Προς το περιεχόμενο

καλαβρυτα...

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια τι εντυπωσεις εχετε απτα καλαβρυτα οσοι εχετε παει;

τιποτα τιπς ή ινφο να με βοηθησετε; θα παω με την κοπελια σε 3 βδομαδες.

Στο δρομο αθηνα-καλαβρυτα υπαρχει περιπτωση να συναντησω χιονια; επειδη δεν εχς ξαναοδηγησει σε χιονια κ δε θελω να περιαματιστω τωρα με την κοπελια.

θενκς

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι πολύ όμορφο χωριό και πιστεύω θα περάσεις καλά!

Πολύ καλό φαϊ και ατμόσφαιρα θυμάμαι έχει ένα κουτούκι που είναι προς τον δρόμο για Πάτρα αλλά μου διαφεύγει το όνομα γμτ.

Επίσης θα βρεις καλή πίτα στο Παρα 5 στο κάτω μέρος της πλατείας.

Μετά το φαϊ κλασικά γιαουρτάκι από εκείνο το μαγαζάκι με τα παραδοσιακά προϊόντα στον κεντρικό δρόμο (είναι must το συγκεκριμένο!) ή καφεδάκι στην καφετέρια λίγο πιο κάτω που κοιτάει στην εκκλησία ή στο σταθμό.

(Με τα ονόματα δεν τα πάω και τόσο καλά....!!!)

Χιόνι δεν πρόκειται να βρεις στο δρόμο, το πολύ πολύ να έχει ξεμείνει ελάχιστο στις άκρες του δρόμου στο Μέγα Σπήλαιο. Ακόμα και στο χιονοδρομικό θα ανέβεις απροβλημάτιστα. Τα λίγα χιόνια που είχε ρίξει τα καθάρισαν άμεσα και τις επόμενες μέρες δεν προβλέπεται να ρίξει τίποτα :-(

Ελπίζω να βοήθησα! Πες μας εντυπώσεις όταν έρθεις! :-D

Δημοσ.

Ενδιαφέρον έχει και το σπήλαιο των λιμνών και το χωριό πλανητέρος που είναι σχετικά κοντά. στα Καλάβρυτα να φας στη ταβέρνα "σπιτικό", είναι πολύ τίμια. Για κρέας, είναι κοντά ένα χωριό η Ζαχλωρού με πολύ καλά (το όνειρο της ζαχλωρούς νωμίζω λέγεται μία ταβέρνα...). Χιόνια δεν νομίζω να βρεις, προφανώς καλό θα ήταν να έχει αλυσίδες καλού κακού, αλλά είναι μικρή η πιθανότητα να χρειαστείς.

Δημοσ.

Αν έχετε κέφια μην ανεβείτε στα Καλάβρυτα από τον συνηθισμένο δρόμο (έξοδος Διακοπτό στην Εθνική οδό), αλλά προχωρήστε λιγάκι παρακάτω μέχρι την επόμενη έξοδο στο Αίγιο. Εκεί ακολούθησε το δρόμο για Πτέρη-Καλάβρυτα. Φανταστική διαδρομή χωρίς κίνηση.

Αλυσίδες να έχεις μαζί σου. Δεν ξέρω πόσο έχει χιονίσει φέτος αλλά πιθανότατα θα τις χρειαστείτε για να φτάσετε στο χιονοδρομικό.

Δημοσ.
Αν έχετε κέφια μην ανεβείτε στα Καλάβρυτα από τον συνηθισμένο δρόμο (έξοδος Διακοπτό στην Εθνική οδό), αλλά προχωρήστε λιγάκι παρακάτω μέχρι την επόμενη έξοδο στο Αίγιο. Εκεί ακολούθησε το δρόμο για Πτέρη-Καλάβρυτα. Φανταστική διαδρομή χωρίς κίνηση.

Αλυσίδες να έχεις μαζί σου. Δεν ξέρω πόσο έχει χιονίσει φέτος αλλά πιθανότατα θα τις χρειαστείτε για να φτάσετε στο χιονοδρομικό.

η διαδρομη αυτη απλα γαμαει! +1

πολυ ομορφα τα καλαβρυτα... και χιονισμενα ακομη ομορφοτερα!

Δημοσ.

Δηλαδη οταν ειμαι στην εθνικη να βγω στην εξοδο για Αιγιο; αν ναι,μετα εχει πινακιδες για καλαβρυτα; (επειδη δεν εχω ξαναπαει,μη χαθω!).

Δημοσ.

Βγαίνεις στην πρώτη έξοδο για Αίγιο. Μετά κατευθύνεσαι προς την πόλη (θα δεις). Στο πρώτο φανάρι που θα συναντήσεις κάνεις αριστερά (λογικά θα δεις πινακίδα που λέει προς Πτέρη). Μετα ακολουθείς το δρόμο όπως πάει.

