Προς το περιεχόμενο

The Prestige (2006)

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το είχα ξαναγράψει αλλά μας το έφαγε ο hacker....

Την καλύτερη (και πιο προφητική) ατάκα την είπε ο ανηψιός της Sarah, στη σκηνή που τη γνώρισε ο Bale:

Ο μάγος εξαφανίζει το πουλί και το πιτσιρίκι αρχίζει να κλαίει και να φωνάζει "το σκότωσε". Ο μάγος έπειτα εμφανίζει το δεύτερο πουλί (που υποτίθεται ότι είναι το ίδιο), και ο Bale το πάει στο πιτσιρίκι και του λέει "να το, είναι μια χαρά". Και φυσικά ο πιτσιρικάς συνεχίζει και κλαίει και λέει "ναι, αλλά που είναι ο αδερφός του?". Αν το ξαναδείτε προσέξτε τη γκριμάτσα του Bale όταν ακούει την ατάκα αυτή!

Αυτή η σκηνή είναι όλα τα λεφτά για μένα, γιατί περιέχει ΚΑΙ το στοιχείο του "αδερφού", ΑΛΛΑ ΚΑΙ το κόλπο ακριβώς (μα ακριβώς) όπως το εφαρμόζει ο Jackman (σκοτώνεται ο ένας και εμφανίζεται ο άλλος).

Νομίζω ότι πρόκειται για την καλύτερη ταινία της σεζόν. Η καλύτερη τουλάχιστον από αυτές που έχω δει μέχρι σήμερα.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Μήνυμα π.Χ (προ Χάκερ)

Ωραία ταινία. Απο τις πολύ καλές που έχω δει. Αλλά κάπως μπερδεμένη και αναποφάσιστη απο μια άποψη. Τουλάχιστο αυτής της γνώμης είμαι τώρα που μόλις την έχω δει και δεν έχω προλάβει να την αναλύσω παραπάνω στο μυαλό μου.

Οι ερμηνείες είναι αξιοπρεπέστατες' date=' από Bale, Caine, και Jackman τουλάχιστο, και η εμφάνιση του Bowie ήταν ευχάριστη έκπληξη (δεν ήξερα απο πριν το cast και δεν τον κατάλαβα αμέσως -αν και κάτι μου θύμιζε- παρα σε μια σκηνή που φαίνονται ξεκάθαρα τα μάτια του). Ο Nolan και πάλι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά να αποδώσει την εποχή, τον ανταγωνισμό, τις εμμονές και την τέχνη της μαγείας. Και η μουσική δένει πολύ ωραία με το σκηνικό και τις ερμηνείες.

Το πρόβλημα σε μένα ήταν το εξής. Λίγο μετά τη μέση της ταινίας έγινε προφανές τι ακριβώς συνέβαινε πρώτα με τον Bale και μετά με τον Jackman. Και μετά η ταινία ήταν σα κομμάτια παζλ που κολλάνε στη θέση τους, και στο τέλος σου δίνεται η γενική εικόνα. Και η βασική απορία μου ήταν... σκόπιμα έπρεπε ο θεατής να ανακαλύψει νωρίτερα τι συνέβαινε; το ήθελε αυτό ο σκηνοθέτης ή εμείς γίναμε εξυπνότεροι. Σίγουρα ωστόσο άξιζε όλη η ταινία και είχε πράγματα να πει ακόμα και όταν έχεις βρει τι συμβαίνει.

[/quote']

Δημοσ.
Νομίζω ότι πρόκειται για την καλύτερη ταινία της σεζόν. Η καλύτερη τουλάχιστον από αυτές που έχω δει μέχρι σήμερα.

Same here..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Ταινιάρα...Ειδικά σε σύγκριση με τις χαζομάρες που κυκλοφορούν παντου, είναι εξαίρετη επιλογή

den antilegw tony,tainiara...isws i kaluteri twn teleutaiwn xronwn...omws min to grafeis 2 fores...:)

Δημοσ.

το είδα κι εγώ χθες. ωραίο ήταν. 8 στα δέκα με το ζόρι.

καλογυρισμένο, ενδιαφέρον θέμα, ωραίο καστ.

