Members gsarig Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Members Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 γιατί είχα ακούσει από έναν ότι είχε κάνει ένα backup έναν σκληρό δίσκο 40GB σε 2 σχεδόν DVD..... Εξαρτάται τι εννοείς με τη λέξη backup. Μπορείς να κάνεις backup τα έγγραφά σου (μουσική, ταινίες, έγγραφα office κλπ). Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως είναι καλύτερο απλώς να τα γράψεις σε μερικά δισκάκια, χωρίς να τα συμπιέσεις, ώστε να έχεις ανά πάσα στιγμή άμεση πρόσβαση σε αυτά (χωρίς να χρειάζονται αποσυμπίεση). Υπάρχει όμως και το backup όλου του δίσκου, που γίνεται με προγράμματα όπως το Norton Ghost. Σε αυτή την περίπτωση αποθηκεύεις κυριολεκτικά ο,τιδήποτε υπάρχει εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή σου (λειτουργικό, εγκατεστημένα προγράμματα, αρχεία, registry κλπ). Με αυτό τον τρόπο μπορείς να επαναφέρεις τον υπολογιστή σου ακριβώς στην κατάσταση που ήταν τη στιγμή που έκανες το backup, ακόμη και μετά από format. Νομίζω πως σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, είναι δυνατό να αποθηκεύσεις έναν δίσκο π.χ. 40GB σε δύο dvd.
AdithetoS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 accipio, ήσουνα κατατοπιστικότατος νομίζω απάντησες και στις 2 ερωτήσεις που υπέβαλα! ΕΧΑΡΧΕΙΑ_CITY ζητώ συγνώμη αν μπέρδεψα λίγο τις ερωτήσεις... βασικά πάνε μαζί αυτές οι ερωτήσεις και τις έκανα χώρια! απλά είχα ακούσει ότι αυτά τα προγράμματα κάνουν αυτές τις 2 λειτουργίες και δεν ήξερα αν όντως είναι έτσι γιατί από έναν το άκουσα και ήθελα να ξέρω πραγματικά τι γίνετε! επίσης το πρόγραμμα που μου είπες το βρήκα και έκανα ένα πείραμα με ένα αρχείο wav κι από 12MB πχ που ήταν το έκανε 10mb! μήπως χρειάζεται να κάνω κάτι ιδιέτερο ? ? ? σας ευχαριστώ πάντως όλους ως τώρα ααααα... όμορφα! το 2ο θέλω να κάνω. αλλά σε έναν δίσκο που δεν έχει λειτουργικό μέσα. πειράζει? είναι οκ αυτό το πρόγραμμα που πρότεινες?
mythbuster Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Re paidia egw thelw na simpiesw se megalo pososto arxeia image opws einai ta iso, bin k.t.l. exw vrei programma poy mporei na simpiesei se pososto anw toy 60% kathoti kanei ena iso 8gb mono 2gb alla exei ena megisto kako poy einai oti argei ypervolika kathoti thelei toylaxiston 15-20 wres gia ti simpiesi kai allo toso gia tin aposimpiesi. Xerei kaneis kanena kalitero programma poy na min argei toso poly kai na kanei poly kali simpiesi? An nai poio programma einai ayto? Sas euxaristw poly.
disqualified Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 χμμμ.... νομίζω πως έχω καταλήξει στο ότι τελικά μια παπαριά και μισή είναι τα προγράμματα αυτά! δε συμφωνω ειδικα οταν μολις εχεις περασει windows, drivers και τα βασικα ενα image του σκληρου μπορει να αποβει που χρησιμο, ή εν αback up στα settings
mythbuster Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Symfwno apolyta me ton disqualified alwste emena to acronis true image 11 home edition xerete poses fores me exei swsei apo sigoyro format... Aste min sas pw kalytera. Epeidi egw exw enan ypologisti sinexeia anoixto gia to internet den exw kolisei kai liges fores ioys poy den simvonontai me ta gnwsta antivirus-antispam opws ad-aware 2007, norton antivirus 2007, nod32, kaspersky, mcafee 2007 kai alla polla. Ekana mia epanafora poy krataei 15 lepta to poly kai ola ok. Ara AdithetoS min les oti ta programmata backup den kanoyn tipota
SOADNICK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα, ξεθαβω αυτο το θεμα γιατι εχω μια αναλογη ερωτηση, ειχα δει εδω στο forum ενα .iso για flashαρισμα ps2 το iso και γενικοτερα τα αρχεια (αποσυμπιεστα) ηταν 1gb συμπιεσμενα ηταν μολις 10mb κατι τετοιο ειδα οτι κανει το kgb archiver αλλα για να αποσυμπιεστει το αρχειο πρεπει ο αλλος να εχει το προγραμμα. Εγω ομως αποσυμπιεσα το αρχειου του συμφορουμιτη με το κλασσικο winrar αρα σιγουρα δεν το συμπιεσε με kgb. Ξερετε μηπως καποιο προγραμμα με τετοιες δυνατοτητες?
