Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Το iPhone SDK είναι ήδη διαθέσιμο για 'κατέβασμα':

http://developer.apple.com/iphone/program/

Ένα ψιλο-ενδιαφέρον βρίσκεται στις τεχνικές προδιαγραφές, όπου αναφέρεται το εξής: Intel processor-based Mac running Mac OS X Leopard

Έχω την εντύπωση ότι είναι η πρώτη εφαρμογή της Apple που δεν υποστηρίζει επεξεργαστές PowerPC.

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδία τι προτείνετε για πρώτη φόρτιση; Πλήρης εκφόρτιση μόλις ανοιχτεί πρώτη φορά ή κατευθείαν πρίζα για κανά βράδυ;Πως μπορεί να αποφορτιστεί πλήρως την 1η φορά πριν το ξεκλείδωμα;

Δημοσ.

Παιδιά,εμένα θα μου το φέρουν από Καναδά,θα πρέπει να προσέξω κάτι?Δεν θα έχω πρόβλημα με ξεκλειδώματα ε? (κάπου είχα διαβάσει σε ένα θέμα αλλά δεν το έβρισκα τώρα,αν έχει υποθεί κάτι βάλτε link αν δεν είναι κόπος).Thanks

Δημοσ.
Είναι απλό: δεν μπορείς να παραγγείλεις από το Applestore USA. Πρέπει να έχεις αμερικάνικη πιστωτική κάρτα - δηλ. πιστωτική κάρτα με διεύθυνση στις ΗΠΑ και διεύθυνση αποστολής στις ΗΠΑ.

είναι θέμα apple ή πιστωτικής κάρτας;

Δηλαδή, είναι πολιτική της apple να μην πουλάει το προϊόν με πιστωτικές κάρτες που δεν έχουν διεύθυνση ΗΠΑ ή κάτι άλλο?

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδία τι προτείνετε για πρώτη φόρτιση; Πλήρης εκφόρτιση μόλις ανοιχτεί πρώτη φορά ή κατευθείαν πρίζα για κανά βράδυ;Πως μπορεί να αποφορτιστεί πλήρως την 1η φορά πριν το ξεκλείδωμα;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη "οδηγία". Προσωπικά το άφησα στην πρίζα όλο το βράδυ (γιατί το πήρα στα χέρια μου βράδυ).

Παιδιά,εμένα θα μου το φέρουν από Καναδά,θα πρέπει να προσέξω κάτι?Δεν θα έχω πρόβλημα με ξεκλειδώματα ε? (κάπου είχα διαβάσει σε ένα θέμα αλλά δεν το έβρισκα τώρα,αν έχει υποθεί κάτι βάλτε link αν δεν είναι κόπος).Thanks

Αν στο φέρουν από τον Καναδά, θα σου φέρουν ουσιαστικά iPhone από τις ΗΠΑ (δεδομένου ότι στον Καναδά δεν κυκλοφορεί επίσημα). Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

είναι θέμα apple ή πιστωτικής κάρτας;

Δηλαδή, είναι πολιτική της apple να μην πουλάει το προϊόν με πιστωτικές κάρτες που δεν έχουν διεύθυνση ΗΠΑ ή κάτι άλλο?

Είναι πολιτική της Apple να πουλάει, μέσω Applestore, μόνο στην χώρα στην οποία βρίσκεται το κάθε Applestore για να μην μπλέκεται με ταχυδρομικά έξοδα ή τελωνεία και για να 'ρυθμίζει' την διάθεση προϊόντων στην κάθε αγορά όπως επιθυμεί.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν μπορούσες να αγοράσεις από το Applestore των ΗΠΑ, η τιμή θα ανέβαινε κατακόρυφα από την "αμερικάνικη" τιμή λόγω δύο βασικών παραγόντων: α. του ΦΠΑ (ο οποίος στις ΗΠΑ δεν υπάρχει) κι ο οποίος θα πληρωνόταν μόλις έμπαινε το προϊόν στην Ελλάδα και β. των δασμών εισαγωγής από τις ΗΠΑ στην ΕΕ (οι οποίοι είναι αρκετοί, ιδίως για τα ηλεκτρονικά προϊόντα).

