Προς το περιεχόμενο

The Prestige (2006)

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

LoL guys...(αλλά μην το γαμήσουμε το θέμα με τα οφτόπικ)

Ευχάριστη έκπληξη στους τίτλους τέλους που ακούγεται κομμάτι απο το cd του Thom Yorke, Eraser.To κομμάτι με τίτλο Analyse...

Ένα πράγμα που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πολλοί λίγοι είναι αυτοί που κάθονται στο τέλος να δούνε (κάτι που ίσως θέλουν να τσεκάρουν, ή να ακούσουν το κομμάτι) τους τίτλους τέλους.Γιαυτό το λόγο και πολλά cinema τους κόβουν στην μέση!!!!!!!

Ακόμη και σαν αίσθηση, να παίζουν την ώρα που φεύγεις απο τον κινηματογράφο, είναι γαμάτο...

Ή μήπως είμαι ο μόνος που το νοιώθει?

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η ταινία είναι πραγματικά υπέροχη!Ο άνθρωπος που έχει σκηνοθετήσει και μία από τις κορυφαίες ταινίες (memento) ξαναχτυπά με τον καλύτερο τρόπο! Απίστευτη ταινία, εκπληκτική,άρτια και πολύ έξυπνη! Καταπληκτική ερμηνεία, καθηλωτική πλοκή,πανέξυπνα σκηνοθετικά τρικ! Από κάθε απόψη ταινία που έχει μπει ήδη στις πολύ αγαπημένες μου!

A Friendship, That Became a Rivalry...A Rivalry, That Became a Battle.

Δημοσ.
Αυτή ηταν η πρώτη ερωτηση που καναμε ολοι. O τρόπος που γινοταν το κολπο ηταν αυτος. Αλλα ηταν ο αληθινος Jackman απεναντι???

Κι εγω αυτο πιστευα μέχρι τη στιγμη που θυμηθηκα οτι οταν το δοκιμασε το κολπακι πρωτη φορα μόνος του εμφανιστηκε ο κλωνος απεναντι και ο άλλος τον σκοτωσε. Απεναντι!! Δηλαδη ειναι σαν να σκότωσε ο σωσιας τον αληθινο , γιατι ο αληθινος εμφανιζεται παντα σε άλλο σημειο. Δεν ξερω αν το εξηγησα καλα... Αν συμβαινει ετσι τοτε ο αληθινος πεθανε και στις παραστασεις ο πρωτος κλωνος σκοτωνε τους επομενους??:confused:

Αυτό ρε παιδιά το διάβασα και στο ΙΜΔΒ στο φόρουμ τους και δεν μπορώ να καταλάβω τι σας προβληματίζει. Ποιος αληθινός και ποιος ψεύτικος; Αφού πρόκειται για δύο ολόιδιους ανθρώπους. Δεν υπάρχει αληθινός και κλώνος. Είναι το ίδιο πράγμα. Αλλά και να δεχθώ ότι υπάρχει διαφορά (έστω κάνοντας την παραδοχή ότι υπάρχει ψυχή η οποία ελέγχει το μυαλό και όχι μυαλό που δημιουργεί την ψυχή, κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι αποδεδειγμένο και τσακώνονται χρόνια τώρα οι φιλόσοφοι), προφανώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να καταλάβω ποιος είναι ποιος, μια που πρόκειται για δύο ολόιδια δημιουργήματα. Εννοείται πως ούτε ο αληθινός, ούτε ο κλώνος (είπαμε, αν δεχθούμε την φιλοσοφική αυτή θεωρία), έχουν συναίσθηση της ύπαρξης τους. Δεν ξέρουν δηλαδή για τον εαυτό τους αν είναι κλώνος ή αληθινός. Φυσικά υποθέτουν ότι είναι αληθινοί όπως θα έκανε ο καθένας μας.

Δημοσ.

Δεν είναι ακρίβώς προβληματισμός..Απλώς ρώτησα!Αυτά που λές τα κατάλαβα και γώ, αλλά δεν ήμουν σίγουρος οτι κάπως έτσι γίνεται...

Δημοσ.

Αυτό που εξέλαβα εγώ από τους δίδυμους ήταν ότι και ο Bale είχε πάρει το ίδιο μηχάνημα από τον Tesla αλλά μόλις είδε τι προβλήματα δημιουργεί, αποφάσισε να μην το ξαναχρησιμοποιήσει αλλά και να μην σκοτώσει τον κλώνο που προέκυψε, καθώς αυτός θα ήταν το κλειδί για να γίνει ο καλύτερος μάγος. Any opinions?

Δημοσ.

kostas, no way να έγινε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ένα κάρο πράγματα που το ακυρώνουν. Πχ ο tesla δεν έφτιαξε ποτέ δεύτερη μηχανή γιατί καταστράφηκε το εργοστάσιο του στη φωτιά και φυσικά δεν ήξερε πως ακριβώς έφτιαξε την πρώτη, που και να ήξερε δεν ήταν στον χαρακτήρα του να τις πουλάει από εδώ και από εκεί για να βγάλει φράγκα.

Δημοσ.

Manuel allo eipe : Katarxin thelei na pei oti o bale pire protos ti mixani apo ton tesla.An thimasai kala tin tainia se kapoia fasi eipe o tesla ston jackman "Giati theleis na pareis mia mixani pou idi exei xrisimopoiisei allos?".Uponoei oti eixe paei prin ton jackman,o bale ston tesla.Kai episis ti deuteri fora pou kanei to kolpo o bale (prin to kanei kai o jackman) deixnei kati san mixanima pano apo tis portes me ilektrismo.Kai gw de pisteuw oti o kostas_crete exei dikio alla episis de boreis na to aporipseis

Δημοσ.
Ma stin arxi den douleue to mixanima,meta to eftiaxe o Tesla na douleuei kanonika.Ara arxika den to petyxe

Το πέτυχε κατευθείαν, απλά ο κλώνος (καπέλλο ή γάτα) δεν εμφανιζόταν μέσα στον ίδιο χώρο, αλλά έξω στην αυλή.

