Προς το περιεχόμενο

κατακτησαμε και το διαστημα!

SCidER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις 9 Απριλίου, ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν αναχωρεί για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα παραμείνει για έξι μήνες ως μέλος του πληρώματος.

Ο Γιουρτσίχιν θα εκτοξευτεί από το Καζακστάν με σκάφος Soyuz, μαζί με το συνάδελφό του Ολέγκ Κότοβ και τον Αμερικανό «τουρίστα του διαστήματος» επιχειρηματία Τσαρλς Σόμονς, οι οποίοι θα παραμείνουν στο τροχιακό εργαστήριο για μόνο μία εβδομάδα.

Στην πρώτη του αποστολή τον Οκτώβριο του 2002, ο κοσμοναύτης μετέφερε στο Διάστημα την ελληνική σημαία, ως επιβάτης του διαστημικού λεωφορείου Atlantis.

«Για μένα τα ταξίδια στο Διάστημα είναι θα έλεγα πια δουλειά ρουτίνας. Ως εκ τούτου δεν ανησυχώ για τα αποτελέσματα του ταξιδιού, παρόλο που για έξι μήνες αφήνω πίσω μου στη Γη τους αγαπημένους μου ανθρώπους, στη Μόσχα τα παιδιά μου και την σύζυγό μου και στη Θεσσαλονίκη τους γονείς μου και τα αδέλφια μου» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Γιουρτσίχιν βρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων (ΠΟΣΕΠ) στη Θεσσαλονίκη. Είναι εξάλλου και ο ίδιος μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Ο Φέντια, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι φίλοι του, φέτος κέρδισε το τυχερό νόμισμα της βασιλόπιτας. «Καλό σημάδι και πιστεύω ότι στην αποστολή όλα θα πάνε ρολόι», είπε.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, γιος του Νίκου Γιουρτσίχιν και της Μικρούλας Γραμματικοπούλου, γεννήθηκε πριν από 47 χρόνια στο Βατούμ της Γεωργίας. Οι γονείς του ζουν σήμερα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και νιώθουν πανευτυχείς που ο γιος τους έγινε ο πρώτος Έλληνας στο Διάστημα.

αντε και εκτος γαλαξια...:grin: :grin:

Δημοσ.

Ο Θ.Βέμπος του είχε πάρει συνέντευξη στο περιοδικό ΠΤΗΣΗ πριν κάποια χρόνια.

Είδα πριν λίγες μέρες την συνέντευξη τύπου στο NASA TV, είναι πολύ συμπαθής εκτός των άλλων. Η ελληνική πολιτεία αλλά και η κοινωνία έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο επίτευγμα αυτό..

Δημοσ.
Ο Θ.Βέμπος του είχε πάρει συνέντευξη στο περιοδικό ΠΤΗΣΗ πριν κάποια χρόνια.

Είδα πριν λίγες μέρες την συνέντευξη τύπου στο NASA TV, είναι πολύ συμπαθής εκτός των άλλων. Η ελληνική πολιτεία αλλά και η κοινωνία έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο επίτευγμα αυτό..

Διαβάζεις Πτήση;

Δημοσ.

Όχι ρε συ Louci, μέχρι και upload φώτο είχα κάνει... Κακέ άνθρωπε.

Δεν αφήνεις τα παιδάκια να διασκεδάσουν.

Ναι, εδω και δεκαετίες :)

Πρέπει να σου πω ότι το δεκαετίες με ψάρωσε αρχικά, αλλά μετά σκέφτηκα ότι τα πρώτα μου τεύχη είναι από το 1986. :shock:

Δημοσ.

εμενα μου αρεσει που οπως και το παλικαρι που θα παει στο διαστημα, ετσι και ο Κακιασβιλι - Δημας και λοιποι, αν δεν μας "εκαναν περιφανους ως Ελ-ληνες" και αντ αυτου δουλευαν στη σκαλωσια (των Ολυμπιακων εργων για παραδειγμα) στην Ελ-λαδα, θα φταιγανε για τους βιασμους, την εγκληματικοτητα, την ανεργια και αλλα...

να ναι καλα το παλικαρι που καταφερε και πηγε στο διαστημα(αξιος και μαγκια του) αλλα οχι και οτι ως εθνος κατακτησαμε ΚΑΙ το διαστημα και ποσο περηφανοι ειμαστε ...γιατι ανακατεβομαι...

ως εθνος κατακτησαμε τις χωματερες, το κινητο, την τηλεοραση, την Παιδεραστια (φανταστειτε να ηταν Αλβανος ο παιδεραστης στην Εδεσσα...αλλα ΟΧΙ, Ελλην ΚΑΙ βιομηχανος) και πολλα αλλα

ολα αυτα την τελευταια εβδομαδα μονο

SCidER συγγνωμη ρε μαν που απαντω ετσι στο thread σου, προφανως και δεν ειναι προσωπικη η επιθεση, απλα θυμηθηκα μια κουβεντα που εκανα κατα τη διαρκεια των Ολυμπιακων και θεωρω πως πρεπει να ακουστει και αυτη η αποψη

Δημοσ.

Αυτός ο τύπος στην Έδεσσα ρε παιδιά βενζινάδικο έχει. Λέγαν επιχειρηματίας και νόμιζα εγώ διάφορα. Άλλα κυκλοφόρησε και ανέκδοτο για τον συγκεκριμένο. "Μα γιατί ξαφνιαστήκαν όλοι με τον τύπο, αφού το έλεγε ξεκάθαρα η πινακίδα στο πρατήριο. BP (Biasths Paidiwn)".

Δημοσ.
Αυτός ο τύπος στην Έδεσσα ρε παιδιά βενζινάδικο έχει. Λέγαν επιχειρηματίας και νόμιζα εγώ διάφορα. Άλλα κυκλοφόρησε και ανέκδοτο για τον συγκεκριμένο. "Μα γιατί ξαφνιαστήκαν όλοι με τον τύπο, αφού το έλεγε ξεκάθαρα η πινακίδα στο πρατήριο. BP (Biasths Paidiwn)".

Πάμε για το 11/11 στην Euroleague!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...