Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ διαφωνώ. Πιστεύω πως η γυναίκα του δεν ήξερε τίποτα. Άλλωστε αν το ήξερε θα το είχε αποκαλύψει. Δεν ήταν και κανένας δυνατός χαρακτήρας που να μπορούσε να κρατήσει τέτοιο μυστικό. Η τελευταία σκηνή πιστεύω πως είναι επίτηδες αμφιλεγόμενη. Σε αφήνει με την αμφιβολία. Ζει ο κλώνος; Δε ζει; Κάπως έτσι. Υπάρχει κάτι που δε βλέπω; (βλέπε στο τέλος της υπογραφής μου) Για τον Κέιν, δε μπορώ να πω ότι διαπίστωσα κάποια βαθιά συνωμοσία που να πηγαίνει στην αρχή της ταινίας. Απλά τσακώνεται κατά κάποιο τρόπο με τον Τζάκμαν προς το τέλος, οπότε χωρίζουν οι δρόμοι τους. Κατ' αρχάς είναι αυτός ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο δικαστήριο και βοήθησε να καταδικαστεί ο ένας εκ των δύο διδύμων (χωρίς αυτόν δε θα είχε καταδικαστεί προφανώς). Αυτό δεν είχε κανένα όφελος για τους δίδυμους, άρα γιατί να το έκανε ο Κέιν αν τους βοηθούσε;
fireflies Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ διαφωνώ. Πιστεύω πως η γυναίκα του δεν ήξερε τίποτα. Άλλωστε αν το ήξερε θα το είχε αποκαλύψει. Δεν ήταν και κανένας δυνατός χαρακτήρας που να μπορούσε να κρατήσει τέτοιο μυστικό. Όχιγιατί αν το χε αποκαλύψει δε θα μπορούσε να ειπωθεί η ανατριχιαστική ατάκα :ξέρω τι είσαι
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Θέλω να πω ότι η ανάπτυξη του χαρακτήρα θα ήταν διαφορετική (εφόσον οι σεναριογράφοι θέλανε σώνει και καλά να βάλουν αυτήν την ατάκα). Πάντως μου φαίνεται πολύ αφελές και δεν πιστεύω πως συμβαίνει. Το ξέρω ποιος είσαι δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Είναι ατάκα που μπορεί να ειπωθεί γενικότερα. Ακόμα πιο ισχυρό επιχείρημα, είναι πως η γυναίκα του αυτοκτόνησε επειδή πίστευε πως ο άντρας της την απατούσε. Αν ήξερε ότι ήταν δίδυμοι, τότε τι πρόβλημα είχε με το να έχει κοπέλα ο δεύτερος δίδυμος;
Innersense Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Πολύ ωραίας οι απόψεις σας. Πιστεύω ότι… Προσοχή Spoilers Ο Christian Bale/Alfred Borden από τότε που είδε τον κινέζο μάγο και έκανε την συζήτηση με τον Hugh Jackman αποφάσισε (μιλάμε για τους δίδυμους ως μονάδα πλέον) να αφιερώσει τη ζωή του στην τέχνη του, θυσιάζοντας τα πάντα σε αυτή. Το ¨τεστ¨ της γυναίκας του με την ερώτηση, δεν αποτελεί κάποιου είδους κωδικό, απλά την επιτομή της γυναικείας διαίσθησης. Η γυναίκα του ένιωθε ότι κάποιες μέρες ¨δεν ήταν ο ίδιος¨ (χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι ήξερε και ότι ήταν δίδυμος, ίσως να ήταν σχιζοφρενής, ίσως να την κεράτωνε, ίσως οτιδήποτε άλλο) και αυτό σιγά σιγά την τρέλανε, μέχρι που αυτοκτόνησε. Ίσως να έπαιξε ρόλο σε αυτό το ότι το ¨δεν σʼ αγαπάω σήμερα¨ το είπε ο ίδιος ο άντρας της (δεν το θυμάμαι αυτό, ρίξτε μια βοήθεια) με απόλυτη ειλικρινά όντας πολύ πιεσμένος και αυτό να την τσάκισε. Το σώμα του Hugh Jackman στο οποίο ζουμάρει ο φακός μέσα στη γυάλα δεν νομίζω