Προς το περιεχόμενο

The Prestige (2006)

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The Prestige (2006)

Ειλικρινά απορώ πως μερικές ταινίες ξεφεύγουν από το forum μας… Έστω και έτσι απλά σαν ¨φιλική πρόταση¨ να ρίξτε μια ματιά σε κάποιες χωρίς φαμφάρες και υπερβολές…

Μόλις την είδα και μου άρεσε πολύ. Το cast προϊδεάζει για μια καλή ταινία αλλά σαφώς δεν φτάνει μόνο αυτό. Η ατμόσφαιρα της εποχής δεν είναι ότι πιο ακριβές αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται και δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό. Η μάχη των δυο πρωταγωνιστικών χαρακτήρων είναι άριστα δοσμένη και κλιμακώνεται επίσης άριστα. Hugh Jackman και Christian Bale αποδίδουν εκπληκτικά στους ρόλους τους ενώ ο Michael Caine σαφώς και είναι υπεράνω κάθε κρητικής. Η κάποτε συμπαθέστατη μου Scarlett Johansson έχει αρχίσει και επαναλαμβάνεται επικίνδυνα στις ερμηνείες της (ίσως φταίει ο αρχικός ενθουσιασμός, ίσως το μικρό της ηλικίας της και μακάρι να βγω λάθος στο μέλλον) ενώ κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η άψογη ερμηνεία του David Bowie τoν οποίο θα πρότεινα χαλαρά για ειδικό βραβείο!

8/10

Περιμένω με ενδιαφέρον τις δικές σας απόψεις…

post-3998-12906294124_thumb.jpg

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ την είδα την ταινία την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν όντως ωραία ταινία και είχε ωραία ατμόσφαιρα. Η μόνη μου "ένσταση" είναι ότι θα μπορούσε να μην υπάρχει το στοιχείο της φαντασίας. Αλλά OK χωρίς αυτό δεν θα ήταν ίδια η πλοκή.

Αυτό που μου άρεσε στην ταινία είναι πως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ήταν καλός ή κακός. Δεν μπορούσες να ταχθείς ούτε με το μέρος του ενός ούτε και του άλλου. Προσωπικά όμως η συμπάθειά μου έγερνε προς τον Hugh Jackman.

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την εξέλιξη της ταινίας αλλά δεν θα ήθελα να τις αναφέρω αυτήν την στιγμή για να μην χαλάσω την έκπληξη σε όσους σκοπεύουν να την δουν. Αν κάποιος στην συνέχεια αναφερθεί σε λεπτομέρειες μπορεί να τις θέσω. :)

Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. είχε ένα τέλος πολύ καλό(έμεινα...) Την προτείνω σε όλους. Και όσο για την Scarlet και τιποτα να μην λεει ή να κάνει, μου αρκεί που υπάρχει.....

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την εξέλιξη της ταινίας αλλά δεν θα ήθελα να τις αναφέρω αυτήν την στιγμή για να μην χαλάσω την έκπληξη σε όσους σκοπεύουν να την δουν. Αν κάποιος στην συνέχεια αναφερθεί σε λεπτομέρειες μπορεί να τις θέσω. :)

Μπορείς κάλλιστα να γράψεις τις απορίες σου αν τις... χρωματίσεις με λευκό χρώμα για να μην μας χαλάσεις την ταινία.

Συγκεκριμένα μπορείς να γράψεις ως ακολούθως:

>[color=white]αυτό το κείμενο θα είναι κρυμμένο[/color]

Έτσι το παραπάνω κείμενο θα φανεί ως εξής:

εδώ βάζουμε ό,τι θέλουμε να κρύψουμε

και για να το δει κάποιος θα πρέπει να το επιλέξει με το ποντίκι. ;)

Δημοσ.

Απο τις καλυτερες ταινιες που παιζονται αυτο το καιρο και οχι μονο!!

Αλλα δεν καταλαβα γιατι ειναι καταλληλο πανω απο 17 χρονων.

