MikeNuke Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2007 σε ενα υπολγιστη ενος φιλου π3 στα 800 mhz βαλαμε windows xp απο windows98 και παρατηρηθηκε το φαινομενο ο υπολογιστης να μην κλεινει. σβηνει κανονικα, τουλαχιστον κανει shut down σβηνει η οθονη, αλλα εξακολουθουν να δουλευουν τα λαμπακια και οι ανεμιστηρες του τροφοδοτικου και του cpu. καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?εχετε?
Dklearhos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Για αρχή κάνε δεξί κλικ -> ιδιότητες. έπειτα προφύλαξη οθόνης -> ενέργεια -> Για προχωρημένους.εκεί εχει καποια επιλογή να τερματίζει ο υπολογιστής ή να μην γίνεται καμια ενεργεια.
parsifal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Πριν αρκετά χρόνια είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα, αν θυμάμαι καλά πρέπει να τσεκάρεις στο BIOS να είναι ενεργοποιημένο το ACPI και απενεργοποιημένο το APM ή κάτι τέτοιο. Με κάθε επιφύλαξη...
Vatos_locos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Dklearhos αυτό που λες είναι για όταν θα πατήσεις το κουμπί on off του κουτιού σου στο άκυρο τι να κάνει το pc οπότε δεν παίζει κανένα ρολο MikeNuke είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και σε εμενα του λάχιστον ήταν ατό ακριβώς που όσου είπε ο parsifal με το ACPI
Kyro Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Πωπω τι μου θυμίσατε τώρα... (όχι το σταθερό τηλέφωνο! ) Καταρχήν και εγώ λέω ότι κάτι με τα ACPI και αυτές τις παπα...ρούνες θα είναι. Ένας φίλος λοιπόν είχε πάρει πριν κάτι χρόνια μια Ati 9500 και επειδή δεν του δούλευε είπα μήπως δεν την σήκωνε το τροφοδοτικό (τελικά ήθελε αναβάθμιση το bios του motherboard) οπότε έδωσα ρεύμα στην κάρτα από ένα άλλο PC που είχαμε δίπλα. Το ξεκινάμε (από απόσταση ) αλλά πάλι κολούσε και πάω λοιπόν να το κλείσω από το κουμπί του κουτιού. Αμ δε! Το κράταγα πόση ώρα πατημένο το κουμπί αλλά είχε μουλαρώσει δεν έκλεινε. Έτσι είσαι λέω; τώρα που θα σου βγάλω την πρίζα θα σου πω εγώ αν θα κλείσεις. Και την έβγαλα την πρίζα... Και το PC συνέχιζε να λειτουργεί !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (τι πνεύματα λέγαμε, τι πυρινικός αντιδραστήρας... ) Αφού περάσανε 1-2 λεπτά για να συνέλθω έκλεισα και το δίπλα το PC οπότε έκλεισε και αυτό. Έλεος, ολόκληρο PC λειτουργούσε από το ρεύμα της κάρτας γραφικών!!! Μετά καθόμασταν και γελάγαμε. Αυτά με τα ανόιγματα των PCιώνε
MikeNuke Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 ωραια την πεμπτη θα δοκιμασω το ACPI και ελπιζω να ειναι αυτο...
Vatos_locos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 χαχαχαχα Kyro ήθελα να είμαι εκεί να το δω αυτά θα είχα φρικάρει αν και μου έχει κάτσει και εμένα τέτοιο σκηνικό έβλεπα με έναν φίλο μια φορά πιτσιρίκια το blare witch project και σε μια φάση από το φόβο μας τραβάμε την tv από την πρίζα και αυτή να συνεχίζει να παίζει και να είμαστε βράδυ μόνοι στο σπίτι εκεί να δεις χέσιμοooo
parsifal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 ωραια την πεμπτη θα δοκιμασω το ACPI και ελπιζω να ειναι αυτο... Μα γιατί? Πιάνει και τις άλλες μέρες! (Αχαχούχα, χιουμοράκι...)