TheELF Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Η περίπτωση με το ps2 είναι διαφορετική, πολλές φορές στα iso από κονσόλες υπάρχουν πλασματικά αρχεία,που δεν έχουν τίποτα μέσα τους και απλά καταναλώνουν χώρο για να είναι συγκεκριμένα αρχεία σε συγκεκριμένα σημεία,για λόγους copy protection αλλά και διαχείρισης καμιά φορά.
SOADNICK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 δεν ηταν παιχνιδι ηταν ενα iso που το εκαγες σε dvd για να chipαρεις την καρτα μνημης του ps2, anyway μην κολλας στο παραδειγμα
lexmark Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Κι εμένα θα με ενδιέφερε, με τα τωρινά δεδομένα να δω ποιο πρόγραμμα πετυχαίνει την καλύτερη δυνατή συμπίεση αρχείων και σε τι ποσοστό.
SOADNICK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Πχ εγω θα ηθελα κατι που κανει τα 200-300 mb 20-30
TheELF Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 δεν ηταν παιχνιδι ηταν ενα iso που το εκαγες σε dvd για να chipαρεις την καρτα μνημης του ps2, anyway μην κολλας στο παραδειγμαΔεν έχει σχέση αν είναι παιχνίδι ή όχι,μπορεί το ps2 να περιμένει να υπάρχουν δεδομένα μετά το πρώτο gb π.χ. και αλλιώς να μην τρέχει καθόλου ... Κατά τα άλλα,στης μέρες μας όλα τα δεδομένα είναι ήδη πάρα πολύ συμπιεσμένα οπότε τα ποσοστά των ~90% τα ξεχνάτε εκτός και αν μιλάμε για αρχεία txt,doc κτλ όπου δεν υπάρχει συμπίεση από μόνο του.
SOADNICK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 αα οκ τωρα καταλαβα τι εννοεις με το ps2. για αρχεια μιλαω ωστε πχ να σταλουν γρηγοροτερα με email.
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Να πω κι εγώ την άποψη μου. Η συμπίεση είναι κάτι θεωρητικό και δεν μπορείς κανένας να πει από πριν πόσο θα συμπιεστεί κάτι. Σε γενικές γραμμές τα αρχεία κειμένου συμπιέζονται αρκετά, αρκεί να μην έχουν μέσα αρχεία πολυμέσων, π.χ. ένα doc με εικόνες ή μια παρουσίαση με βίντεο και ήχο. Οι εικόνες jpg, τα βίντεο σε divx, xvid, x264, h264 κτλ, τα αρχεία ήχου σε mp3 δεν αξίζει να συμπιεστούν. Το κέρδος είναι μηδαμινό και δεν δικαιολογεί τον χρόνο συμπίεσης/αποσυμπίεσης. Οι ήχοι σε wav και τα ασυμπίεστα avi (π.χ. του fraps) μπορούν να συμπιεστούν Τα zip/rar κτλ πάλι δεν αξίζουν να συμπιεστούν. Τα iso/img/bin κτλ δεν έχουν κάποιο μέτρο και μόνο η δοκιμή θα δείξει αν αξίζει να συμπιεστούν ή όχι. Εξαρτάτε από το περιεχόμενο τους. Τα σημερινά παιχνίδια (μιλάω για τα αρχεία εγκατάστασης) δεν συμπιέζονται σχεδόν καθόλου και δεν αξίζει ο κόπος και ο χρόνος. Όσον αφορά τα προγράμματα, το 7zip έχει καλούς αλγόριθμους αλλά ο χρόνος συμπίεσης/αποσυμπίεσης αυξάνεται εκθετικά ανάλογα με την συμπίεση. Το kgb, τι να πω, το δοκίμασα κανά δύο φορές αλλά μου φαίνεται μεγάλη μούφα. Δεν πρόκειται να περιμένω 1 μήνα για να συμπιέσω ένα dvd video από 4gb στα 200mb, θα το κάνω με το dvdfab ή το freemake σε 2 ώρες σε avi και τελείωσα. Το uha είναι πολύ καλό πρόγραμμα συμπίεσης πολυμέσων αλλά θέλει δοκιμές.
johnis299 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Κατέβασε το 7-zip κάνει πολύ καλύτερη συμπίεση, το πρόγραμμα θα το βρείς εδώ: http://www.7-zip.org/ Αν έχεις 64bit windows Κατέβασε την 64bith έκδοση υπάρχει διαφορά. Αλλά αν ψάχνεις για τρελή συμπίεση και δεν σε ενδιαφέρει ο χρόνος που χρειάζεται τότε κοίταξε αυτά UHA και ARC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα