Προς το περιεχόμενο

Ποσες γραμμες κωδικα εχετε γραψει σε 1 προγραμμα?

PATRINOS06

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σε ολους.θα ηθελα να παρακαλεσω αρχικα όσους δεν ασχολουνται με προγραμματισμο να μην ποσταρουν και ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ,μην αλλαξετε τα φωτα στο θεμα!

Επειδη οι insomniacs ειμαστε πολλοι και αρκετοι απο εμας εδω (δεν μιλαω για μενα) ειναι "βαρβατοι" προγραμματιστες ξεκινησα αυτο το θεμα για να μιλησουν ατομα που προγραμματιζουν σχετικα με τις "επιδοσεις" του ο καθενας.(φερτε και το καλαμι σας μην φοβαστε!! lol lol)

αυτο που ζηταω απο εσας ειναι να μου απαντησετε

1)σε ποια γλωσσα υλοποιησατε το προγραμμα σας

2)ποσες γραμμες ηταν

3)αν ηταν υποπρογραμμα η ειχατε ενα κομματι να postάρετε ποσες γραμμες ηταν το "μεριδιο" σας

ευχαριστω πολυ και ξεκινω

οντας αρχαριος,σε ANSI C, περ.110 γραμμες

περιμενω τις εμπειριες σας

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλημέρα!

το μεγαλύτερο ως τώρα πρόγραμμα που έχω φτιάξει είναι αρκετές χιλιάδες γραμμές στην Visual Basic. Τώρα σε .NET δύσκολα να τις περάσω μιας και πολλά έχουν απλοποιηθεί ή έχουν ενσωματωθεί σε βιβλιοθήκες.

βέβαια στον αριθμό των γραμμών έχει ρόλο και ο τρόπος που γράφει ο καθένας.

ας πούμε εγώ γράφω αρκετά αραιά και πολλά σχόλια ώστε να μπορώ να βρίσκω γρήγορα αυτό που θέλω.

Δημοσ.

Λίγο λιγότερες από 10.000 για ένα game που είχα φτιάξει πριν χρόνια σε C++ και γύρω 5000 C++ μαζί με 1200 assembly για έναν απλό compiler που έχα γράψει.

Δημοσ.

Γύρω στις 700 γραμμές σε VB 6.0, από τις οποίες οι 50 περίπου ήταν copy/paste από άλλους. Δεν το τελείωσα ποτέ, γιατί το βαρέθηκα, αλλά όσο έφτιαξα πήγαινε καλά.

Βέβαια δεν έχει σημασία το μέγεθος του προγράμματος, όσο το τι κάνει, το concept του, το πως είναι γραμμένο και ειδικά το τι ανάλυση έχει προηγηθεί. Στο τελευταίο θέμα δεν τα πάω καλά. Συνήθως ξεκινάω να γράφω, χωρίς να έχω πλήρη ίδεα εκ των προτέρων για το τι θέλω να βγει στο τέλος. Άλλωστε το κάνω μόνο για hobby.

.NET δεν δοκίμασα να μάθω, αλλά από τα λίγα που έχω ακούσει είναι πολύ πιο εξελιγμένη από την 6.0 και σε λιγότερες γραμμές κάνεις πιο πολλά μαγικά :P

Κάποτε δοκίμασα και Visual C++, αλλά αποδείχτηκε πολύ βάρβαρο σπορ και την παράτησα πρόωρα.

Δημοσ.

Είχα φτιάξει ένα πρόγραμμα για το μαγαζί του πατέρα μου, έσοδα-έξοδα-ΦΠΑ και ότι άλλο χρειαζόμουνα για την εφορία.

Το είχα φτιάξει σε Clipper το 1994 και αργότερα το είχα μεταφέρει σε Ms Access.

Εκτοτε, δυστυχώς, δεν έκανα κανένα άλλο, μιας και στην δουλειά τώρα δεν είμαι σαν προγραμματιστής αλλά σαν χειριστής.

Δημοσ.

