρο όσον αφορά τα PDAs και όλα τα παρεμφερή μαραφέτια. Γιατί παρακολούθησα (και κατείχα πολλές συσκεύες) από σχεδόν τη γέννηση και του Palm OS (v3) και από την αρχή των Win Mobile, κι έχω δοκιμάσει δεκάδες GB εφαρμογών.

Έχω κάθε λόγο λοιπόν να ξέρω τι είναι εφικτό, που χωλαίνουν και που όχι οι άλλες πλατφόρμες, ποιοι είναι οι αναγκαστικοί συμβιβασμοί (πχ μέγεθος οθόνης vs όγκου) κα.

Επίσης είμαι σε θέση να μην παραμυθιάζομαι από το marketing (αισθητικής telemarketing) των fanboyz και της ίδιας της Apple, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι εν προκειμένω η Apple εφηύρε τον τροχό. Px έχοντας δουλέψει PIE, Opera Mobile, Blazer, Xiino, Netfront ως web browsers, ΦΥΣΙΚΑ και δεν παραμυθιάζομαι όταν ισχυρίζεστε κάποιοι ότι η Apple έφερε το web σε μια συσκεύη χειρός, λες και αυτό δεν υπήρχε όταν εγώ συνδεόμουν από εποχής Palm V με το T39 στα τέλη του 90. Το αν το υλοποίησε σωστά η Apple, αυτό μένει να δούμε. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό αυτό;

Και μην ξεχνάς αγαπητέ, πως μεγάλo κομμάτι αυτών που χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό Apple fanboy έχει δικό της χαρακτηρισμό. Υπάρχουν οι fanboys, αλλά υπάρχουν εξίσου και οι haters. Και το κόλλημα είναι ίδιο και στους 2. ;)

Και οι haters το ίδιο κόπανοι είναι.

Απλά δεν μπορώ να ακούω μαλακίες από τα fanboyz. Έχω αλλάξει 4 γενιές ipod τα τελευταία χρόνια. Και έχω τώρα το τελευταίο Nano. Μέχρι και η 5χρονη κόρη μου έχει το δικό της Nano. Λίγο περίεργο για hater, να κάνει τέτοιο δώρο στον εαυτό του και στο παιδί του ε; Παρόλα αυτά, το iPod ΔΕΝ έχει τον καλύτερο ήχο όπως πολλά fanboyz ισχυρίζονται. Δεν το διάλεξα για αυτό όμως. Αν ήταν έτσι, έμενα στην Creative. Το διάλεξα για το interface του. Και για την αισθητική του. Αλλά δεν κάθομαι να λέω και φούμαρα για να υποστηρίξω την αγορά μου. ΔΕΝ είναι το καλύτερο mp3 player. Είναι ένας καλός συμβιβασμός για τα δικά μου γούστα.

Τέλος έχω βαρεθεί να γράφω σε αυτό το thread ότι το iPhone δείχνει μια πολύ καλή συσκεύη για αυτούς που μπορούν να ζήσουν με τις ελλείψεις του. Και πρώτος εκθείασα τους χρόνους αυτονομίας του. Ακόμη και το γεγονός ότι δεν έχει user replaceable battery γιατί αυτό το κάνει λεπτότερο και πιο όμορφο, όπως το ipod. Μη μας σπατε τα τέτοια κάποιοι λοιπόν, επειδή δεν μας τρέχουν τα σάλια. Δεν είμαστε τίποτα ιθαγενείς για να μας τρέξουν τα σάλια βλέποντας πρώτη φορά γυαλιστερά κουμπάκια.

Και πρόσφατα έγραψα, πως για τις δικές μου ανάγκες, προτιμώ να μείνω με το Treo 650 και το ipod nano. Χωρίς αυτό να αποκλείει στο μέλλον να πάρω το iPhone. Ο κυριότερος παράγοντας θα είναι για μένα το software. Ακόμη κι αν μου κάνει σαν GUI. Γιατί μου είναι απαραίτητες κάποιες εφαρμογές.

α και btw, σήμερα μετά βίας κρατήθηκα στα Fnac για να μην αγοράσω iMac. Παρόλο που δεν τον χρειάζομαι, ψήνομαι λόγω gadgetoκάβλας.

Κι αυτός ο Hal ποιος είναι; Δεν μιλάω σε χρήστες με τόσα λίγα posts :twisted:. Κάποιος να του πει ότι το Palm OS είναι καλύτερο.

Δημοσ.
Νομίζω μπορεις..Ο κάθε αγοραστής έχει δικαίωμα να ακυρώσει μια αγορά του μέσα μια περίοδο μερικών ημερών... Οπότε μπορείς να ακυρώσεις το συμβόλαιο νομίζω...Κάπου διάβασα ότι το έκανε ένας και δεν είχε πρόβλημα...

Μακαρι!

Αλλα φανταζομαι οτι θα εχει ορο στο συμβολαιο του να επιστρεψει τη συσκευη ή να πληρωσει ενα πεναλτι,οταν σπας/διακοπτεις το συμβολαιο.

Ετσι γινεται στην Ελλαδα και στην Ευρωπη τουλαχιστον οσο αναφορα τις επιδοτησεις.

Αλλα μακαρι να γινεται και να ερθει στη Γερμανια με 450 ευρω και να μη χρειαζεται ουσιαστικα να κανουμε συμβολαιο.

Αλλα πολυ αμφιβαλλω.Γιατι τοτε παμε στη Γερμανια και παιρνουμε για παραδειγμα ενα Nokia N95 με 350 ευρω μονο!

(τυχαιο παραδειγμα,το εβαλα απλα γιατι ειναι ακριβο και ερχεται "φθηνα" με την επιδοτηση)

Δημοσ.

Ε τότε θα γυρίσει και το τηλέφωνο. :)

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή και με το crack του DVD Jon (άγιος άνθρωπος) που αναφέρει ο gsarig, μπορείς να γλυτώσεις το activation αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iphone σαν κινητό με οποιαδήποτε άλλη sim κάρτα. Με τη παράκαμψη του activation απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες τις άλλες λειτουργίες του εκτός του τηλεφώνου. 'Ηδη γίνονται προσπάθεις για να βρεθεί μέθοδος unlock και να παίζει με όποια sim κάρτα του βάλεις, αλλά ακόμα δεν έχει βγεί κάτι. Σύντομα λένε πάντως όσοι ασχολούνται με το άθλημα.

Ακόμα και να ακολουθήσεις τη νόμιμη διαδικασία και να πληρώσεις στην AT&T τα 175 δολλάρια για ακύρωση συμβολαίου, δεν σου κάνουν unlock τη συσκευή και ούτε υποχρεώνονται να το κάνουν αφού έχουν 5χρονη αποκλειστικότητα με την apple.

Η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και στην Ευρώπη κατα πάσα πιθανότητα με αποκλειστικά συμβόλαια διάθεσης της συσκευής ανα χώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...