(η σκάρλετ πήγε άπατη βέβαια) ο Βale είναι μέγας και πάλι,

ο Τζάκμαν καλός (μια παίζει μια είναι αίσχος αυτός, στο σκουπ δεν βλεπότανε,

στο συντριβάνι του αρονοφσκι ήτανε πολύ καλός), ο Κέιν και ο Bowie υπέροχοι!

-μεγάλο σε διάρκεια μεν αλλά απολαυστικό. -

ο Praetorian έγραψε: Το πρόβλημα σε μένα ήταν το εξής. Λίγο μετά τη μέση της ταινίας έγινε προφανές τι ακριβώς συνέβαινε πρώτα με τον Bale και μετά με τον Jackman. Και μετά η ταινία ήταν σα κομμάτια παζλ που κολλάνε στη θέση τους, και στο τέλος σου δίνεται η γενική εικόνα. Και η βασική απορία μου ήταν... σκόπιμα έπρεπε ο θεατής να ανακαλύψει νωρίτερα τι συνέβαινε; το ήθελε αυτό ο σκηνοθέτης ή εμείς γίναμε εξυπνότεροι. Σίγουρα ωστόσο άξιζε όλη η ταινία και είχε πράγματα να πει ακόμα και όταν έχεις βρει τι συμβαίνει.

και συμφωνώ μέσες άκρες.

τις σκέψεις μου πάνω σε σπόιλερ πράγματα θα τις παραθέσω αργότερα

• Members
Δημοσ.

Μου άρεσε αρκετά, ειδικά στο πρώτο μισό της (απολαυστική η αναμέτρηση "wolverine - batman", με τον έναν να σαμποτάρει τις παραστάσεις του άλλου).

Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η ψευδοεπιστημονική τροπή που πήρε με τους κλώνους - όπως είπε και κάποιος άλλος σε προηγουμενο post, θα προτιμούσα να ήταν όλα ένα ανεξήγητο μαγικό.

Άλλωστε, για μένα το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας είναι το πως τελικά μια μονομαχία που ξεκινάει για λόγους εκδίκησης καταλήγει να συνεχίζεται μόνο και μόνο για τη χαρά της μάχης. Κορυφαία στιγμή της ταινίας, κατά τη γνώμη μου, ήταν η φράση του Τζάκμαν: "I don't care about my wife, I care about his secret".

Δημοσ.

καλυτερη ταινια της σεζον ειναι ο λαβυρινθος του πιτα παν ασχετως αν ειναι χμ περσινη και το μικρη κυρια ηλιαχτιδα.

Δημοσ.

εγω εχω περιπου ενα μηνα που εχω δει την ταινια και που και που την σκεφτομαι και μου αρεσει ολο και περισοτερο . στην αρχη δεν της ειχα δωσει τοση σημασια . παρα πολυ καλες οι ερμηνειες και βεβαια η σκηνοθεσια τρομερη απο εναν σκηνοθετη που δεν μας εδωσε ποτε κατι μετριο

Δημοσ.
σκόπιμα έπρεπε ο θεατής να ανακαλύψει νωρίτερα τι συνέβαινε; το ήθελε αυτό ο σκηνοθέτης ή εμείς γίναμε εξυπνότεροι.

Κατά τη γνώμη μου, ο σκηνοθέτης θεώρησε πως ο μ.ο. δε θα έβρισκε τη λύση. Εσύ και εγώ και κανένας Akujin που κοιτάμε συνέχεια για τη λύση του μυστηρίου (είτε ξέρουμε ότι η ταινία έχει στο τέλος twist είτε όχι) μπορέσαμε να τη δούμε. Πολλοί όμως ήταν αυτοί οι οποίοι δεν κοίταγαν closely enough (τουλάχιστον από γνωστούς μου).

Εγώ πάντως άργησα αρκετά να το βρω γιατί δεν έψαχνα (έχω αποφασίσει να μην τα βρίσκω για να σοκάρομαι ;) ). Το κατάλαβα στη σκηνή που χαιρετιούνται στο κελί και παίρνει κοντινό πλάνο τον βοηθό του bale (δηλαδή τον bale ξανά) και παρατήρησα το βλέμμα του.

Δημοσ.

Σίγουρα ήταν δίδυμοι και όχι κλώνοι.

