Προς το περιεχόμενο

Προβληματισμοί για iTunes

Steven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας αρχίσω με όλο το ζουμί του θέματός μου... Θεωρώ το iTunes ένα από τα χειρότερα προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής.......και εξηγούμαι...

Λατρεύω το MacBook μου και πάρα μα πάρα πολλά άλλα προγράμματα που βγάζει η Apple τα οποία είναι τέρατα χρηστικότητας, απίστευτα εμφανισιακά και γενικά είναι κορυφαία στο χώρο τους... Όμως όπως λέμε όλα τα καλά, έτσι πιστεύω πως πρέπει να ασκήσω αυστηρή κριτική στο iTunes.. Και το χειρότερο για μένα είναι πως αυτή η κριτική είναι μεν για λεπτομέρεις αλλά λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν έναν σοβαρό player.. Το iTunes 7 λοιπόν είχε μερικές πάρα πολύ όμορφες αλλαγές και καινούρια features όπως αυτό με τα artworks που πραγματικά είναι πρωτοποριακό... Όμως στεναχωρήθηκα για ακόμη μια φορά βλέποντας κατά την άποψη μου 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ελλείψεις που για μένα καθιστούν το iTunes πραγματικά δύσχρηστο σε αντίθεση με άλλα προγράμματα αναπαραγωγής... (να διευκρινήσω πως iTunes χρησιμοποιώ μόνο στο MacBook)

1) Δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί δεν βάζουν στο iTunes να μπορεί να κάνει watch folders...Πραγματικά δεν μπορώ να συλλάβω που είναι το κόλλημα τους... Θεωρώ αδιανόητο κάθε φορά που κατεβάζω ένα καινούριο album να πρέπει να το προσθέτω manually στην playlist...και φυσικά δεν μιλώ για νόμιμο κατέβασμα από το iTunes που υπάρχει αυτόματη επιλογή να μπαίνουν στη library...Συγνώμη δηλαδή αλλά αυτά τα κάνουν μόνο οι Αμερικανοί...

2) Όμως το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι δεν έχει μια current playing λίστα... Δεν μπορώ και δεν θέλω κάθε φορά να φτιάχνω και να αποθηκεύω καινούρια playlist... Θέλω να κάνω scroll στην library μου και να κάνω double clik σε 10, 20, 50 τραγουδάκια και να αρχίζουν να παίζουν αυτά τα τραγούδια...όπως σε κάθε άλλο player που κυκλοφορεί στην αγορά!

Νομίζω πως αυτά τα 2 πράγματα είναι χρήσιμα σε όλους μας και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα συμπεριλαμβάνουν στο iTunes. Εγώ προσωπικά θεωρώ ως κορυφαίο player το winamp, το οποίο και χρησιμοποιώ στο pc μου, αλλά για το mac δεν υπάρχει.. Με αυτά τα 2 πραγματάκια θα γινόταν το iTunes το κορυφαίο πρόγραμμα για μένα καθώς σε όλα τα άλλα σημεία υπερτερεί των υπολοίπων, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι του λείπουν αυτά το κατατάσουν για μένα στο τέλος της λίστας γιατίπ ολύ απλά δεν μπορώ να ακούσω τη μουσική μου με ευκολία και με ταλαιπωρεί με άχρηστα πράγματα...

Πείτε και εσείς την άποψη σας επι του θέματος για να δω αν είμαι ο μόνος που το βλέπει έτσι ή αν συμφωνείτε μαζί μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκες κι εσύ να τύχεις σε μεγάλο fun του itunes...:D :D

Λοιπον, όσον αφορά το 1ο: μη δίνεις και τόσο σημασία,

(πλάκα πλάκα εάν αλλάξεις το itunes folder location στο folder που θες δεν τον παρακολουθεί??δεν ξέρω τι γίνεται, τώρα μου ήρθε)

το 2ο είναι κομματάκι σημαντικό δε λέω αλλά υπάρχει "λύση",

κάνενα μια new playlist και εκει που κοιτάς τα κομμάτια τσίμπα οτι θες και πέτα το στην playlist και αστη να παίζει, την επόμενη φορά απλά αδειασέ τη και ξανά απ' την αρχή.

Ξέρω ξέρω στο winamp είναι παιδικό αλλά τι να κάνουμε.....?????

φιλικά

Βλεπω οτι δεν εχεις "μπει στο πετσι" του think different ακομα :-)

Για το 1:

Γενικα δεν ειναι σωστη πολιτικη να κανει poll ενα προγραμμα ενα directory για νεα αρχεια, γιατι πολυ απλα ειναι waste of resources. Αντ' αυτου το σωστο ειναι να εχεις το directory ενημερωνει το προγραμμα οτι εχει νεα πραγματα μεσα!!!

Αυτο γινεται πολυ ευκολα με folder actions. Το ειχα κανει στο παλιο μου ibook, αλλα δυστυχως τωρα δεν το εχω να στο εδινα ετοιμο. Δεν θα σου παρει πανω απο μιση-μια ωρα το που ομως να το φτιαξεις.

Μετα με το που θα βαζεις νεα .mp3 στο εν λογω directory, θα τα κανει αυτοματα add στο library.

Για το 2:

Μπορεις να πας στο library η σε οποιαδηποτε playlist και να κανεις command-click ενα τραγουδι. Αυτο θα ξε-επιλιξει ολα τα τραγουδια στο playlist η σε ολη την library.

Μετα μπορεις να πας να click-αρεις αυτα που θελεις και να ακουσεις μονο αυτα...

Bottom line is: THINK DIFFERENT. THINK APPLE.

Παρεμπιπτόντως, το party shuffle μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολύ παρόμοιο με το currently playing τρόπο. Κι εγώ το είχα το παράπονο, αλλά από τότε που έμαθα να χρησιμοποιώ το party shuffle θεωρώ το πρόβλημά μου σε μεγάλο βαθμό λυμένο.

Όσον αφορά το πρώτο σημείο που αναφέρεις δε μπορώ να πω οτί συμμερίζομαι τον προβληματισμό σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω ένα drag and drop τα αρχειάκια και το iTunes να μου τα οργανώσει αυτόματα κατά καλλιτέχνη, άλμπουμ κλπ χωρίς να σκοτίζομαι. Άσε που το limewire που χρησιμοποιώ εγώ για κατέβασμα έχει πολύ καλό integration με το iTunes και τα αρχεία που κατεβαίνουν εισάγωνται αυτόματα στο iTunes.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...