Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα router Linksys wag200g

gtaktt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

re paidia an mporei kapoios na voithisei...to pira extes auto to modem kai de mporw na to valw.ekana egatastasi koutsa strava alla prepei na einai lathos.twra thelw na to apegatastisw kai an to kanw apo tin arxi. an mporei kapoios na me voithisei...euxaristw

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

oxi sindesi.rithmiseis.to sinedesa kai to laptop to anagnwrizei.alla de mporw na mpw sto internet.auto pou thelw einai na to vgalw teleiws kai an mporei kapoios na mou pei akrivws ti tha kanw apo tin arxi mexri pou tha mpei sto internet

Δημοσ.

Καλώς... Πάμε βήμα βήμα. Πρώτα απ' όλα κατέβασε το firmware 1.01.01. Πέρνα το και κράτα πατημένο το reset στο πίσω μέρος του router για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό ονομάζεται hard flash. Στη συνέχεια άστο εκτός ρεύματος για 10 δευτερόλεπτα, και τελικά βάλε το ρεύμα. Μπες στον πίνακα ελέγχου (192.168.1.1) και δώσε user και pass admin.

Στις ρυθμίσεις τώρα, στην πρώτη σελίδα διαλέγεις τύπο σύνδεσης και τις ρυθμίσεις του ρούτερ. Στο DSL Modulation βάζεις MultiMode. Επιλέγεις Keep Alive 20sec. MTU > Manual @ 1300.

Ενεργοποίησε το DHCP server, με αρχική IP Address κάποια από 192.168.1.2 και πάνω. Το Maximum Number of DHCP Users άστο 50. Το Client Lease Time βάλτο 0, και συμπλήρωσε τα DNS του παροχέα σου. Time settings βάλε +2 και τικάρισε το κουτάκι. Πάτα Save Settings, και αφού κάνει reboot το router πήγαινε στην ταμπέλα security και ενεργοποίησε το firewall χωρίς όμως να έχεις ενεργοποιημένο κάποιο φίλτρο. Ενεργοποίησε το Block Anonymous Internet Requests. Save settings και εδώ, και στη συνέχεια πήγαινε Administration > Backup & Restore και κάνε backup τις ρυθμίσεις σου.

Τέλος, πήγαινε στο status, δώσε connect άμα δεν έχει συνδεθεί, πήγαινε στο DSL Connection και πάτα refresh. Λογικά θα σου έχει βγάλει τα στατιστικά της σύνδεσής σου (μαζί με το θόρυβο της γραμμής κ.α.). Άμα τα βλέπεις αυτά σημαίνει ότι έχεις συνδεθεί.

Πήγαινε τώρα στο Show all connections (από τα Windows έτσι ;)) κάνε δεξί κλικ στην κάρτα δικτύου που έχεις συνδέσει το ρπύτερ και πάτα properties. Διάλεξε το TCP/IP και δώσε properties. Βάλε καρφωτά τα 3 πεδία (Αν έχεις τις ρυθμίσεις που σου είπα από πάνω ακριβώς θα πρέπει να βάλεις Local IP: 192.168.1.2, Subnet Mask: 255.255.255.0, Gateway IP: 192.168.1.1). Και βάλε από κάτω και τα DNS που είχες δώσει στο ρούτερ.

Σημείωση: Όλα αυτά τα κάνεις πάντα μέσω καλωδίου ethernet ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕΣΩ WIRELESS. Ειδικά κατα το firmware upgrade μια οποιαδήποτε διακοπή του, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο ρούτερ.

Σημείωση2: Αν ενεργοποιήσεις το wireless μην ξεχάσεις να βάλεις κάποιο κλειδί. Προτείνω να βάλεις WPA2-Mixed και MAC Address filter (με συγκεκριμένα addresses στα οποία θα επιτρέπεις την πρόσβαση). Επίσης κάτι που ξέχασα να γράψω από πάνω είναι να αλλάξεις και τον κωδικό του ρούτερ (φαντάζομαι καταλαβαίνεις το λόγο).

Ουφ! :mrgreen:

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παλικάρια,

Πήρα και εγώ το συγκεκριμένο Routeraki από την Forthnet, έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις και με ADSL2΄+, όπως μου είπαν και οι τεχνικοί της Forthnet που μίλησα μαζί τους.

Το πρόβλημα μου είναι ότι αφού έκανα τις ρυθμίσεις για ADSL2+ το ρουτερακι δεν ήταν σταθερό και συνέχεια έχανε την σύνδεση του με αποτέλεσμα να έχω σκαμπανευάσματα στην σύνδεση. Μίλησα πάλι με τους τεχνικούς και μου είπαν να αναβαθμίσω το Firmware με 1-2 Upgrades που υπήρχαν στο Site της Forthnet, το έκανα αλλά μετά το 2ο Upgrade (για να το πάω στην έκδοση 1.00.09) δεν μου ανοίγει πλέον ούτε καν το Configuration του router...:shock:

Αν κάνω Hard Reset θα λυθεί αυτό ή θα μου το καταστρέψει και μετά κλάφτα Χαράλαμπε ή αλλιώς Μπάμπη..?:shifty:

Έχετε καμιά άλλη ιδέα τι μπορεί να φταίει?:rolleyes:

Δημοσ.

