Προς το περιεχόμενο

Ποσες γραμμες κωδικα εχετε γραψει σε 1 προγραμμα?

PATRINOS06

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
σ'εφχαριστω. Τωρα τρεχει

Σιγα μην ετρεχε

program Hello;

begin

writeln("hello world");

readln;

end.

ελειπε ακομα ενα 40% των απαιτουμενων γραμμων

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό που δουλεύω αυτή την στιγμή. Μια βάση δεδομένων για πλήρη διαχείρηση ενός ΙΕΚ. Η βάση σε SQL Server και το περιβάλλον σε Delphi 7. Γύρω στις 14000 γραμμές και συνεχίζω ακόμη...

Δημοσ.

...και δεν κρατήθηκα με τίποτε.

Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε ήταν πως αν αξίζει να γράψει κάποιος εδώ είναι για να γράψει το μικρό ή το μεγάλο το πολύ ή το λίγο.

Είμαι κάτω του μέσου, το μεγαλύτερο πρόγραμμά μου χωρίς να θυμάμαι ακριβώς κάποιο δεν ξεπέρναγε τις 999 (γιατί όχι 1000; μα καλά υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν ΤΟΟΟΟΣΟ κώδικα;) γραμμές σε C (K&R) ή FORTRAN 75.

Για να κάνω μια δουλειά ΠΑΝΤΑ γράφω ΠΟΛΛΑ προγραμματάκια (μικρά και γρήγορα) και τα βάζω να τρέχουν με αρχεία ομαδοποιημένης εκτέλεσης (τώρα πια και παράλληλα). Αυτό είναι το προσωπικό μου ύφος προγραμματισμού ίσως διότι είμαι δάσκαλος, ίσως διότι μου αρέσει να μιλάω πολύ και να γράφω λίγο, δεν ξέρω... Και φυσικά σχεδόν κανείς άλλος δεν χρησιμοποίησε ποτέ κώδικά μου ως έχει.

Αν σταθώ σε κάτι άλλο αλλάζοντας το ερώτημα:

"Πόσες γραμμές κώδικα έχετε γράψει συνολικά στην ζωή σας;"

εδώ ίσως και λόγο ηλικίας θα ρίχνω σε πολλούς.

Παρόλα αυτά η γενιά μου αν προγραμμάτιζε (στην Ελλάδα τότε είμασταν 5-6 κατοστάρικα προγραμματιστές με την ΤΟΤΕ έννοια του όρου σήμερα πολύ λιγότεροι ή πολλοί περισσότεροι ανάλογα με την σημερινή έννοια), προγραμμάτιζε έντεχνα-με φειδώ-ψειριάρικα κάπως έτσι και όχι μπόλικα. Και για να το εξηγήσω αυτό θα πω το πείραγμα που κυριαρχούσε στην παρέα μου και με αφορούσε την δεκαετία του 80 (αρχές):

"Ο chiossif θα βγάλει γκόμενα όταν θα μάθουν οι γυναίκες fortran."

(κορίτσια, σχωράτε την έκφραση την μετέφερα πιστά).

Δημοσ.

Chiossif είσαι αρχηγόπουλο! :-)

Μετά από κάποια χρόνια καταλαβαίνεις οτι απλά δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Σε αντίθεση με άλλους τομείς το μέγεθος δεν μετρά τόσο όσο η ποιότητα και ο τρόπος σκέψης του αλγορίθμου.

Δημοσ.
LOL βαζαμε και το

>
program LOL (input, output);
..
..

Aν θυμαμαι καλα....8-)

Το (input, output) δεν ξέρω τη κάνει, αλλά χωρίς αυτό, τα προγράμματα τρέχουν κανονικά (σε μένα)

Σιγα μην ετρεχε

program Hello;

begin

writeln("hello world");

readln;

end.

ελειπε ακομα ενα 40% των απαιτουμενων γραμμων

Λάθος δεν πρέπει να βάλεις " " αλλά ' '

Δημοσ.

Περίπου 16.000 γραμμές κώδικα σε C/C++ Builder όπου βέβαια 10 με 12% είναι κώδικας προερχόμενος από το IDE, οπότε άντε ας πούμε κάπου στις 14.000 γραμμές (τελική τιμή :D).

Δημοσ.

Λοιπόν (τελευταία project που ασχολήθηκα):

PHP:

2500 γραμμές κώδικα (1500 γραμμές κώδικας, 1000 γραμμές html layout) ως κομμάτι υπάρχοντος site με κώδικα 20000+ γραμμές κώδικα.

