Προς το περιεχόμενο

Παράξενo πρόβλημα με σκληρό δίσκο...

Cristina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν 80άρι σκληρό χωρισμένο στα δύο (20 + 60).

Στο partition των 20 gb έχω Windows XP pro. Στο άλλο part. δεν έχει λειτουργικό.

Η υγεία του σκληρού ήταν άριστη.

Ένα πρωί, ενώ είχε μείνει ανοιχτό το μηχάνημα το βράδυ, βλέπω πως το μηχάνημα έχει κάνει restart και κατά την προσπάθειά του να μπει στα windows κολλάει στο hal.dll.

Βγάζει το γνωστό μήνυμα για κατεστραμμένο ή ανύπαρκτο hal.dll.

Προσπαθώ να κάνω repair με το cd των win και διαπιστώνω πως το partition με τα win το αναφέρει ως «άγνωστο» στη λίστα με τα partitions.

Δοκιμάζω να μπω με Linux live cd για να δω τι συμβαίνει, αλλά δεν βλέπω πουθενά το partition με τα win, σε αντίθεση με το άλλο partition που το έβλεπα κανονικά.

Βάζω τον σκληρό σε εξωτερικό κουτί, σε άλλο μηχάνημα κι εκεί όταν πάω να μπω στο partition αυτό μου ζητάει να το formάρω. Σαν καινούριος δίσκος ένα πράγμα...

Έχω σώσει τα αρχεία του χαμένου partition με το GetDataBack, αλλά...

Γνωρίζει κάποιος να μου πει γιατί έγινε αυτό στα καλά καθούμενα...; sad.gif

Υπάρχει ελπίδα να ξαναδουλέψει όπως πριν; Αν ναι, πώς; sad.gif

Δημοσ.

ωχωχ, τα πρώτα συμπτώματα. μήπως ακούς και τα γνωστά "τσικ τσικ" από την κεφαλή;

υγ. δεν αντέχω άλλο, θα γράφω μόνο με μικρά, αφού έτσι κι αλλιώς μου τα αλλάζει...

Δημοσ.

Aν ψάξεις με το google θα δεις ότι είναι πολλές οι αιτίες..

Το είχα πάθει πρόσφατα και δεν μπορούσα ούτε με safe mode να μπω,ευτυχώς το partition το έβλεπα.

Δημοσ.

Έχω και εγώ ένα παρόμοιο σύμπτωμα τους τελευταίους 1-2 μήνες...βέβαια συμβαίνει το πολύ 1φορα τη βδομάδα με το pc 6-8 ώρες ανοιχτό.Εκεί που δουλεύω και κάνω οτιδήποτε η κεφαλή του ενος απο τους δύο σκληρους(εκει που εχω τα data) κανει ένα τσακ σα να κανει reset o δισκος αλλά δεν παρατηρό κάποιο κόλλημα ή κάτι ανησυχητικο.Πρέπει να ανυσηχώ ή είναι νωρίς ακόμα???Να σημειώσω ότι ο δίσκος είναι hitachi. :(

Δημοσ.
ωχωχ, τα πρώτα συμπτώματα. μήπως ακούς και τα γνωστά "τσικ τσικ" από την κεφαλή;

υγ. δεν αντέχω άλλο, θα γράφω μόνο με μικρά, αφού έτσι κι αλλιώς μου τα αλλάζει...

Δεν ακούω κάτι όσο έχω τον δίσκο στο κουτί.

Aν ψάξεις με το google θα δεις ότι είναι πολλές οι αιτίες..

Το είχα πάθει πρόσφατα και δεν μπορούσα ούτε με safe mode να μπω,ευτυχώς το partition το έβλεπα.

Bass, δεν με ενδιαφέρει το πρόβλημα με το hal.dll γιατί απλώς αυτό είναι φυσική συνέπεια του ότι δεν μπορούσε να bootάρει από αυτό το partition με τα win.

Λογικό μιας και το partition αυτό το θεωρεί αφορμάριστο κι ας το βλέπω.

Αυτό είναι και το πρόβλημα που θέλω να μάθω γιατί και πως.

Πριν κάνω αυτό το post έψαξα πολύ χωρίς να καταφέρω να βρω απάντηση σχετική. blink.gif

Δημοσ.

να σας πω εγω τι φταιει!σε ποιο αρχειο κολλας δεσποινις moderator?στο αρχειο hal

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:εχεις φαει ban απ'τον ιδιο τον HAL οχι μονο απο το insomnia αλλα κι απ'το pc σου γενικα....ας προσεχες,καπου θα εβαλες κι εσυ το δαχτυλακι σου!!!

προσωπικα θα προτεινα εφοσον εχεις σωσει τα πολυτιμα αρχεια σου να τον βαλεις εξωτερικο να σβησεις τα partition ολα και να κανεις low-level format,σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το HDD.δεν ξερω βεβαια ποσο εφικτο ειναι αυτο που λεω(μπορεις καπου να διωξεις τα 80 GB και να τα παρεις παλι πισω?,πχ...)προσωπικα θα εκανα αυτο που λεω ενα βημα πριν τον ριξω κατω απ'το μπαλκονι η τον παω για αντικατασταση

αυτα....