Δημοσ.

TSOPK το πρόσεξα και εγώ στο φυλλάδιο του Village αλλά πρέπει να έχει γίνει λάθος δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Εξάλλου στο IMDB είναι καταχωρημένη ως Κ13.

Φίλε/φίλη DaNaH__ έχω και εγώ αρκετά πράγματα που θέλω να συζητήσω για την ταινία μιας και δεν ευχαριστήθηκα συζήτηση μετά με την παρέα μου γιατί ήταν αργά και το διαλύσαμε. Γιʼ αυτό και περιμένω να το δει κόσμος και να συζητήσουμε εδώ μερικές απόψεις.

Προσοχή Spoiler

Για παράδειγμα μου έκανε εντύπωση το γεγονός του ότι ήταν στημένο από τον Hugh Jackman/Robert Angier να φανεί ότι τον δολοφόνησε ο Christian Bale/Alfred Borden και αυτό γιατί δεν εμφανίζεται στο κοινό του θεάτρου μετά την στιγμιαία εξαφάνιση του στην παράσταση. Άσε που έμεινα με την απορία… ο Michael Caine τελικά ήταν ¨σύμμαχος¨ με τον Christian Bale από την αρχή;

Παρακαλώ μεγάλη προσοχή στα spoiler για το συγκεκριμένο έργο η δομή του σεναρίου βασίζεται στην αλληλουχία τους!

Δημοσ.

όντως πολύ ωραία ταινιούλα τα αξίζει τα λεφτά της και πάλι όπως στο μεμεντο προσπαθείς να καταλάβεις την ταινία για περισσότερο από όσο αυτή διαρκεί.

προς innersense

δεν ήταν από την αρχή αλλα αφού κατάλαβε ότι είχε χάσει τον έλεγχο πιστεύω, και δεν βγήκε στην σκηνή επειδή ίσως αυτός να το σκηνοθέτησε να κατέβει ο cane κάτω την συγκεκριμένη μέρα αλλα και πάλι θα μου πείς πως το ήξερε ότι την ίδια μέρα θα κατέβαινε και ο bale.Μία άλλη εκδοχή είναι να άκουσε τον cane να φωνάζει για το κλειδί και όταν μεταφέρθηκε να κρύφτηκε κάπου.

Δημοσ.

Εξαιρετική ταινία

Nα συμπληρώσω σε όσα ειπώθηκαν πως ο χαρακτήρας του Tesla έχει πραγματικές αναφορές όσον αφορά την δράση του και τα επιτεύγματά του στην ταινία, ασχέτως αν στην πραγματικότητα υπήρξαν επιτυχημένα ή όχι

Δημοσ.

εγώ την είδα εχθες !

πανέμορφα σκηνικά και εξαιρετικό cast.

Αξίζει να την δείτε.

Ειδικά το τελος είναι απίστευτο !

οσον αφορά τα Spoiler .... εχω και εγώ την ίδια αποροία με το 2ο.

Δημοσ.

Ευφυης σκηνοθεσια,εξαιρετικο σεναριο (ισως σε ενα σημειο "ξενισει" λιγο γιατι αγγιζει το υπερφυσικο) γεματο ανατροπες,αριστες ερμηνειες απο τους πρωταγωνιστες,ισως με κορυφαιο τον Bale,και βεβαια μια ταινια εγκεφαλικη,που σε βαζει να σκεφτεις και σε υποβαλλει με την ατμοσφαιρα της.

Επισης,οφειλω να ομολογησω οτι και ο Jackman ειναι ενας πολυ καλος ηθοποιος,και βεβαια ο Cane εγγυηση.Η Scarlet περναει απαρατηρητη κατα τη γνωμη μου!

Ο,τι καλυτερο εχει κυκλοφορησει τον τελευταιο καιρο....4+/5

Δημοσ.

Το καστς οντως ειναι καλο αλλα μου εχει τυχει αρκετες φορες να εχει καλο καστ και η ταινια να ειναι πατατα.

