Προς το περιεχόμενο

ποιές μνήμες για overclock???

Artemius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπόν...τα πράματα είναι απλά...

εν όψει αγοράς μιάς atι X1950pro 512,είναι επιτακτική ανάγκη να γκαζώσουμε το σύστημα όσο πάει...κοινώς πρέπει τα fsb να βρούν ταβάνι,και ο p4 να βλέπει καλές μνήμες οι οποίες με τη σειρά τους να γκαζώνουν τα Mhz και να είναι στα-θε-ρές...

για αυτό λοιπόν θέλω τα φώτα σας...

είμαι ανάμεσα στα γνωστά Twister της TwinMOS (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555014),και τα εξίσου γνωστά TwinX της CORSAIR (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554568)...

γνωρίζω καλά οτι και οι 2 περιπτώσεις είναι κορυφαίας μνήμης...αυτό που με ενδιαφέρει είναι ποιά δέχεται καλύτερο overclock και είναι πιο σταθερή σε αυτές τις συνθήκες,όπου overclock δεν θέλω να την κάνω και ddr2!

...απλά θέλω να πάει μέχρι 250Mhz με το cl να γράφει ακομα cl2.5 και να έχει ισορροπημένη αλληλουχία αν είναι εφικτό...

η mobo είναι η Albatron PX865PE PRO.

από θέμα τροφοδοσίας μην το συζητάτε,το Noisetaker είναι κανόνι

παρακαλώ όχι fanboy-ισμούς,μόνο προσωπικά ντοκουμέντα και εμπειρεία με Overclock σε pc 3200 αυτών των μοντέλων σε 865 chipset αν είναι δυνατόν...

ΔΕΝ χρειάζεται να επισημάνω πώς οποιοδήποτε url από ένα καλό review σε κάποιο site με τα παραπάνω κριτήρια θα με βοηθήσει τα μέγιστα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

LOL, και sorry που ξεκινάω έτσι, αλλά κορυφαίες οι Twister ? LOL.

Επίσης στο e-shop δεν φαίνονται οι μνήμες που διάλεξες.

Για 250MHz ( DDR500 ) με CL2.5 θες ένα μέτριο ζευγάρι TCCD.

Τώρα που θα βρείς TCCD είναι άλλο θέμα.

Μνήμες που πάνε καλά με TCCD ήταν οι:

GeIL One PC4800

OCZ PC4800 Platinum Edition Elite Edition

Gskill GB4800HZ

LOL, και sorry που ξεκινάω έτσι, αλλά κορυφαίες οι Twister ? LOL.

Επίσης στο e-shop δεν φαίνονται οι μνήμες που διάλεξες.

Για 250MHz ( DDR500 ) με CL2.5 θες ένα μέτριο ζευγάρι TCCD.

Τώρα που θα βρείς TCCD είναι άλλο θέμα.

Μνήμες που πάνε καλά με TCCD ήταν οι:

GeIL One PC4800

OCZ PC4800 Platinum Edition Elite Edition

Gskill GB4800HZ

μην σε απασχολεί για το lol,no offense taken...απλά ρωτάω.:-)

τα url τα έφτιαξα.

tccd? αι ντοντ νοου δις γουορντ...:mrgreen: :???:

πάντως με φαίνεται οτι μάλλον με παρερμηνεψες...θέλω να πάρω μια pc3200 ddr400 μνήμη και να την γκαζώσω στα 250(ddr500) κρατώντας τα timings ισορροπημένα...

ποιά από τις 2 λοιπόν?

προφανώς διαφωνείς για τις Twister...δεν είναι καλές τελικά???:???:

tccd -> IC gia mnimes. opos leme tora micron d9gkx px. itan efamila ton bh5 k anevainane trela.

epeidi omos exo empeiria me ti mobo sou na ksereis oti den exei agp/pci lock k apo kapoia mhz k pano pethaine o ixos k de doulevei o sata... :( nomizo pos to orio itane 225mhz an den apatomai. afti i mobo itan koryfaia se statherotita, arkei na ti douleves stock... :s

tccd -> IC gia mnimes. opos leme tora micron d9gkx px. itan efamila ton bh5 k anevainane trela.

epeidi omos exo empeiria me ti mobo sou na ksereis oti den exei agp/pci lock k apo kapoia mhz k pano pethaine o ixos k de doulevei o sata... :( nomizo pos to orio itane 225mhz an den apatomai. afti i mobo itan koryfaia se statherotita, arkei na ti douleves stock... :s

τώρα με στειλες...