ότι σημαίνει τίποτα, μπορεί ο σκηνοθέτης απλά να ήθελε να δείξει τις θυσίες που χρειάστηκαν να γίνουν στην επιδίωξη της απόλυτης performance, μπορεί να ήταν απλά και ένα χολιγουντιανό teaser για να μας κάνει απλά να μπούμε στην διαδικασία της ερώτησης ¨μήπως είχε κρατήσει κανένα σώμα κάβα;¨ Ακόμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το τι παίχτηκε με τον Michael Caine. Υπό άλλες συνθήκες θα υπέθετα και εγώ αβίαστα ότι άλλαξε στρατόπεδο τελευταία στιγμή (πιθανότατα όταν πήγε να τον συναντήσει ως αγοραστή στο κάστρο και ανακάλυψε ότι ζούσε), παρόλα αυτά ο χαρακτήρας φαινόταν να τρέφει βαθιά φιλία μαζί του (ε, Michael Caine είναι και αυτός έπαιζε άψογα, που να καταλάβεις) η οποία δεν θα άλλαζε τόσο ¨απότομα¨ αποφάσεις. Τι να πω ρε παιδιά όσο το σκέφτομαι… θέλω να το ξαναδώ!
DaNaH__ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Μα το θέμα είναι ακριβώς αυτό! Όπως είπαμε η γυναίκα του δεν ήταν και κανένας δυνατός χαρακτήρας, όμως τον αγαπούσε τον σύζυγό της. Στην πορεία ίσως ανακάλυψε την αλήθεια για τον δίδυμο, όμως η αγάπη της για τον άντρα της ήταν πιο δυνατή και ανάγκαζε τον εαυτό της να μοιράζεται ανάμεσα σε δύο άντρες, ελπίζοντας πιθανώς τις περισσότερες φορές να ήταν ο πραγματικός της άντρας. Το λέει ξεκάθαρα ο Bale εξάλλου προς το τέλος πως και οι 2 άντρες μοιράζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ, τόσο στην σκηνή όσο και στην προσωπική τους ζωή, για να νοιώθουν και οι 2 ίσοι και ολοκληρωμένοι.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δε λέει πουθενά ότι μοιράζονται τα πάντα στην προσωπική τους ζωή στην τελευταία σκηνή. Προσωπικά δεν πιστεύω πως η ταινία υπονοεί πως κοιμόταν μία ο ένας με τη γυναίκα και μία ο άλλος και γενικά ότι είχαν μπει σε τέτοια διαδικασία. Δεν πιστεύω πως υπήρχε και λόγος για κάτι τέτοιο. Έχω την υποψία πως πρέπει να περιμένουμε για το dvd με commentary Πάντως οι διάλογοι και ο τρόπος που γίνονται αφήνουν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες (επίτηδες προφανώς). Ο καθένας κατάλαβε και σκέφτηκε αυτά που ήθελε. Δεν πιστεύω πως οι δικές μου ιδέες είναι απαραίτητα αυτές που ήθελε να δείξει η ταινία. Ας πούμε για την περίπτωση της γυναίκας του, πράγματι η ταινία δε δείχνει με σαφήνεια ότι είχε καταλάβει ή δεν είχε καταλάβει την ιστορία με τους δίδυμους. Μιλάμε για το τέλος τέλος της ταινίας βέβαια, γιατί αρχικά είναι 100% σίγουρο ότι δεν το έχει καταλάβει, αφού την δείχνει να σχολιάζει για τα κομμένα δάχτυλα "το αίμα δεν έχει σταματήσει να τρέχει". Αν ήξερε, θα ήξερε γιατί τρέχει το αίμα. Άσε δηλαδή που δε θα επέτρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο (ειδικά αν ήταν ο σύζυγος της αυτός που έκοψε αυτοβούλως τα δάχτυλα του). Η γνώμη μου είναι πως δεν το μαθαίνει ποτέ, αλλά αυτό δεν νομίζω πως μπορεί να υποστηριχτεί απόλυτα (όπως και το αντίθετο, μάλλον). Επίσης δε μου φαίνεται