IKARIWTHS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 paidia eimai se thesh na pw pws douleuw edw kai 3 bdomades me linux...prwth fora pou mporw na kanw sxedon ta pada xwris windows sto thema mas twra,exw 2 erwthseis. 1)pws tha kanw ta ubuntu 6,10 pou exw na adalaxoun arxeia me kinhta nokia kai ericsson? 2)den exw kanei akoma thn webcamera mou intel cs330 na doulepsei Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakomo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Για το 1 θα χρειαστείς το πακέτο gnome-bluetooth. Μετά θα ανοίγεις τον manager από το applications -> accessories και οτι θες να στείλεις από το pc στο κινητό θα του πατάς δεξί κλικ -> send to κτλ. Από κινητό προς pc απλώς θα στέλνεις προς την συσκευή του pc (θα στην εμφανίζει το κινητό στην ανίχνευση) Για το 2 δεν ξέρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Opix Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Χρησιμοποιώ ubuntu 8.10 σε asus eee pc Δεν μπορώ να στείλω αρχεία από το pc προς άλλη συσκευή (κινητό). Αλλά λαμβάνω κανονικά αυτά που στέλνω απο το κινητό όπως περιγράφει από πάνω ο Jiakomo. Πού πρέπει να κάνω δεξί κλικ και send to...? Στο about που έχει το εικονίδιο του bluetooth γράφει: "gnome-obex-server 0.11.0 Λήψη αρχείων από συσκευές Bluetooth." Λήψη αρχείων! Για την αποστολή όμως τι πρέπει να κάνω? Ποιο προγραμμα χρειάζομαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Κανονικα γινεται με δεξι κλικ στο αρχειο > send to απο τον nautilus, οπως στην εικονα. Αν, - εισαι σε laptop που εχει κοινο διακοπτη για το ασυρματο και το bluetooth ή/και - μπορεις να "δεις" το laptop απο το κινητο, αλλα οχι το κινητο απο το laptop, τοτε φταιει ο παντου εμπλεκομενος network manager. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Opix Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μπορώ να επιλέξω αν θέλω ανοιχτω το bluetooth ή το wifi ή και τα δύο. Ακόμη, στο δεξί κλικ δεν υπάρχει επιλογή send to (αποστολή προς ή κάτι τέτοιο) Άσχετα με το αν θα λύσει το πρόβλημα, πώς μπορώ να το προσθέσω? Όλα τα σχετικά how tos που βρήκα, λένε: 1. Create a launcher on your desktop. 2. In the Command field, put the following line gnome-obex-send %s αλλά εμένα η εντολή gnome-obex-send %s δεν δουλεύει και αν τη βάλω στο τερμιναλ μου επιστρέφει bash: gnome-obex-send: command not found Και από τις δύο συσκευές μπορώ να δω την αλλή. Από το κινητό στέλνω κανονικά αρχεία και στο λαπτοπ στο bluetooth properties, add device, βρίσκει το κινητο κανονικα Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Ε βαλε οτι σου λειπει τοτε >sudo apt-get install nautilus-sendto gnome-vfs-obexftp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Opix Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Ουφ... καλά να πάθω να πατάω κουμπάκια! Λοιπόν, έκανα remove τον network-manager και δεν έχω internet wifi. Πριν το βγάλω όμως έβαλα τον gnome-network-admin και έχω από ethernet Προσπάθησα δηλαδή να κάνω αυτό που λές εδ'ω http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=295746&highlight=bluetooth+ubuntu Τι κάνουμε τώρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Ανοιγεις τον gnome-network-admin >sudo network-admin Εκει μεσα θα πρεπει να σου εχει τα 2 interfaces, ασυρματο και ενσυρματο. Πατας δεξια που λεει ιδιοτητες και τα υπολοιπα ειναι αυτονοητα για να τα ρυθμισεις. Τελος πατας να μπει tick [v] στο κουτακι διπλα απο τη συνδεση που θες να ενεργοποιησεις και τελειωσες. Υποψη σου οτι το gnome-network-admin δεν μπορει να διαχειρηστει αμεσα δικτυα με wpa. Το κανει εμμεσα. Θες καποιο αλλο προγραμμα να αναλαβει το wpa (κλειδια κλπ) και το gnome-network-admin θα αναλαβει την ασυρματη συνδεση. πχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Opix Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 χίλια ευχαριστώ! τελικά επανέφερα τον παλιό "καλό" γνωστό network-manager και όλα καλά με bluetooth. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Την "ποιοτητα" του network manager θα την καταλαβεις σε λιγο καιρο που θα μπλεχτει καπου αλλου και δεν θα ξεκολαει γιατι ξερει οτι εκεινο ειναι το "σωστο" και οχι αυτο που λες εσυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.