Δημοσ.

OK ας θέσω λοιπόν τις απορίες μου:

Προς το τέλος της ταινίας η σύζυγος του Bale που του φωνάζει "ξέρω ποιός/τι είσαι", πιστεύετε πως ήξερε ότι είναι δίδυμοι; Το έχω συζητήσει με διάφορους και άλλοι λένε ναι και άλλοι όχι. Όσοι υποστηρίζουν ότι το ήξερε, βάζουν σαν επιχείρημα την ερώτηση που του έκανε "με αγαπάς;" και ότι ανάλογα με την απάντηση καταλάβαινε αν είναι ο σύζυγός της ή όχι. Κάτι σαν password δηλαδή. Το αντεπιχείρημα είναι πως αν το γνώριζε γιατί να τον ρωτάει εμμέσως και να μην του λέει "ποιος από τους 2 είσαι;". Ή εύλογη απάντηση κατά την γνώμη μου είναι η προφανής: για να μην υποψιαστεί το κοινό ότι πρόκειται για δίδυμους. Πάντως και εγώ δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο αν το γνώριζε ή όχι.

Για άλλο σημείο τώρα: μερικοί θεωρούν πως η γυναίκα του Bale δεν αυτοκτόνησε, αλλά ότι την "αυτοκτόνησε" ο δίδυμος αδελφός για να μην πει την αλήθεια στην Scarlet, όπως και είχε απειλήσει. Με αυτό το σημείο δεν συμφωνώ όμως. Πιστεύω πως αυτοκτόνησε από μόνη της.

Τελευταίο σημείο που θέλω να μου πείτε τι πιστεύετε: τι δήλωνε η τελευταία σκηνή της ταινίας που έδειξε τον Hugh Jackman μέσα στο κουτί με το νερό; Τι συμβόλιζε αυτή η σκηνή;

Όσον αφορά τον Cane (ένας αναμφισβήτητα ανυπέρβλητος ηθοποιός) πιστεύω ότι υποστήριζε τον Jackman σε όλη την ταινία, αλλά κατάλαβε πώς στο τέλος εκείνος έχασε τον έλεγχο, για αυτό και βοήθησε τον Bale.

Αυτά είχα να πω!!!

Δημοσ.
Εξαιρετική ταινία

Nα συμπληρώσω σε όσα ειπώθηκαν πως ο χαρακτήρας του Tesla έχει πραγματικές αναφορές όσον αφορά την δράση του και τα επιτεύγματά του στην ταινία, ασχέτως αν στην πραγματικότητα υπήρξαν επιτυχημένα ή όχι

Καθώς και για την διαμάχη του με τον Edison.

Δημοσ.

@ Danah

Ναι, η γυναίκα του Christian Bale ήξερε ότι είναι δίδυμοι. Ή έστω, το συμπέρανε αργότερα. Εξ ου και άρχισε να τρελαίνεται.

Κι εγώ πιστεύω ότι αυτοκτόνησε πάντως.

Η τελευταία σκηνή δε νομίζω πως συμβόλιζε τίποτα. Απλώς έστίαζε σε ένα από τους πεθαμένους εαυτούς του Hugh Jackman. Για να τονίσει πάλι το κλου της λύσης.

Επίσης, συμφωνώ ότι ο Michael Caine δεν υποστήριζε τον Bale από την αρχή, αλλά δεν έδωσα και τόση σημασία σ'αυτό το σημείο. Αν θυμάμαι καλά, μου φάνηκε πως το άφηνε επίτηδες μετέωρο μέσα σ'όλα, δεδεμένου ότι και γενικά ο σκοπός της ταινίας ήταν να μην σ'αφήσει να πάρεις το μέρος κανενός. Εγώ βέβαια μισώ τον Christian Bale από τότε που τριγυρνούσε σα χαζός στο Velvet Goldmine κι από τότε ποτέ δεν παίρνω το μέρος του στις ταινίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...