Προς το περιεχόμενο

Excel βοήθεια

stef-dim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω την εξής λειτουργία. Να συγκρίνω τις τιμές δύο κελιών και αν είναι true να γράφει Ok ενώ αν είναι False να ανοίγει μια φωτογραφία!!!!!

Ξέρει κανείς πως γίνεται αυτό (Ειδικά με τη φωτογραφία!!))

Ευχαριστώ!!!!

Δημοσ.

Ευχαριστώ!!!!

ποια φωτογραφία?

μπορείς να το κάνεις με μια if:

=IF(A1=B1;"ok";"")

ελέγχει αν η τιμή στο κελί Α1 είναι ίση με την τιμή στο κελί Β1, αν είναι ίσες σου γράφει οκ αν όχι σου αφήνει το κελί κενό (ή σου γράφει οτιδήποτε άλλο του βάλεις αν'αμεσα στα εισαγωγικά)....

Ψάξε και λίγο το help από το excel αν έχεις πρόβλημα!

ουπς! συγγνώμη αλλά τώρα το κατάλβα αυτό με την φωτογραφία.....! θα το κοιτάξω λίγο και θα δω αν βγάλω άκρη!

Δημοσ.

συγγνώμη που άργησα αλλά έτρεχα και εν προλάβαινα να δοκιμάσω.....εν μπορώ να τα καταφέρω.....το καλύτερο που μπόρεσα να κάνω είναι το εξής:

=IF(A1=B1;"ok";HYPERLINK("c:\1667g.jpg"))

ελέγχει αν το α1 είναι ίσο με το β1, αν ναι σου γράφει οκ, αν όχι σου βγάζει ενα λινκ στο κελι....ΚΑΝΟΝΤΑΣ κλικ στο λινκ σου ανοιγει την φωτογραφία 1667g.jpg που είναι αποθηκευμένη στον c:\..... να στην ανοίγει αυτόματα ακόμα εν έχω καταλάβει πως γίνεται......

Να πω και κάτι χαζό, είμαι αρκετά σίγουρος ότι΄κάτι αντίστοιχο (με το να σου ανοιγεί φωτο) θα γίνεται μέσω access....μήπως να το δοκίμαζες από εκεί?

Δημοσ.

Παντως γινεται σιγουρα με μακροεντολη, αλλα πως.. ας το γραψει κανεις ποιο εμπειρος, μιας και εχω καιρο να γραψω μακροεντολες. Μπορεις αν θες να το ρωτησεις και σε ποιο εξιδικευμενο forum, planetexcel.gr

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Θέλω να κάνω την εξής λειτουργία. Να συγκρίνω τις τιμές δύο κελιών και αν είναι true να γράφει Ok ενώ αν είναι False να ανοίγει μια φωτογραφία!!!!!

Ευχαριστώ!!!!

Ισως αυτό να σου κάνει.

Κάνε εισαγωγή μιας εικόνας στο φύλλο σου και βάλε το συνημμένο στην περιοχή κώδικα VBA του Workbook όχι σε module.

Ανάλογα με την τιμή στο b2 εμφανίζεται η αποκρύπτεται η εικόνα "Picture 1"

στο b2 συγκρίνω τα a2 και a3 δηλαδή b2="=IF(a2=a3;"OK";"Hidden_Foto")"

Ελπίζω να έγινε.

Υ.Γ. Για Excel θα συμφωνήσω με τον oldnew δες http://www.planetexcel.gr

hide_unhide_pic_for_excel.txt

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...