λογικό να αποφάσισε όταν είδε τον Κινέζο ο Bale να σκέφτηκε το κόλπο, γιατί αλλιώς θα ήταν ήδη γνωστό σε όλους πως υπάρχει δίδυμος αδερφός. Για ποιο λόγο να τον έχει κρύψει αφού και οι δύο ήταν μάγοι; Δηλαδή ο άλλος τι έκανε στη ζωή του; Κρυβόταν σε ένα υπόγειο περιμένοντας πότε θα σκεφτεί ο άλλος το κόλπο; Και ξαφνικά μια μέρα είδε τον Κινέζο και λέει "Πω πω τι θυμήθηκα! Έχω και έναν δίδυμο αδερφό που είναι επίσης μάγος και άρα διατεθειμένος να θυσιάσει τα πάντα" κτλ κτλ. Το πονηρό χαμόγελο του Bale τη στιγμή που βλέπει τον Κινέζο μάγο να κάνει το κόλπο μαζί με τον Jackman και προσπαθούν να καταλάβουν ποιο είναι το μυστικό, μου δίνει την αίσθηση "Είναι το ίδιο μυστικό με το δικό μου" και όχι "α, ωραίο κόλπο, να το κάνω και εγώ". Προσέξτε το αυτό (όταν ξαναδείτε την ταινία), είναι χαρακτηριστικό. Άσε που αυτός πιστεύω πως είναι ο λόγος που μαντεύει την αλήθεια για τον Κινέζο (και όχι ο Jackman).
tonypapadovic Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Ταινιάρα...Ειδικά σε σύγκριση με τις χαζομάρες που κυκλοφορούν παντου, είναι εξαίρετη επιλογή.
tonypapadovic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Ταινιάρα...Ειδικά σε σύγκριση με τις χαζομάρες που κυκλοφορούν παντου, είναι εξαίρετη επιλογή Ευχαριστώ τον Manuel που μου εξήγησε ποιος είναι ο Κινέζος! Τον είχα ξεχάσει...
Panathinaikara Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Ταινιάρα...Ειδικά σε σύγκριση με τις χαζομάρες που κυκλοφορούν παντου, είναι εξαίρετη επιλογή αυτό είναι η πικρή αλήθεια, βγαίνουν ένα σωρό ππριές και πλέον μια αξιοπρεπής ταινια μας φαίνεται φοβερή. Γενικά μιλάω, το Prestige το θεωρώ αρκετά αξιόλογη ταινία τώρα αφού έχει περάσει κάποιος καιρός. όταν το είχα πρωτοδεί, αφού είχα δει κάτι Straight Story και δε συμμαζεύεται, μου φάνηκε υπερταινιάρα
Godfath3r Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Είδα χθές την ταινία και μου άρεσε πάρα πολύ.Καλογυρισμένη με πολύ καλή ατμόσφαιρα..Επίσης δεν κάνει καθόλου κοιλιά η πλοκή κάτι που σε κάνει να την απολαμβάνεις χωρίς να κουραστείς!Πολύ καλές ερμηνείες απο Caine, Bale και Jackman.H Scarlett Johanson κάθε φορά που την βλέπω (απο το match point και μετά) μου σπάει ακόμη περισσότερο τα νεύρα...Ενώ γενικά μου άρεσε...Επαναλαμβάνεται πάρα πολύ όμως. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER ALERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και εγώ πιστεύω πως η γυναίκα δεν είχε καταλάβει τίποτα.Αυτοκτόνησε λόγω της απόγνωσης που ένοιωθε βλέποντας τον άντρα της μία έτσι και μία αλλιώς (δίδυμος). Επίσης έχω μία απορία.Στην τελευταία σκηνή, δεξιά και αριστερά του κουτιού βρίσκονταν γυάλινα κουτιά με νερό και "σκωτωμένους" Jackman?Δηλαδή κάθε φορά που έκανε το νούμερό του, ο σοσίας πνιγόταν κάτω απο την σκηνή (γιαυτό οι τυφλοί βοηθοί κάθε βράδυ μετέφεραν ένα κουτί) και ο Jackman εμφανιζόταν τόσα μέτρα απέναντι?