SQL:

750 γραμμές κώδικα (Σε stored procedures στην Sybase) ως addon υπηρεσία σε εφαρμογή με 100,000+ γραμμές κώδικα.

Δημοσ.

και εγώ κοντά στις 2500-3000 γραμμές είναι το ρεκόρ μου, όλο το πρόγραμμα δικό μου, ήταν ένα πρόγραμμα διαχείρησης φροντιστηριου [κάπου το χω ακόμα] λίγο μετά από όταν είχα τελειώσει προγραμματιστής, χωρίς αντικειμενοστραφή σε Borland Pascal 7. Το πρόγραμμα δούλευε 'σφεντόνα' σε πολύ παλιά μηχανηματα, ανεβάζοντας όλα τα αρχεία στη μνήμη, με δείκτες [που τα θυμήθηκα τώρα ασε - μιλάμε για 15 χρόνια πρίν]. Πάντως η πιο "φλύαρη" γλώσσα που έχω συναντήσει είναι η cobol. Πολλές δηλώσεις μεταβλητών για το τίποτα. Μετά ασχολήθηκα με τεχνικά θέματα και το ρεκόρ παρέμεινε ...

Τώρα αν μου ζητήσει κάποιος μια αλλαγή στο πρόγραμμα, θα κάνω κάνα μήνα μόνο για να ξαναθυμηθώ τις μεταβλητες και τη δομή...

Δημοσ.

De mporw na katalavw to noima tou topic....ti simasia exei to megethos (lollollol)?

5 grammes kwdika mporei na einai pio simantikes apo alles 50000....

p.x. an grapseis int x; kai apo katw x = 5; exeis 2 grammes. an grapseis int x = 5; exeis mia....

Anyways, se proswpika project prepei na mai kapou stis 15000...

twra sti douleia allo thema as min pame ekei katholou :)

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια

Προγραματιζω ερασιτεχνικα σε Visual basic 6.0.Ρεκορ μπορω να πω για ενα προγραματακι που εφτιαξα(6000) .αποτελειται απο πολλες φορμες .Ο κωδικας ηταν απλος και οχι ο γρηγοροτερος .Στην δευτερη εκδοση του συγκεκριμενου προγραματος καπως εξαλειφονται.

Δημοσ.

Προσπάθησα να κάνω ένα τάβλι στην vb 6.0 και έφτασα της 600 με 700 γραμμες μπερδεύτικα και το παράτησα.

Λίγους μήνες μόνο μετά ξεκίνησα την πτυχιακή μου και έφτασα της 1800 περίπου γραμμές σε 1 μόνο module level και έχω γύρω στα 5-6, την πτυχιακή θα την συνεχίσω (μετά από συννένόηση που συμτωμάτικά έκανα σήμερα με τον καθηγητή ) σε vb 2005 υπολογίζω ότι μέχρι να την παραδώσω ισως ξεπεράσω της 5000 γραμμές (χωρις σχόλια και κενές γραμμές) πλήρως λειτουργικού και απόλυτα επάγγελματικου κώδικα.

όταν την παραδώσω θα σας ενημερώσω σχετικά.

lefi Copyright © 2007 απόσπασμα από το βιβλίο "Η ιστορία της ζωής μου" Εκδοσεις Ψώνιο.

Δημοσ.

Tin epoxi ton dinosavron se Cobol RM 1100 grammes !

καλημερα σε ολους.θα ηθελα να παρακαλεσω αρχικα όσους δεν ασχολουνται με προγραμματισμο να μην ποσταρουν και ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ,μην αλλαξετε τα φωτα στο θεμα!

Επειδη οι insomniacs ειμαστε πολλοι και αρκετοι απο εμας εδω (δεν μιλαω για μενα) ειναι "βαρβατοι" προγραμματιστες ξεκινησα αυτο το θεμα για να μιλησουν ατομα που προγραμματιζουν σχετικα με τις "επιδοσεις" του ο καθενας.(φερτε και το καλαμι σας μην φοβαστε!! lol lol)

αυτο που ζηταω απο εσας ειναι να μου απαντησετε

1)σε ποια γλωσσα υλοποιησατε το προγραμμα σας

2)ποσες γραμμες ηταν

3)αν ηταν υποπρογραμμα η ειχατε ενα κομματι να postάρετε ποσες γραμμες ηταν το "μεριδιο" σας

ευχαριστω πολυ και ξεκινω

οντας αρχαριος,σε ANSI C, περ.110 γραμμες

περιμενω τις εμπειριες σας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...