ΥΓ.ρωτα τον HAL σχετικα με την δευτερη παραγραφο του ποστ μου :):):):):):):))

Δημοσ.

iparxei programma gia ta partition pou exoun xathei

logika tha sou leei oti o diskos den exei partition

ipopsiazome oti exei ginei raw format

iparxei programa idiko gia na ton anaktiseis apo to raw format

Δημοσ.
Σημαντική ερώτηση: Ο σκληρός είναι IDE ή SATA? Απάντησέ μου σε αυτό και θα σου πω γιατί

IDE είναι. Για πες μου γιατί... blink.gif

iparxei programma gia ta partition pou exoun xathei

logika tha sou leei oti o diskos den exei partition

ipopsiazome oti exei ginei raw format

iparxei programa idiko gia na ton anaktiseis apo to raw format

Ποιό πρόγραμμα είναι αυτό; blink.gif

Δημοσ.

Εφ'όσον είναι IDE, τότε το πιθανότερο είναι οτι έχει γίνει corrupt ή έχει μολυνθεί μέρος του Boot Sector του σκληρού σου. Άν ήταν SATA τώρα, το γιατί έχει ως εξής: Οι εν λόγω σκληροί είναι μεν ταχύτεροι, πιο ευέλικτοι και πιο αποδοτικοί απο τους αντίστοιχους IDE, ΑΛΛΑ... είναι απελπιστικά ευαίσθητοι σε διαταραχές του voltage επικοινωνίας (Όχι την τροφοδοσία με ρεύμα) απο και προς τη μητρική. Πριν απο καιρό, στον άλλο υπολογιστή που έχω, παρουσιάστηκε ένα κόλλημα και αναγκάστηκα να κάνω reset απο το κουτί. Μετά είχαν ως δια μαγείας χαθεί τα Windows. Σε έρευνα που έκανα στο δίκτυο, βρήκα πολλές αναφορές για το ίδιο πρόβλημα.

Όσο για την ανάκτηση του partition, μία ποοοολύ καλή επιλογή είναι το R-Studio NTFS. Μείζον πρόβλημα είναι όμως οτι θα πρέπει να το αγοράσεις online

Συμπλήρωμα: Αν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα για ανάκτηση, πριν κάνεις οτιδήποτε, φτιάξε ένα τρίτο partition, για να σώσεις τα ανακτώμενα αρχεία. Αυτό γιατί η εγγραφή στον ίδιο φυσικό χώρο του σκληρού απ'όπου γίνεται η ανάκτηση, μπορεί να καταστρέψει την όλη διαδικασία και να κάνει τα αρχεία μη ανακτήσιμα

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντησή σου. blink.gif

Τα αρχεία τα έχω σώσει σε άλλο μηχάνημα.

Αυτό που θα με ενδιέφερε να κάνω τώρα είναι να bootάρω ξανά από το ίδιο partition. Δηλαδή να επαναφέρω τα windows στην αρχική τους κατάσταση.

Αυτό είναι εφικτό να γίνει; blink.gif

Όταν είχε συμβεί σε σένα, τα αρχεία του partition τα έβλεπες κανονικά όταν έβαζες τον δίσκο σε άλλο μηχάνημα;

Δηλαδή έβλεπες κανονικά το περιεχόμενο του partition;

Δημοσ.

Όχι. Δεν έβλεπα τα αρχεία, ούτε το partition. Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι, αν έχεις πρόσβαση σε άλλο μηχάνημα με Windows XP, να φορέσεις το σκληρό πάνω του, όχι σαν εξωτερικό, και με κάποιο πρόγραμμα να κάνεις την ανάκτηση. Όταν λέω να φτιάξεις ένα τρίτο partition, εννοώ οτι θα φτιάξεις ένα, στο μέγεθος ακριβώς που ήταν αυτό που θέλεις να ανακτήσεις, θα κάνεις το partition αυτό Output Directory στο πρόγραμμα ανάκτησης, και θα μεταφερθούν όλα εκεί. Μετά μπορείς να κάνεις Quick Format στο παλιό partition και με κάποιο πρόγραμμα σαν το Partition Magic, είτε επι πληρωμή είτε κάποιο δωρεάν, θα συγχωνέψεις το παλίο, φορμαρισμένο πλέον, partition με το υπόλοιπο που θα έχει μείνει απο το μεγάλο partition που είχες σπάσει πριν (60+20=80 20+20+40=80 20+40=60) Με κόκκινο είναι το παλιό σου partition, αυτό που έχει το πρόβλημα

Δημοσ.

Θεωρητικά, θα μπορείς πλέον να κάνεις Boot απο το μικρό partition, αυτό όμως μόνο αν ΔΕΝ κάνεις format πριν την ανάκτηση. Αν κάνεις πρίν, θα μπορείς να βρείς αρχεία και υλικό, αλλά ο Boot Sector θα έχει γίνει μή αξιοποιήσιμος. Και κάτι τελευταίο. Αν όλα πάνε καλά και η ανάκτηση γίνει επιτυχώς, πριν βγάλεις το σκληρό να τον ξαναβάλεις στο μηχάνημά σου, κάνε του ένα λεπτομερέστατο σκανάρισμα για ιούς, με κάποιο πλήρως ενημερωμένο anivirus. Αν έχει μολυνθεί ο Boot Sector, το πρόβλημα απλά θα μεταφερθεί απο το ένα partition στο άλλο

Εγώ έκανα ακριβώς τα παραπάνω, με τη διαφορά οτι έβαλα έναν παλιό σκληρό 20 Gigabytes IDE, εγκατέστησα σε αυτόν τα windows και μετά έκανα τη διαδικασία που σου περιέγραψα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...