Προς το περιεχόμενο

Τι θα προτεινατε σε καποιον εντελως ασχετο που θελει να ασχοληθει με προγραμματισμο

thanos3007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καταρχην καλως σας βρηκα!

ειναι το πρωτο μου ποστ και θελω να ρωτησω αν καποιος μπορει να μου προτεινει

καποιο προγραμμα/forum/οτιδηποτε για προγραμματισμο. Ειμαι σχεδον τελειως ασχετος μονο κατι λιγο απο fortran που εχουμε στη σχολη ξερω.

Δημοσ.

Δικιά μου πρόταση είναι να ξεκινήσεις με C για να μάθεις τον τρόπο σκέψης και σιγά σιγά πας σε C++/Java.

Για forum προτείνω αυτό αν και στην αρχή μάλλον κάτι σαν tutorial (που δεν έχω υπόψη) θα χρειαστείς.

Δημοσ.

Εγώ σου προτείνω να ασχοληθείς με την Pascal Όχι ότι μπορείς να κάνεις τρελά προγράμματα αλλά είναι αρκετά εύκολη και θα μπεις κάπως πιο καλά στο "πνεύμα του προγραμματισμού".Και αν την μάθεις αυτή πολύ εύκολα θα συνεχίσεις και με της άλλες γλώσσες

Δημοσ.
Εγώ σου προτείνω να ασχοληθείς με την Pascal Όχι ότι μπορείς να κάνεις τρελά προγράμματα αλλά είναι αρκετά εύκολη και θα μπεις κάπως πιο καλά στο "πνεύμα του προγραμματισμού".Και αν την μάθεις αυτή πολύ εύκολα θα συνεχίσεις και με της άλλες γλώσσες

Symfono kai ego .........:-P

H pascal einai arketa efkoli kai katanoHtH Akoma se BoH8a na Ma8eis efkolotera Kai alles Glosses

Δημοσ.

θα σου προτηνα να μην ασχολειθεις καθολου. Σπαταλάς πολύ φεα ουσία ουσιαστηκα για να φτειαξεις κατι που θα σε χαρωπειησει στη στιγμή ενω μετα από καιρο δε θα το θημασε καν.Στα λεω εκ ποιρας. Ασχολησου με κατι πιο δημιουργηκο π.χ. την ζογραφική

Δημοσ.
Symfono kai ego .........:-P

H pascal einai arketa efkoli kai katanoHtH Akoma se BoH8a na Ma8eis efkolotera Kai alles Glosses

Άλλη μια ψήφος στην Pascal. Υπάρχει μάλιστα κι ένα πολύ καλό ελληνικό βιβλιο για αυτήν, του Κάββουρα. Μπορείς να το αναζητήσεις στα σχετικά βιβλιοπωλεία.

Δημοσ.

H Pascal όπως ειπώθηκε θα σε βάλει στο πνεύμα του προγραμματισμού. Μοιάζει με τη Fortran, ενώ μπορείς να ασχοληθείς και λίγο και με αυτή. Είναι και οι δύο γλώσσες Procedural Programming. Μην κολλήσεις όμως εκεί. Αφού καταλάβεις τι τρέχει, μπορείς πλέον να ασχοληθείς με Object Oriented Programming με γλώσσες όπως η Java και η C#/VB.NET. Καλή επιτυχία ;)

[offtopic]

Εναλλακτικά μπορείς να ασχοληθείς με τη γλώσσα Οδυσσεύς, σχέδιο του Cplusplas. (Συγνώμη αλλά δεν κρατιέμαι όταν βλέπω αυτόν το χρήστη....)

[/offtopic]

Δημοσ.

...ώστε να μην στερήσει από τον εαυτό του την δυνατότητα να ανοίξει τα φτερά του ελεύθερα

[ Free as in Freedom ].

Αν αισθάνεσαι άνετα με τα αγγλικά,

απάντηση σε αυτό που ρώτησες θα πάρεις από εδώ:

Teach Yourself Programming in Ten Years

Αν όχι,

μάθε πρώτα καλά Αγγλικά...

Δημοσ.

Φίλοι, ας μην είμαστε άδικοι.

1. Αν είναι τόσο συχνό το ερώτημα -περίπου ένα ανά τρίμηνο υπολόγισα πρόχειρα- πως και δεν έχει συνταχθεί ένα σχετικό Υπόμνημα;

2. Με τι λέξεις άραγε να κάνει αναζήτηση; <άσχετος>, <νέος προγραμματιστής>, <γλώσσα προγραμματισμού>;

3. Αν ΚΑΝΕΙ τελικά αναζήτηση <γλώσσα προγραμματισμού> πότε -χρονικά- θα βρεί το σχετικό θέμα; ( Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση του ΟΧΙ στην θέση σας -και μην αρχίσετε τώρα "αν είχα εγώ insomnia όταν ξεκίναγα..." - )

4. Άραγε αφού διαβάσει ότι πιο σχετικό βρει (ο άσχετος κατά δική του ομολογία) πιστεύετε ότι δεν θα το "ξαναξυπνήσει" ή μήπως ότι όλοι όσοι ασχοληθούν εκ νέου, θα διαβάσουν πρώτα τις 50 περίπου "παλιές" απαντήσεις ώστε να μην ξαναγράψουν τα ίδια;

Φίλοι, δώστε στους νέους την ευκαιρία που θα θέλατε και εσείς στα νιάτα σας. Και ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ "Να γίνουν ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ έστω και για ένα θέμα στο insomnia" αλλά:

Να πάρει ο καθένας την δική του απάντηση ώστε να κάνει την δική του αρχή.

Δημοσ.

Egw tha sou proteina na kaneis kouragio.....

De tha proteina Pascal ti simeron imera...

An milas gia object-oriented glwsses ksekina me C# i Java kai an thes na katalaveis kalitera to ti paizei xwsou meta se C/C++. I C den einai object-oriented vevaia....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...