bansumi Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Έχω πάρει μια κάρτα γραφικών radeon με μνήμη 256mb agp. Επίσης έχω cpu p4 3.0ghz. Αυτό που παρατηρώ είναι κάποια κολλήματα όταν παίζει το tvtuner που έχω (pinnacle pc/tv pro) ή όταν κάνω recording και παράλληλα και κάποια άλλη εργασία. Κανονικά μια τέτοια κάρτα δεν θα έπρεπε να κάνει όλη τη δουλειά στα γραφικά και να μην απασχολείται η cpu? Γιατί αυτά τα κολλήματα? Μήπως υπάρχει κάπου κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ
chek2fire Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 αν ειναι αδυναμη η καρτα σου σε ισχη ειναι φυσικο να συμβαινει κατι τετοιο τι καρτα εχεις?
antonl Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δε νομίζω η κάρτα γραφικών να παίζει κανένα ρόλο. Όλη τη δουλεία την κάνει ο επεξεργαστής, το tuner και το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.
g.bangos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Η κάρτα είναι "asus radeon 9250" με 256mb μνήμη. Αυτό που λέγεται δηλαδή ότι αν έχεις καλή κάρτα ο επεξεργαστής δεν "δουλεύει" στα γραφικά, που ισχύει? Τα κολλήματα όταν γίνεται παράλληλα και άλλη εργασία δεν γίνεται να εξαλειφτούν?
antonl Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δεν έχει να κάνει τόσο με γραφικά η απεικόνιση του σήματος τηλεόρασης από το tuner στην οθόνη του υπολογιστή. Θα έλεγα πως ακόμα και κάρτα του 2000 να είχες δε θα υπήρχε καμία διαφορά (αν κάνω τραγικό λάθος ας με διορθώσει κάποιος). Σχετικά με τα κολλήματα που κάνει το pc κατά το recording, είναι σχετικά αναμενόμενα μιας και εκεί χρειάζεται τόσο ένας σχετικά γρήγορος/μη κατακερματισμένος δίσκος, όσο και ένας καλός επεξεργαστής για το encoding (ο δικός σου προφανώς είναι). Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάποιο άλλο πρόγραμμα προβολής/εγγραφής (πχ dscaler, christv) για να δεις αν αποδίδει καλύτερα το σύστημα μ' αυτό.
lary7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Σε ενα TV tuner δεν παίζει ρόλο η GPU. Αν κάνεις recording σε MPEG 4 τότε λογικό ειναι να γονατίζει το σύστημα. Αν κάνεις σε MPEG 2 δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Στο δικό μου σύστημα όταν γράφω σε MPEG 4 απασχολείται περίπου το 70% του επεξεργαστή οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποια άλλη σοβαρή δουλεία. Σε MPEG 2 δεν υπάρχει πρόβλημα οπότε τότε θα πρέπει να ελένξεις άλλα πράγματα (drivers, δίσκο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.