Αν ο Bale είχε χρησιμοποιήσει την μηχανή του Telsa, θα ήξερε το κόλπο του Jackman και δεν θα έτρεχε στα παρασκήνια για να το ανακαλύψει.

Δημοσ.

Σίγουρα ήταν δίδυμοι και όχι κλώνοι.

Αν ο Bale είχε χρησιμοποιήσει την μηχανή του Telsa, θα ήξερε το κόλπο του Jackman και δεν θα έτρεχε στα παρασκήνια για να το ανακαλύψει.

Ακριβως.

Αλλα εδω υπαρχει ενα κενο.

Τι σημαινε το "Ο Τεσλα εχει φτιαξει για ακομα εναν αυτη τη μηχανη,και θελω να μου φτιαξει και μενα μια?"

και το "Γιατι θελεις να χρησιμοποιησεις κατι που ηδη το εχει κανει καποιος αλλος?"ΠΟΙΟΣ ηταν αυτος?

Διοτι αν δειτε στο κολπο του τηλεμεταφερομενου ανθρωπου του Μπορντεν,στη 2η μορφη του και οχι στην αρχικη,χρησιμοποιει κι εκεινος ενα παρομοιο μηχανημα που βγαζει ηλεκτρισμους κλπ κλπ.Αυτο γιατι το εδειξε?

Πιστευω πως χρειαζονται διευκρινισεις σε αυτο το θεμα διοτι ειναι μετεωρο.Και το ενα και το αλλο μπορει να συμβαινει...

Δημοσ.

H απορια του Τεσλα θα μπορουσε να ηταν ειτε φιλολογικη(δηλαδη οντως να απορει ποιο το νοημα να κανουν και οι 2 το ιδιο) ειτε ελλειψης γνωσης(δεν θυμαμαι,παει καιρος που το ειδα, αν εκεινη την στιγμη ο Τεσλα καταλαβαινε για τι πραγμα του μιλαγε ο Τζακμαν.Μπορει να ειχε καταλαβει καποια αλλη μηχανη)

Δημοσ.
καλυτερη ταινια της σεζον ειναι ο λαβυρινθος του πιτα παν ασχετως αν ειναι χμ περσινη και το μικρη κυρια ηλιαχτιδα.

οντως απο τις καλυτερες!το prestige το βρηκα πολυ μετριο ρε παιδια,δεν ξερω.απο την αλλη καλη ταινια με το ιδιο αντικειμενο το illusionist-ο μαγος αϊζενχαϊμ με τον εντουαρτ νορτον.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Ακριβως.

Αλλα εδω υπαρχει ενα κενο.

Τι σημαινε το "Ο Τεσλα εχει φτιαξει για ακομα εναν αυτη τη μηχανη,και θελω να μου φτιαξει και μενα μια?"

και το "Γιατι θελεις να χρησιμοποιησεις κατι που ηδη το εχει κανει καποιος αλλος?"ΠΟΙΟΣ ηταν αυτος?

Διοτι αν δειτε στο κολπο του τηλεμεταφερομενου ανθρωπου του Μπορντεν,στη 2η μορφη του και οχι στην αρχικη,χρησιμοποιει κι εκεινος ενα παρομοιο μηχανημα που βγαζει ηλεκτρισμους κλπ κλπ.Αυτο γιατι το εδειξε?

Πιστευω πως χρειαζονται διευκρινισεις σε αυτο το θεμα διοτι ειναι μετεωρο.Και το ενα και το αλλο μπορει να συμβαινει...

mias kai tin eida tora

o tilemetaferomenos anthropos ousiastika gennithike sto malio tou bale otan eide tin parousiasi tou tesla. ithele ousiastika tin mixani mono gia efe mias kai eixe ton aderfo tou gia na deiksei oti metaferthike.

apo tin arxi tis tainias deixnei oti ola ta kolpa ousiastika eina i mixanismoi pou doulevoun kai den yparxei mageia.

profanos o tesla den iksere akrivos ti exei kanei kai an doulevei.

i ginaika tou einai amfivolo an iksere oti yparxei didimos aderfos pera apo tis erotiseis. apla eixe emoni me ta mistika tou antra tis pou apo tin arxi den tis apokalipte tipota

tainiara. an kai ksekinise ligo irema oso pernage o xronos se kathilone

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...