Μην το φοβάσαι. Κάνε hard reboot και λογικά, αν δεν έχει γίνει μαλακία κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης του firmware, θα δει κανονικά την σελίδα διαχείρισης.

Δημοσ.

Όταν λες "μαλακία" εννοείς να μην έχει διακοπεί και τα σχετικά που σε προειδοποιεί όταν ξεκινάει μια διαδικασία αναβάθμισης ή μπορεί να έχει πάει κάτι στραβά στο άρχειο και να τα έκανε όλα σαλάτα?

Οχου, αγχώθηκα τώρα.. όχι τίποτα άλλο αλλά είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να το δοκιμάσω άμεσα!!:(

Υπάρχει περίπτωση να τρέξεις κάποιο Update που να μην είναι της έκδοσης σου και να σου καταστρέψει τον ρουτερ?:( ????

Δημοσ.

οχι δεν μπορεις πλεον στα linksys να βαλεις λαθος firmware.σου πετανε μυνημα λαθους.απλα 8α το κανεις με καλωδιο και οχι ασυρματα.β.αν τελειωσει το firmware update και δεν μπει στην σελιδα περιμενεις ενα λεπτοπ ακομα και μετα το βγαζεις ξαναβγαζεις ρευμα και ισως ενα restore defaults.apo 1.00.05 pas 1.00.09 και μετα πας οπου 8ες.οσο για τα disconnects λιγο υπομονη και η λινκσυς 8α βαλει ενα χερακι για αυτο το 8εμα.

αν τωρα εχει διακοπει το firmware στην μεση εχει το power απλα δεν σταθεροποιειτε ποτε πρασινο η ειναι κοκκινο....

Δημοσ.
οχι δεν μπορεις πλεον στα linksys να βαλεις λαθος firmware.σου πετανε μυνημα λαθους.απλα 8α το κανεις με καλωδιο και οχι ασυρματα.β.αν τελειωσει το firmware update και δεν μπει στην σελιδα περιμενεις ενα λεπτοπ ακομα και μετα το βγαζεις ξαναβγαζεις ρευμα και ισως ενα restore defaults.apo 1.00.05 pas 1.00.09 και μετα πας οπου 8ες.οσο για τα disconnects λιγο υπομονη και η λινκσυς 8α βαλει ενα χερακι για αυτο το 8εμα.

αν τωρα εχει διακοπει το firmware στην μεση εχει το power απλα δεν σταθεροποιειτε ποτε πρασινο η ειναι κοκκινο....

Ουφ.. μου έφυγε ένα βάρος!!

Του έκανα Hard reset και επανήλθε στην έκδοση 1.01.03(02) απ'οπου και προσπάθησα να συνδεθώ αλλά μάταια.. πάλι τα ίδια, συνέχεια αποσυνδέσεις!:-(

Μίλησα με τους τεχνικούς και μου είπαν ότι πολύ πιθανών να είναι θέμα γραμμής, να έχω πολύ θόρυβο ή να μην αντέχει το Bandwidth λόγω του οτι είναι χωρισμένη η γραμμή με splitters σε όλο το σπίτι για να φτάνει, επειδή υπάρχει μόνο 1 μπλριζάκι!!B)

Θα πρέπει να προμηθευτώ φίλτρα και να προσπαθήσω πάλι..

Θενκς πάντως

Δημοσ.

κανε υπομονη σε λιγο 8α βγει αλλο firmware αλλιως βαλε το σιεμενς πανω στο λινκσυς ωστε το linksys να ειναι μονο σαν access point.δεν καταλαβα τι εχεις κανει με την συνδεσμολογια σου...

Δημοσ.

Ανακάλυψα εν τέλει ότι η συνδεσμολογία στο σπίτι μου δεν είναι η κατάλληλη για να αντέξει τέτοια ταχύτητα, επειδή δεν είχα μεριμνήσει εγώ προσωπικά για τις καλωδιώσεις του τηλεφώνου οι δικοί μου τα έχουν κάνει μπαχαλο!!

Θα φροντίσω να εξασφαλίσω μια άμεση σύνδεση με το μοντεμ, με λιγότερα τηλέφωνα συνδεδεμένα και φίλτρα για να δω αν το πρόβλημα ήταν τοπικό ή του παρόχου!:)

Θενκς πάντως για το ενδιαφέρων

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα έχω εδώ και καιρό το rooter αυτό , το δικό μου πρόβλημα είναι πως θα βάλω κωδικό στο wireless γιατί ο καθένας συνδέεται στο δίκτυο μου χωρίς κωδικό βοηθήστε σας παρακαλώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...