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν μπορούσες να αγοράσεις από το Applestore των ΗΠΑ, η τιμή θα ανέβαινε κατακόρυφα από την "αμερικάνικη" τιμή λόγω δύο βασικών παραγόντων: α. του ΦΠΑ (ο οποίος στις ΗΠΑ δεν υπάρχει) κι ο οποίος θα πληρωνόταν μόλις έμπαινε το προϊόν στην Ελλάδα και β. των δασμών εισαγωγής από τις ΗΠΑ στην ΕΕ (οι οποίοι είναι αρκετοί, ιδίως για τα ηλεκτρονικά προϊόντα).

Αναφορικα με τα γραφομενα του paredwse, να κανω ενα σχολιο.

Στην ουσια, οταν εισαγεται ενα προϊον και περναει απο το τελωνειο, πληρωνουμε μονο τη μια κατηγορια 'φορων' (είτε το ονομασουμε ΦΠΑ ή δασμους εισαγωγης, οχι και τα δυο).

Δηλαδη, υπολογιστε επιβαρυνση περιπου 20% επι της δηλωμενης αξιας του προϊοντος (για τα ηλεκτρονικα πχ) + καποια εξοδα διαχειρισης, αποθηκευσης, εντολων, κατι για το ταμειο εκτελωνιστων (καπου στα 40-50 ευρα ολα αυτα). Κι αυτα αμα ο εκτελωνισμος γινει απο σας (οπου θα πρεπει να πατε αεροδρομιο για να σπαταλησετε 2 ωρες τρεχοντας απο γραφειο σε γραφειο). Αλλιως, αν βαλετε εκτελωνιστη να σας κανει την δουλεια, θελουμε αλλα 80 ευρα (περιπου) για την αμοιβη του.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αναφορικα με τα γραφομενα του paredwse, να κανω ενα σχολιο.

Στην ουσια, οταν εισαγεται ενα προϊον και περναει απο το τελωνειο, πληρωνουμε μονο τη μια κατηγορια 'φορων' (είτε το ονομασουμε ΦΠΑ ή δασμους εισαγωγης, οχι και τα δυο).

[...]

Χωρίς να γνωρίζω καλά το θέμα (γμτ, έπρεπε να πάρω τη μάνα μου τηλέφωνο, τελωνειακός ήταν, κάτι θα'ξερε παραπάνω) και χωρίς να αμφισβητώ την ακρίβεια των αναγραφόμενων, να ρωτήσω: γιατί η εισαγωγή από τις ΗΠΑ υποβάλλεται μόνο σε μία κατηγορία 'φόρων';

Αν θυμάμαι καλά τα αμυδρώς διδαχθέντα σε εμέ, άλλο το ΦΠΑ (φόρος) κι άλλο ο "δασμός εισαγωγής" (τέλος). Δεν θα'πρεπε κάθε αγαθό που προέρχεται από τρίτη χώρα να επιβαρύνεται και με τα δύο;

Έτσι, για να μάθω και κάτι σήμερα. :-)

Δημοσ.

Μια ερωτηση λιγο για τους αναβαθμισμενους σε 1.1.4.

Προχθες με το ΖiPhone το αναβαθμισα σε 1.1.4 και ολα ειναι μια χαρα. Εκτος απο τους ηχους.

Πηγα και εβαλα το τροποποιημενο MeCCa αρχειο ( http://code.google.com/p/iphone-elite/wiki/Ringtones111 ) για να περασω ηχους.

Εκτος του οτι δε τους βλεπει , οταν μπαινω στα Settings και παω στο Sounds , μου εχει τελειως χαμηλωμενο το sound volume ( και να το ανεβασω , αν βγω και ξαναμπω παλι ειναι στο 0 ) και γενικοτερα σερνεται μεσα σε αυτο το μενου των ηχων. Κανει 3-4 second να αποκριθει.

Προφανως το αρχειακι αυτο ηταν μονο για την 111. Υπαρχει αναλογος τροπος για να περασουμε ηχους στην 1.1.4 ?

• Super Moderators
Δημοσ.
γεια σας παιδια...απο πού θα μπορούσα να αγοράσω ένα iphone?τι πρέπει να προσέξω?ευχαριστώ

Ηνωμένες Πολιτείες (USA) ή Ηνωμένο Βασίλειο (UK).