MikeNuke Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 ok problem solved τωρα τι ηταν ακριβως δε ξερω, παντως δεν ηταν το ACPI γιατι την πρωτη φορα που το αλλαξα, δεν εγινε μετα εκανα συνδιασμο και αλλαξα μια εντολη που μαλλον ελεγε να μενει ανοιχτος ο σκληρος δισκος, και λυθηκε το προβλημα.
legend77 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Πωπω τι μου θυμίσατε τώρα... (όχι το σταθερό τηλέφωνο! )Καταρχήν και εγώ λέω ότι κάτι με τα ACPI και αυτές τις παπα...ρούνες θα είναι. Ένας φίλος λοιπόν είχε πάρει πριν κάτι χρόνια μια Ati 9500 και επειδή δεν του δούλευε είπα μήπως δεν την σήκωνε το τροφοδοτικό (τελικά ήθελε αναβάθμιση το bios του motherboard) οπότε έδωσα ρεύμα στην κάρτα από ένα άλλο PC που είχαμε δίπλα. Το ξεκινάμε (από απόσταση ) αλλά πάλι κολούσε και πάω λοιπόν να το κλείσω από το κουμπί του κουτιού. Αμ δε! Το κράταγα πόση ώρα πατημένο το κουμπί αλλά είχε μουλαρώσει δεν έκλεινε. Έτσι είσαι λέω; τώρα που θα σου βγάλω την πρίζα θα σου πω εγώ αν θα κλείσεις. Και την έβγαλα την πρίζα... Και το PC συνέχιζε να λειτουργεί !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (τι πνεύματα λέγαμε, τι πυρινικός αντιδραστήρας... ) Αφού περάσανε 1-2 λεπτά για να συνέλθω έκλεισα και το δίπλα το PC οπότε έκλεισε και αυτό. Έλεος, ολόκληρο PC λειτουργούσε από το ρεύμα της κάρτας γραφικών!!! Μετά καθόμασταν και γελάγαμε. Αυτά με τα ανόιγματα των PCιώνε Ευγε νέε! συγκηνιτική περιγραφή! Κοιτα τα ACPI settings και αν δεν καταφέρεις και με αυτό σαν τελευταία λύση ... στήσε πάλι τα XP! φίλε μου όσο και αν σου φαινεται απίστευτο μου έχει πιάσει!!! Τελευταια λύση!
zedone Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 χαχαχαχα Kyro ήθελα να είμαι εκεί να το δω αυτά θα είχα φρικάρει αν και μου έχει κάτσει και εμένα τέτοιο σκηνικό έβλεπα με έναν φίλο μια φορά πιτσιρίκια το blare witch project και σε μια φάση από το φόβο μας τραβάμε την tv από την πρίζα και αυτή να συνεχίζει να παίζει και να είμαστε βράδυ μόνοι στο σπίτι εκεί να δεις χέσιμοooo Και μετά τι έγινε;ξυλώσατε τον πίνακα;Ρίξατε τη κολώνα της ΔΕΗ;;;ή μήπως η TV δούλευε με μπαταρίες;;;Ε;εεε; Πές! Πές!
dpolal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 σε ενα υπολγιστη ενος φιλου π3 στα 800 mhz βαλαμε windows xp απο windows98 και παρατηρηθηκε το φαινομενο ο υπολογιστης να μην κλεινει.σβηνει κανονικα, τουλαχιστον κανει shut down σβηνει η οθονη, αλλα εξακολουθουν να δουλευουν τα λαμπακια και οι ανεμιστηρες του τροφοδοτικου και του cpu. καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?εχετε? Στην οθόνη που επισυνάπτει ο Dklearhos πρέπει να υπάρχει και ένα tab ακόμα με το όνομα APM. Εκεί απλά θα τικάρεις το κουτάκι που αναφέρεται σαν APM Mode (δεν ξέρω πώς είναι στα ελληνικά αλλά μόνο αυτό υπάρχει εκεί) και θα είσαι οκ. Θα χρειαστεί μάλλον μια επανεκκίνηση για να έρθει στα ίσια του το μηχάνημα. Aν παρόλα αυτά δεν παίζει τότε πήγαινε στο BIOS και στο κομμάτι Power Managment ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ το APM ή ACPI mode και θα λειτουργήσει. Αυτό θα σου λύσει το πρόβλημα.
Vatos_locos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Και μετά τι έγινε;ξυλώσατε τον πίνακα;Ρίξατε τη κολώνα της ΔΕΗ;;;ή μήπως η TV δούλευε με μπαταρίες;;;Ε;εεε; Πές! Πές! μετά φιλε μου τρέχαμε στο δρόμο χεσμένοι από τον φόβο μας πραγματικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.