Δημοσ.

Ρε μάγκες όντως έχετε δίκιο, παίζει το σενάριο να μην ήταν δίδυμοι απλά ο Bale ακολουθώντας τη συμβουλή του Tesla αφού δημιούργησε έναν κλώνο μετά να κατέστρεψε το μηχάνημα. Θυμηθείτε ότι όντως παίζει η ατάκα στην ταινία από τον Tesla ότι ο Bale ήδη έχει αγοράσει το μηχάνημα ενώ στην ουσία –αν δεν κάνω λάθος, αν κάνω διορθώστε με– πουθενά δεν αναφέρεται στην ταινία ότι ήταν δίδυμοι παρά ¨δυο ίδιοι άνθρωποι¨ (πανέξυπνος ο σεναριογράφος). Παρόλα αυτά είναι εκπληκτικό το σημείο της ταινίας οπού ο Bale κοιτώντας την Scarlet της λέει: Ένα κομμάτι του εαυτού μου ανήκει σε εσένα και ένα άλλο σε αυτή. Θεωρώ δεδομένο ότι ο κάθε ¨κλώνος¨ δηλαδή ήταν πραγματικά ερωτευμένος με μια και δεν αισθανόταν καθόλου καλά με όλο αυτό που συνέβαινε. Πότε έγιναν όλα αυτά; Πριν ο Bale γνωρίσει την γυναίκα του σίγουρα, όπου όπως μας θύμισε ο φίλος πιο πάνω, της κάνει το μαγικό της εμφάνισης μέσα στο σπίτι της…

Αυτό το σενάριο πάντως τοποθετεί τον Bale κλάσης πιο ψηλά από τον Jackman δείχνοντας ότι ήταν πολύ πιο συγκροτημένος και συγκρατημένος σαν χαρακτήρας.

Δημοσ.

Βρε παιδιά, αναφέρετε πεντακάθαρα ότι πρόκειται για δίδυμους, τι τσαμπουνάτε τώρα; Αν θέλετε κι άλλο επιχείρημα, το γράφει το βιβλίο :mrgreen: (καλά πλάκα κάνω, ξέρω ότι οι διαφορές βιβλίου - ταινίας, μπορεί να είναι σημαντικές)

Anyway, αφού το μηχάνημα όπως λέτε δούλευε από την αρχή, πώς το χρησιμοποίησε ο Bale αφού κανείς δεν ήξερε ότι λειτουργεί; Είπε, "δε βαριέσαι, ας μπω στο μηχάνημα. Μπορεί ότι έχει μπει μέσα να σκοτώθηκε, αλλά εγώ θα πω να δω τι θα γίνει γιατί μπορεί και να δουλεύει τελικά αλλά να μην το έχουμε καταλάβει";

Άσε που αυτό το σενάριο χαλάει ένα από τα σημαντικότερα νοήματα της ταινίας, αυτό της αυτοθυσίας. Γενικά την κάνει χειρότερη.

Δημοσ.

Μα ίσα ίσα, που αυτό το σενάριο ενισχύει την έννοια της αυτοθυσίας με την έννοια του ότι μπήκαν στο μηχάνημα με κίνδυνο να θυσιαστούν για την τέχνη τους. Εδώ ολόκληρο δάχτυλο έκοψαν και κρεμάστηκαν για να κάνουν το καλύτερο νούμερο.

Μόνο μια ερώτηση θα κάνω: ο μηχανικός-δίσυμος του Bale εμφανίζεται στην ταινία πριν ή μετά που δείξανε το νούμερο του μεταφερόμενου ανθρώπου για πρώτη φορά??

Δημοσ.
Μα ίσα ίσα, που αυτό το σενάριο ενισχύει την έννοια της αυτοθυσίας με την έννοια του ότι μπήκαν στο μηχάνημα με κίνδυνο να θυσιαστούν για την τέχνη τους.

Αυτό δε λέγεται θυσία, αλλά τζόγος (για να μην μπω βλακεία).

Εδώ ολόκληρο δάχτυλο έκοψαν και κρεμάστηκαν για να κάνουν το καλύτερο νούμερο.

ΑΥΤΟ λέγεται θυσία και αυτό φυσικά συνέβη.

Δημοσ.
Μα ίσα ίσα, που αυτό το σενάριο ενισχύει την έννοια της αυτοθυσίας με την έννοια του ότι μπήκαν στο μηχάνημα με κίνδυνο να θυσιαστούν για την τέχνη τους. Εδώ ολόκληρο δάχτυλο έκοψαν και κρεμάστηκαν για να κάνουν το καλύτερο νούμερο.

Μόνο μια ερώτηση θα κάνω: ο μηχανικός-δίσυμος του Bale εμφανίζεται στην ταινία πριν ή μετά που δείξανε το νούμερο του μεταφερόμενου ανθρώπου για πρώτη φορά??

Αν και δε θυμάμαι ακριβώς αυτό που ρωτάς, νομίζω ότι υπήρχε από την αρχή η υπόνοια του διδύμου, γιατί από την αρχή της σχέσης αν θυμάμαι καλά, η γυναίκα του του έλεγε ότι μερικές φορές αισθάνεται ότι δεν το εννοεί όταν λέει πως την αγαπάει. Δηλαδή, παρόλο που δεν το αποκλείω, νομίζω ότι δεν κολλάει τελικώς το σενάριο με το Bale-κλώνο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...