Ή από έλληνες μεταπωλητές (ρίξε μια ματιά στις αγγελίες του forum).

Δημοσ.
Χωρίς να γνωρίζω καλά το θέμα (γμτ, έπρεπε να πάρω τη μάνα μου τηλέφωνο, τελωνειακός ήταν, κάτι θα'ξερε παραπάνω) και χωρίς να αμφισβητώ την ακρίβεια των αναγραφόμενων, να ρωτήσω: γιατί η εισαγωγή από τις ΗΠΑ υποβάλλεται μόνο σε μία κατηγορία 'φόρων';

Αν θυμάμαι καλά τα αμυδρώς διδαχθέντα σε εμέ, άλλο το ΦΠΑ (φόρος) κι άλλο ο "δασμός εισαγωγής" (τέλος). Δεν θα'πρεπε κάθε αγαθό που προέρχεται από τρίτη χώρα να επιβαρύνεται και με τα δύο;

Έτσι, για να μάθω και κάτι σήμερα. :-)

Χμμμμ.. το γιατι υποκεινται σε μια κατηγορια φορων δε το γνωριζω (προφανως θα ειναι ζητημα εμπορικης συμφωνιας ΕΕ-ΗΠΑ, αλλα γι'αυτο ας ρωτησουμε καναν ειδικο). Αλλα αυτο που αναφερω παραπανω ειναι σιγουρο γιατι εχω εκτελωνισει (μονος μου) αρκετα δεματα μου κι εχω βαλει και σε 2-3 περιπτωσεις εκτελωνιστη. Δηλαδη τη διαδικασια την εχω μαθει με τον 'σκληρο' ($$$) τροπο...

Τωρα εχω βρει εναν τυπο απο αμερικα που εχει το ρολο του 'μεσολαβητη', κι οταν αγοραζω κατι μπορω να στελνω το δεμα σ'αυτον και μετα να μου ερχεται εμενα με δηλωμενες αξιες και περιγραφες οπως θελω εγω.. οποτε με τελωνεια δεν πολυ-μπλεκω.

Δημοσ.

Μια ερωτησούλα.Το iphone έχει φωτογραφική κάμερα;Όχι ότι πρόκειται να τη χρησιμοποιώ αν το πάρω απλά να ξέρω:-)

• Moderators
Δημοσ.

Πηγα και εβαλα το τροποποιημενο MeCCa αρχειο ( http://code.google.com/p/iphone-elite/wiki/Ringtones111 ) για να περασω ηχους.

Εκτος του οτι δε τους βλεπει , οταν μπαινω στα Settings και παω στο Sounds , μου εχει τελειως χαμηλωμενο το sound volume ( και να το ανεβασω , αν βγω και ξαναμπω παλι ειναι στο 0 ) και γενικοτερα σερνεται μεσα σε αυτο το μενου των ηχων. Κανει 3-4 second να αποκριθει.

Προφανως το αρχειακι αυτο ηταν μονο για την 111. Υπαρχει αναλογος τροπος για να περασουμε ηχους στην 1.1.4 ?

Προς το παρον δεν βλεπω να υπαρχει patched mecca για το 1.1.4 μια και υποστηριζει custom ringtones μεσω itunes.Αν και αμφιβαλλω οτι θα πιασει,δοκιμασε και καποιο patched mecca για το 1.1.2,μηπως και σταθεις τυχερος.

/Hey people:-)

Δημοσ.
Προς το παρον δεν βλεπω να υπαρχει patched mecca για το 1.1.4 μια και υποστηριζει custom ringtones μεσω itunes.Αν και αμφιβαλλω οτι θα πιασει,δοκιμασε και καποιο patched mecca για το 1.1.2,μηπως και σταθεις τυχερος.

/Hey people:-)

Το Iphone Ringtone Maker 2.1.3 δουλευει αψογα. Αλλα τουλαχιστον σε μενα δε λειτουργει η "free" εκδοση.

Παιζει να δωσω τα 15$ να το αγορασω γιατι δε βλεπω αλλο τροπο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...