Δημοσ.

Μια μέρα εντελώς αψυχολόγητα καβάλησα τη μηχανή και έκανα τη διαδρομή.

Η επίσημη δικαιολογία που της είπα ήταν ότι ήθελα να τα βρω με τον εαυτό μου. Μου φάνηκε πιο πιστευτό από το να πω ότι πήγαινα μόνο και μόνο για το γαλακτομπούρεκο εκεί στο σταθμό.

Η διαδρομή λεει. Όχι όσο το γαλακτομπούρεκο, αλλά λέει.

Δημοσ.

Οι δρόμοι είναι γτπ (εκτος απο τον κλασικο Διακοφτό-Καλάβρυτα) αλλά σε αποζημιώνουν οι διαδρομές και με το παραπάνω! Εγώ γουστάρω τρελά και το στροφιλίκι σε αυτά τα μέρη..! :-D

Δημοσ.

+1 για την διαδρομή, αν και όταν την πέρασα εγώ οδηγός στο αυτοκίνητο που πηγαίναμε ήταν ένας Νικολάκης με υψοφοβία και πρόβλημα στις αριστερές στροφές :(

Γενικά τον δρόμο προς το χιονοδρομικό φροντίζουν και τον διατηρούνε καθαρό, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα 4-5 φορές που έχω ανέβει.

Πάρε οπωσδήποτε αλυσίδες μαζί σου, για πάν ενδεχόμενο.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στον πάγο. Υπάρχουν αρκετά κομμάτια που κρατάνε πάγο από την υγρασία της νύχτας ακόμα και στεγνές μέρες. Τα μάτια σας 14.

Δημοσ.

λοιπον επειδη καλαβρυτα παω γυρω στα 15 χρονια να σου πω οτι μεχρι το χωριο αν δεις χιονι παρτο και φερτω μαζι σου να μου το δειξεις γιατι αλλιως δεν θα σε πιστευω!Αν θες να ανεβεις χιονοδρομικο παλι δεν θα χρειαστεις μαλλον αλυσιδες γιατι δεν εχει ριξει το τρελο το χιονι και αλυσιδες χρειαζονται οχι πολλες φορες εκει γιατι και το καθαριζουν αλλα και πρεπει να ριξει πολυ χιονι.Παντως η γνωμη μου ειναι πως δεν ειναι και το τοοοσοο τρομερο χωριο οπως λετε πιο πανω,καλο ειναι αλλα οχι το κατι ιδιαιτερο....

Δημοσ.

SCidER, Kx5, η διαδρομη που λετε ειναι επικινδυνη; εννοω με γκρεμους και στροφες; και ποση ωρα ειναι αυτη η διαδρομη(απτην ωρα που στριβω προς αιγιο μεχρι να φτασω καλαβρυτα);

ρωταω επειδη η γυναικα φοβατε τις γκρεμιλες μη μου τα κανει τσουρεκια;-p

GI@RG@S, υπαρχει μεταφορικο μεσο για να παω απο τα καλαβρυτα στο χιονοδρομικο σε περιπτωση που εχει παγους στο δρομο και δε θελησω να το κανω με ταμαξι;

Δημοσ.

απο καλαβρυτα για πανω δεν θυμαμαι ισως εχουν βαλει κανα λεωφορειο ,αν και σηνυθως αυτα υπαρχουν οταν ειναι οργανωμενες εκδρομες απο αιγιο η πατρα η οπου αλλου....αλλα και να εχει καποιο δεν ξερουμε και αν θα το πετυχεις...αλλα θα μαθεις εκει αν μπορεις να πας αφοβα πανω.Αν και οπως σου ειπα δεν πιστευω οτι θα εχει τοσο χιονι

Δημοσ.

Έχει αρκετές στροφές και γκρεμούς. Αλλά το ίδιο συμβαίνει και στην κανονική διαδρομή. Η άσφαλτος είναι λιγάκι ταλαιπωρημένη.

Δεν έχεις ακούσει για την ειδική διαδρομή της Πτέρης? Που και που κάνουν αγώνες σε ένα κομμάτι του δρόμου.

Αλλά δεν είναι επικίνδυνο ή τρομερό. Θέλει λίγο προσοχή και κατά τα άλλα χαλαρά. Αν πραγματικά έχεις όρεξη για όμορφη βόλτα η διαδρομή θα σε ικανοποιήσει.

Αλυσίδες μην ξεχάσεις. Δε λέω κρατάνε τους δρόμους καθαρούς αλλά σε ορισμένα σημεία ίσως χρειαστούν. Πρέπει να ρίξει χιόνι βέβαια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...