Προς το περιεχόμενο

Ασύρματο δίκτυο problem!!!

Dangelo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά Help... έχω ένα ασύρματο AP της LinkSYS, δεν θυμάμαι μοντέλο ακριβώς... έχω ένα Laptop VAIO και ένα σταθερό PC με ασύρματη κάρτα επίσης της LinkSys.

Προσπαθώ να τα βάλω σε ένα δίκτυο, αλλά δεν έχω καταφέρει κάτι. Έχω προσπαθήσει και με Static IP & απο DHCP. Συνδέονται με το AP αλλά μέχρι εκεί! κανείς δεν βλέπει τον άλλο... τι μπορεί να παίζει? καμιά ιδέα?

Να σημειωθούν τα εξής:

α) και τα 2 έχουν WinXP Pro SP2

β) ανήκουν στο ίδιο workgroup

γ) έχουν IP ίδιας κλάσης δλδ. 192.168.1.xxx όπως και Subnet

δ) και τα 2 έχουν ενεργοποιημένη την κοινή χρήση ρχείων και εκτυπωτών.

ε) κανένα απο τα 2 δεν έχει πάνω firewall πέραν αυτού της Microsoft

Καμιά ιδέα κανείς???

Δημοσ.

Ανταποκρινονται σε ping ο ενας υπολογιστης στον αλλον?Επισης υπαρχει καποιος φακελος που να "μοιραζεται" ή απλα ειναι ενεργοποιημενη η επιλογη

"κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών"?

Δημοσ.

δεν κάνει ping, όχι δεν είναι κάποιος φάκελος κοινόχρηστος, αλλα δεν νομίζω πως παίζει ρόλο άν υπάρχει κάτι κοινόχρηστο...

Δημοσ.

Κατα την αποψη μου παιζει ρολο εαν υφισταται κοινοχρηστος φακελος στο δικτυο που σκοπευεις να χρησιμοποιησεις.[βεβαια θα επρεπε να εχεις καποια αποκριση στο ping υπηρχε δεν υπηρχε κοινοχρηστος φακελος].Οποτε θα σου προτεινα να δημιουργησεις ή να θεσεις εναν φακελο ως κοινοχρηστος και να προσπαθησεις ξανα.

Δημοσ.

τελικά λύθηκε το πρόβλημα... που πιθανότατα οφειλόταν στα διάφορα πρωτοκολλα που εγκαθιστούσε η κάθε μία απο τις ασύρματές μου...

ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως... :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...