46+2 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Ταινιάρα!!.. Μία από τις καλύτερες φέτος!!! Τρελαθηκα με το οτι η ταινία προσπαθούσε να αποδειξει πως οι άνθρωποι μπορούμε να καταλάβουμε τη μαγεία αν κοιτάξουμε προσεχτικότερα γύρω μας αλλα επειδή θέλουμε να υπάρχει η μαγεία δεν κοιτάμε!!! Και τέλικα το απέδειξε με το να κάνει πείραμα με εμας τους θεατές!!! Όλα ήταν μπροστά στα μάτια μας κι εμείς δεν τα είδαμε!!!! Πιστεύω ότι ο Bale από την αρχή είχε βάλει τον δίδυμο αδερφό του στο παιχνίδι. Φαίνεται και στη σκηνή που γνωρίζει τη γυναίκα του και αυτή μπαίνει σπίτι της κι αυτός σκάει πίσω της. Εξάλλου γι' αυτό κατάλαβε και το κόλπο του Κινέζου!! Η γυναίκα του νομίζω ότι στο τέλος τα είχε καταλάβει όλα αλλά δεν τολμούσε ούτε να το ομολογήσει, γιατι καλώς ή κακώς αυτή η κατασταση τους είχε φτιάξει μια άνετη ζωή , με πλούτη και φήμη. Ήταν απελπισμένη αλλα εκείνη την εποχή θα ήταν δύσκολο να αποκαλυφθεί ένα τετοιο μυστικό και αυτη ηταν πολύ δειλη για να το πει δυνατα ακόμα και στον εαυτο της. Γι'αυτο και αυτοκτονησε, νομιζω!!! Πάντως η ταινία με έβαλε σε διαδικασία να δω ξανά παλιές ταινίες του σκηνοθετη και δεν ξέρω... Έχω πάθει πλάκα!!! Αντε να βγει κι ο καινούριος Batman:-D
46+2 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 GODFATH3R: Επίσης έχω μία απορία.Στην τελευταία σκηνή, δεξιά και αριστερά του κουτιού βρίσκονταν γυάλινα κουτιά με νερό και "σκωτωμένους" Jackman?Δηλαδή κάθε φορά που έκανε το νούμερό του, ο σοσίας πνιγόταν κάτω απο την σκηνή (γιαυτό οι τυφλοί βοηθοί κάθε βράδυ μετέφεραν ένα κουτί) και ο Jackman εμφανιζόταν τόσα μέτρα απέναντι? Αυτή ηταν η πρώτη ερωτηση που καναμε ολοι. O τρόπος που γινοταν το κολπο ηταν αυτος. Αλλα ηταν ο αληθινος Jackman απεναντι??? Κι εγω αυτο πιστευα μέχρι τη στιγμη που θυμηθηκα οτι οταν το δοκιμασε το κολπακι πρωτη φορα μόνος του εμφανιστηκε ο κλωνος απεναντι και ο άλλος τον σκοτωσε. Απεναντι!! Δηλαδη ειναι σαν να σκότωσε ο σωσιας τον αληθινο , γιατι ο αληθινος εμφανιζεται παντα σε άλλο σημειο. Δεν ξερω αν το εξηγησα καλα... Αν συμβαινει ετσι τοτε ο αληθινος πεθανε και στις παραστασεις ο πρωτος κλωνος σκοτωνε τους επομενους??
Str Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 πολυ καλη ταινια... και την ειδα 2 μερες μετα το Illusionist (dvd-rip) και οι 2 τα σπασανε BTW, το illusionist το ψιλοπεραν στο ντουκου η απλα εγω δεν του ειχα δωσει σημασια οταν βγηκε???
mert Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δεν την εχω δει ακομη αλλα η8ελα να δοκιμασω να γραψω ετσι για να πατανε ολοι με το ποντικι τους και να νομιζουν οτι γραφω σποιλερ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.