Sellers Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2007 Σήμερα είχα μια κουβέντα στην σχολή, και έμαθα κάτι το οποίο με ανατρίχιασε και μου δημιούργησε και μια ιδέα για τόπικ. Επειδή λοιπόν εκτός απο το να ακούω τραγούδια μου αρέσει να μαθαίνω κα για αυτά, σκέφτηκα να ανοίξω ένα τόπικ στο οποίο να αναφέρουμε ότι γνωρίζουμε για τραγούδια. Π.χ για ποιον γράφτηκαν, κάτω απο ποιες συνθήκες γράφτηκαν, αν κρύβουν κάποια μυνήματα κ.λ.π κ.λ.π. με σκοπό και να μαθαίνουμε για αυτά και να ξεκαθαρίζουμε αν είναι αλήθεια ή μύθοι. Στο θέμα μας... Στην σχολή λοιπόν ένας φίλος μου μουσικόφυλος μου είπε ότι το τραγούδι ερωτικό της Αρβανιτάκη σε στίχους του Λαπαθιώτης Ναπολέων γράφτηκε για κάποιον Κώστα Γκίκα. Και μάλιστα ότι μπορείς να το καταλάβεις μέσα απο το τραγούδι αν προσέξεις το πρώτο γράμμα του κάθε στίχου. Και όντως έτσι είναι. Παραθέτω το τραγούδι copy+paste απο το site http://www.kithara.vu γιατί βαριέμαι να κάθομαι να το γράφω. Καημός αλήθεια να περνώ, του έρωτα πάλι το στενό Ώσπου να πέσει σκοτεινιά, μια μέρα του θανάτου. Στενό βαθύ και θλιβερό, που το θυμάμαι για καιρό Τι μου στοιχίζει στην καρδιά, το ξαναπέρασμα του. Ας είναι ωστόσο, τι ωφελεί, γυρεύω πάντα το φιλί Στερνό φιλί, πρώτο φιλί, και με λαχτάρα πόση. Γυρεύω πάντα το φιλί, αχ καρδιά μου, που μου το τάξανε πολλοί Κι όμως δεν μπόρεσε κανείς, ποτέ να μου το δώσει. Ίσως μια μέρα όταν χαθώ, γυρνώντας πάλι στο βυθό Και με τη νύχτα μυστικά, γίνουμε πάλι ταίρι. Αυτό το ανεύρετο φιλί, που το λαχτάρησα πολύ Σαν μια παλιά της οφειλή, να μου το ξαναφέρει. :-o :-o :-o Κάτι τέτοια θέλω να μαθαίνω για τα τραγούδια. Επίσης ξέρω ότι το ''Έλα σε μένα'' του υπερκορυφαίου Μ.Χατζιδάκι γράφτηκε για τον Γ.Μαρίνο, ενώ ο ''Φάνης'' των Κατσιμιχαίων είναι ο Μάνος Ξυδούς των πρώην Πυξ Λαξ. Αυτό που δεν γνωρίζω αν αληθεύει η όχι είναι ότι το γνωστό ''Να μ'αγαπάς'' του Παύλου Σιδηρόπουλου γράφτηκε στις πέντε το πρωί (όπως λέει και ο στίχος) στην τουαλέτα του σπιτιού του γι'αυτό και η ηχογράφηση ειναι τόσο χάλια.
bingo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Για το Φάνη το έχω ακούσει και εγώ. Για το Να μ'αγαπάς δεν ξέρω αλλά το βρίσκω λίγο δύσκολο να ηχογραφήθηκε στην τουαλέτα του σπιτιού του μια και δεν είναι δικό του αλλά του Αντρέα Θωμόπουλου. Αν ήταν δικό του θα μπορούσα πιο εύκολα να δεχτώ ότι του ήρθε η έμπνευση και το συνεθεσε στιγμιαία και πήρε και ένα μαγνητόφωνο και το ηχογράφησε εκείνη τη στιγμή ας ήταν και κάτω από τον καναπέ. Αλλά να πάρει το τραγούδι που του έδωσε κάποιος άλλος και να πάει να το ηχογραφήσει στην τουαλέτα.. Πάντως καλό θέμα για topic, όποιος ξέρει ιστορίες που κρύβονται πίσω από τραγούδια ας πει να μάθουμε και΄τίποτα.
antreaslam Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 για τον κουρσάρο του β.παπ/νου έχουν πει ότι είναι γραμμένο για τον αδερφό του,που πέθανε από μηχανή-δυστύχημα,στα 19 του,κ ότι η κραυγή που βγάζει στο ενδιάμεσο του τραγουδιού ο παπ/νου,δεν ήταν προσχεδιασμένη,αλλά ουρλιάζει φωνάζοντας το όνομα του αδερφου του (Μηνάς). Δεν ξέρω αν ισχύει,αλλά αν ακουσετε την κραυγή,πράγματι σχηματίζει αυτό το όνομα! (κ επίσης,πολλές φήμες ακουστηκαν για το ότι την 1η φορά που το είπε σε συναύλια στο Φάληρο,έβαλε τα κλάματα κ έφυγε από τη σκηνή)! Επίσης, ο Ξυδούς τα μισά του τραγούδια τα αφιερώνει σε μια κατερίνα, ενώ ο Σιδηρόπουλος τα αφιέρωνε όλα σε μια Αννα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.