βασικά το ξερα οτι δεν έχει agp/pci lock,γύρισα άνω κάτω τα μενού στο bios και δεν βρήκα lock...

βρήκα όμως οτι μπορείς να βάλεις manual τις συχνότητες του agp/pci σε τιμές ελαφρά αυξημένες του 66/33 κατά κάποια δέκατα...ίσως έτσι να κλειδώνει?ξέρει να με πεί κανείς???

plz πρέπει να overclockαριστεί το σύστημα επιτακτικά γιατί δεν μπορώ να έχω το fsb να πετσοκόβει την x1950pro...

πρέπει να πάμε fsb 250 α-να-γκαι-ο-τα-τα.:!:

Υ.Γ:δεν έχουν και στο Πλαίσιο και καμιά s478 mobo,το στανιό μου...:X :P

Και στα 250MHz FSB να πας, τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν κρατάς πίσω ( holding back ) την X1950Pro σου ? :D

Εγω στην θέση σου, θα σταμάταγα τα τζάμπα ξοδέματα σε DDR1 RAM, θα κρατιόμουνα, και σιγά σιγά, οικονομία στην οικονομία, γίνεται μια σωστή κίνηση ( μετάβαση σε LGA775, DDR2, C2D )

Και στα 250MHz FSB να πας, τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν κρατάς πίσω ( holding back ) την X1950Pro σου ? :D

Εγω στην θέση σου, θα σταμάταγα τα τζάμπα ξοδέματα σε DDR1 RAM, θα κρατιόμουνα, και σιγά σιγά, οικονομία στην οικονομία, γίνεται μια σωστή κίνηση ( μετάβαση σε LGA775, DDR2, C2D )

ΔΕΝ γίνεται φίλε μου...θέλουμε επιτέλους τα γραφικά μας και τα θέλουμε τώραααααααα!

θέλουμε να βάλουμε "φωτιά" στον agp δίαυλο,και να μας πέφτουν τα σάλια από τα γραφικά που θα βλέπουμε...

3 χρόνια,3 χρόνια έρεψα ο Χριστιανός με την fx5200le...δεν μπορώ άλλο...θέλω να βάζω τα settings στο φούλ και να γράφω 3ψήφιο αριθμό fps...

θέλω να βάζω τα settings στο φούλ και να γράφω 3ψήφιο αριθμό fps...
Δεν θέλω να σου κόψω την φόρα αλλά θαύματα δεν γίνονται. Στα πλέον σύνχρονα παιχνίδια ακόμα και η x1950pro δεν φτάνει για να τα βάλεις όλα στο full!! πόσο μάλλον να δεις τριψήφιο αριθμό frame :-(

Ενδικτικά εγώ με 1950pro 256 & Ε6600 παίζω Oblivion-Battlefield 2142 στα full 1680*1050 στα ~30 frames

Δεν θέλω να σου κόψω την φόρα αλλά θαύματα δεν γίνονται. Στα πλέον σύνχρονα παιχνίδια ακόμα και η x1950pro δεν φτάνει για να τα βάλεις όλα στο full!! πόσο μάλλον να δεις τριψήφιο αριθμό frame :-(

Ενδικτικά εγώ με 1950pro 256 & Ε6600 παίζω Oblivion-Battlefield 2142 στα full 1680*1050 στα ~30 frames

full settings κατ'εμέ = Dungeons & Dragons Online σε Very High quality με 4xAA,16xAF σε 1024χ768@32bit@85Hz...

πρόκειται για το αγαπημένο μου game.

και ξέρω πώς η 7800gt βγάζει ~200fps σε αυτό το game...οπότε η x1950pro μάλλον θα το ξεσκίζει...ο λόγος που θέλω να πάρω την ati είναι για να έχω τις καλύτερες επιδόσεις στον agp δίαυλο τώρα,και να έχω πολύ καλές επιδόσεις σε άλλα παιχνίδια για 1-2 χρόνια ακόμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...