Προς το περιεχόμενο

Καιγονται οι ανεμιστήρες !?!

deviant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά!

Ανοίγω σήμερα το πρωί το pc και χτύπγε 65oC με το καλημέρα... πρόσεξα ότι οι στροφές του ανεμιστήρα στη ψύκτρα του επεξεργαστή είχαν πέσει στις 2500 απο 5000. Τελικά κάτι κάηκε... Τον αλλάζω με ένα άλλο ανεμιστήρακι... αλλά μόλις άνοιξα το pc και πήγε να φορτώσει τα windows πέφτει μπλε οθόνη... παρατηρώ ότι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών είναι off... ενώ η κάρτα λειτουργεί!

Τι έγινε και καίγονται τα ανεμιστηράκια το ένα μετά το άλλο???

Πρόβλημα στο τροφοδοτικό?

Πρόβλημα στη motherboard?

Pls help...

έχω παραγγείλει καινούργια κάρτα γραφικών ati 1650pro agp και φοβάμαι να πάω να την πάρω μην έχω περαιτέρο προβλήματα... μην χριαστει να αλλαξω motherboard... και παει χαμενη...

Το σύστημά μου είναι athlon xp 2000+ socket A, M/b QDI kudoz x8, nvidia Ti 4200 128mb, 756 ram, τροφοδοτικό 350 watt, cdr plextor 52x, dvdr nec 16x, hd 80giga

Δημοσ.

Prota apo ola kane ena geniko katharismo sto pc. Des mipos i psixtra tis cpu exei piasei vroma anamesa sta elasmata. Tora oso gia tin mple othoni prepei na kaneis dokimes. Mporei i karta na douleuei alla logo tou oti den exei sosti psiksi na zestainetai amesos k giauto na sou petaei mple othoni. Ego se mia 4 Ti pou exo mou eixe xalasei to anemistiraki k tis exo valei ena anemistiraki gaidouri k to xo piasei me tire-up giro giro k pairnei trofodosia apo to trofodotiko kai ti douleuo mexri k simera. Episis mporei na xei xtipisei kammia mnimi.. Giauto kane dokimes me alli RAM, alli VGA k etsi tha vreis ti paizei.

Δημοσ.

Αμέεε άμα τους πετάξεις στη φωτιά λαμπάδα γίνονται :P

Χμμ μάλλον στο PC σου είναι προεκλογική περίοδος και έχεις πέσει σε απεργία των ανεμιστήρων, πρόσεχε γιατί όπου νάναι θα κολήσει και ο ανεμιστήρας του κουτιού.

Σκοπός τους είναι να επεκταθεί η απεργία στις συσκευές του σπιτιού και να σταματήσει να λειτουργεί το κλιματιστικό για να καταλάβεις πως νιώθουν με τη ζέστη :mrgreen:

Δημοσ.

δεν είναι από σκόνη δυστυχώς... η σκόνη που έουν μαζέψει είναι ελάχιστη...αφού που και που τα καθαρίζω...

Πάντως αγόρασα ένα καινούργιο τροφοδοτικό Hyper 580 watt και περιμένω αύριο την καινούργια κάρτα γραφικών... μακάρι να μην έχει πρόβλημα η motherboard...

Δημοσ.

άλλαξα τροφοδοτικό (έβαλα ένα 580 watt, να το έχω και για το μέλλον)και πάλι τα ίδια...

έβαλα μια άλλη κάρτα γραφικών gforce mx (agp) και πάλι η ίδια μαλακία με την μπλε οθόνη...

τώρα μου κάνει και άλλες #%$^#$ δεν κάνει detect των devices και κολάει... ή δεν μπαίνει bios ανάλογα με την στιγμή... έκανα το memtest+- 1.65 και το 5ο test κολάει ... άλλες φορές στο 10%... άλλες στο 99% μόλις πάει να το ξαναεκτελέσει....

ευτυχώς την ακύρωσα την παραγγελια της κάρτας γραφικών...

Δημοσ.

Οι QDI mobo είναι ιδανικές αν θέλεις να γίνεις expert στους υπολογιστές! Με τόσες δοκιμές που θα κάνεις για να λύνεις τα προβλήματα, αρκούν... Αsus ή Msi στην επόμενη αγορά σου..

Πάντως κάνε σίγουρα ένα flashing στο bios με το τελευταίο revision (αν κυκλοφορεί ακόμα).

Έχεις windows xp sp2 έτσι ?

Δημοσ.

άλλαξα επεξεργαστή και οκ τα αποτελέσματα του memtest...

αλλά μόλις πάω να μπω windows μου πετά μάυρη οθόνη με μια παύλα που αναβοσβήνει... το ίδιο και αν παω να κανω boot απο windows cd...

έχω κάνει και flash το bios αλλά πάλι τα ίδια...

Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει

Ανεμιστήρες, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, επεξεργαστή... και συνεχώς παρουσιάζονται διαφορετικά προβλήματα...

Θα κοιτάξω τι γίνεται με αλλαγή σκληρού... και αν δεν γίνει τπτ πάω για καινούργιο...

Δημοσ.

Αφού τα έχεις ελέγξει όλα αυτά τότε τι το ψάχνεις???:confused:

Η motherboard έχει πρόβλημα οπότε όπως λες και εσύ πηγαίνεις για νέο pc...

Δημοσ.

Συγχαρητήρια φίλε μου! είσαι ο γκαντέμης της χρονιάς! (sorry κι 'ολας!).

1. Το mem test δεν είναι αξιόπιστο φίλε μου. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αξιόπιστα προγράματα...αξιοπιστίας της μνήμης! (άποψή μου πάντα!). Την μνήμην πρέπειν να την αλλάζεις!!!! για να δεις άν όντως κάτι φταιει. Είναι το ...ατιμότερο πράγμα στο υπολογιστή, μετά το τροφοδοτικο...

2. Είσαι άτυχος! Πρέπει να συνέπεσαν 2 προβλήματα μαζί (έτσι όπως το φαντάζομαι) να χάλασαν τα ανεμηστηράκια (μα καλα που τον έχεις τον κομπιούτορα και έχει ένα κάρο σκόνη? στην οικοδομή? ;) ) και κάποιο μνημάκι ή8ελε αμέτι μουχαμέτι να συναντίσει τους προγόνους του...

1.κάνε μια κινησούλα και άλλαξε τα μνημάκια σου. 2. Φρόντισε τα ανεμηστηράκια να εφάπτονται με τον καλυτερο δυνατό τρόπο πάνω στο... horny chip που το χρειάζεται, βάζοντάς του και 8ερμόκολλά να δέσει το γλυκο! Απαραίτητα συστατικά για να πάνε όλα καλα με τα ανεμηστηράκια η καλύτερη δυνατή επαφη και η 8ερμόκολα! Just Do It!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...