Εγώ γύρω στις 9400 γραμμές για ένα freeware πρόγραμμα που είχα φτιάξει παλιότερα σε Visual Basic. Πιστεύω θα μπορούσε να έχει γίνει με πολύ λιγότερες.

Δημοσ.

Σε C# κυριως γραμμενη η Βιβλος Υπερχρονισμου 1.49 ηταν 194000 γραμμες δειτε εδω και συνεχως αυξανει :-) η εκδοση 1.51 εφθασε τις 234000 γραμμες!

Οφειλω να σημειωσω οτι δεν ειμαι καποιος επαγγελματιας προγραμματιστης και φυσικα το ολο πακετο αποτελειται απο πολλα αρχεια.

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχω φτιάξη μέχρι τώρα :D

Η γλώσσα είναι Pascal

>program charactercount;

uses crt;
var
lettercount,digitcount :integer;
character: char;
begin
clrscr;
lettercount:= 0;
digitcount := 0 ;

while character <>'#' do
begin
readln (character);
if ('a'<=character) and (character <='z') then
lettercount:= lettercount +1
else if ('0'<=character) and (character <='9') then
digitcount:= digitcount +1
end;
writeln ('brethikan ',lettercount, ' grammata kai ', digitcount,' psifia');
writeln;
repeat until keypressed;
end.

Δημοσ.

Πριν 6 χρόνια, 54 οθόνες (δεν θυμάμαι γραμμές) σε Τ.Pascal το οποίο έλεγχε τη συνεκτικότητα γραφήματος. Άθλιο πρόγραμμα, βιαστικά μισοτελειωμένο, δεν δούλευε και με πολλές ακμές αλλά τέλος πάντων τη μία φορά που χρειάστηκε να το τρέξω μπροστά σε κόσμο ήμουν τυχερός και το output ήταν αυτό που έπρεπε.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι το θέτεις και πολύ σωστά, μιας και πολύς κώδικας γίνεται auto-generate πλέον.

Στο ερώτημά σου: ένα mini λειτουργικό για x86 επεξεργαστή γύρω στα 10k C και assembly. Επίσης, ένα compiler για C για το προηγούμενο λειτουργικό γύρω στα 3K.

Δημοσ.

Πριν από πολλά πολλά χρόνια για την εταιρεία που δούλευα είχα φτιάξει ένα πρόγραμμα που μετέτρεπε τα daily totals αρχεία από ένα ΙΒΜ ταμειακό σύστημα σε ascii text files για να τροφοδοτήσει το backoffice σύστημα του πελάτη που έτρεχε σε AS400.

Το βασικό πρόγραμμα, που έτρεχε σε ένα περίεργο είδος GW Basic, ήταν περίπου 150 γραμμές κώδικα αλλά καλούσε άλλες 4-5 εξωτερικά υποπρογράμματα που το κάθε ένα ήταν υπεύθυνο για την μετατροπή ενώς συγκεκριμένου αρχείου.

Το κάθε υποπρόγραμμα ήταν καμμιά 200-300αριά γραμμές κώδικα ανάλογα επειδή έπρεπε να γίνουν και εσωτερικές μετατροπές στα data.

Στα παραπάνω υπολογίστε και ένα αρχείο με τις ανάλογες οθόνες για την κάθε εφαρμογή γιατί τότε ΟΛΑ τα φτιάχναμε εκ του μηδενώς.

Ήταν ότι ποιό μεγάλο έχω φτιάξει ποτέ...

Ωραίες εποχές. :)

Σπαστικές μεν σε σχέση με το σήμερα ΑΛΛΑ πολύ καλές επειδή για να φτιάξεις μία εφαρμογή έπρεπε να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις τα πάντα και να λάβεις υπόψιν όλες τις πιθανές και απίθανες περιπτώσεις...

Δημοσ.
Ξέχασες να γράψεις program στην αρχή

Nαι αυτο χρειαζεται στην Pascal (τι θυμηθηκα κι εγω μετα απο 15 χρονια)....:?

Ειχα μαθει εντελως τα βασικα σε Unixoειδεις οθονες τωρα δε θυμαμαι ουτε το 1%!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...