Προς το περιεχόμενο

Compile προγράμματος C από Win σε Linux.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αυτό. Από ότι μπόρεσα να καταλάβω είναι γραμμένο με C με make file για Windows. Με την βοήθεια του WxWidgets για User Inteface. Στην σελίδα αναφέρεται ότι το πρόγραμμα μπορεί να γίνει compile και σε Linux εφόσον υπάρχει το WxWidgets. Με την πολύ λίγη C που ξέρω δεν μπόρεσα να το κάνω compile σε Linux. Αν μπορεί κάποιος ειδικός σε C να του ρίξει ένα compile συγυρισμένο σε Linux...

Η σελίδα του προγράμματος είναι αυτή:

http://sourceforge.net/projects/avrdude-gui/

Δημοσ.

Πού λέει στη σελίδα οτι μπορεί να γίνει compile και σε linux? Εγώ βλέπω ένα makefile που πρέπει να γραφτεί από την αρχή γιατί το συγκεκριμένο είναι μόνο για windows.

Δημοσ.

Αφου ψαχνεις για AVR, δοκιμασε το CodeVision! Ειναι πολυ καλος C/Assembly compiler/Assembler.

Για τι χρηση τον θες, αν επιτρεπεται; Επειδη και εγω τωρα ασχολουμαι λογω εργασιας...

Δημοσ.
Πού λέει στη σελίδα οτι μπορεί να γίνει compile και σε linux? Εγώ βλέπω ένα makefile που πρέπει να γραφτεί από την αρχή γιατί το συγκεκριμένο είναι μόνο για windows.

>
Download avrdude-gui  
Project Admins: joerg_wunsch, three_dot
Operating System: 32-bit MS Windows (NT/2000/XP), All BSD Platforms (FreeBSD/NetBSD/OpenBSD/Apple Mac OS X),
[color=red][b]Linux[/b][/color]
License: GNU General Public License (GPL)
Category: (None Listed) 

Αφου ψαχνεις για AVR' date=' δοκιμασε το CodeVision! Ειναι πολυ καλος C/Assembly compiler/Assembler.

Για τι χρηση τον θες, αν επιτρεπεται; Επειδη και εγω τωρα ασχολουμαι λογω εργασιας....[/quote']

Το avrdude-gui είναι το γραφικό περιβάλλον για το πρόγραμμα avrdude που φορτώνει τα hex αρχεία που προκύπτουν από το compile του κώδικα στον microcontroler. Υποστηρίζει πολλές δημοφιλείς συσκευές προγραμματισμού avr όπως το STK500, STK200, avrusb500, avr910 κ.τ.λ. Απλώς βαριέμαι να δίνω εντολές από κονσόλα.

Δημοσ.

Βλέποντας το συγκεκριμένο Makefile, προσωπικά αμφιβάλλω κατά πόσο θα κάνει compile αυτό το πράγμα σε Linux με το κατάλληλο Makefile. Επιπλέον, βλέποντας το όλο πακέτο, έχω κάποιες αμφιβολίες για την ωριμότητα του project.

Δημοσ.

Με μια γρήγορη δοκιμή με τα flags που δίνει η `wx-config --libs --cflags --cxxflags` το πρόγραμμα δεν κάνει compile σε gcc 4.1 με wxGTK-2.6, δείχνοντας ότι μάλλον δε χρησιμοποιεί το σωστό API του wxGTK.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Τελικά ξεκίνησα να φτιάξω το δικό μου GUI σε Gambas2 με χρήση του Qt component. Όταν το τελειώσω θα το ποστάρω.

Δημοσ.
Δεν το γράφεις σε python καλύτερα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μάθεις μια χρήσιμη γλώσσα τουλάχιστον ;-)

Το σκεπτικό σου είναι πάρα πολύ σωστό. Αλλά όπως λένε και οι "φίλοι" μου οι Αμερικάνοι, "You can't learn an old dog new tricks".

Χρειάζομαι κάτι γρήγορο και ας είναι βρώμικο. Με python δεν ξέρω από που να ξεκινήσω καν. Αν έχει κάτι καλό υπόψιν για διάβασμα σχετικά με python...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...